18.12.04
15:10
От както тренирам 2 месеца почти и взеха мн да ми пукат костите от какво може да е това ?
няма страшно това според мен на мене ми пукат и глезените на краката ,даже мога да го направя когато си искам.
Аз пък мога палците на краката, глезените, пръстите на ръцете и врата да си пукам (без помощ от втори крайник или рпедмет).
Но сега сериозно, предполагам за пукане на ставите при набирания, пек дек или някое/и други упражнения говориш, това е нормално, но няма да е лишо превантивно да си пиеш витамин д, калции да поемаш повече, желатин... За това се сещам сега. Ако пък те болям глюкозамин мисля че може да ускори възстановяването (не съм 100% сигурен за възстановяване ли беше или болки, но помня че за ставаи беше) :)
Мисля че всичко е в реда на нещата.Досега никой не се е оплакъл че след пукането на ставите е станала контузия или нещо по сериозно
Така че да не се стряскаме чак толкоз
Да, затова пък е забавно. Трябва да видите как влудявам някои хора, когато започна да си пукам пръстите :) Между другото, на мен всичките ми стави могат да пукат 8)
19.12.04
15:15
и на мен :)
Аз също ти препоръчвам да папкаш калции. При мен работи понеже много ме наболяваха ставите особено лактите при лег и сега от няколко дни си взимам по една дозичка калции вчера бях на лег и нищо ми нямаше....
За да не пускам нова тема да попитам тук. От какво всъщност се получава “пукането” на костите. Десният ми глезен например пукаше от години като ги раздвижвах, но след няколко месеца във фитнеса спря...
Най вече от липса на смазачна течност във ставата или по точно от по малко количество такава... Докторите още не знаят как точно се лекува...
Тогава за да се намали трябва да се взема хрущял от акула той е точно за такива работи по хрущялите тежко трениращите трябва задължително да го вземат (щангистите) щото хрущяла намалява от това че организма не може с такива темпове да го произведе
Изчерпването на “смазочната” течнност е вързано с болка и обездвижване, а не мисля че това е случая с глезена ми. :) Самото “пукане” примерно на пръстите от какво точно се получава? Чувал съм, че ако си ги “пукаш” след време ще намалее смазочната течност.
Аз лично съм чувал, че пукането се получава когато не са загряти хубаво ставите. ЗАГРЯВАЙ ХУБАВО!
[quote author=“iosii”]Аз лично съм чувал, че пукането се получава когато не са загряти хубаво ставите. ЗАГРЯВАЙ ХУБАВО!
Едва ли е от това ясно е че е от липса на смазочна течност или не добро напасване на костите
29.12.04
02:24
Здравейте, ЛС force докторите много добре знаят как се лекуват тея неща , проблема е един че тази Субстанция Спонгиоза (смазочбата течност) не може по изкуствен път да бъде създадена, знаете ли всъщност че досега няма създаден лубрикант които да е по добър от Субстанция Спонгиоза,
но има много методи които лекуват такива пукания, на мен ми се е отваряла ставата на глезена, и имах разлив на течност в ставата, но със инжекции със изграждаща хрущяла субстанция, за няколко процедури се оправя, макар че остават винаги минимални проблеми след това
има още едно нещо , че тая ,,смазка’’ дето я имаме не намалява , а проблема е в нарушаване в структурата на двете кости , които се движат в една става, те са като губа която при натоварване изцежда смазката а при разтоварване я всмуква
това е в об6ти линии, затова при тежък спорт се прецакват ставите
Успех Стан
:?: момчета, светнете ме малко за този “глюкозамин” срещам го на няколко места във форума, изглежда ми като панацея, всеки го препоръчва - и все за различни работи?!
мисля че ще ми е доста полезен суплемент, профилактично ли се приема и откъде си го набавяте?
:wink:
04.01.05
23:01
Здравейте
желатина е най добрата добавка при проблеми със ставите и сухожилята
,продава се навсякъде, яжте повече хрущяли
Стан