17.12.07
21:39
мога ли да всемам половин кофичка кисело мляко или извара 30 мин преди лягане,тъй като съм чел,че така мускулите имало с какво да се “хранят” докато спим?спаЗвам диета пия Л-карнитин,фатбърнер и скоро пируват ще взема.
17.12.07
21:41
Извара чиста по - добре. 100 - 200 грама
Така, повечето хора, които четат този форум, ще ти кажат да хапваш белтъчини, които се усвояват по-бавно от организма, но аз от доста време правя нещо друго. Непосредствено преди лягане, ям балансирано - белтъчини, въглехидрати, мазнини... Разбира се, не става дума за свинско с картофи и олио, а нещо като киселото мляко + няколко бадема ... Ефект има. Ключът тук са хормоналните последици от храненето и отделянето на хормона на разтежа по време не сън. Различо е от повечето мнения, но ако искаш пробвай ;)
аз току-що опрасках едно кисело мляко 2%...разтръсках го ...стана като гъст айран....и го пресуших за 10-на минути....ето ти храна за през нощта....тая извара ще видиш доста зор да я ядеш....най-много 100 гр съм успявал на едно ядене...отврат....определно иска овкусяване и то сериозно
17.12.07
22:20
Вземи си насипна извара, като чели е по вкусна от тези пакитираните - лично мнение.
Относно киселото мялко - стандартна кофичка 400 грама съдържа около 12 - 13 грама протеин,което според мен е твърде малко за през нощта.
Преди лягане е по-добре казеин или извара - 200 грама имат около 35- 37 гр. протеин,което е доста повечко от киселото мляко.
Ако мислите, че в киселото мляко няма нишесте - ок, да приемем, че лактозата в 1 кофичка е нищожна като количество.
Обаче някак си нямам доверие на нито една фирма на пазара и затова по-добре без мляко при сваляне на килограми.
18.12.07
08:03
Хем да подкрепя emzo в казаното, хем да спомена, че от кисело мляко ми се издува стомаха и има известни затруднения по време на сън. Подобна ситуация е и с изварата, но само понякога. Това е причината да предпочитам протеинов шейк и нищо повече.
Хем да подкрепя emzo в казаното, хем да спомена, че от кисело мляко ми се издува стомаха и има известни затруднения по време на сън. Подобна ситуация е и с изварата, но само понякога. Това е причината да предпочитам протеинов шейк и нищо повече.
най-вероятно имаш проблем с разграждането на млечните продукти или така наречената непоносимост към лактозата. може да потърсиш в google milk intolerance.
за нишестето, нали има разни там организации за контрол и качеството на продуктите и по-специално на млечните продукти... знам, че се намираме в България, ама поне малко не ги ли лови “закона”
18.12.07
09:35
Flask, благодаря за съвета. Аз мисля, че се дължи по-скоро на бързото ми хранене, което съм придобил, тъй като особена вражда с лактозата не съм имал. :)
18.12.07
10:49
Ако мислите, че в киселото мляко няма нишесте - ок, да приемем, че лактозата в 1 кофичка е нищожна като количество.
Обаче някак си нямам доверие на нито една фирма на пазара и затова по-добре без мляко при сваляне на килограми.
Точно така е в всички български млека бутат консерванти и имат трайност по 2 месеца.... попринцип и майка ми е казвала че преди като си купиш кисело мляко трайността е 2 дена при бозата същото , сега карат по 1 месец - 2 , единственото кисело мляко което съм виждал да прокисва това е Елена!
18.12.07
14:17
Тук не съм съгласен.
Има едно мляко “Бор Чвор” - 3.6 % с няколко сертификата за международно качество , няма нищо общо с най големия боклук “На Баба” ...та за него , преди около 6 - 7 месеца го давах за изследване в ХЕИ и хранителните стойности посочени в него отговарят на истината , т.е не слагат нишесте или поне не слагаха , сега нямам представа как е .
Корлеончо :) имаш право да не си съгласен, но купи си, което искаш мляко и едно домашно приготвено, остави ги в хладилника известно време и ще си говорим(пишем).
Сертификати и прочие се купуват.Изследвания се манипулират.
Мнението беше редактирано от emzo на 18.12.07 15:09.
много млека са ми се разваляли след изтичнаето на срока в/у капачката, който не е бил повече от 1 седмица ... образуват се едни кръгове отгоре и се вкисва още повече :)
ами аз съм голям фен на киселите млека, и мога да кажа че има много голямо значение от начина по кото са превозвани/съхранявани преди ние да си ги купим и да ги сложим в хладилника с надеждата да “издържат” седмица.. по темата - аз ти препоръчвам да си вземаш 100-150гр. извара преди лягане, сложи и малко лютеница (може и от тия течните сокчета дето са като “step” -трябва да се разреждат с вода) или каквото ти си решиш и си хапвай сурватка..
Мнението беше редактирано от n_sko на 18.12.07 16:54.
18.12.07
20:33
Корлеончо :) имаш право да не си съгласен, но купи си, което искаш мляко и едно домашно приготвено, остави ги в хладилника известно време и ще си говорим(пишем).
Сертификати и прочие се купуват.Изследвания се манипулират.
Е, няма какво да си пишем - то от сега е ясно, че домашното ще е с пъти по-добро и качествено.
Не че правя реклама, но от продаваните на пазара кисели млека, според мен “Бор Чвор” е най-добро, как да кажа има най “истински” вкус - това ест.си е лично мнение.
Емзо, :) относно изследванията не мисля,че някой ще седне да ги манипулира .
27.12.07
09:56
да за мялкото няма спор , че домашното си е домашно.аз лично си копувам от една баба от Горна баня по 10 литра прясно (в което може и тя да сипва вода) но нищо повече и аз като го преваря после си го подквасвам и си папкам като пич една седмица :) а за купешкото съм чувал че “Българското: си е ок.
http://bgkulinar.net/news.php?newsid=2114
Герма е най-доброто и най-вкусно кисело мляко според мен. Бие във всички критерии. Бор Чвор са производителя му. Кисело мляко преди лягане за мен е най-добрия вариант; чел съм, че доста културисти стават посред нощите и пият по 2 кисели млека за среднощна закуска, след което пак лягат.
За нишесте лесно се проверява - направете разтвор на йод в малко вода, трябва да стане жълт. Ако след това добавите кисело мляко и посинее - значи има нишесте.
Засъжаление неможем да сме сигурни какво съдържа и изварата. Има и недобросъвестни търговци които я смесват с грис например.
Друг проблем при изварата е , че е трудно може да се намери невкисната и качествена. Досега намирам за поносими само изварите на Мероне, Маджаров и дядо Либен. Всички други които съм опитвал са страшно кисели и воднисти. Според мен примерно комбинацията от 200грама кисело мляко и 200 грама извара се преглъща далеч по добре отколкото само чиста извара.За разнообразие през 1-2 дни хапвам 100грама ементал или едам вместо по горната комбинация.
emzo, подкрепям те на 100%, ако наистина искаш да се “одереш”...спри всякакви млечни продукти. Това също го казвам от опит.
Аз пък на ден пера по 4-5 кисели млека наи уважавам Бор Чвор ама има ли някакво значение че от време на време към киселото мляко добавям КорнФлейкс зърнена закуска ? А относно преди лягане хапвам по малко сиренце с доматче или ям 1 кисело мляко какво ще кажете ? :)
Аз си слагам 1 лъжица кисело мляко към изварата и малко зехтинче и с миксера става мнОГО вкусно , обаче са чудя тас лъжица кисело мляко дали не прая лошо , че я слагам
09.09.10
22:20
Аз си слагам 1 лъжица кисело мляко към изварата и малко зехтинче и с миксера става мнОГО вкусно , обаче са чудя тас лъжица кисело мляко дали не прая лошо , че я слагам
За една лъжица няма никакъв проблем. Хапвай спокойно.
11.09.10
00:35
Така, повечето хора, които четат този форум, ще ти кажат да хапваш белтъчини, които се усвояват по-бавно от организма, но аз от доста време правя нещо друго. Непосредствено преди лягане, ям балансирано - белтъчини, въглехидрати, мазнини... Разбира се, не става дума за свинско с картофи и олио, а нещо като киселото мляко + няколко бадема ... Ефект има. Ключът тук са хормоналните последици от храненето и отделянето на хормона на разтежа по време не сън. Различо е от повечето мнения, но ако искаш пробвай ;)
+1
малко хора май ги знаят тея работи,докато останалите си плямпат обичайните глупости за протеина :P
Кисело мляко в съотношение 6 гр белтък,7 въглен и 2-3 маз. или близко до това са идеални за целта.Количеството според калорийния баланс
Мнението беше редактирано от davidorentol на 11.09.10 00:42.
11.09.10
08:44
на мене борчвеор ми харесваше преди. Но сега съм на Елена-осеща се истински кисел вкус, почти като на домашно мляко. Понеже баба ми понякога кваси мляко и й е нужна закваска, казвала ми е че с лъжица борчвор киселото мляко въобще не хваща а с Елена става...
Супер яка тема!И последно става или не става кисело мляко преди лягане за хора,които отслабват!?
02.04.15
08:19
Лично на мен не ми харесва особено изварата и за да и убия вкуса, разбивам я кисело мляко и вода и пия нещо от сорта на айран преди лягане, не е лошо. Говоря да кажем за половин кофичка кисело мляко 0.1 %
Супер яка тема!И последно става или не става кисело мляко преди лягане за хора,които отслабват!?
По всяко време става, стига да не си си превишила дневните калории. Избирай пълномаслено от магазина, или най-добре домашно. И аз като адаша Иванов често го ям 50:50 с извара, много добра комбинация. Приличен вкус и много добри макрота
02.04.15
10:12
И последно става или не става кисело мляко преди лягане за хора, които отслабват!?
Dosis sola facit venenum. Това е...
Ако нямаш проблем с усвояването на лактозата и търсиш масата си хапвай на корем. Защо пък не?!
В продължение на няколко години преди лягане си хапвах 1 купичка домашно кисело овче мляко. В периоди на качване качвах лесно, ала не толкова чисто. Силата постоянно нагоре, почти без плата. Овчето мляко е доста маслено, а и не ми беше само 1 приема на такова мляко през деня. В периоди на чистене пък чистих( не, че са били в голям диапазон) , защото си е идеален източник на енергия и като изям 1 мляко сутринта, ме държеше до вечерта.
Ала имаш ли проблем с лактозата, не е шега работата по-добре изобщо недей го приема, че често ще се усамотяваш. :)
Мнението беше редактирано от Nachev на 02.04.15 10:48.