проблем с очите..

18.12.07
23:06

Да почна първо с малко история :) Ами на 17 години съм. От 3 години  тренирам 2 - 3 месеца прекъсвам и пак така .. (поради простата причина,че няма пари или време,доста тъпо ) Висок съм 176 и тежа 69 кг. Скоро почнах да виждам петна и отидох при лекарката и в крайна сметка се оказа ,че трябва да спра тежките натоварвания най - вече фитнеса  , и сега се чуда какво да правя, защото отслабвам все по - умело ... Какво ще ми препоръчате , по леки упражнения в фитнеса ли или плуване , но разбрах ,че от плуването се отслабвало незнам принципно като малък се състезавах ,найстина не съм забелязал да нараствам ,но все пак сега съм в пубертета.. Та искам, ако може някои да се изкаже за плуването и да вземам ли нещо добавки с него или да го съчетавам с някви тренировки за да има ефект .. Вярвам на вашата компетентност за това всеки съвет ми е добре дошъл .Благодаря ви ,че си направихте труда да го прочетете и чакам отговорите ви :)

19.12.07
05:45

Килограмите ще ги задържиш или качиш в зависимост от калориите постъпващи от храната. Без фитнес няма как да изваеш мускулатурата, но с много леки тежести и спорт (аеробен) можеш да продължиш да спортуваш. За всеки лекар, фитнеса е като отрова! Едва ли не е вреден и безполезен. Но когато става дума за петна, имаш огромно явно натоварване в очния нерв. Лично аз имам астегматизъм и диоптъра ми е височък. Когато още на военните комисии ми правиха прегледи ми казваха да спра да тренирам, защото съм щял да ослепея ако съм продължавал в същия дух. Диоптъра се качваше, но незнам дали от фитнеса или от скапаните микроскопи във Биологическия ми факултет - Владо ги знае колко са профи! :) Нали така бе Владо? :)

Но така или иначе, тренирам с леко, в месеца веднъж правя тежки тренировки и нямам проблеми. Млад си виждам, погледни внимателно и ОТГОВОРНО! Пази очите си! Ходи на прегледи регулярно при специалист!

Това мога да ти кажа на този етап.

19.12.07
14:16

Колега,голям ти е кахъра,но има решение.Пази се яко.

Редовните прегледи ще ти позволят да се оправиш с този вид проблем,поне 2 пъти в годината.
А за отслабването ти,ти на тази височина си долу-горе идеално тегло,ако ще свалиш ще е 5 кила,което ще се отрази само на мускули,което няма как да ги правиш без фитнеса.
Плувай,аеробика,но по-рядко за да не отслабваш в повечко.

Това е само част от това което трябва да направиш,дори и малък е шанс за тебе-има го.
В последствие всичко това може и да отмине с очите имам предвид.Но го пази на 100%

УСПЕХ

MU

19.12.07
16:00

http://en.wikipedia.org/wiki/Floater
Точно това е от което се оплакваш. Ако някой има проблеми с инглиша, да каже - ше превеждам.

19.12.07
17:26

Много е верояно, ако не дишаш правилно при големи тежести да се получава кофти въртрешно налягане и заради това. Един познат сложи очила заради фитнеса. Моя съвет е да минеш и през друг(и) доктор(и). Точно на тая възраст най-лесно можеш да се оправиш от квито и да е проблеми :)

П.С. Гледай The Secret (2006) там има един, викат му The Miracle man ;)

19.12.07
22:10

Ами ходих , на два доктора последния беше в център Vision това е най доброто място кадето можеше да отида .. Каза нещо от типа нищо ти няма , изменя се структората на окото,някав гел между очите(общо взето не разбрах много) , с времето може да се задолбочи , има и вероятност да отмине... питах го дали може да е от някаде като съм се бил , каза малко вероятно, забравих да му кажа за фитнеса просто да го питам какво ще каже ,защото те са наистина добри.. Първата ми каза за фитнеса .. абе незнам.. няма да умра без фитнес , но това ми беше хоби ,не ходих толкова да ставам здрав .. :( И плуването ми харесва , но ме е страх да не отслабна .. Колко пъти в седмицата да хода ? mug мерси че си ми намерил текста , но честно казано прекалено са сложни тези думи за мене :) ...

20.12.07
20:53

Глаукома ли имаш?

02.02.08
15:50

Здрасти deadpeople,
миналата година си правих операция за премахване на късогледството и астегматизма на двете очи. Казвам го, защото, докато дойде моментът с операцията, си правих хиляди изследвания и проучвах повече от половин година информация по случая. Петната /обикновено във вид на точки, конци, парченца/, които виждаш, са част от т.нар “стълковидно тяло” в окото. То наситина е гел съдържимо и в много от случаите малки части от този гел започват да “плуват”, за това ги и виждаш. Направи си един опит - застани в едно помещение, което е много добре осветено от ЕСТЕСВЕНА светлина, застани срещу светлината и си затвори очите. Изчакай няколко секунди, за да може ретината ти да свикне - би трябвало отново да виждаш /макар и със затворени очи/ точките и образите. Ако е така-значи това са частици от стълковидното тяло.
Много близко по симтопм до това със стъкловидното тяло, макар че то не е болест, са начални признаци на отлепване на ретината. За разлика от движещите се частици при стълковидното тяло, при отлепване на ретината се наблюдават внезапно появяващи се петна все едно са те светнали със светкавица. Това е много сериозно и изисква незабавна лекарска намеса.
Аз мисля, че ти имаш от първото, както го имам и аз и много други хора. По принцип се предписват витамини за него, но няма гаранция, че частичките, които се мърдат, ще изчезнат.
Относно фитнес упражненията - те зависят от състоянието ти. Ако е първия случай-нямаш проблем с фитнеса, което не означава, че трябва да вдигаш тежести, които не са ти по силите, тъй като, в идеалния случай, ако фитнеса не ти вреди на проблемите със стъкловидното тяло, това не значи, че не може да навреди на друго, ако се подхожда безрасъдно, така че-умната.
Ходи на редовни прегледи и се консултирай - няма по-хубаво нещо от информацията!

Мнението беше редактирано от emillio на 04.02.08 06:09.

09.04.08
20:12

Благодаря , за изчерпателният отговор emillio ..Всички работи който каза , са вярни  .Взимам витамини сумати време , все още се надявам на “чудо” :) иначе плуването го започнах .. Ще вида дали ме устройва резултатът , който се постига от него .. ако въобще има такъв , защото в интерес на истината всеки ми казва ,че няма да нарастна .. Явно толкова години съм слушал митове :) .. За фитнеса все пак ме е страх , пък и като немога да дигам тежко ,защо да хода само да правя релеф ...
Благодаря ти отново

10.04.08
06:00

Няма защо, deadpeople,
сега малко лоша информация - както ти казах и аз имам същия проблем /ако това е проблем/. Мненията на специалистите са, че тези аномалии на стъкловидното тяло не подлежат на корекция. Те само се следят във времето и до колкото не пречат на зрението. Ако размерът, формата и структурата на всички онези петънца, косъмчета, точки и чертички, които виждаш, се увеличи, трябва да се обърнеш към специалист. Що се отнася до плуването и фитнеса мога да кажа, че с плуване съм се занимавал много по-дълго от фитнес, но не разбирам нито от едното, нито о другото в такава степен, че да ти дам съвет. Успееш ли да превърнеш фитнеса/плуването в хоби ще си номер 1, защото повечето от трениращите го правят  с цел да изглеждат добре, да имат мускули, тренират, защото им харесва онова, което виждат по плакатите на големите майстори в областта. А ако ти спортуваш като хоби, значи, че си успял да правиш онова, което ти харесва, именно защото ти харесва и без каквито и да е други странични цели, които могат както да те стимулират, така и да те откажат :)

10.04.08
17:10

Проблема е, че не знаем много за проблема ти така, че не може да сме компетентни /понетези които нямат опит с подобно неща, явно колегата отгоре ги разбира повече/. Примерно мога да ти кажа, че ще е добре да правиш натоварвания, които не повишават кръвното налягане прекомерно, но незнам дали това ще е достатъчно.

Плуването е отличен спорт, ако ти поняся и всичко върви добре е супер. След месеци и години изобщо няма да съжеляваш, че си го тренирал.
Хипертрофия няма да видиш, но ще си във перфектна форма и здраве, това включва и вътрешните ти ограни.

Стига да не простиваш, защото това е много кофти при плуването, трябва да се пазят уши, нос, очи. И техниката ти на вдишване да е коректна, не да изпиваш половината басейн...

Иначе си мисля, малки групи като ръцете например може да ги тренираш с малки килограми и изцяло изолиращи тези мускули упражнения. Без да влючва други покрай тях, това зависи много от тегниката.

Вярно е, че не трабва да се претоварваш, но според мен опитай да потренирваш помалко да видиш как ще върви.

GU

10.04.08
19:15

Немам време да  четая всичко , но братле как от фитнеса ще ти излязат петна  зн аз  нося цайси не виждам червенис а се ендо сам изпушил 2 здарви саски и ми смади и за капак имам едно черно петно точка деот е като  изгорля писксел така съм то  2 3 години  обиколих България за помощ само ми зеха парите и ме  допреебаха с тея капки , за последно ми казаха че съм астегматик сложих цайси намалих компа УЖ  сложих 1 капки и едно мазило и съм ся малко по добре ! но това стана щото пък си  прецаках рамото  и  забравих че имам очи и  поочнах да  ходя по доктори за рамото демек ако ти се прецака нещо друго ще мислиш че опкот ти е добре !  искам да зн кой е тоя доктор дето те лекува  как може от  фитнеса да се наебе окот и аз имам петно  казах ти кво никой доктро не ми каза че е тот ова зн ко ми казах в  софията  . казаха че  ” ами нищо ти нема то нормално на скеи му излзиат точки ”

ебал сам ти докторите и рамото не ми управиоха ама аз го орпавох с обилат и магнерич и 1 дека :>

сера на Българската медицина  пуши саски ако искаш помага за глаукомата може мускуал да ти се преумаря вари ан 20 доктора тогава съди от какво ти е заболяването казхти бг съм обикалял ад варя да ме лекуват не стават я вари и си дигай у фитнеса нема живеем 22 живота иначе  знам колко е гадно да ти са наеба окото ЗНАМ  !@!!

успех и само здраве на всички !!!

GU

10.04.08
19:20

казано от emillio на 02.02.08, 15:50:

Здрасти deadpeople,
миналата година си правих операция за премахване на късогледството и астегматизма на двете очи. Казвам го, защото, докато дойде моментът с операцията, си правих хиляди изследвания и проучвах повече от половин година информация по случая. Петната /обикновено във вид на точки, конци, парченца/, които виждаш, са част от т.нар “стълковидно тяло” в окото. То наситина е гел съдържимо и в много от случаите малки части от този гел започват да “плуват”, за това ги и виждаш. Направи си един опит - застани в едно помещение, което е много добре осветено от ЕСТЕСВЕНА светлина, застани срещу светлината и си затвори очите. Изчакай няколко секунди, за да може ретината ти да свикне - би трябвало отново да виждаш /макар и със затворени очи/ точките и образите. Ако е така-значи това са частици от стълковидното тяло.
Много близко по симтопм до това със стъкловидното тяло, макар че то не е болест, са начални признаци на отлепване на ретината. За разлика от движещите се частици при стълковидното тяло, при отлепване на ретината се наблюдават внезапно появяващи се петна все едно са те светнали със светкавица. Това е много сериозно и изисква незабавна лекарска намеса.
Аз мисля, че ти имаш от първото, както го имам и аз и много други хора. По принцип се предписват витамини за него, но няма гаранция, че частичките, които се мърдат, ще изчезнат.
Относно фитнес упражненията - те зависят от състоянието ти. Ако е първия случай-нямаш проблем с фитнеса, което не означава, че трябва да вдигаш тежести, които не са ти по силите, тъй като, в идеалния случай, ако фитнеса не ти вреди на проблемите със стъкловидното тяло, това не значи, че не може да навреди на друго, ако се подхожда безрасъдно, така че-умната.
Ходи на редовни прегледи и се консултирай - няма по-хубаво нещо от информацията!

Олелел . аз имам  и то тея се едно съм гледал към слънцето  аве  некви цветни  кръгчета се едно съм в матрицата  странно от  1 година почнах да  с епоявяват красиво е ама напрао  само тях виждам ако гледъм към бяла стена или монитор на бел фон кво да  ви кажа яжте пийте и си носетеновите дрехи  ебал съм го то да се пазим нема как да се лекуваме пак не стааа

само здраве

12.04.08
10:13

За сведение, от тещки натоварвания могат да се увреждат очи. Промяна в налягането в кръвоносните съдове може да даде такива отражения, няма нищо странно. Както може и от неврологична гледна точка да се създават такива проблеми...

Такива проблеми могат да възникват и след раболяване с вирус. Вирусите са страшно нещо, има хора, на които им дават поражения в/у сърце, бъбреци и т.н.

Пазете се колкото можете, поддържайте колкото можете имунната си система по-силна,  останлото е божа работа...

Търсете добри специалисти и се консултирайте редовно. Не им вярвайте бездранично и те са хора и те правят простотии, особено по бездарните.

Поздрави

Мнението беше редактирано от tpd на 12.04.08 10:14.

K

25.02.12
22:27

аз имам проблем с очите-висок диоптър-около 7 и висок астигматизъм-,и лекарката ми каза да вдигам 20-30 кила максимум.Аз правя с 30 кила на лежанката и нямам проблеми с очите-с правилно дишане.

BobbyB

26.02.12
22:48

казано от mug на 19.12.07, 16:00:

http://en.wikipedia.org/wiki/Floater
Точно това е от което се оплакваш. Ако някой има проблеми с инглиша, да каже - ше превеждам.

Леле, че аз този проблем го имам от години. Сигурно 5 вече. Ходих на лекар и ми казаха, че абсолютно нищо ми няма... Винаги съм си мислил, че за този проблем още не са намерили решение и даже не го знаят какъв е.

Някой друг да го има? Как се оправя? Съжалявам за офтопика, но ми е доста важно.

Мнението беше редактирано от BobbyB на 26.02.12 22:49.

27.02.12
07:39

GumZa, брат, нищо не ти се разбира на писането.:(

27.02.12
07:51

казано от Smile на 27.02.12, 07:39:

GumZa, брат, нищо не ти се разбира на писането.:(

Добре че се намери някой да му го каже на тоз, макар и след 4 години някой най-сетне събра смелост! :D :D :D :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1