Избутване от лег с щанга

25.12.07
21:25

Здравейте.Тренирам от 1 година.Искам да ви питам за избутването от лег с щанга.Преди 1 месец започнах с една нова “техника”(ако може така да се нарече) при избутването от лег с щанга.При повдигането на щангата след допира й с гърдите се избутвам с краката и повдигам тялото си с щангата.Това правилно ли е?Ако не е как е правилно.Благодаря.

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 26.12.07 08:41.

Ако е това което си представям... по дяволите не е правилно.

25.12.07
21:39

Тъй като долните гърди ми са проблеми.Може ли като 1во упражнение за гърди да правя кофички и бутане с дъмбели.Мерси Гайдов и др.

KA

25.12.07
22:34

Искаш да кажеш, че правиш мост? До колкото знам не е правилно. По-добре опитай с по-малко килограми, но го прави чисто.

един от моята зала прави тази грешка при лежанката,че да се прави на мъж с 160кг и за 10 години тренировки няма голям напредък

26.12.07
07:59

Това го правя само при последните 2 избутвания и като ми стане трудно.

26.12.07
08:02

Тъй като долните гърди ми са проблеми.Може ли като 1во упражнение за гърди да правя кофички и бутане с дъмбели от лег.Или...

еми викай някой да ти пази,защото при надигането на кръста че да избуташ може да се получи някаква контузия,а особено в кръста е много опасно

26.12.07
12:58

казано от ZaPaLqNkO на 26.12.07, 08:02:

Тъй като долните гърди ми са проблеми.Може ли като 1во упражнение за гърди да правя кофички и бутане с дъмбели от лег.Или...

Ми несъм ти виждал гърдите и незнам к’во имаш впредвид с “долните гърди ми са проблем”
Но ако имаш впредвид подсечени,1во направи маса на гърдите др.си идва неусетно с времето ;-)

26.12.07
15:14

Ами тренера ми каза че след 17 години ще ми се мане увиснатото,което имам.Правя кофички,но немога да го махна.Добре ли е да започна с кофички и избутване на дъмбели от лег или полулег.

28.12.07
08:29

Започни с лежанка с лост,след това горна част на гърдите слост и накрая кофички.Прави лежанката с подходяща тежест за да избегнеш моста.Можеш да включиш и флайс.

Мнението беше редактирано от mihtar на 28.12.07 08:32.

28.12.07
10:49

Тоз които прави това май не си цени здравето достатъчно....а за долните гърди ако искаш сравнително бърз напредък пробвай нещо което правих аз - 2 седмици тренираш горна нормална лежанка + кофи4ки.Лежанките ги правищ 3-4 загряващи  серий и след това ако максимума на лежанката ти е 70кг правиш 8ца с 50кг 6ца с 65кг и 1-2 повторения с 70кг. Така и на 2те лежанки за период 2-3 седмици.След това почваш да правиш 5-6 серий с КГ съвсем малко под максимума ти и с много повторения.Като сменяш кофичките с флайс.След месец - два почни да правиш пирамиди на лежанките и Кофички с допълнителна тежест.Странно е но ефекта е доста задоволителен

28.12.07
15:09

защо да не е правилна техниката с мост?

Натоварва се излишно кръста и гръбначния стълб.

29.12.07
01:48

казано от caspera на 28.12.07, 15:09:

защо да не е правилна техниката с мост?

Зависи какво целиш ако гониш сила на лежанката мост трябва да има - тогава вдигаш с цялото тяло не само с гърди, трицепс и рамо а участват и гърба като стабилизато и краката бутат.

FZ

29.12.07
11:07

казано от Георги Гайдов на 25.12.07, 21:27:

Ако е това което си представям... по дяволите не е правилно.

Май е т`ва което си представяме  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1