02.07.08
16:55
За целият ден дотук съм изял две банички...чак ми е лошо.Все пак тренирах,реших да го давам по-леко:
1.Набирания с подхват - 8,6,6…уф домързя ме много..не обичам да се набирам.
2.Кофички (15кг) - 8,6,5,6 (този път по-добре :) )
3.Тяга (110кг) - 8,6 ; (120кг) - 6,5,5
Реших да я правя със 110,но те се оказаха много леки.Минах на 120,на пода ми се струваше тежка,но като започнах да я вдигам и полетя. :) Направих две 5-ци накрая,не защото неможех повече,а защото нямаше нужда...и пак ме домързя...
Напоследък тренирам по-леко...нямам сериозни цели.Като се настаня в Кипър и вляза в ритъм ще вдигна още малко килограмите.Пък и съм решил да порастна малко на размери тези два месеца.
Редакция: Еееееййй...забравих си раменните преси..знаех си,че прекалено малко упражнения направих...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 02.07.08 17:14.
04.07.08
15:29
Прецакан
В София избухнаха складовете тъкмо преди да излетим...но все пак нещата се подредиха.Получих място в бизнес класата,поради липса на други свободни..бях във ВИП ложата...ядох и пих на корем...в самолета пак в отделен участък..и там пих и ядох много.Готино пътуване беше.Но не затова пиша..
Първото нещо,което проверих,когато пристигнах в хотела беше фитнес залата (ако има такава).На етажа със стаите на персонала има точно еда лежанка,един вертикален скрипец и два дъмбела от по 20кг.Ни в клин,ни в ръкав.А да не говорим,че тежестите за лежанката са общо 50кг!!Много корав персонал...
Имаше (слава богу) и фитнес към самият хотел.Влизам вътре...то една малка стаичка с 4-5 велоергометъра,два кростренажора...мили боже имаше и от онова кръглото,където си въртиш задника наляво,надясно...замалко да заплача...
Имаше две лежанки...без лостове,лостове няма.Има малко леки дъмбели...като най-тежките отново са 20кг...
Ще търся фитнес из града.Ако не намеря...мисля да започна да плувам по усърдно...какво мислите? :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.07.08 15:30.
04.07.08
18:04
Мисля...намери си лостове или успоредка и метни тренировки със собствено тегло. В краен случай и детска площадка върши работа. :)
04.07.08
22:51
Мисля...намери си лостове или успоредка и метни тренировки със собствено тегло. В краен случай и детска площадка върши работа. :)
Не съм готов за тренировки със собствено тегло.Няма да ми свършат работа в момента,съвсем в друга насока са.Идеята ти е добра иначе,ако няма други варианти нямам и друг избор. :)
Утре отивам до друг хотел да им гледам залата и да си правя абонамент няма как...
Сега малко добри новини...топлото време (40 градуса) изкара преса,очерта ръцете,очерта гърдите...приличам на картинка от списание.Наистина изглеждам много добре...въпреки,че не ми е било цел. :)
А другото е,че от 2 дена я карам на фъстъци,малко сандвичи и кока кола...заради кофеинът.Учудващо не съм свалил видимо на размери,но пък се чувствам в невероятна форма чувствам,че каквото и да се хвана да правя ще разгърна пълният си силов потенциал....готов съм даже за максове. :)) Явно това разреждане на голямото плюскане с няколко по-леки дни е пооблекчило тялото ми.Всичкото това храносмилане си е товар. :)
Преди всичко, ако съм разбрал правилно, там си заради бачкането, така че ...давай по ред на важност. :)
За тренировките със ‘собствено тегло’ - определено са добър избор, при липса на оборудване. :lol:
Колко му е да си спретнеш 3 тренировки от набирания, кофи, лицеви, коремни, клекове на един крак..намираш си една раница, бухаш нещо тежко в нея и действаш. :)
06.07.08
15:36
Вярно съм заради бачкането.Това едно на ръка,обаче да спирам тежестите?Какво следва?Без въздух? :)
Разглобих всички дъмбели на етажа.70кг щанга си спретнах.Гепих от “залата” долу още два-три дъмбела,и тях разглобих...100кг щанга...и пак ми е лека за тяга,ама не е като без нищо.
06.07.08
19:35
Може да се възползваш че си сглобил 100 кг. щанга за тяга и да снимаш как с лекота изпълняваш упражнението с тази тежест. Доста хора сме нетърпеливи :) Не ни разочаровай :)
Разглобих всички дъмбели на етажа.70кг щанга си спретнах.Гепих от “залата” долу още два-три дъмбела,и тях разглобих...100кг щанга...и пак ми е лека за тяга,ама не е като без нищо.
Мани тягата за 2 месеца или колкото ще си там и прави неща, за които 100 кг са ти много :) Обръщане и изхвърляне например, също толкова ефективни, ако не и доста повече. Не им се хваща лесно техниката, но с малко търпение ще стане. За резултатите гарантирам.
Може да се възползваш че си сглобил 100 кг. щанга за тяга и да снимаш как с лекота изпълняваш упражнението с тази тежест. Доста хора сме нетърпеливи :) Не ни разочаровай :)
Защо се ебаваш, човека стана 80на кила, ако не и над... какво необичайно има в това да прави 100 кг тяга с лекота на този bodyweight?
06.07.08
22:18
Гийк,отдавна се замислям да зауча нещо ново.Искам да си стъпя на краката обаче,да вляза във форма.Трябва да ми споделиш твоите методи за тренировка.Какво изхвърляш,кога изхвърляш и къде го изхвърляш. : ))
Имам блутууд адаптер,имам телефон и ще запиша едно видео,когато съм на кеф.Имам и време...А това,че не ми вярват само ме радва. :coolsmile:
ПС: В интернет има много клипчета на 15/16 годишни,които правят тяга със 150 кг...
Уф,дано успея да гепя още един дъмбел от долу...нямам търпение да хвана лоста. :)
Тука един мъж забеляза физиката ми и ме пита дали тренирам нещо.Оказа се,че той бил бивш трибоец.Стигнал до 215 кг тяга,но се подхлъзнал,докато я изпълнявал и си прецакал лошо коляното.Само като си го представя и потрепервам...
Аааах как съм се надъхал да вдигам....ще гръмна!
Мнението беше редактирано от BusyMan на 06.07.08 22:27.
Можеш да използваш 100кг-та щанга и да тренираш клякания и в дните за тяга, аз съм го правил и добре се отразява. Стига да имаш поставка за клякания или двама яки доброволци които да ти я поставят на раменете :)
07.07.08
13:12
Алкорин,пробвах го...едва си поемах въздух после.Това ще го пропусна засега. : )))
Откраднах още един дъмбел...като нинджа съм. :-)
1.Тяга (120кг) - 8,6 ; (110кг) - 6,5
2.Клек (90кг) - 8,6…къде съм?Кой съм аз?!
Бях гладен,жаден,беше жега,вода буквално се стичаше от мен...до седмица ще вляза във форма.
Ам поставката ми за щанга представлява заковани за стената два лоста за кофички и/или простир. :) Много неудобно се взима щангата,защото е малко и тясно...като свърших втората серия гледам по ръцете си кръв!Оглеждам се в огледалото и гледам,че съм си порязал дясното рамо на желязото,докато съм взимал щангата.Клякал съм си без да разбера. : ))) Ма то кръв и пот се лее...некъв екшън.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 07.07.08 13:17.
07.07.08
21:19
Да бе,голямото животно ще хване тетанус. : ))
Раната зарастна,рамото не ме боли и имам няколко готини белеза.
Утре пак ще тренирам,нямам време за губене.Грешка беше,че тягата я сложих като първо упражнение,нямах сила за кофички и набирания.
Еми тялото се възтановява от тренировки и е по трудно за имунната система защото няма достатъчно витамини.Неможе организма да работи на 2 фронта колкото и витамин Ц да пиеш.Ае оправяй се БЪРЗО! ;)
08.07.08
13:29
Видях един да се разхожда с червена тениска,на която пишеше DeadManWalking…брех,брех вече съм известен. : ))
1.Заден клек (100кг)-8,6,6,5
2.Равен лег (80кг) - 8,5 (75кг) - 5,5 (80кг) - 2 :)
3.Гребане с щанга (80кг) - 8,6 (70кг) 6,5
4.Раменни преси от стоеж (40кг) - 8,6…срам,срам...
08.07.08
17:03
Е, на военна преса какви са ти целите, защото хич не е леко упражнението и големи кг не се постига лесно.
09.07.08
18:24
Еми...другите момчета...с повече мускулна маса,повече стаж и по-добро хранене вдигат повече. : )) Аз с тях се сравнявам,така че 40 не са нищо...като стигна 50 ще бъда що-годе доволен.
Днес усетих липса на тонус в ръцете ми и желание за тренировка...та тренирах малко ръце.Искам лятото да тренирам по-често,защото лоста и тежестите са буквално до вратата ми. :)
1.Френско (35кг) - 8,6,6,5 (+5кг)
2.Лег с тесен хват (50кг) - 8,6 (60кг) -6,5
3.Сгъване с щанга - 30,35,30,30 (все още си виждам зор с това сгъване)
Приятно беше усещането от напомпан бицепс.Много отдавна не го бях усещал.
Да стартираш с френско, не е най-добрата идея. Сравнително изолирано упражнение, което на всичкото отгоре, при недобро разгряване, може да ти докара доста неприятности.
Правиш раменни преси с 60кг дъмбели(общо), какво те мъчи в 40кг раменна преса с щанга? :bug:
Мда най - добре първо започни с тесния хват и после прави френското. Освен това има два варианта на френското един който спускаш щангата до челото и друг в който я спускаш зад главата, излишно е да казвам че втория е по - труден но и по - ефективен, та ти кой правиш?
При раменните преси килограмите растат бавно но когато нарастнат това се отразява на всички упражнения свързани с бутане. Нещо не е както трябва щом правиш раменни преси с дъмбели от по 30кг а военните преси са ти с 40кг, най - вероятно при дъмбелите не пускаш до долу а правиш частично движение но така се губи предимството на дъмбелите които позволяват именно по - голям диапазон на движение.
10.07.08
13:56
Мда най - добре първо започни с тесния хват и после прави френското. Освен това има два варианта на френското един който спускаш щангата до челото и друг в който я спускаш зад главата, излишно е да казвам че втория е по - труден но и по - ефективен, та ти кой правиш?
При раменните преси килограмите растат бавно но когато нарастнат това се отразява на всички упражнения свързани с бутане. Нещо не е както трябва щом правиш раменни преси с дъмбели от по 30кг а военните преси са ти с 40кг, най - вероятно при дъмбелите не пускаш до долу а правиш частично движение но така се губи предимството на дъмбелите които позволяват именно по - голям диапазон на движение.
От седеж съм двойно по-силен на раменни преси,независимо от уредите,които използвам.
На ден поемам към 50 гр протеин...максимум...
Карам на около 2500 калории...максимум
Горещо е като в маймунски гъз...50 градуса по целзий...
В коридора,където тренирам е още по-горещо....
И моля ви се...естествено,че с дъмбелите пускам до долу!!
Мисля,че при цялото това напрежение накрая на тренировката не съм сметнал лоста...напълно е възможно,сега отивам да проверя.
Редакция: Военни преси с петдесет килограма ги изяждам....значи моя грешка.
Редакция 2 : 60кг военни преси х 6 повторения ги взимам...до края на лятото дано станат 60х8. :)
Използвам случаят да подчертая,че съм противник на частичните повторения,където и да било.
Алкорин,не ти видях въпросът за френското.Когато пускам до челото ми е по трудно,пусна ли назад и някак си имам повече сила,защото си представям бутане нагоре,а не напред.Правя по-трудният за мен - до челото.Сега като каза ще разнообразя и ще видим. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 10.07.08 17:07.
10.07.08
22:51
Нещо ми става...немога да мисля...не усешам натоварване от тренировки,не усещам умора и не усещам ефект..сякаш времето е спряло.Вели тренировки правя,без цел,без смисъл.Когато се върна в Добрич и подишам малко прахоляк ще си изградя някакъв план за прогрес...сега е нещо хаотично,базирано на настроението ми.
Ето тренировката по-рано днес:
1.Тяга (120кг) - 8,5,3,4,3,4 (ау ръчичките ми,ау мазолите ми...)
2.Лег (80кг) - 8,5,5,6
3.Раменни преси от стоеж (опитах,за да ви задоволя любопитството :) ) с 50кг - 8 ;с 60кг - 6 ; с 55 кг 6,5
4.Някакви вели набирания...
О,що се отнася до френското...аз загрявам лактите преди да го изпълня,да не съм луд. :)
14.07.08
13:08
1.Набирания с подхват - 10,6,6,5 с малко почивка
2.Лежанка (нямаше възможност за кофички) (75кг) - 8 ; (80кг) - 6,6,5
3.Тяга (110кг) - 8,5,6,6
15.07.08
17:15
1.Клек (105кг) - 8,6,6,5
2.Лежанка (70кг) - 8,6,6,5 (това клекът как източва всички бутащи мускулни групи не е истина :) )
3.Гребане с шанга (80кг) - 8,6,6,5
16.07.08
14:47
Ох,мързи ме да дишам...
Сметнах си протеинът...излиза над 100-120гр.
Калориите не ги знам...но по-малко от обикновено.
Тренировките в микровълнова фурна не се получават много,много.
РедУолкър вдигна 130кгх7 тяга,значи е време да се стягам....
Така съм отслабнал визуално...немога да се позная.
Утре ще правя я клек,я тяга с лежанка,френско,сгъвания...
Бъдещи цели:
1.120х9-10 тяга
2.110х9 клек
3.40х8 френско (да бе,да)
4.60х8 военни преси (абсурд)
...ако преди да започна тренировки някой ми беше казал,че тези килограми са най-малкото възможни нямаше да му повярвам...сега ми се струват малко...
17.07.08
16:47
Клек (110кг) - 8,6,6,5
Лежанка (70кг) - 8,6,6,5
Френско (40кг) -8,6,6,5
Прав лост за бицепс (40кг) - 6 ; (35кг) - 8,8
Френско с 40кг...нищо работа. Алкорин зад глава ми е по-лесно...
Още 2 повторения и мечтата ми да сгъвам с 40 кг ще се сбъдне.
Тягата ми е паднала ужасно...но така е едно пада,друго се вдига..
Разписах се днес в бисерите. :) Едно браво не казахте...
Някак си ми е кеф...смисъл...40кг за бицепс :smirk:
19.07.08
20:59
——————————————
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 20.07.08 20:19.
20.07.08
17:24
Питай някой модератор.От настройките на акаунта си слагаш линк в подписа към дневника.
Днес бях много уморен и гладен.Предпочетох да оставя тягата и да я правя заедно с клек....някой друг път. :)
1.Раменни преси пред врат с 50кг - 8; (45кг) - 6,6,5 —Когато няма енергия и ядене...така е.
2.Лежанка с 80кг - 6 ; (70кг) - 8,6,5
3.Прав лост за бицепс с 40кг - 8,6 ; (35кг) - 6,5 :)
4.Френско с 35 кг - 8;(40кг) - 8,6,5
Наистина започвам да отвиквам на тежките упражнения...нямам мотивация да ги изпълнявам,мързи ме...страшна работа.
20.07.08
21:44
ot kolko vreme ve4e trenira6
21.07.08
06:11
Питай някой модератор.От настройките на акаунта си слагаш линк в подписа към дневника.
Днес бях много уморен и гладен.Предпочетох да оставя тягата и да я правя заедно с клек....някой друг път. :)
1.Раменни преси пред врат с 50кг - 8; (45кг) - 6,6,5 —Когато няма енергия и ядене...така е.
2.Лежанка с 80кг - 6 ; (70кг) - 8,6,5
3.Прав лост за бицепс с 40кг - 8,6 ; (35кг) - 6,5 :)
4.Френско с 35 кг - 8;(40кг) - 8,6,5Наистина започвам да отвиквам на тежките упражнения...нямам мотивация да ги изпълнявам,мързи ме...страшна работа.
Лятото е кофти работа, но не се отказвай : )
21.07.08
19:14
8 часа се каних да тренирам...накрая все пак започнах.
1.Клек със 100кг - 8 ; 110 - 8 ; 90 - 8 :)
2.Тяга,прониран хват със 100 кг - 8,8,8
За моя радост установих,че хватът ми издържа 100 кг и 110 кг също няма да са проблем.
Алкорин,оказа се,че комбинацията,която ми каза не е толкова смъртоносна,колкото си мислех.
Всякакви изгледи тази година да правя Мляко и Клек просто залязоха,след като си се представих да правя 20 повторения с 90 кг....Трябва да съм бил много мотивиран преди... :)
23.07.08
13:48
1.Набирания в 3-4 серии
2.Гребане с 80кг - 8,8,8
3.Лежанка с 80 кг - 10,6 ; 90кг - 3 ; 80кг - 6
(Преди правех 2-ки на 90 с зор.. )
4.Френско с 40кг - 8 ; с 35кг - 8,10..
5.Прав лост за бицепс с 40кг - 8,8 ;с 35 - 8
25.07.08
16:12
1.Раменни преси с 60кг - 2 ; 50кг - 8,6 ; 40кг - 8 ; 45кг - 6
2.Клек със 100кг - 8 ; 110кг - 8,8
3.Тяга със 110 кг - 8,6,6,5 (надхват)
Мислех да направя този трен още вчера,но ме домързя.Сега ще си направя тренировката,планирана за днес - утре. : )) Колко съм организиран само.
25.07.08
16:44
Въпрос - полу-клек ли правиш или клякаш напълно до долу?
25.07.08
16:57
За в момента нито едното,нито другото - клякам до прав ъгъл.
ПС: Писал съм “раменни преси”,но ги изпълнявам прав и пред врат.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 25.07.08 18:16.
.
И как са коленете ти? ;) Клекът се прави до 1/5 от пълната му апмлитуда! Т.е. с една идея преди пълния клек вече издишваш и буташ нагоре! Освен ако ходилата не са ти разтворени широко ...
25.07.08
19:23
.
И как са коленете ти? ;) Клекът се прави до 1/5 от пълната му апмлитуда! Т.е. с една идея преди пълния клек вече издишваш и буташ нагоре! Освен ако ходилата не са ти разтворени широко ...
Дай видео...
Обаче това “1/5” ми звучи като нещо,което няма да направя. :)
ПС: Колената ми са безупречни.И не изпитвам болка,когато клякам до земята...мисля да започна да минавам паралела,а ти ми казваш “една пета”...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 25.07.08 19:31.
http://youtube.com/watch?v=iqmQe13j3F8 -> ето това ми изглежда като нещото, което трябва да правиш. Не разбирам докъде е тази 1/5 на която да спреш, но ето това винаги ми е било пример за екстра клек. Другия вариант е ass to grass, също добър, но сега ще ревнат за колената, така че него ще го пропусна :)
25.07.08
19:34
Нека си реват,аз съм с много добри впечатления от “Гъз до земята” (Това звучи като индианско име). :)) Когато правих Мляко и Клек кляках по този начин.Мисля пак да пробвам.
ПС: Гледах клипа,клякам по абсолютно същият начин...не виждам защо да го променям.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 25.07.08 19:40.
Клякането под паралел включва допълнително мускулни влакна и развива цялото бедро равномерно, аз лично гледам да клякам колкото мога по надолу. Освен това клякането до паралел или под него усилва колената, а непълния клек може да доведе до свръх напрежение в тях. Когато при клякането се стигне паралела се усеща как напрежението от колената се измества в посока растягане на цялото бедро така че те не са непрекъснато под напрежение както става при непълния клек.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 25.07.08 21:56.
http://youtube.com/watch?v=iqmQe13j3F8 -> ето това ми изглежда като нещото, което трябва да правиш. Не разбирам докъде е тази 1/5 на която да спреш, но ето това винаги ми е било пример за екстра клек. Другия вариант е ass to grass, също добър, но сега ще ревнат за колената, така че него ще го пропусна :)
Изключително прецизно! ;)
И специално моят вариант - http://www.belchohristov.com/901.html - Видео 3
Мнението беше редактирано от Питона на 25.07.08 22:29.