Даже 7-8.ДедМен щом си се захванал-направи го както трябва.Пии много мляко и клякай яко!И на мен ми е итнересна тази програма и съм и доста надъхан,но в момента няма да я пробвам.С нетърпение ще чакам резултати и мнението ти за нея.
27.02.08
11:18
Като клякаш някои трябва да те пази ... задължително
Добре, ще го пие това мляко, но от лактозата дали няма да е постоянно в кенефа? Зависи дали има непонусимост към лактозата, ако няма може да ги пие без проблем.
казано от Hvanatema на 27.02.08, 11:34:
Добре, ще го пие това мляко, но от лактозата дали няма да е постоянно в кенефа? Зависи дали има непонусимост към лактозата, ако няма може да ги пие без проблем.
Задаваш въпрос и си отговаряш сам %-P
казано от vatchev на 27.02.08, 11:49:
казано от Hvanatema на 27.02.08, 11:34:
Задаваш въпрос и си отговаряш сам %-P
Да, знам, но за да е по-лесен за разбиране въпроса, написах и отговора. Нека, момчето отговори дали някога е пило по 3-4 литра мляко и дали няма стомашни проблеми, защото аз съм пробвал подобно нещо и болката в корема беше убийствена, а взривът инцидентен :D
Мнението беше редактирано от Hvanatema на 27.02.08 16:53.
27.02.08
18:55
Днес Гръб + Бицепс (обичам тренировката заради бицепса :) ) :
1.Набирания - 10 с 10кг,10 с 5 кг,6 чисти,5 чисти
2.Тяга - 40,45,50,55
3.Гребане с щанга - 40,45,45
4.Мечка с 25 кг -6,8,8
На всички упражнения имам възможност да вдигна с минимум 10 кила,но мисля че няма смисъл.
1.Прав лост за бицепс - 25,25,30
2.Скотово - 15,15,20
3.Прав с кривия лост - 20 :) за донапомпване след което предмишницата и бицепса ми горяха
1.Коремни преси под наклон,римско столче и не правих повдигания на краката.Мързеше ме.
А колкото до стомашните проблеми откакто се помня не съм имал по-особени проблеми в нито една част на тялото ми.Смисъл нищо индивидуално за мен.Само настинки карах често като бях дребен. :P С една дума млякото няма да е никакъв проблем,сега спокойно приемам към 4-5 литра мляко на ден,когато има пари,когато не - 2-3 литра.Даже ми е интересно защо хората ме гледат с недоумение и изненада когато им кажа количеството мляко.Какво толкова сте наплашени всички от това прясно мляко?Пия го вместо водица. : ))
Кратка редакция: Започвам програмата направо от петъка.И без това е ден за крака,защо да пропускам ?
Мнението беше редактирано от BusyMan на 27.02.08 22:31.
DeadManWalking един съвет от мен за “Milk an Squat” в началото започни с 3-4 литра и постепенно увеличавай количеството, с нарастването на килограмите мускулна маса ще имаш нужда от все повече за да продължаваш да растеж, за да се получи както трябва направо трябва да се угояваш с мляко, при мен аз усвоявам 1литър за 1.10ч-1.20ч и мога да ям или пак да пия 1литър.
Ако го правиш както трябва килограмите на базовите упражнения направо ще летят от тренировка на тренировка, но трябва да си готов на крайности в храненето и да спиш задължително достатъчно.
казано от Alkorin на 28.02.08, 13:39:
DeadManWalking един съвет от мен за “Milk an Squat” в началото започни с 3-4 литра и постепенно увеличавай количеството, с нарастването на килограмите мускулна маса ще имаш нужда от все повече за да продължаваш да растеж, за да се получи както трябва направо трябва да се угояваш с мляко, при мен аз усвоявам 1литър за 1.10ч-1.20ч и мога да ям или пак да пия 1литър.
Ако го правиш както трябва килограмите на базовите упражнения направо ще летят от тренировка на тренировка, но трябва да си готов на крайности в храненето и да спиш задължително достатъчно.
Задължително ли е, да е прясно млякото и не става ли с кисело и ако да защо?
28.02.08
15:50
а мое ли се направи Chease and squat ???
28.02.08
16:21
Литър мляко съдържа 32 грама протеин,идващ от два основни източника : casein и whey.
Това според мен са двата най-добри източници на протеин,комбинирам ги с яйца.Получава се супер. :)
Ако приемем факта,че 20% от млякото е whey,то тогава 2 галона мляко (xa-xa-xa) ме запасяват с 30гр whey!!Повечето билдъри си набавят протеин от пудри и т.н.,но малко отгоре няма да навреди никак. :)
Протеинът в 2 галона мляко е достатъчен за да задоволи нуждите на всеки билдър до 90-100 кг.
Освен това съм чувал,че най-добрата диета за покачване на килограми е 15% мазнини,35% протеин и 50% въглехидрати.Като го сравня с млякото излиза,че прясното мляко е перфектната храна за целта.
За литър мляко -> 430-440 калории,носещи 35 грама протеин и 15 мазнини.
Освен това си струва да споменем,че в млякото има калций!Калцият е отговорен за здрави и силни кости,но играе важна роля във представянето.Ако не приемаме достатъчно калций,неможем да се въстановим напълно.
Млякото съдържа витамин Д.Силно анаболен хормон.Аз бях учил по биология,че витамин Д се набавя от слънчевата радиация и предполагам ако живеехме по близо до плажа или на някой тропичен остров няма да е нужно да си го набавяме,но особено по това време,когато носим дълги ръкави не е лошо да го приемаме допълнително.
Това е,което знам аз.Ако някой мисли,че има какво да се добави,нека ме допълни. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 28.02.08 16:33.
28.02.08
16:31
казано от Alkorin на 28.02.08, 13:39:
Мерси за съвета.Ще го взема под внимание. :)
казано от Wrestling_pro на 28.02.08, 15:50:
а мое ли се направи Chease and squat ???
Пише се “Cheese” (сирене) .Може разбира се.Нарича се мляко и клек без млякото...
казано от Hvanatema на 28.02.08, 14:15:
Задължително ли е, да е прясно млякото и не става ли с кисело и ако да защо?
Ферментиралото прясно мляко (кисело мляко) е подлагано на по-сериозна обработка от прясното.Иначе разликата не я знам,освен,че са два напълно различни продукта.Аз лично предпочитам прясното мляко,защото ми се услажда повече. :)
29.02.08
18:54
[LOG] “Мляко и клек” - ден 1/42 Килограми = 73-74
Ставане - 2-3 яйца ,2 филий хляб и литър мляко
След 2 часа още 1 литър мляко
В даскало към третия час още един литър мляко
Вкъщи картофено пюре и хляб
Тренировка:
Клек с 50кгх10 - загрявка
Клек с 80кгх12
Невероятно натоварване в корема при изпълненията.Сложих тежест с която мога да направя само 10 и се опитах да продължа до 20.На 12-тото вече бях сигурен,че няма да мога да продължа,но все пак как ще се отказвам. :) Клекнах долу и там останах,сложих внимателно щангата върху най-ниската поставка и се изправих.Кръста беше изтръпнал,корема пулсираше,краката едва ме държаха.
Набирания с подхват до отказ
Кофички до отказ
Коремни преси под наклон до отказ
Върнах се вкъщи.малко шоколад и още 1л прясно мляко.
Вечерях риба и пюре.
След няколко часа още 1 л прясно мляко преди лягане.
Впечатления:
Досега не съм тренирал с такава интензивност.Дишането с 80 кг сякаш тренираше гръдния ми кош.Корема така се стягаше при изправянето че можеш да усетя контура на коремните ми мускули.След тренировка целия бях капнал,както си лежах на леглото и заспах без да искам.Определено тези сплитове,които правех не са били нищо особено.Никога не съм се чувствал така изтощен и това според мен се дължи на факта,че не тренирам до отказ,а винаги избирам тежест с която мога да направя повторенията си.
Забележки за следващата тренировка:
Да сложа отново 80 килограма и да стигна 15 повторения.Просто ще увелича паузите в горно положение.Днес не изчаквах достатъчно и това ми костваше 2-3 клякания.След като стигна след 2-3 трена 20 повторения да увелича килограмите.
ПС: Изпих повече мляко,отколкото планувах,но просто като имах възможност и си го купувах.Вместо хранене пиех мляко и така се получи,че днес приех 5 литра,вместо 4. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 29.02.08 19:05.
Нали идеята е за 20 повторения?
По-скоро опитай със 75кг, не е гот да се изсилваш от първа, втора тренировка.
Да стигнеш до отказ на клек, може да е доста рисково.
А пулоувър след клековете?
http://www.leehayward.com/squats.htm
http://www.bodybuilding.com/fun/irontamer5.htm
http://www.elitefitness.com/forum/weight-training-weight-lifting/i-ve-seen-alot-squat-milk-routine-580391.html - тук го има и твоя вариант. Навсякъде е и с пулоувър..явно се цели един вид ..дихателна серия.
Мнението беше редактирано от 6th на 29.02.08 19:13.
29.02.08
20:09
казано от С7АЛК3Р на 29.02.08, 19:12:
Нали идеята е за 20 повторения?
По-скоро опитай със 75кг, не е гот да се изсилваш от първа, втора тренировка.
Да стигнеш до отказ на клек, може да е доста рисково.
А пулоувър след клековете?http://www.leehayward.com/squats.htm
http://www.bodybuilding.com/fun/irontamer5.htm
http://www.elitefitness.com/forum/weight-training-weight-lifting/i-ve-seen-alot-squat-milk-routine-580391.html - тук го има и твоя вариант. Навсякъде е и с пулоувър..явно се цели един вид ..дихателна серия.
Цели се разтягане на гръдния кош.Забравих за пулоувъра. :D То просто след тоя клек неможеш ни да мислиш,ни да правиш упражнения.
Идеята,освен 20 повторения е и за 150% от собственото тегло да вдигам.Следващият път ще стигна до 16 повторения,после до 20,после ще вдигна тежеста.Ако успея до 20 и оставя щангата ще ме е яд,че съм минал леко.И все пак ще намаля на 75 кг.
Нормално е да не стигна 20 повторения.Ако взема тежест,с които мога да направя 20,няма да е така брутална програмката нали . : ))
Освен това изрично е указано да ползвам тежест,с която мога да направя само 10.Просто тия 20 трябва да ги измъча много яко.Всъщност грешката е моя,че много рано клекнах,ако бях изчакал още 10 секунди щях да продължа. :)
Следващият път ще отделя поне 3-4 минути за упражнението.Аз го приключих за 1 минута.Тука е проблема,че много бързо клякам.Иначе 20 повторения могат и ТРЯБВА да се направят. ( само си представете ква мъка е)
Освен това първата тренировка не е интересна. : )) Вече,като знам какво да очаквам,ще се справя. Всичко е в психолгическия момент!
Съдейки по пулсирането и умората в тялото ми от 12 повторения,то стигна ли в неделя 20,ще пукна у фитнеса! :D Toчно тук се състои брутализма.Но пък разтежа си струва.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 29.02.08 20:17.
Наистина свали малко кг-та, постепенно ще ги вдигнеш.С голям интерес искам да видя момента, когато ще обобщиш резултатите за постигнатото от тази методика.
DeadManWalking не сваляй килата в това е цялата работа при тая програма с огромни усилия и отличното възстановяне от многото мляко бързо развиваш сила и маса, интензивността трябва да е на макс.
Прави кляканията с тежест с която можеш да правиш с големи усилия 10 повторения - чисти, оттам се изправяш поемаш си дълбоко дъх 4-5 пъти, клякаш още няколко пъти, пак поемаш въздух още един, два пъти клякаш, въздух, клякаш и т.н. докато направиш 20 клякания. Няма за къде да бързаш горе си поемай въздух докато си сигурен че ще можеш да направиш поне още едно клякане и т.н. и т.н. докато не станат 20.
Ако целия си зачервен, вади от пот се стичат по лицето ти, едвам си поемаш дъх, коленете ти треперят, трудно балансираш тежестта - значи всичко е наред продължавай в същия дух.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 01.03.08 09:32.
01.03.08
10:34
казано от Alkorin на 01.03.08, 09:29:
DeadManWalking не сваляй килата в това е цялата работа при тая програма с огромни усилия и отличното възстановяне от многото мляко бързо развиваш сила и маса, интензивността трябва да е на макс.
Прави кляканията с тежест с която можеш да правиш с големи усилия 10 повторения - чисти, оттам се изправяш поемаш си дълбоко дъх 4-5 пъти, клякаш още няколко пъти, пак поемаш въздух още един, два пъти клякаш, въздух, клякаш и т.н. докато направиш 20 клякания. Няма за къде да бързаш горе си поемай въздух докато си сигурен че ще можеш да направиш поне още едно клякане и т.н. и т.н. докато не станат 20.
Ако целия си зачервен, вади от пот се стичат по лицето ти, едвам си поемаш дъх, коленете ти треперят, трудно балансираш тежестта - значи всичко е наред продължавай в същия дух.
Напълно съм съгласен с теб.И всичко щеше да е ок,ако не бях избързал.Подцених упражнението.Няма да се повтори. :) И аз мисля,че не е удачно да намалям килограмите.
01.03.08
10:40
[LOG] “Мляко и клек” - ден 2/42 Килограми = 74
Ставане - литър мляко
След 2 часа още 1 литър мляко
След час и нещо още един литър мляко
После картофено пюре и хляб
След 2 часа още 1л прясно мляко.
Вечерям месо с картофи.
След няколко часа още 1 л прясно мляко преди лягане.
Претеглих се на кантара,стрелката заби 74,5 кг.Просто за протокола. :)
Listening To Rammstein - Man Gegen Man :coolsmirk:
Мнението беше редактирано от BusyMan на 01.03.08 10:44.
01.03.08
20:41
казано от DeadManWalking на 28.02.08, 16:21:
[color=blue]Литър мляко съдържа 32 грама протеин,идващ от два основни източника : casein и whey.
Това според мен са двата най-добри източници на протеин,комбинирам ги с яйца.Получава се супер. :)
....
Прясното мляко съдържа още витамини А,Е,К
Витамин А - Спомога за зрението и растежа на костите. Дефицитът му води до намаляване на зрението, особено през ноща и намаляване на ‘влажноста’ на окото.
Е - Важен анти-оксидант за тялото.
К - нещо свързано с разграждането на протеините, но нямам точна представа.
На опаковката на пряснотп мляко на фибела пишше, че съдържа и важни аминокиселини.
02.03.08
13:38
[LOG] “Мляко и клек” - ден 3/42 Килограми = 75,5
Тренировка:
Клек с 80кгх20 !!
Набирания с подхват до отказ х3
Кофички до отказ х3
Впечатления:
Причерня ми докато изпълнявах повторенията.Изгубих контрол над тялото си,усещах само болката... :coolhmm:
Страх ме е не на шега от следващата тренировка. :roll:
Мнението беше редактирано от BusyMan на 03.03.08 10:52.
02.03.08
21:13
казано от Alkorin на 02.03.08, 20:31:
Добре дошъл в клуба... :)
Мерси! :)
Днес неможах да пия мляко вечерта.Причината бе,че и в трите магазина където купувам мляко по 3 пъти на ден всичкото прясно мляко беше свършило.Жената каза,че за 1 седмица съм купил един кашон с мляко. :-)
Хаха и аз съм имах такъв проблем и трябваше да ходя в други квартали да им купувам млякото :)
03.03.08
10:49
[LOG] “Мляко и клек” - ден 4/42 Килограми = 75,0
Хранене по режима.Слаба мускулна треска в бедрата,която не е стихвла от първата тренировка насам.
04.03.08
18:27
[LOG] “Мляко и клек” - ден 5/42 Килограми = 76
Тренировка:
Клек с 82кгх20 !!
Пулоувър 1х20
Набирания с надхват до отказ х3
Кофички до отказ х3
Впечатления:
Първо силата в краката ми се е развила.Това е добре.Трупам килограми,това е добре.Но въпросът е дали трупам маса в горната част на тялото?
А иначе тренировката беше един малък ад,който ще ви го спестя да не ви плаша и за да злорадствам,когато се опитате да тренирате по тази програма.Само ще спомена,че от вчера главата ме цепи яко,когато тренирам (примерно лицеви упори) и ми се наложи да завърша 20 повторения освен всичко друго и с неземна болка в главата.Незнам откъде намирам кураж и сила...
Психиката ми заздравява,ако не друго.И болката в главата при трен ще-неще изчезна след сериите кофички.Просто днес влязох в схватка.Аз срещу тялото ми и победих :coolsmirk: .Мисля,че с болките е свършено.
Малко съвети:
Ако някога някой реши да изпълнява тази програма имам някои препоръки.
1)Винаги слизайте до долу.Долната част на бедрата ви да се опира у прасците.Това не прави упражнението по-трудно,колкото и да е странно и това е единствения начин да се напомпате добре.Ако правите повторенията частично и само малко под паралела просто ефекта няма да е същия.
2)Правете повторенията бързо.Не се спирайте в горно положение да дишате дълго време.Повече от 3-4 вдишвания горе не трябва да правите.Упражнението ще се удължи,мъката ще е два пъти по-голяма и краката все по трудно ще издържат.Не си губете времето,а клякайте.Опитах и по двата начина.С големи паузи определно се прецаквам.
3) Разбрах,че успехът на тази програма е правопропорционален на усилията и упоритостта,които се влагат.Изключително е трудно,но ако излъжеш сам себе си,сложиш дори малко по-леки тежести,просто ефектът няма да е същия.Колкото повече се мъчиш и игнорираш страха и това,което ти казва тялото,толкова по-доволни ще бъдете.Казвам ви го,защото ако правите всичко правилно ще бъде много тежко.Наистина. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.03.08 18:31.
Въпрос.
Можеш ли да си напишеш цялата програма?Не ми е ясно освен 20те клека в началото на всяка тренировка как се тренират останалите МГ?По нормален сплит?С намален интензитет?Прави се цялото тяло?Би ли ми пояснил :)
04.03.08
19:36
Изпълнява се три пъти в седмицата.
1.
Squat: 1x20
Pullovers: 1x20
Stiff-legged deadlift: 1x15
Bench press: 2-3 x 10
Bent row: 2-3x15
Military press: 2-3 x 12
2.
Stiff-legged deadlift: 1x15
Dips: 2x10
Bent row: 2x10
3.
3 time chin: to failure
3 time dips: to failure
3 time decline sit-up: to failure
4.
Overhead Press 3 x 12
Squats 1 x 20
Pullovers 1 x 20
Bench Press 3 x 12
Rows 3 x 15
Stiff Legged Deadlift 1 x 15
Pullovers 1 x 20
Виждаш,че има не един варианти.Лично аз предпочитам номер 3.Според мен тяга,лег и клека предразполагат към претрениране.А и сериозно се съмнявам,че след клека ще имам сила да изпълня тези упражнения.В номер 3 е указано да се правят набирания за бицепс,въпреки това някои хора правят набиранията с надхват.Аз предпочитам надхвата,защото в комбинация с кофичките и тренирането до отказ ще се вдигнат броя повторения.В това съм убеден,зашото съм го изпробвал. :)
Класическата програма за покачване на маса е номер 4.Тя не се нарича “мляко и клек”,но 20 повторения тежък клек присъстват,което я прави много удачен избор.Подобно важи и за номера 1 и 2.
Конкретно по въпросът ти.Останалите МГ не се тренират отделно.Покачването на маса става в цялото тяло без нужда от допълнителен сплит.Въпреки,че не е проблем според мен да правиш 1х20 клек при тренировката си за крака и да си тенираш по сплит програма.Дефакто кофичките,набиранията и коремните преси (да,има и коремни преси) играят роля на цялостна тренировка на тялото.Но покачването на маса идва от тежкия клек.Колкото за интензитета,ако се прави специално мляко и клек аз предпочитам да държа тренировката под 30 мин.Дългите тренировки тренират издръжливост,но бърз (3-4 мин) и тежък клек стимулира растежа.Завършиш ли клека и пулоувъра,набиранията и кофичките,както трябва,то ти повече работа в залата нямаш. :)
Както разбираш имаш само едно упражнение,един шанс да дадеш всичко от себе си.Остави клека да източи и последната капка животец от теб.Минеш ли леко на клека целия ден отива по дяволите...
Нещо извън темата,което исках да доуточня:
Не е нужно да се приема мляко.Аз го пия,защото това е един достъпен за мен начин да си набавям белтъчините.Дори програмата “мляко и клек” не се нуждае от мляко при добър хранителен режим.Нарича се “мляко и клек”,защото се пие много мляко,а това е защото самата програма е базова и семпла за начинаещи.А те не са способни да спазват добри хранителни режими и млякото е един fool proof ( не намерих синоним извинявам се) метод за тях (за мен също,аз съм един от тях) да си набавят всичко необходимо.Въпреки,че програмата е елементарна е много трудна и работи.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.03.08 19:50.
Мерси много!
Много съм и се заканил на тази програмка и до месец сигурно ще я пробвам.Главното е че обожавам мляко %-P
Тъкмо когато ти вече можеш да кажеш някакви впечатления за нея ще знам дали да я почвам!
04.03.08
19:55
Съветвам те да не приемаш нищо казано от мен за правило.Вземи под внимание факта,че тренирам от 2 месеца и прогресът ми е много добър,каквото и да правя,стига да има обем тренировката ми.
А иначе,като обичаш мляко тренировката ще ти хареса. %-P
И килограми ще качиш и прогрес ще има.Но както винаги всичко е строго индивидуално.
В най-лошия случай ще имаш едни много,много силни крака. :lol:
Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.03.08 19:59.
казано от DeadManWalking на 04.03.08, 19:36:
Не е нужно да се приема мляко.Аз го пия,защото това е един достъпен за мен начин да си набавям белтъчините.Дори програмата “мляко и клек” не се нуждае от мляко при добър хранителен режим.Нарича се “мляко и клек”,защото се пие много мляко,а това е защото самата програма е базова и семпла за начинаещи.А те не са способни да спазват добри хранителни режими и млякото е един fool proof ( не намерих синоним извинявам се) метод за тях (за мен също,аз съм един от тях) да си набавят всичко необходимо.Въпреки,че програмата е елементарна е много трудна и работи.
Тука грешиш именно състава на млякото и непрекъснатия му прием създава максимално благоприятната среда за бърз мускулен растеж, програмата работи именно благодарение на млякото то не може да се замени с нещо друго, старите бодибилдъри са си знаели работата не мисли че при тях нещо е случайно или необмислено още преди времето на стероидите те са имали работещи методи и тънкости как да постигат целите си, но трябва да правят като се спазват принципите на които се базират защото са резултат на проби и грешки докато се изведат.
04.03.08
23:45
А защо тогава всички не приемат мляко нон-стоп? :-/
Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.03.08 23:52.
казано от DeadManWalking на 04.03.08, 23:45:
А защо тогава всички не приемат мляко нон-стоп? :-/
Много е калорично и в такива количества е идеално за натрупване на мускулна маса, но като стигнеш желаните килограми просто няма смисъл да се консумира в големи количества, а друг отговор на въпроса ти е - изисква ангажираност и отдаденост която малко хора са в състояние да спазват за дълъг период от време както и доста хора отказват да правят упражнения като тяга и клякания въпреки че знаят че са ефективни а за “milk and squat” колко знаят?
казано от Петко К на 05.03.08, 07:24:
Какво толкова има в млякото, дето да го няма другаде?
Много бързо абсорбиране в стомаха, висококалоричност, качествен протеин и нещо специфично за млякото - тялото не е склонно да използва калориите от него за да създава адипозна тъкан - това значи че почти всичко от него отива за възстановяване на мускулите.
Тези качества в комбинация позволяват да се създаде идеална среда за мускулен растеж в тялото ако човек е дисциплиниран и го пие на често 1.10ч - 1.20ч заедно с няколко хранения на ден.
Аз лично съм изпитал ефекта на “milk and squat” и мога да кажа че дори с много тежки тренировки аз се чуствах пълен с енергия без да съм уморен.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 05.03.08 08:27.
05.03.08
22:49
[LOG] “Мляко и клек” - ден 6/42 Килограми = 76
Алкорин мерси за разяснението.
Днес хранене по режима,но вечерта закъснях много и магазините бяха затворили.Вечерта минах без мляко. :(
07.03.08
17:45
[LOG] “Мляко и клек” - ден 7/42 Килограми = 76
Днес хранене по режима.
[LOG] “Мляко и клек” - ден 8/42 Килограми = 76+
Тренировка:
Клек с 84кгх19-20
Пулоувър 1х20
Набирания с надхват до отказ х3
Кофички до отказ х3
Ренегатско гребане х3
Като слагах тежестите на лоста се почувствах слаб,но все пак успях да си завърша серията с 2 кг отгоре. :)
Имам чувството,че минавам много леко на клека.В неделя ще вдигна с 5 кг и ще накарам някой да ми брои повторенията за да мога да се концентрирам.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 09.03.08 16:31.
09.03.08
18:26
Днес прекратих програмата мляко и клек.Причина: тотално претрениране.
Сложих 86кг и нямах проблем,не ми тежаха обаче при първото изправяне не малка,не голяма,не много голяма,не адска,а незнам как да определя болкаат в главата си.Едвам успях да я изтърпя докато се изправя до сложа щангата.Мисля,тоест убеден съм,че причината за системните болки в главата ми е претрениране.При тренирането на други мускулни групи не се появява.Изложих се,предадох се може би,но това беше просто прага ми на болко издръжливост.А той е висок!!!
Търпях болки от третата тренировка до сега,но мисля,че е време да сложа край.Това вече не е тренировка,а мъчение.Болките в главата не се появяват само при тренировка,но и при ерекция. :-/ И с болки в главата трудно бих се концентрирал над други по-важни/интимни дейности/неща.
Ще дам втори шанс на програмата,но по нататък.Нека да понатрупам малко стаж,да свикна ли и аз незнам...просто тая програма не виждам защо я дават на начинаещи.Може би само при мен се появяват тези болки,когато правя клек,незнам.
Засега минавам на обикновен сплит.
Резултати от една седмица+ на “мляко и клек” :
+5кг на лежанка - 1х85кг
+5 на двата дъмбела на лежанка - 20 кг
+20кг на клек - Ха-ха-ха - 90х7/10 ( бих стигнал и 100 след 1,2 нормални трена на крака.Ще видим)
+2кг маса - от 74 на 76
Но най-вече психическата ми издръжливост наддаде в пъти.Малка част от резултатите ми сега се дължат на по-големи или по-силни мускули.
А интересното е,че ощр при идеята за прекратяване на програмата болките ми изчезнаха.Дали проблема не е психологически...
И за финал бих препоръчал тази програма.При такива резултати за седмица,успехите след 6 седмици зависят само от вашата отдаденост.Но опасността от претрениране е много голяма.
ПС: Това дето бях писал в началото 75кг е било вода...73,5 съм бил.
[/LOG]
Мнението беше редактирано от BusyMan на 09.03.08 20:44.
09.03.08
18:36
Днес гърди+бицепс (вместо клек):
1.Дъмбели от полулег - 3х8 с 20 кг (едно момче с 4-5 години по-голямо от мен,дето дигаше с 12кг ме гледаше с недоумение :cheese:)
2.Равен лег с щанга - 50,60,70,80х4
3.Флайс на скрипци - 15,10,5 кг
1.Прав лост за бицепс - 25,30,30
2.Скотово - 10,20
Корем:
1.Некво измислено с повдигане на краката и дъмбел между тях,който заплашва да ми падне на тиквата
2.Драконски флаг 3 броя х3
3.Ренегатско гребане
10.03.08
09:40
Сега като си чета лога виждам ясни белези на претрениране,които не съм забелязъл в процеса на тренировка.По-точно не съм обърнал внимание,защото досега не ми се беше случвало и незнаех кое е нормално и кое-не.Е,човек се учи докато е жив нали? :smirk:
Ако си претренирал една седмица почивка ще ти се отрази по добре от колко веднага да смениш програмата.Успех.