Бърлогата на DeadManWalking

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.11.09
13:50

Честит Рожден Ден !

С пожелания за още много метри на гюлето и да огъваш лостовете все повече !

09.11.09
14:00

ЧРД. ПОЖЕЛАВАМ ТИ в твоя жизнен път да нямаш НИТО ЕДНА КОНТУЗИЯ!!!

MA

09.11.09
17:43

ЧРД  , пожелавам ти здраве и щастие..
По-здрави :)

BU

09.11.09
20:33

Спамите,а ? :)

Благодаря за многото хубави пожелания.А че ще се сбъднат е сигурно! ;)

казано от DeadManWalking на 09.11.09, 06:29:

Мерси,надявам се освен да радвам и да мотивирам.

Абе ти че мотивираш това е ясно, но и доста засравмяваш някой доста по възрастни от теб  :cheese:

Може и да не съм един от редовните “спамещи човечета”,но няма да изпусна този спам..Честит рожден ден,жив и здрав и разбира се любов..Ако ги имаш тези 3-ри работите,4-тото (железата) ще си дойдат и те.. ;)

09.11.09
20:39

казано от Виктор Манчев на 09.11.09, 20:38:

Може и да не съм един от редовните “спамещи човечета”,но няма да изпусна този спам..Честит рожден ден,жив и здрав и разбира се любов..Ако ги имаш тези 3-ри работите,4-тото (железата) ще си дойдат и те.. ;)

Я и от мен тогава - хаха :)

малко на патерица се включвам и аз :) много здраве ти желая , сбъдване на целите и все така амбициозен :)

MA

10.11.09
15:10

казано от Иван Шишманов на 09.11.09, 20:36:

казано от DeadManWalking на 09.11.09, 06:29:

Мерси,надявам се освен да радвам и да мотивирам.

Абе ти че мотивираш това е ясно, но и доста засравмяваш някой доста по възрастни от теб  :cheese:

Е как няма да мотивираш , виж къде си стигнал :) Хора вижте му първите страници от дневника.  Колко ти е макса на тяга ? С колко тренираш х6 на френско от лег , бицепсово сгъване , лег-преса , чукчета(мечка) ?

Мнението беше редактирано от Muhammad Ali на 10.11.09 15:11.

BU

10.11.09
16:56

Не изпълнявам тези упражнения. :) Но не е много,на френско 40 кг ще ми тежат.

Та,слаба тренировка днес в кофти залата.

1.Равен лег - слабо
2.Клек - слабо
3.Изхвърляния - 70кг
...офф,абе слабо. :)

Утре гюлета - ще се учим пак,а вдругиден ще си тренирам в моята си заличка и ще се напъна. :)

BU

12.11.09
17:18

Добра тренировка по гюле вчера (разбирайте по-малко болка,повече скорост) :). Започнах да се уча да се въртя... уверявам ви,изглежда 10 пъти по-лесно отстрани. :)

Днес щанги,нямах високи очаквания,планирам 2 дни почивка този weekend.

1.Push Press зад врат (ново за мен) - 3-ки/4-ки до 85 кг,насъбрах кураж и пробвах 95кг,но поради липса на опит загубих баланс и щангата падна зад мен със силен трясък.
2.Изхвърляния (значително по-уверена техника,като по вода мина) - 60,70кг за 3ки,не усещах сила в долно положение и не посмях да сложа още кг,още повече че след инцидента с пуш пресата ме гледаха на криво. : ))
3.Набирания - за повече от 7 нямах сила,не се концентрирам на това упражнение,някои дни ми е леко,други тежко.
4.Клек - 140кг х 4 (планирах 5х4 на тази тежест,тежеше ми) ,150х4,160х4,170х8

Така,научихме нещо важно - пръстите на краката ТРЯБВА да сочат настрани при мен за максимална мощност.Слага около 15 кг на щангата само този малък детайл.Не знам дали моите крака са се развили по този начин,или при всеки е така,но открих защо ми е тежала щангата.

Освен това - подценявал съм колко е важно да се подготвиш за тежко постепенно и да активираш нервната система.С всяка следваща серия ми олекваше щангата.

И последно - не се кляка веднага,7-8 секунди да стоя изправен с тежестта ми помага - може да балансирам тежестта по-добре така,не знам. :)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 12.11.09 17:21.

MA

12.11.09
17:22

Това не ти ли беше една от целите 170х8 ?

BU

12.11.09
17:23

казано от Muhammad Ali на 12.11.09, 17:22:

Това не ти ли беше една от целите 170х8 ?

Някъде между притежанието на харем ,пълен с екзотични танцьорки и каране на харли - да. :)

12.11.09
17:25

казано от DeadManWalking на 12.11.09, 17:18:

...
4.Клек - ... 170х8

Нямам думи!

BU

12.11.09
17:29

А,забравих още нещо да добавя - когато пръстите сочат встрани по-лесно се достига дълбочина на клек и с повече мощ се излиза от дупката.Абе направо се родих. :) Не знам защо последните месеци прасках с краката,сочещи напред и се клатех ,и се потИх...

@Вик,аз също се радвам,най-вече защото е неочаквано.Сега ако и горната ми част навакса би било супер.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 12.11.09 17:30.

12.11.09
17:30

Колко широко разтваряш пръстите и колко ти е широк самия разкрач? Раменен или по-широк?

BU

12.11.09
17:33

казано от Pandiz на 12.11.09, 17:30:

Колко широко разтваряш пръстите и колко ти е широк самия разкрач? Раменен или по-широк?

Сложен въпрос...пръстите не ги разтварям - от глезените въртя леко настрани,но не много - че става някак...странно.Колкото да се придобие комфорт в търсенето на дълбочина,защото ако се кляка прибрано е доста по-трудно да слезеш по-дълбоко и усилието да се изправиш после е по-голямо,както и навеждането.

Разкрачът ми е мъъничко по-широк от раменен.Много тясно - няма сила,много широко - усеща се кофти.

Абе намери своята златна среда,където и както ти е най-комфортно.По-малко напън и по-лесно достигане на дълбочина трябва да ти е цел.

ЕДИТ: Съвет - колкото по-малко натоварване в корема и кръста усещаш,толкова по-добра ти е стойката. ;)

Чисто и просто - гъз,кръст и корем те балансират най-много.Колкото повече се товарят,толкова по-трудно ще ти е да се изправяш и толкова по-тежка ще ти се струва щангата.Просто трябва да търсиш максимална упора ,стабилност.Аз затова не харесвам стила на клякане тип “костенурка”,където се акцентира на гърба - просто усилието е поне 2 пъти по-голямо така.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 12.11.09 17:39.

12.11.09
17:41

Утре ще пробвам да клякам така, както обясни и ще видим какво ще излезе наяве. :)

BU

12.11.09
17:43

казано от Pandiz на 12.11.09, 17:41:

Утре ще пробвам да клякам така, както обясни и ще видим какво ще излезе наяве. :)

Само не се надценявай,постепенно увеличавай тежестта и се концентрирай. Успех.

А,още нещо ,което може да ти помогне - в долно положение,като започваш вдигането - удряй главата назад и нагоре към щангата - помага. :) Ест,пак гледай напред , да не зяпнеш в тавана - хаха.

Хранене днес:

1 литър прясно мляко след ставане
1 “голям” дюнер - 400 гр (тези неща не ги ям с кетчуп,майонези и т.н. - отвратително е,никога не съм харесвал подобни сосове)
1 литър мляко
тренировка
1 литър мляко
за вечеря,каквото има (обикновенно манджа с месо)
2 кофички кисело мляко преди лягане (планира се)

Излиза само 3 литра мляко,което е сравнително малко,но съм сит през целия ден.Затова свалям кг сигурно,94 съм вече - от 97,но измерени вечер.Възможна ли е 3 кг разлика сутрин и вечер?

Мнението беше редактирано от BusyMan на 12.11.09 18:00.

12.11.09
19:07

при мен е ставала такава разлика, ама аз съм доста по-големи килограми - 130.

12.11.09
19:31

казано от DeadManWalking на 12.11.09, 17:43:

казано от Pandiz на 12.11.09, 17:41:

Само не се надценявай,постепенно увеличавай тежестта и се концентрирай. Успех.

А,още нещо ,което може да ти помогне - в долно положение,като започваш вдигането - удряй главата назад и нагоре към щангата - помага. :) Ест,пак гледай напред , да не зяпнеш в тавана - хаха.

Благодаря, но все пак твоята техника е доста подобрена все пак на 200 кг клек се иска доста повече концентрация и всичко от колкото на моите килограми - аз мъча още на 90-100 кг клека %-P, иначе ще се вслушам в препоръките ти, като се доверявам на личния ти опит, утре ще пиша как е минало, сега ще гледам филмче, ще папам и нани-нани, лека... :lol:

Мнението беше редактирано от El padre на 12.11.09 19:32.

BU

12.11.09
20:01

Абе всеки сам трябва да се научи,то това е като секса - с гледане не става. :D

А тежката щанга си е тежка щанга без значение колко пише на нея. ;)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 12.11.09 20:51.

13.11.09
11:15

Днес пробвах, наистина помага, по-изчистено беше движението, по-дълбоко, по-добър баланс, всичко си беше ОК, малко силата ми липсваше днес на клека и лега, кофти ден, кофти работа, ама, що годе добре стана. %-P

Мнението беше редактирано от El padre на 13.11.09 11:17.

BU

15.11.09
15:45

Не помня много добре последните си тренировки,само знам колко съм разглобен в момента.Сила отново няма,а мускулната треска само в корема ми не ми дава да се извъртя в леглото дори. : ))

Вчера малко се пораздвижих в залата :

1.Равн лег - 120х6,110х6,100х6,90х2х6
2.Набирания
3.Корем

Пробвах изхвърляния,но 30 кг щанга се наложи да я добутвам,хаха.

Кръст и бедра все едно нямам,откакто кляках за последно,днес сякаш съм във форма,но не мога да преценя.

Усетих се най-накрая защо изнемогвам - на отрицателен калориен баланс съм.Не ям повече от преди,а тренирам двойно.Аз и преди да тръгна да тренирам тласкане едва задържах 97…
Тази сутрин в банята видях 3 реда плочки,естествено не се виждаха идеално,но достатъчно за да си припомня какво беше преди. : ))

Днес пълен релакс и тъпкане.Филии с шоколад,пилешки супи,пиле фрикасе,пресни млека,кисели млека...и още съм гладен.

15.11.09
20:29

“на клякане тип “костенурка”,където се акцентира на гърба” май току-що разбрах кво правя в последно време , хаха . Явно от разкрача идва , по-тесен е от раменен . И се чудя що ми се струва си помагам с гърба .

Мнението беше редактирано от Evgeni Nikolov на 15.11.09 20:31.

Ами,точно първото нещо,което трябваше да направиш е да увеличиш храната.Тренираш 2 спорта все пак и трябва здраво ядене.
BTW на какъв ръст си в момента.Знам че нямаш културистични цели,но на 97кг едва ли си бил особено чист,все пак и категориите са важни,не само вдигането.

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 15.11.09 21:04.

15.11.09
21:07

180 см е, написал го е в профила си. :)

BU

15.11.09
21:10

При гюлето няма категории.Освен разделение по възрастови групи.

А тая храна кой ще я плаща? : )) Баща ми и сега мърмори,при все че не знае и половината на това,което поемам.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 15.11.09 21:15.

15.11.09
21:17

казано от DeadManWalking на 12.11.09, 17:43:

Излиза само 3 литра мляко,което е сравнително малко,но съм сит през целия ден.Затова свалям кг сигурно,94 съм вече - от 97,но измерени вечер.Възможна ли е 3 кг разлика сутрин и вечер?

Според мен е възможно, но до 1 кг. Доста хора са казвали, че от сутрин до вечер разликата им е 3-4 кг, но знам ли..

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 15.11.09 21:18.

BU

19.11.09
21:31

Не пиша,но няма и какво ново да се напише. :)

1.Мъртва тяга (отдавна не я бях правил,мисля да зачестя) - 120х5,150х5,165х5,175х5 (другият път на 180 ще направя 6,фитилите ми се развинтиха ,хах)
2+3. Кофички + Набирания,съпроводени с разговори за свободни борби,Италия,стероиди,цигани и т.н...абе колорит да искаш.

Наистина ,потенциал в тягата има доста,но 1-2 тренировки ще ми трябват,докато си спомня как се натискаше на това упражнение. :)

Значи затвърждава ми се мнението за връзката между клек и тяга.Вече 3-4 месеца без тяга,само на клекове и силата ми на дърпането не е паднала,но не се е и покачила,докато клекът от по-слаб изпревари и стана водещ.

Чудя се дали същото ще важи и при обратния вариант.Предстои да се провери.Макар да се слиза доста по-малко на тяга,отколкото на клек.

Редакция: Глупости,може да съм дръпнал и на тяга,но да не мога да дърпам,защото тялото ми леко е занемарило точно тези моторни единици...Има и друго,сега кръста и гърба отнасят повече натоварване,преди краката се моряха първи.Определено има разлика,но е нужно още време за да се определи.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 19.11.09 21:45.

20.11.09
08:12

казано от DeadManWalking на 19.11.09, 21:31:

...
Значи затвърждава ми се мнението за връзката между клек и тяга...

Чудя се дали същото ще важи и при обратния вариант.Предстои да се провери.Макар да се слиза доста по-малко на тяга,отколкото на клек.

Редакция: Глупости,може да съм дръпнал и на тяга,но да не мога да дърпам,защото тялото ми леко е занемарило точно тези моторни единици...Има и друго,сега кръста и гърба отнасят повече натоварване,преди краката се моряха първи.Определено има разлика,но е нужно още време за да се определи.

Свързани, но не взаимозаменяеми. По скоро се допълват. Добрата тяга предполага, че можеш да дръпнеш напред с клека и обратно (стига да нямаш други ограничения, като травми например).

Гледам, хватът те ограничава. Защо не забравиш за известно време за фитилите? В началото ще дърпаш по-малко, но с времето ще видиш, че е добра инвестиция. Даже си мисля, че и набиранията ти ще се подобрят.

BU

20.11.09
08:56

Аз не ги описах,но направих 2 серии на 120 и на 140 по 8-10 повторения без фитили.Мисля така да правя,първо без фитили за загрявка и на тежкото с фитил.

казано от Vic на 20.11.09, 08:12:

Гледам, хватът те ограничава. Защо не забравиш за известно време за фитилите? В началото ще дърпаш по-малко, но с времето ще видиш, че е добра инвестиция. Даже си мисля, че и набиранията ти ще се подобрят.

аз мисля че ако ги ползва само на тежките серии, продължава да стиска и ги използва да му помагат минимално и не ги използва на другите упражнения - вероятно с тях ще е по-добре.

BU

25.11.09
21:23

Стига сте дръстили с глупавите си дневници,не мога да си намеря темата 4 страници назад!  :lol:

Днес сякаш започвам да се освежавам...може би е заради увеличената доза въглехидрати.

11.5 метра гюле (5.5кг) от място,без да излизам от кръга. :) Техниката ми най-накрая започна да се подобрява и да му хващам цаката.

Трябва да направя 12 метра от място (смисъл без въртене или приплъзване) с 6кг-то топче.

Вчера:

1.Равен лег - 130х3 ,друго не помня
2.Заден клек - 170х6 ,друго не помня
3.Набирания - 5 с.т. , 10кгх5,15кгх5 (направя ли другия път 5х20 кг ще е добре :) )

BU

26.11.09
19:05

1.Power snatch - 40,50,60,70,75х1кг (всичко на сериики,2-3 повторения)
2.Clean & Push Jerk - ~80 +- по около 2-3-4 повторения...хаха :) ами не се интересувам ,какво толкова. :)
3.Набирания (подхват)  -  5х20кг (96кг тегло премерено във фитнеса и рекорд за мен на набирания с утежнение) 5х15кг , 2х5 (широк надхват)

Лека тренировка за възстановяване. : )) Заряза ме гаджето днес,ще имам повече свободно време.

ПС:Ако някоя от форума се интересува ,да пише на лично.  :lol:

BU

28.11.09
18:07

Направих 1 драконовски флаг! :) Много съм горд от себе си.

1.Равен лег - 90х3,100х3,110х3,120х3,130х4 (с малко помощ накрая)
2.Набирания - 5,5х10кг,4х20кг (няма пауър)
3.Мъртва тяга - 160х5 (много зор)

Вчера правих спринтове и скачах препятствия,но не се чувствах изморен.Тягата обаче ме смаза.

Любопитна случка:

Бившата ми изгора ми беше дала пръстените си,да ги държа в джоба си,докато тренира.
Правих тяга.
Изваждам пръстените от джоба си смачкани на пихтия.

:)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 28.11.09 20:00.

28.11.09
18:10

в коя зала тренираш ?

Мнението беше редактирано от DOBRUJANECA на 28.11.09 18:36.

BU

28.11.09
19:58

Добротица

BU

02.12.09
16:43

Знаете ли кое е по-лошо от бившо гадже?Бившо гадже във вашия клас! :lol:

Вчера:

Изхвърляния до 75кгх1 и обратно :) Билбо Бегинс style!
Набирания с подхват - 20кгх6 +1 и половин седмо повторение (Георги Николаев style!)
Преден клек до 130х4 (слабо,но краката ми бяха аут още онзи ден)

Нямах...не знам какво точно нямах- бях задъхан постоянно,пот се стичаше като от чешма и енергия никаква.Нямах сила за бутащо упражнение - прибрах се.

Сега отивам на гюленце ,ако не мога да си подобря постижението от 11,5 метра от място много ще се изнервя...миналия път го мъчих,но дори не се доближих.Шибана техника..трябва да разбера какво съм направил тогава,което не го правя сега и да го подобря.

Имайте предвид,че тренирам сам (с треньора) в зала без никакви огледала... (то остана и да има :) ).

А щангите си ги правя сам в залата до нас.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 02.12.09 16:43.

Абе, да не гаджето да те е зарязало и да е тръгнала с Галин Релефа :) ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1