29.12.07
00:03
Здравейте на всички. Първо Весели новогодишни празници ви пожелавам, а сега към въпроса.
От около година и половина редовно поддържам форма у дома. Преси, лицеви упори, клекове, гири, обаче забелязах едно нещо : Повече от 30 лицеви опори не мога да направя. За серии мога да направя и 10, но по 25 всяка. Та въпросът ми е на какво се дължи това нещо? Мислех си че с постоянство би трябвало да ги правя повечко, но явно греша. Ако има значение тежа 62-4 килограма и съм висок около 180-183.
Поздрави.
29.12.07
05:36
Вероятно липса на силова издръжливост, а също така и заучена неправилна техника. Ако желаеш да правиш постижения при лицевите опори, постави си разумни цели, като да покачваш общия им брой с 2-3-5 на седмица. Това е характерно за набиранията също така, тичането, както и други подобни упражнения.
Това, което каза Димитър Михайлов + сподели как тренираш и какво ядеш. Да не би да претренираш...
Ами за техниката съм я научил от баща ми, който на млади години се е интересувал от силови спортове и е практикувал, така че техниката отпада като вариант. Това за как тренирам не го разбрах. Загрявам, правя 4 серии по 25 лицеви., после 3 х 20 клека, след това 3х15 за всяка ръка гири и най-накрая коремни преси. Мисля че яденето ми не е правилно, понеже месо ям не рядко, но не е и много често, понеже не ми е от любимите. Може ли да се замести с някакъв друг вид храна която да ми дава енергия? Също така и може ли годините да имат значение, тъй като в момента съм на 16 :)
Благодаря предварително и се извинявам за глупавите ми въпроси, но наистина това ме интересува.
29.12.07
21:53
Не е от годините - аз също съм на 16 и правя 115 :red: моя съвет е да правиш до отказ в смисал щом максимума ти е 30 даваш всичко от себеси да направиш 31 и така докато не достигнеш желания успех.
01.01.08
14:18
казано от Bill Goldberg на 29.12.07, 21:53:
Не е от годините - аз също съм на 16 и правя 115 :red: моя съвет е да правиш до отказ в смисал щом максимума ти е 30 даваш всичко от себеси да направиш 31 и така докато не достигнеш желания успех.
правиш 115 правилни лицеви опори?
а иначе, може просто да си предразположен към моментна сила, а не толкова към издражливост.