19.12.04
18:51
Бих искал компетентно мнение по въпроса кое е за предпочитане
L-Carnitine или L-Glutamin.Понеже немога да си позволя и двете едновременно за лятото, кое е по-добре да ползавам.Смятам постепенно да намалявам калориите, докато стигна до ниско въглехидратна консумация - в този случай по-добре ли е да ползвам L-Glutamin, за да запазя мускулът или да разчитам на L-Carnitine, за да смъкна по-бързо.
21.12.04
21:35
ами значи аз използвах л-карнитин за около 20 дни свалих 4 кг. (преди малко по-малко от година) и не забелязах да съм свалил много мускулна маса . мисля че ако се храниш както трябва макар и тръдно при НВД пак може да запазиш мускълната маса!
за да запазиш мускулите си, по-добре акцентирай върху дневният прием на белтъчини. Протеинът не трябва да ти играе например, а да е стабилен. Умножаваш телесните кг по 2 и получаваш грамажът протеин важен за съхранението на мускулатурата ти от катаболитните процеси, при една както казваш ниско въглехидратна диета. В този ред на мисли добави Л-карнитин за добавка. тя ще достапя мазнина, а и до някъде ще се зареждаш с енергия. Тай като деиствието на тази добавка е насочено в митохондриите на клетката, където се преобразува цялата налична енергия в тях. Л-глутамина също не е лош, но ще е за други случаи според мен!
Това е според мен.
Наслука!
А и както сега виждам, при don_anton се е получило същито - сваляне на килограми без фрапантна разлика! Съхранена е масата на чистата мускулна тъкан, а тази на мазнината, с извинение на израза е в WC-то!
Така че горе долу се получи едно не толково компетентно мнение, но приятелско със сигурност!
Успехи!