03.01.08
14:54
Здравейте, заделил съм около 450-500 лв. и бих желал да си купя кростренажор, тежа около 100-102 кг \варирам :)\! Доста четох из другите теми и съм се спрял на следните модели:
1. Topsport TS 2302 - 476 lv, маховик 10 кг, тегло на трениращия до 150 кг - от сайта 4fitness. Тук обаче прочетох не много ласкави мнения за фирмата Topsport ...
2. BY-410 Ab Fit - 433 lv. 7 кг маховик, 100 кг тегло на трениращия - за него нямам друга инфо
3. Орбитрек Елит -нищо не пишеше повече за него, освен цена - 399 лева.
Моля ви за съвет. Незнам кое да избера, ако имате и други предложения Ви моля да ми споделите - искам да взема нещо качествено и непретенциозно - до 500 лв. ще го купя по интернет, затова искам да е от сериозна фирма - ако знаете такава. Уредите на кетлер са около 700 лева най-евтините които намерих, което ми е скъпо.... Кростренажорът ще се ползва за поддържане на форма и сваляне на килограми в домашни условия от мен и приятелката ми... Благодаря ви предварително!
04.01.08
09:17
Бих ти препоръчал да дадеш приоритет на фактора “допустимо тегло на ползващия го”. Като бях по-тежък, минах през няколко велоергометъра и в общи линии останаха на съставните им части по простата причина, че бях на 10 кг от лимита им.
За съжаление с това и приключва опита ми в ползването на тренажори. Мой приятел си купи първия от изброените от теб, 120 кг човек и все още никой от двамата не е капитулирал. :)
П.П. Друг фактор, който е важен за мен, е гаранцията + къде се намират сервизите (независимо от марка, модел или въобще уред).
Здравей!
Препоръчвам ти Kettler. Има ги вече и по 500 лева някъде. Има по-яки, които ще те издържат без проблеми. Verso 200 е много добър, казвам ти, защото моя е Verso 100. Разликата е само в теглото на трениращия. Виж колко струва, но мисля, че ще се побере в твоя диапазон. А качесвото е гарантирано :) И при положение, че съм го купила по-миналата година за 550 лева, сега ще е доста поспаднал. Къде ги търсиш тия скъпарските? От къде си?
Мнението беше редактирано от Winnie на 04.01.08 11:10.
05.01.08
12:09
казано от winnie на 04.01.08, 11:07:
Здравей!
Препоръчвам ти Kettler. Има ги вече и по 500 лева някъде. Има по-яки, които ще те издържат без проблеми. Verso 200 е много добър, казвам ти, защото моя е Verso 100. Разликата е само в теглото на трениращия. Виж колко струва, но мисля, че ще се побере в твоя диапазон. А качесвото е гарантирано :) И при положение, че съм го купила по-миналата година за 550 лева, сега ще е доста поспаднал. Къде ги търсиш тия скъпарските? От къде си?
И аз съм за Kettler
а по-добре ли е да се вземе Kettler вместо Top sport с п0-голям маховик и максимална тежест като става въпрос за същите пари . аз имам следната дилема сега но за вело и мисля да заложа на по-добрите характеристики
казано от target на 05.01.08, 16:37:
а по-добре ли е да се вземе Kettler вместо Top sport с п0-голям маховик и максимална тежест като става въпрос за същите пари . аз имам следната дилема сега но за вело и мисля да заложа на по-добрите характеристики
Да, кетлер е немско, а топ спорт китайско производство! Немска кола или китайска таратайка?!
06.01.08
11:26
Германия изнесе доста производство в Китай (наистина доста), без да се опитвам да се заяждам. :)
да де ама този Kettler дето мисля да го взимам е на промоция в Метро и там ми казаха че и те им идват от Китай нищо че са немска фирма . Освен момчето да не е наясно , че хич не ми се стори компетентен . де да знам май утре ще взема Top Sport s 8 кг маховик и с 150 мах тежест, вместо Kettlera с 6кг маховик и 110кг мах
Късно ли е да те посъветвам да си купиш велоергометър? Аз съм 100 кила точно и за около 8 месеца имам основен принос за разбрицването на чисто нов кетлер от по-високия клас в залата (казвам основен принос, защото залата ми е малка и повечето посетители са жени, а мъже почти не съм виждал по кардиоуредите). В същото време с велоергометъра ми у дома никога не съм имал проблем. Имал съм китайски преди да си взема кетлер и на китайския му светих маслото за точно 6 месеца - лагерите му буквално бяха стопени :)