05.01.08
09:42
Здравейте, изключително ми е приятно да пиша във форума.Прочетох много теми, които ми бяха и полезни и не, но така и не разбрах какво точно да направя със режима си.Аз съм на 18 години тежа 103 кг. и съм 172 висока.Моля да ми помогнете,ето и какъв е въпроса ми.Взех бягаща пътека (електрическа),незнам обаче колко е нужно да бягам и съответно - сутрин или вечер.Остава и въпроса с храната,немога да ям по 4-5 пъти, защото получавам газове заради нарушения ми метаболизъм или и аз незнам.. Ям само наобяд и вечер.Моля за помощ,съвети как да реша проблема и как да подходя. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Забрави да ядеш по два пъти на ден... 5 задължително, като три да са основните хранения и 2 леки закуски. Прочети още за храните, има мнооого какво да научиш и прегледай статиите за НВД (ниско въглехидратна диета) в сайта, а и тук във форума. Относно газовете, колегите ще ти кажат, но има разни лекарства като дуфалак, мезин/м форте и не знам си още какво, които помагат, не съм запознат. Пътеката е добра инвестиция, стига да я ползваш редовно... Аз съм малко скептично настроен към домашни фитнес уреди, защото си имам едно вело, което доста дълго е служило за закачалка. Както и да е. Предполагам има сензори, които измерват пулса. По този начин ще разбереш кога наистина си продуктивна. Какво имам предвид, за да има полза спортуването, трябва да го извършваш в интервал 65-80% от максималния ти пулс. Максимален пулс се мери, като от 220 се извадят годините. В твоя случай е 202. Сама може да сметнеш колко са 65-80% от него. Като постигнеш желаните удари в минута е ред издържшиш определено време, за да има ефект. Оптималният вариант е 35-40 минути. Разбира се, в началото може да ти е по-трудно, така че не пречи да почнеш и с по 20 минути. Хубаво е да загрееш с лека гимнастика преди да се метнеш да търчиш. Остана да определиш времето за спортуване. По-голямата част от форума ще ти каже, че това е сутрин на гладно, 30-40 минути след като си се събудила. Много е изписано по тази тема, но въпреки всичко, това остава оптималния вариант. 4-5 пъти седмично би било добре. Един час след като си тренирала не е хубаво да ядеш. Ами това е в общи линии, дано съм бил полезен и успех ;)
ПП Имай предвид, че едва около 30% от отслабването идват от спортуване... Останалите 70% са само хранене. Така че много добре подбирай храната, която ядеш. Ибягвай всякакви тестени изделия, макарони, сладки, шоколади, дори ориз и картофи ...
05.01.08
10:38
Мерси много. А как да си изготвя НВД имам изчислени нужните Въглехидрати - 169.95 и
протеин - 254.925 за ден. Мисля,че няма да ми навреди и Л-карнитин ако може да помогнете пак :)
няма да ти навреди л-карнитин, но не се знае и колко ще ти помогне... кой ти ги е изчислил тия нужди? на мен не ми се струват реални ..
05.01.08
11:08
Казаха ми от тук да ги изчисля.
Умножете вашето тегло по 2.2 (за да го превърнете в паунди) и полученото число умножете по 0.75 . Произведението ще бъде равно на приема на въглехидрати в грамове на ден, които ще поддържат калориите и инсулина ви под контрол, позволявайки ви да чистите мазнините. На практика един 90.9 килограмов атлет, опитващ се да изчисти мазнини, трябва да консумира 150 грама въглехидрати дневно. След това умножете паундите на вашето тегло по 1.5. Полученото число представлява количеството протеин в грамове, от което се нуждаете всеки ден. Този протеин ще спомогне да поддържате мускулната маса, докато следвате ниско въглехидратната диета.
05.01.08
11:11
169 ваглехидрати за ??? НВД е горе долу 1 грам ваглехидрати на 1 кг телесно тегло !ОСНОВНАТА ЕНЕРГИЯ ИДВА ОТ НЕНАСИТЕНИ МАЗНИНИ !!256 протеини тва е адски много !! ако ядеш така нема да сваляш мазнини а мусколи таки като протеините са наи много и тялото ще ги ползва за енергия основно тях !!
05.01.08
11:14
тогава как да си ги изчисля,моля кажете искам да почна НВД и да спортувам,че не мога да сегледам вече с тези кг. знам че не става за 2 дена ще се въоража с търпение и знам че ще успея :)
Лично според мен, ако преминеш на месо и зеленчуци, първоначално и без никакви изчисления, ще си сваляш като пич.
Опитай да бъдеш един месец на месо и зелунчуци, без сякакви изчисления, и спорт разбира се, и не обръщай внимание на изчисленията...
Според мен не е хубаво веднага да се меташ в тия изчисления - месо и зеленчуци - неочаквано добра комбинация...
05.01.08
11:47
мерси..:) някой друг
подкрепям армандо, само бих прибавил малко ядки, маслини или зехтин... само дето зеленчуците са КЪТ по това време на годината..
@Wrestling_pro - въглехидратите са от 1гр до 1.5гр
протеина - от 2.5 до 3.0
мазнините са останалото от калориите.
Та:
103кг х 1.5 = 154.5 гр въгл.
103 х 2.5 = 257,5гр. проеин
мазнини .........
абе т’ва как да е, въпроса е:
Аз съм на 18 години тежа 103 кг. и съм 172 висока
T.e. @summer__ си момиче нали ?
Килограмите са ти в множко и те съветвам да смяташ и така да си разпределиш храната, че на месец да сваляш по 4-5кг, за да намя после кожата ми висна и др. такива.
05.01.08
14:43
Благодаря за всички мнения който се казаха и най-вече на Flask,за матеряла който ми даде LOCK :)
Мнението беше редактирано от summer__ на 05.01.08 14:44.
05.01.08
17:57
как да си изготвя НВД
05.01.08
18:46
2.5 грама за човек които не тренира с тежести не е ли много !!Все пак неизползваните протеини се превращат в гликоген !!
Ми аз са 3 месеца отслабнах с 10 кг,тичане секи ден по 20 мин пътека или колело може да земеш L-carnitin .Забрави сладкишите тестените изделия сладкото пържени и т.н.
06.01.08
06:28
а какво да пия за газовете и те няма да са вечни нали? а само докато вляза в ритам предполагам