21.12.04
03:26
Хора искам да попитам добра ли е комбинацията Креатин Л-Глутамин и Протеин.. Значи искам да покача малко маса но релеф снисал без мазно само чист мускул за това предполагам трябва да взема чист протеин само с протеин вътре без съдържание на Въглехидрати нали ?
И мислите ли че това са много хранителни добавки за една система 3.. и как да ги зимам.
А искам да попитам за амонокиселините кои са за покачване и кои за сваляне знам че има и аникокиселини за изгаряне на мазнините те маи са по номерации но не ги знам как са обяснете.Мерси.
21.12.04
12:16
чак “чиста” мускулна маса е невъзможно да се качи :( Като най-добър вариант ми се струва:
след трен. протеин + въглехидрати (50:50)
BCAA (аминокиселини с разклонена верига)
Глутаминче 5 гр + Креатин
и вечер:
Протеин, но тоя път без въглехидратите
и пак глутамин
Както каза der_meister чиста мускулна маса няма да качиш, особено ако си натурален. За да качваш чисто трябва много добре да познаваш тялото си, което се постига с години тренировки и диети. Като качваш ще кащиш и мазнини (малко, ако ти е добра диетата), които после ще изчистиш. Това как да взимаш добавките ти го е написал der_meister, като креатина може да го взимаш преди тренировка. BCAA са добър избор.
Ако искаш да качваш маса освен протеин ти трябва и енергия с която да растеш. Дали ще си я набавяш от въглехидрати или мазнини зависи от теб, но с чист протеин не виждам как ще стане - прочети различните хранителни режими в сайта. Може да си купиш високопроцентен протеин, а въглехидратите примерно да си набавяш от обикновена храна.
ако искаш да качваш по- чисто, предпочети да си набавяш енергията от мазнини, не от въглехидрати (нула транс мазнини, малко наситени, “много” ненаситени + необходимите дози есенциални мастни киселини)
21.12.04
16:08
Добре а за аминокиселините не разбрах коя номерация значи аз виждам само по номерации 1300 , 2400 и сякави такива какви ще ми препоръчате.Аз ям по ... 5-6 банана на ден от там мисля че си набавям доста въглехидрати нали ? и ям 2 банана след тренировка за това исках да взема чист протеин само с протеин защотото от там идват въглехидратите а и четах че и Христомир яде банан след тренировка.
Мерси много.
Банани - Вода - 75,9; Белтъчини - 1,1; Мазнини - 0,2; Въглехидрати - 21; Калории - 92kcal. Сам прецени колко въглехидрати приемаш и дали са ти достатъчни. Ако не си ги смятал в сайта има принципи по които може да ги сметнеш - зависи от целите ти.
За аминокиселините - BCAA. Тези не са с номерация, а на кутийката си пише BCAA. Питай в някой от магазините за аминокиселини с разклонена верига и те ще ти препоръчат на различни фирми. Ако те притесняват парите си вземи Amino 2700 на Universal.