20.01.08
11:08
Здравейте на всички значи имам от 2 месеца един проблем .. преди 2 месеца на лежанката на 120 при спускането усетих остра рязка болка в левия груден мускул не отидох до доктор но бях убеден че бях скусал мускулни влакна в горната лява част на гърдата поотпочинах малко почнах и малко беше поизчезнала болката но оня ден ми се случи същото и трябва да почвам да го лекувам тоя мускул та вапроса е кво да правя да ида ли до доктор някой запознат ли е с подобен вид травми щот 4ух че нямало управия тва и такам ако някви методи за лечение на подобен вид травма са ви известни моля споделете благодаря
Само спиране на фитнеса ще го оправи.3-4 месеца никакъв фитнес и ще се излекува
От глупсот ще се затриеш, защо не отиде на лекар веднага?! Посети специалисти обезателно.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.01.08 15:22.
ас сашто получих саштата травма и сега има някакав ъгал в които изпитвам яка болка.ас сашто се чудя какво да правя но нее скасано заштото ако бе6е скасано ваобште няма6е да сме в састояние да се изправим от лежанката а сила имам незнам какво е мойе би влакна са скасани почивка
27.05.09
13:03
За Някакъв си рекорд (според мене) няма можеш да тренираш 5-6 месеца според мене... внимавай с тежкото.!!!
казано от ekofresh1 на 27.05.09, 13:03:
За Някакъв си рекорд (според мене) няма можеш да тренираш 5-6 месеца според мене... внимавай с тежкото.!!!
много правилно... :)
27.05.09
22:16
Незабавно отиди на лекар.
според мене 100% си разтегнал точно сухожилието там, невярвам да е скъсано, но найстина иди на лекар, много си сбъркал, че не си отишъл веднага - много са опасни тези травми.
29.05.09
05:58
казано от Kontra на 20.01.08, 11:08:
Здравейте на всички значи имам от 2 месеца един проблем .. преди 2 месеца на лежанката на 120 при спускането усетих остра рязка болка в левия груден мускул не отидох до доктор но бях убеден че бях скусал мускулни влакна в горната лява част на гърдата поотпочинах малко почнах и малко беше поизчезнала болката но оня ден ми се случи същото и трябва да почвам да го лекувам тоя мускул та вапроса е кво да правя да ида ли до доктор някой запознат ли е с подобен вид травми щот 4ух че нямало управия тва и такам ако някви методи за лечение на подобен вид травма са ви известни моля споделете благодаря
Ами вече няма оправия, изтървал си момента.
Иначе мисля, че могат да го зашият.
Но е възможно и да не е скъсан мускул, при скъсан мускул усещаш, дори чуваш разкъсване и на скъсаното място има деформация. Освен това гърдата се подува, посинява - има вътрешен кръвоизлив.
Иди на лекар все пак да имаш сигурна диагноза.
И вече ако правиш максове, задължително си търси сигурен помощник!
И не се надценявай.
И обърни внимание на техниката.
Аз през повечето си кариера съм напъвал максове, Просот не мога да си представя как при негативната част на упражнението можеш да се контузиш при правилно движение.
Негативната част е плавно отпускане, бързо наистина, но определено не хвърляне на щангата на гърдите!
Поздрави и умната!
02.06.09
07:45
казано от D3BEP на 29.05.09, 05:58:
казано от Kontra на 20.01.08, 11:08:
Ами вече няма оправия, изтървал си момента.
Иначе мисля, че могат да го зашият.Но е възможно и да не е скъсан мускул, при скъсан мускул усещаш, дори чуваш разкъсване и на скъсаното място има деформация. Освен това гърдата се подува, посинява - има вътрешен кръвоизлив.
Иди на лекар все пак да имаш сигурна диагноза.
И вече ако правиш максове, задължително си търси сигурен помощник!
И не се надценявай.
И обърни внимание на техниката.
Аз през повечето си кариера съм напъвал максове, Просот не мога да си представя как при негативната част на упражнението можеш да се контузиш при правилно движение.
Негативната част е плавно отпускане, бързо наистина, но определено не хвърляне на щангата на гърдите!Поздрави и умната!
Колега как така негативните са хем ...плавно отпускане хем ....бързо наистина??? Ако искаш да обясниш че са бавни се съгласявам с теб но за бързината нещо не мога. Най-общо казано точно при позитивната част на вдигението опитваме да бутаме възможно най-бързо тежеста макар тя понякога да не може да се движи бързо особено ако тежеста е по-голяма а при негативните целта ни е да пускаме бавно под контрол в рамките на .... 3 4 5 6 сек. При негативната част от движението се случват много повече неща отколкото при позитивната така че не виждам нищо странно точно при спускането да се получи контузия, напротив.
Моят съвет е също да се отиде на лекар по скоро.
успешно лекуване Kontra, ще се оправиш!
Мнението беше редактирано от burgasfreak на 02.06.09 08:50.