21.12.04
12:49
Здравейте,
докато гледах снимките на китката на djgorgio (24 см обиколка) си мислех за ендоморфите като цяло (между другото, като какъв може да бъде определен чoвек с такава китка? “ултра ендоморф”?).
В частност си мислех: по-лесно или по-трудно е за нас едноморфите отколкото за останалите? Какво е вашето мнение?
В общия случай завиждам на ектоморфите, които могат да качват чиста маса и да изглеждат добре по време на целия процес... как мислите, по-благодарни ли трябва да са ендоморфите или по-”нещастни”, че са такива?
btw, нека всички ендоморфи от форума бързо си признаят кои са, че май не сме много =) и си излейте мислите по темата :)
ако сте ектоморф, бихте ли се сменили за ендоморф?
{ мезоморфите не ги броим - всеки би иаксл да е такъв, няма какво "да се грижим" за тях въобще :)
тук във форума май никой не си признава да е мезоморф :) }
Готина тема. Аз лично съм някаква смес незнайна, ама изглежда клоня към ендоморф (с тая талия :D ). Лео, ще ти кажа следното: Понеже имам наблюдения върху доста трениращи (предимно ектоморфи), искам да споделя, че за нищо на света не се сменям с ектоморф. Просто е ужасно - вярно е, че не качваш мазнини, но не качваш и мускули, повярвай ми! Ако качиш 1-2 кила за година, трябва да палнеш свещичка. Става въпрос за ултра ектоморги, но все пак,. неприятно си е. Един пич тренира супер сериозно и безотказно, по почти перфектна методика и след около 4 годишни мъки, май няма и 70кг. Вярно, добре изглежда човека, ама 4 години.....
21.12.04
14:30
Аз съм чист ектморф и да ви кажа и мойта не е лесна. Бих се сменил на ендоформ поради много причини. Като почнах да тренирам, бях 60килограма доста висок > 180см( ръце 30-32 ). Дето се вика можех да си пляскам с рамене :( . И сега 2години и половина тежки тренировки , станах малко повече от 80килограма ( още съм си чист, това може би е наистина едно предимство на ектоморфите ), ръка 40см, порастнах до 184см. Но за съжеление в раменете си оставам тесен което е отличителна черта на моя тип тяло (висок(дълъг врат) тесен в раменете, добър релеф). Ендоморфите да тренират или да не тренират са си все гардероби (от стария ми клас имаше едно момче Виолин, той щанга никога не беше пипал, ама приличаше на 100% гардероб, китките му бяха също некви подобни на djgorgio, а за раменете да не говорим, просто бяха уникални). Хората с такова телосложение са си точно за силов трибой. Докато моя тип да натрупаш маса трябва да се спукваш от храна. Аз лично за да постигна този резултат ( от който въобще не съм доволен, защото е супер мизерен ) видях МНОГО зор :evil: . Според мен отговора на въпроса кой е по-добрия вариант... зависи от това какво искаш да постигнеш и дали съвпада със структурата на тялото ти. В моя случей въпреки че завиждам на достa едноморфи, съм доволен на това което имам :roll:
21.12.04
18:32
хах наистина много готина тема :))
признавам си , сигурно съм единствената от женската част, като гледам снимките на момичетата особено на Divna (извинявам се ако бъркам ник-а).
без бой си признавам височинаат и килограмите, но никога рамера на талията.. , която в най-слабите ми години при ръст 170 и 49 к, беше... 74 см !!!!
С М Е Н Я М С Е Н А С Е К У Н Д А Т А
аз съм си ектоморф, може би не от най-хард вариантите, но определено екто. Радвам се че е така, защото ако мечтата ти не е да станеш гардероб, а моята не такава, ектоморфите са в по-изгодна позиция. Единствения недостатък е че бюджетът на ектоморф в основен период прилича на черна дупка :lol: .
Дичо, ти какво се оплакваш, за 2 години си качил 20 кг, за още две като качиш още 20 ще си супер. Да не мислиш, че на ендоморфите им е лесно. В поддържаш период е определено по-изгодно да се екто.
Преди да започна с фитнеса и аз си мечтаех да имам предварително масата, пък била тя и предимно мазнини. Аз съм може би някаква смеска, но преобладава ектоморфния тип. Започнах 65кг на 186см, ръка 28. :) Сега след 11 месеца тренировки(и то без постоянна диета и без големи знания за тренировките) станах 87кг. Талия 82см, ръка 39-40(след тренировка) и що-годе оформена преса. Резултатите не са впечатляващи, но аз съм доволен и гледам напред. :) Вече не бих си сменил метаболизма с по-бавен...
‘лесно’ не е дума, която може да се използва за нас =/
всеки грам захар и залък бял хляб ни се лепи като мазнина
картофи, ориз и т.н. - и те почти със същата скорост =(
нашите бюджети и те са трагични - това, че трвябва постоянно да сме на НВД доста ги раздува според мен... меса, млечни продукти и яйца; високопроцентови протеинови суплементи с малко въглехидрати...
мъка :(
Аз бях 56кг при ръст 1.69.. определено съм ектоморф. Година по-късно съм около 69кг, което е около кг на месец. Не бих се сменил нито с мезо, нито с ендо. Най-малкото защото ценя особено много релефа, а с нито един от другите типове не бих го постигнал (толкова лесно). Всеки тип тяло си има предимства и недостатъци и всеки би трябвало да се самоуважава, да работи върху недостатъците си и да се кефи на положителните неща които притежава!
21.12.04
21:50
Здравейте! Аз съм нещо между мезоморф и ендоморф, повече клоня към ендоморф. Нещо като мезо-ендоморф. :lol: Мисля, че ако се посветя само на ББ ще качвам яко маса. Но съм 2 крачки напред и 1 назад заради ежедневието си и работата ми.... не се оплаквам обаче.
21.12.04
23:14
Ми аз съм си ектоморфче(оня с тънката китка: ).Обаче като почнах през февруари бях 55 (даже отдолу) а сега клоня към 65.А не съм много постоянен, и също не съм голям разбирач.Искам да кажа че не е невъзможно да качваш ако си ектоморф.Така да се каже аз постоянно съм гладен.Това май е ускорен метаболизъм,не знам.Обаче все пак ми се иска да бях по-напълнен...
Аз не вярвам на тази таблица на генетичните типове и ,че китката ти определя генетичният тип. Защото аз имам 20см китка ,качвам маса лесно ,орелефявам лесно ,като дете не съм бил мазен нито хърбав, възтановявам бързо, имам сила. И какво това значи ли че съм между ендоморф и мезомор защото явно ектоморфите в таблицата са за исфърляне и за нищо не стават? Малко смешно ми се вижда и смятам ,че костната система не е от такова голямо значение. Единствено като натовариш 1 тон на лек пресата и 500 кила на лега да са ти по-яки костите да се счупат по-трудно.
по-здрави
22.12.04
01:54
[quote author=“Pars”]аз съм си ектоморф, може би не от най-хард вариантите, но определено екто. Радвам се че е така, защото ако мечтата ти не е да станеш гардероб, а моята не такава, ектоморфите са в по-изгодна позиция. Единствения недостатък е че бюджетът на ектоморф в основен период прилича на черна дупка :lol: .
Дичо, ти какво се оплакваш, за 2 години си качил 20 кг, за още две като качиш още 20 ще си супер. Да не мислиш, че на ендоморфите им е лесно. В поддържаш период е определено по-изгодно да се екто.
Това качване е в резултат на девствената ми мускулна структура от началото на първата ми тренировка :wink: . Нататък нещата загрубяват, по мои изчисления за напред и на 5кила годишно ще се радвам :( .Колкото за парите, като имам определена сума я изхарчвам за храна. Ако взема примерно 20лв. които са ми поне за 2седмици, за 4 дена вече са в историята, при положение, че си ям и в нас като свиня 8) .Така че бюджета определено не стига, но няма какво да се прави, важното е да не се отказваш ( и да не отлагаш днешната тренировка за утре, аз поне тренирам всеки ден и да я отложа не е фатално, дори си е добре, но тези които тренират 3-4 пъти трябва да се редовни, за да има смисъл от храната все пак :wink: ). Ендоморфите също трябва яко да нагъват, затова горе-долу от към парите всички типове тяло са на загуба :cry: .
Емиле според мен има хора, които са си точно образци на ектоморфите или примерно на мезо или ендоморфите( разбира се повечето хора не могат да влязат напълно в рамките на конкретизираните типажи тяло , за това всеки трябва да познава организма си и да го третира така, че да има ефект от цялата тая история).
Дичо, спокойно можеш да си качваш 10 кг на година, въпрос на хранителна стратегия. Но дори да качиш 20 кг мускул не за 2, а за 3, дори за 4 години, какво от това. Като решиш обаче в един момент, че сегашното ти тегло те устройва нещата стават много приятни, защото просто преставаш да се тъпчиш, но пак си хапваш добре, почти без да се ограничаваш, казвам ти го защото аз сега правя нещо такова. Докато един ендоморф, като реши че теглото, което е достигнал го устройва, е време... да мине на сериозна, поддържаща ДОЖИВОТНА диета, поне според мен.
22.12.04
17:07
Вече почвам да съчувствам на ендоморфите :( . Колкото за 4те години незнам дали ще мога да кача 20кг... ако ходя на фитнес редовно (както сега) и ям добре ще стане... но за съжеление не мога да кажа как ще се развиват нещата за нататък - пари време...
Пожелавам на всички, във форума да имат пари за фитнес както и за яко храна :wink: , защото това е най-важното.
23.12.04
12:23
Пичове и аз не знам какъв съм . През зимата качвам бързо , през лятото свалям бързо !
23.12.04
20:49
Ами щи кажа! Ако зимата качваш мускулна маса, а лятото сваляш мазнини, тогава си КЪСМЕТЛИЯ! :wink: и явно се трудиш упорито!
Никога ама никога няма да се сменя (то е и невъзможно де) с ектоморф понеже да качваш по 1 кило на месец с изяждането по един хладилник ядене на ден не е в мойте мисли нищо че е без мазнини то си има периоди за всичко пък и ако ендоморф се храни по правилата също много малко мазнини ще качи.Аз съм между ендоморф и мезоморф между другото и доста от вас са между два типа
Ае за всичко си има логично обяснение и не е в накви си генетични типове пак казвам и смятам таблицата с тия типове за устаряла.
по-здрави
да, почти всички са между два... даже между трите - има си 3 компонента http://www.somatotype.net/pages/chart.html
става 7 по 7 по 7 = ... е не са чак 343 типа, но са доста...
слдствието от това е, че както каза емо - от тая класификация полза много няма (освен да се опишеш на някой, който не те е виждал)