Покачване на килограми

21.01.08
15:39

Здравейте,

започнах от скоро да се занимавам с фитнес. Като цяла материята ми е доста мътна все още - но аз уча бързо. Ще съм благодарен, ако ми дадете съвети или поне някакви напътствия как мога да повиша телесната си маса чрез храна, която е достъпна в България.

В момента:
-ръст: 193
-тегло: 86кг
-възраст: 22
-гръден кош: 105
-талия: 90
-спортувате ли? Фитнес пет пъти седмично и тичане веднъж седмично.
-спазали ли сте досега хранителни режими? Не
-имате ли моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива? Не
-в какво се състои работата Ви? Не работя нищо
-одобрявате ли употребата на спортни добавки? Не
-какви препарати сте ползвали? Никакви
-каква сума сте готови да отделите за хранене и спортни добавки за месец? 100 лева
-употребявате ли (употребявали ли сте) стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин)? Не
-желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите (преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект): Да покача мускулна маса - не бързам за никъде -> с колкото може.

Не знам доколко теглото ми е нормално спрямо височината, но раменете ми са много широки и със сигурност ми трябват поне десетина килограма отгоре. Нямам никакви мазнини по себе си и релефа не ми е проблем, но релеф без мускулна маса сами знаете не изглежда естетично. Тренирам от скоро и ще ми трябва помощ за покачването на масата.

Благодаря предварително

Темата беше редактирана от Timon на 21.01.08 22:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1