Хранителни довавки за спортист...HELP PLS

JO

21.01.08
17:23

Здравейте!На 17г. съм и тренирам волейбол, но сега лекувам травма в коляното (скъсъни връзки и менискус) и има значително спадане на мускулната маса в контузения крак както и отслабване и на другите мускули защото не са тренирани близо 2 месеца!Искам да ви попитам как мога да възвърна мускулната си маса и дори да я повиша значително за кратко време(до колкото е жъзможно разбира се)?Какви добавки да взимам?Аз мисля креатин и протеин, но това достатъчно ли е и ще получа ли желаният ефект от тези две добавки!Моля ако можете ми помогнете и ми обяснете нещо повече!Благодаря предварително!

JO

26.01.08
10:58

Никой ли не може да ми помогне?Протеина и креатина в този саит добри ли са www.best-body-nutrition.net

26.01.08
12:07

Само с добавки не става.. Трябва ти добър хранителен режим, както и тренировъчна програма, ако ходиш на фитнес, което всъщност не стана ясно..
За протеина може да го взимаш, но си харесай някой добър на доказана фирма, а не на някоя БГ .
За креатина не съм много сигурен, че ще ти е нужен.. Той е за повишаване на силата и, ако не ходиш на фитнес не виждам, лично аз, смисълът от него..
Изчакай и някой по-компетентен от мен да ти даде по-изчерпателен отговор..

JO

26.01.08
13:28

Начи аз понеже след лечението от 45 дена парвоначалното след операцията ще започна само с фитнес защото няма да мога да тренирам около 6 месеца може и повече и искам през това време във фитнеса да кача максимално маса не само за да възвърна силата в краката а и да си повиша мускулната маса като цяло!Мисля да си взема някакав протеин, креатин - http://www.best-body-nutrition.net/ (какво ще кажето този добър ли е?)  и аминокиселини и ако може да ми препоръчате някакви...Аз хранителен режим и програма за фитнес ще си взема от специалистите в отбора...Само ако може да ми кажете как да приемам трите добавки(как да ги разпределя)

MO

26.01.08
14:09

с добавки не става бе човек щом сега влизаш в фитнеса въобще не мисли и за добавки ако искаш само крака ходи 1 път в седмицата там да тренираш краката и готово най-много си вземи някви витамини на  NOW например

JO

26.01.08
17:15

казано от Mothefucker на 26.01.08, 14:09:

с добавки не става бе човек щом сега влизаш в фитнеса въобще не мисли и за добавки ако искаш само крака ходи 1 път в седмицата там да тренираш краката и готово най-много си вземи някви витамини на  NOW например

Първо не влизам за 1ви път във фитнес, поради простата причина, че тренирам от 3 години волейбол и съм ходил страшно много пъти на фитнес!Второ няма да тренирам само крака ами всички мускули, просто ще права много упражнения за крака за да върна формата!Мисля че се изразих достатъчно правилно...а сега ако може някои да ми каже...

28.01.08
16:01

Нямате ли си лекар на отбора или хора, които да ви възстановяват в залата? Трябва да се внимава с контузения крак! Първо трябва да се възстанови напълно и после да мислиш да го товариш в степен такава, че да качваш мускулна маса. Това бързо няма смисъл да става. Добавки от рода на глюкозамин и хондроитин няма да са излишни съответно под различни наименования в зависимост от фирмата производител. Можеш преспокойно да си вземеш протеин, ВСАА, аминокиселини, глутамин - няма да ти навредят.

SA

28.01.08
19:51

Протеин и креатин са добра комбинация.Креатинът е пове4е за сила , а протеинът изгражда мускулът.С тренировки 6те стане,но постепенно особенно ако натоварва6 кунтузиния крак.Много внимателно го тренираи от на4ало по леко като постепвенно овели4ава6 натоварването.

JO

28.01.08
21:19

Значи ние имаме лекар но искам да ви питам вас за да добия друго мнение.Иначе аз съм месец-два на физиотерапия като на нея ще имам специално натоварване на крака!А след като започна физиотерапията освен натоварването на крака ще ходфя на фитнес за да тренирам останалите мускули и главно заради тях поне първите 1-2 месеца ще пия добавки а след като стигна натоварване на 100% на оперирания крак ще пия пак добавки и ще гледам да трупам маса в него!Значи казвате че ще е добре да си взема протеин,креатин и аминокиселини но каква карка да са?ако може някой да ми каже какви точно и тези които посочих горе стават?

28.01.08
21:55

Не знам каква е операцията за скъсани връзки, за менискус съм наясно. Най-важното е дали са ти прекъснали квадрицепса, като са те оперирали. Ако не са, ще наваксаш много лесно, ако са е сериозно положението. Преди три години претърпях доста неприятна операция на капачката и искам да ти кажа, че още не ми е добре крака, а не ме оперира някой случаен. Попитай лекаря, ако ти каже, че не е станало това, за което аз ти говоря, въобще не се притснявай. Предполагам са ти изготивли програма за рехабилитация, правят ти разни електро и ионофорези..

JO

01.02.08
09:42

Еми ще го попитам.Но все пак можете ли да ми кажете за добавките?

MO

01.02.08
09:57

Стоянчо ти каза точно и ясно.

ИВ

04.02.08
06:15

Протеин, креатин, глутамин, верижно-разклонени аминокиселини, микс от аминокиселини, мултивитамини, глюкозамин и хондроитин за ставите - nowbg.com - ей тук го има всичко това, но бъди готов да лашнеш поне 500-600 лева, ако ще купуваш всичко това :D.

“Ще взема режим от специалистите” - те готови ли си ги имат в папката ?! Я, седнете да ти го направи удачен - за теб и твоите пропорции. Или просто то седни и си го нахвърляй.

Мнението беше редактирано от Иван В. Станков на 04.02.08 06:16.

JO

07.02.08
10:22

Така избрах си креатин и БЦАА и искам да попитам дали са добри тези и как да ги приемам!
креатин - http://www.4fitnessbg.com/profile/creatin-monohydrat/
BCAA - http://www.4fitnessbg.com/profile/bcaa-black-bol-kapseln/
Ако можете ми помогнете :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1