ВВД - тренировки и съответен прием на храни

ТИ

21.12.04
15:19

Здравейте. Сайта Ви е супер! От вчера го чета и го намирам за много полезен.
Години наред бях с константно тегло 65 кг, но преди 1,5 г за кратко време свалих 10 кг без някаква причина. Сега тежа 58 кг и не успявам да ги “вдигна”. Вегетарианец съм, храня се разделно.
От 3,5 месеца се занимавам с тренировки и то само в къщи - клекове с тежест + набирания (1), лицеви опори с тежест + упр. за трицепс + коремни преси (2). Редувам (1) и (2) два-три пъти седмично, но не успявам да натрупам някой и друг кг. Тренирам вечер - 18,45 - 19,45 ч., но имам идея (може) да го правя и рано сутрин - 5,30 - 6,30 ч.
Много полезна ми е информацията от Вас за хранителните режими, от които избрах да прилагам ВВД. Пак благодарение на Вас ще изчисля дневните си нужди от калории за да действам напред с по 6-7 хранения на ден.
Имам само следния въпрос: Как да позиционирам времево храненията спрямо тренировките? И още, пак спрямо тренировките, кога да приемам въглехидратите, съответно белтъчините и мазнините? Срещнах в сайта инфо за прием на въглехидратите след натоварване, но желая да получа по-цялостна картина.
Благодаря Ви за времето и вниманието. Бъдете здрави. Тихомир

21.12.04
17:19

Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти приятно и ползотворно време тук. Да видим въпросите:
1. Гледай да хапваш 2 часа преди тренировката. Това си е класика.
2. За следтренировъчните хранения има много теории. Аз си падам по тази, която гласи, че щом искаш да качваш, требва да се нахраниш добре след тренировка и то със всичко. Иначе можеш да хапнеш нещо високо бързовъглехидратно веднага след заниманието и половин-един час след това да направиш едно основно хранене с по-голямо съдържание на белтъчини. Изборът е твой. Поекспериментирай и виж кое как ти се отразява.
Успех! :)

ТИ

21.12.04
23:16

Много ти благодаря. Подобни съвети са важни за мен, понеже теорията ми е все още бедничка. Стъпка по стъпка...
Бъди здрав!

ВН

22.12.04
04:13

За максимална точност, ще се наложи да постнеш примерен ден от режима си, не обичам да говоря на изуст.

ТИ

22.12.04
12:19

Здравей Image. Като си изготвя режим може да го постна за твое мнение. Благодарско!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1