22.01.08
12:17
При тренировка имам боли в главата.При изпълнението на упражненията ме заболява дясната част на главата.Питах тренйора в залата той ми че може да е антиоботиците дет сам ги пил а пак аз бях болен някаде кам нова година и пих тогава.Вече една седмица ме боли главата и се чудя какво да правя.Каза сащо може да е от това какво ям.Сега свалям и не ям много.Ако някой е имал същия проблем ако може да ми помогне със съвет-Мерси предварително
Трябва да отидеш при специалист за да те прегледа и даде компетентно мнение.На всеки се случва да го боли главата,но цяла седмица - това си е сериозна работа.Дано да не е нещо сериозно.
не ме боли цялата седмица само когато тренирам смисал след тренировка като си почина и спира да ме боли.Зависи ко прая като прая крака не ме боли
22.01.08
16:04
А като правиш бицепс с прав лост от стоеж боли ли те?
не не ме боли .Боли от гърди като правя лежанка и полулег.Също от гръб хоризонтален.И вдигане на на лост с тесен хват за трицепси
25.01.08
19:32
я кажи къде точно те боли главата по време на тренировка. Отзад в тила ли е?????
Или отгоре го чувстваш?
25.01.08
20:38
От скоро ли тренираш?
еми главата ме боли цялото дясно полукълбо без челото само дясната част ама в сряда четвартак и петак не ме боля надявам се да не ме боли вече.Може да е от това дето не си доспивам почнах преди тренировка да си лягам малко тез дни и заради това може да е .Мерси за съдействоето
казано от Иван на 26.01.08, 08:32:
еми главата ме боли цялото дясно полукълбо без челото само дясната част ама в сряда четвартак и петак не ме боля надявам се да не ме боли вече.Може да е от това дето не си доспивам почнах преди тренировка да си лягам малко тез дни и заради това може да е .Мерси за съдействоето
Имах същият проблем преди месец и нещо. Единствено с почивка се оправя. Вземи си 1-2 седмици почивка и ще се оправиш.
Не мисля че само с почивка се оправя. Най-добре отиди на спортен диспансер. Ще ти направят изследване и ще ти мерят кръвно(обичайна причина за този проблем). Също така дават на велоаргометър да въртиш и също ти мерят кръвно и пулс. Така може да разбереш къде е проблема. (аз неска ходих по задължение от клуба ми ;) )
Наистина ще е добре да си направиш изследванията.
А иначе има много фактори които играят: Бил си болен преди 2 месеца, взимал си антибиотици, тренираш от скоро, не ядеш много, не си доспиваш... Еми какви да ти кажа пич, щях да се зачудя ако всичко ти вървеше като по вода... :)
Най-добре се спри анализай положението, защото никак не е добър симптном това главоболие.
Мен по някой път ме боли при свръх натоварване и особено на лежанката. Събира се повече кръв в главата. Зачервен ли си много, като спреш със серията?
еми спря да ме боли главата почнах да спя преди трнировка и не ме боли вече.А пак за дишането още не сам го усвоил напално да дишам правилно но сам в процес на усвояване.Мерси на всички за съветите
Пак ми се появи същият проблем в главата но този път от лявата част на главата преди 2 седмици правих гърди и сложих 60 кг много се напъвах дигнах ги 3 пъти но после много ме заболя главата този път лявата половина от главата и вече незнам какво да правя.Чета в форума че друг човек имал същия проблем и можел да има разширени кръвоносни съдове в главата и много ме достраша и май ще отида на доктор.Дайте отново някакъв съвет какво да правя
24.02.08
20:30
Когато се научиш да дишаш правилно, тогава прави с големи (за теб) килограми, а дотогава леко и прецизно изпълнявай упражнението и дишай като хората.
Пич я по добре си виж кръвното налягане. При по интензивна тренировка то се повишава, а ако и по принцип ти е високо,няма начин да не те зацепи глава.
25.02.08
07:28
казано от Иван на 22.01.08, 12:17:
При тренировка имам боли в главата.При изпълнението на упражненията ме заболява дясната част на главата.Питах тренйора в залата той ми че може да е антиоботиците дет сам ги пил а пак аз бях болен някаде кам нова година и пих тогава.Вече една седмица ме боли главата и се чудя какво да правя.Каза сащо може да е от това какво ям.Сега свалям и не ям много.Ако някой е имал същия проблем ако може да ми помогне със съвет-Мерси предварително
Тук не можеш да получиш адекватна помощ. Това е работа за медик, който ще ти назначи нужните изследвания. Не губи време... Не е нещо. което да се среща често... затова действай, поне за собствено успокоене!
25.02.08
11:20
имах подобен проблем след тежка тренировка за гърди. болката се отключи внезапно отзад в тила и усетих пулсиране. случи се по време на лудите жеги предпоследното лято. с 1 месец почивка от големите тежести, особено в топло време, болката отихна. досега не ми се е появявала наново, но имам едно наум.
пич, не се бъзикай, ами си почини седмица. няма да ти избягат мускулите. след като се върнеш в залата, тренирай умерено с правилно загряване, ритмично дишане и концентрация.
Трябва ти обстоен преглед от опитен невролог.Може да развиеш мигрена.За нея се знае,че обхваща винаги половината глава:лявата или дясната. Невролог или съдов хирург може да изследва сънните артерии,минаващи по врата с доплерово измерване.Съвсем безвредно е.Допира нещо като писалка до врата ти.На екрана засича скорост на движението на кръвта,съдово съпротивление(резистентност)и други величини.Главоболието може да е и от бъбреците и черния дроб.При голямо физическо усилие се отделят токсични за организма вещества.Ако органите не ги отстранят бързо,ще действат неблагоприятно на нервната система и на цялото тяло.Най-малкото трябва да знаеш колко е кръвното ти налягане,а също и хемоглобина ти.Болни от анемия имат често умора,главоболие,безсъние.
Ще ти отговоря кратко.Първо провери кръвното,направи си кардиограма и ехограф на сърцето.Ако всичко това се окаже че е добре, причината да те боли главата е недостатъчно оросяване на мозъка с кислород.Получава се при тежки упражнения на големи мускулни групи.Опитай да увеличиш почивката между сериите и малко намали работната тежест.Ако се оправи -това е причината.
31.03.08
19:11
Причината определено е :
1. Мигрена
2. Някакво недооправено възпаление което в момента не усещаш силно само по себе си - сливица, ухо, зъб.
Всички други обяснения според мен не обосновават защо ще те боли едната половина на мозъка.
Най - вероятно имаш нужда от допълнителен преглед и още лечение.
Отнеси се сериозно към проблема, това не е болка в тила и замайване от претоварване, не е лошо оросяване - най - вероятно.
21.03.09
17:11
казано от jorro на 22.01.08, 16:04:
А като правиш бицепс с прав лост от стоеж боли ли те?
здравей, братле!
преглеждах темата , защото имам същата непоносима болка в тила ...
появи се веднъж, когато правех бицепс с правия лост... адска болка в тила
вече втора седмица... веднага след като ми се вдигне адреналина по какъвто и да е повод... дали ще пресичам улицата и някъв кретен ще иска да ме гази на пешеходната пътека или ще правя секс/маструбирам... все тая
има няколко варианта ... или имам високо кръвно (бях доста напрегнат психически, а и още съм ... поне седмица още...) или имам прищипан нерв на врата...
а ако е нещо друго ... сподели
бях на лекар и ми предписа ксанакс(успокоително), защото било на нервна почва ... уж... така и не съм го купил
благодаря предварително!
Аз също имах този проблем с главата след тежки упражнения -Първия ден ме боля ЦЯЛ ден.Hакратко,причината е кръвното в главата,което му противодействам с малко упажнения за врата преди тренировка - после колкото и да се пъна,няма проблеми.Първоначално обаче трябва да си дадеш пълна почивка докато болките не отшумят напълно.Но за всеки случай иди пак се прегледай,защото при мене споменатите болки ги имаше само при тренировките,не просто при всякаква възбуда както при тебе и може и да е нещо друго.
Според мен провай със ксанакса,мисля че е на нервна почва това.Ако главоболието е така все едно са ти стегнали с обръч темето значи са нерви.Ксанакса не е толкова силен и опасен ,вземи го и виж как ще се почустваш
Мнението беше редактирано от icebobo на 22.03.09 10:18.
Един съученик имаше същия пробелм и го пратиха на психиатър който му изписа хапчета и нещата се оправиха. След 1 месец почивка пак започна да тренира ;)
25.03.09
23:38
Мигрена?
Много е важно да си контролираш дишането като правиш упражненията.
Неправилното дишане може да е проблем,след като цялото налягане не го изпускаш от тялото си.
Аз съм го усетил.
казано от donscot на 25.03.09, 23:38:
Мигрена?
Много е важно да си контролираш дишането като правиш упражненията.
Неправилното дишане може да е проблем,след като цялото налягане не го изпускаш от тялото си.
Аз съм го усетил.
Да не му е пълна главата с въздух, че да изпуска налягането...?
Това в кръга на шегата... А иначе, болката в едното полукалбо си мирише на мигрена... Най добри да го види невролог. Поздрави!
16.04.09
19:15
може да прозвучи смешно и наивно:D ама ако си се простудил или спиш отвид :D хахаха е нормално примерно да те боли връта и от там цялата кратуна поне при мен е така особено ако си давам зор , главата почва да ме цепи
Това горното може и много несериозно да звучи, ама си е точно така. Или поне така говори и моят опит.
11.06.11
12:27
аз имам проблеми с главата, когато играя мач. Тренирал съм футбол 8 години и винаги е било така. Когато играем мач ме боли главата, когато тренирам нямам проблем.
Сега, когато играя с приятели, отново ме заболява страшно много главата.
По принцип го отдавам на преумора, защото не е като да не тичам ...