Аз тренирам най-стабилно след едни 5-6 яйца бъркани с много масло на тиган, или след много дебела свинска пържола със сметаново-гъбен сос.
+1
03.07.11
11:00
И аз съм на мнение ,че преди тренировка трябват повече въглехидрати,а протеина го приемам след това .Гледам ,че повечето коментари клонят към протеина ,но незнам.Всеки се храни и тренира различно..
Мнението беше редактирано от Pocko Muxob на 03.07.11 11:00.
03.07.11
11:14
Е кви са тези пилета и млека преди тренировка ? Вземи си бърз въглехират + мазнини (+ малко протеин по избор) и си готов..
Не разбирам на какво разчиташ? Протеина да се използва за енергия ли ? Е то като нямаш въглехидрати/мазнини това ще стане..
Искаш ли да дадеш готови примери за такива хранителни предитренировъчни хапвания?
200 грама ориз + 20 маслини + 150 грама пиле + 50 грама сурови ядки , 2,30 часа преди тренировка Слагам някой път и картофи и става нещо като двойно хранене (тоест с пилето слагам и по 100 грама картофи) , ама аз съм в тежката категория :D
Мнението беше редактирано от The Next на 03.07.11 11:14.
И интересно после как може да тренираш...
И какъв е тоя бърз въглехидрат преди тренировка,бе,следващи?За инсулин чувал ли си?
А до Nownownow-темата е обсъждана стотици пъти,не можеш ли да се напънеш малко и да разгледаш и другите теми и недай си боже да пуснеш един сърч и в гугъл?За преди тренировка(2 часа преди)-белтъци/месо/протеинов източник+овес/картофи/кафяв ориз/пълнозърнеста паста.Половин час преди може да пиеш един протеин.А като искаш енергия пий едно силно кафе(без захар) 30 минути преди трен и си готов,може да го заместиш и с черен/зелен чай,но истински,а не от тия пакетчета,които са 20 за 60 стотинки ;)
Мнението беше редактирано от Deuce на 03.07.11 20:20.
А можеш ли да кажеш,защо си избрал този тип храна пред класическото ядене преди тренировки - Ориз и Пиле? :)
Защото ориза според мен е с висок ГИ, дори и да хапна зеленчуци, пак огладнявам много от него, затова ме навежда натам мисълта. Овеса най-добре ме държи сит, и е чудесен от към сложни въглехидрати, както и много добри белтъчини от яйцата. Дори и шейк да пиеш. Преди тренировка за мене енай-добре 60-80 грама сложни въглени, 30 грама протеин, 10-15 грама мазнини, така най-добре ми е на мене..
03.07.11
14:37
И интересно после как може да тренираш...
И какъв е тоя бърз въглехидрат преди тренировка,бе,следващи?За инсулин чувал ли си?
А до автора-темата е обсъждана стотици пъти,не можеш ли да се напънеш малко и да разгледаш и другите теми и недай си боже да пуснеш един сърч и в гугъл?За преди тренировка(2 часа преди)-белтъци/месо/протеинов източник+овес/картофи/кафяв ориз/пълнозърнеста паста.Половин час преди може да пиеш един протеин.А като искаш енергия пий едно силно кафе(без захар) 30 минути преди трен и си готов,може да го заместиш и с черен/зелен чай,но истински,а не от тия пакетчета,които са 20 за 60 стотинки ;)
Чувал,чел,знам,мога! Няма бързи въглехидрати преди тренировка,нещо май ти си недочул/недочел :)
Благодаря ви :).
# The next.
Аз съм 65 килограма момче на 18 години,висок 1,72 горе-долу.
Много ли ще е за мене тази храна,която описа по-горе?
А до автора-темата е обсъждана стотици пъти,не можеш ли да се напънеш малко и да разгледаш и другите теми и недай си боже да пуснеш един сърч и в гугъл?
Аз например потърсих,но навсякъде почти различни мнения без доказателства,че това което предлагат е правилно,незнам към кой да се обърна и на кой да вярва,но колкото по-еднакви мнения,толкова по-голям е шанса това да е правилното според мене.
Мнението беше редактирано от Nownownow на 03.07.11 18:04.
Е кви са тези пилета и млека преди тренировка ? Вземи си бърз въглехират + мазнини (+ малко протеин по избор) и си готов..
Това аз ли съм го писал бе,лумпен?И вземи спри с това самоизтъкване,че не само си досаден,но и смешен!
03.07.11
20:02
Това аз ли съм го писал бе,лумпен?И вземи спри с това самоизтъкване,че не само си досаден,но и смешен!
Моя грешка! Писал съм го в 2 сутринта,кво искаш ..? :X
ПП: За тебе ще ти дойде в повече авторе , ти си 65 кг,аз съм 91 , смятай !
Аз не съм автора,но ... :Д.
Еми пичага значи трябва да намаля грамовете ...
03.07.11
20:18
Яж бавни въглехидрати + мазнини и тва е,кво толкова му мислите ? Приеми ако искаш и протеин.Айде едно примерно меню 2,5 часа преди тренировка:
100 грама пиле
100 грама картофи
50 грама сурови ядки
03.07.11
20:51
Съгласен съм с Да Некст. Един от пионерите в БГ относно функционално трениране и качествено хранене препоръчва подобно нещо - 50 грама мед+50 грама масло. Аз съм го приемал и комбинацията е чудесна. 30 минути преди тренировка го яж.
03.07.11
20:56
Съгласен съм с Да Некст. Един от пионерите в БГ относно функционално трениране и качествено хранене препоръчва подобно нещо - 50 грама мед+50 грама масло. Аз съм го приемал и комбинацията е чудесна. 30 минути преди тренировка го яж.
Опс,качай :D За мед не съм казвал нищо! Меда има гликемичен индекс равен на 92 и инсулина ще скочи до небесата,няма смисъл преди тренировка!
Благодаря ви отново ... Най-вече на теб The Next.
А какво ще кажеш за тези примери,видях ги от един сайт:
100 гр овесени ядки с 150 гр месо
2-3 филии хляб Вита с 150 гр месо
300 гр картофи с 150 гр месо
100 гр ориз (сурово претеглен) с 150 гр месо.
03.07.11
21:29
Благодаря ви отново ... Най-вече на теб The Next.
А какво ще кажеш за тези примери,видях ги от един сайт:
100 гр овесени ядки с 150 гр месо
2-3 филии хляб Вита с 150 гр месо
300 гр картофи с 150 гр месо
100 гр ориз (сурово претеглен) с 150 гр месо.
Добре е ,но зависи..За тебе тези порцийки ще ти дойдат в повече :)
най-добрата храна преди тренировка ... зависи от тренировката и целите на трениращия ;) ... както и от вкусовите предпочитания :D
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 04.07.11 02:30.
Разбирам,да разбирам ли тогава,че това,което ти предложи е подходящо съобразено с целите за покачване на мускулна маса The Next - 100 грама пиле
100 грама картофи
50 грама сурови ядки ?
:)
Мнението беше редактирано от Nownownow на 04.07.11 02:24.