28.01.08
23:30
Здравейте! нова съм тук и последните 2 дена прекарах в четене на статиите и темите във форума. Колкото неща научих, толкова и се обърках от многото информация. Затова реших все пак да се консултирам с вас.
Бях пълничко детенце но в гимназията с безумни диети от типа на ябълки и секс, мед и чай, нищо и нищо, успях да смъкна доста. после обаче естествено започнах да качвам и понеже съм си лакома по природа и не особено активна в спорта, качих 15 кг за година.
Минах набързо пак по безумните диети, обаче се оказа, че вече нямам воля за глупости и след 2-3 дена глад следваше натъпкване с кексчета,пици, банички и подобни...
затова този път реших да го направя сериозно, макар и бавно. от 3 седмици съм спряла всякакво тесто, всякаква захар,сол, полуфабрикати,масла, дори и плодчета. изкарах първата седмица само на протеини. Ефектът е нулев, даже + 1кг. :(
Ще се радвам ако ми помогнете малко с примерното меню. Висока съм 167 см, тежа 70 кг, искам да сваля 10. Структурата ми е много женствена - слабички рамене, малка талия , голям хаш и широки бедра. добавих един плътен пояс от паласки и корем, което всъщност е основният ми проблем. Изчислих си калориите - падат ми се 2100 на ден. доколкото разбрах, трябва да намаля приема примерно на 1700-1800. ето как смятам да се храня:
Закуска : купичка овесени ядки с прясно или кисело мляко + плод
2хр : 2 яйца + пилешка шунка
Обяд: пилешка пържола/риба + салата
2хр: кисело млекце или сирене
Вечеря: месо/риба + салата
ще започна да тичам по 20-30 мин , вече започнах фитнес3-4 пъти седмично. залагам повече на кростренажора, обикновено се справям с 30 минути, и по-малко силови упражнения ( имам чувството че ще стана буца,ако не стопя първо мазнините)
Ще се радвам да чуя мнения и критики. Целта ми е за месец да сваля 5 кг, звучи ми постижимо, как мислите?:)