Вредата от алкохола?

29.01.08
03:05

Занимавам се(отново) сериозно със фитнес от 2 месеца. Така да се кажа, отново навлизам в нещата. Половин година не тренирах поради травма в лакътя.

Въпроса ми е, какво е влиянието на бирата върху организма? Не друг алкохол, спецялно бира. Просто с приятели като излезна и много ми се пийва 1-2 бирички. Ще пречи ли и в какви дози е допустимо и в какви дози е недопустимо?

29.01.08
06:30

То така се почва.Една бира,две бири,три бири и после ставаш алкохолик.

Ако са действително 1-2 бири и няма да ставаш състезател си ги пий.

29.01.08
09:16

http://www.bb-team.org/forums/search_results/91c2f13065309a9a1dde12e0155a8a1e/

29.01.08
10:29

И изобщо, прав си е старият Фьодор Михайлович, който твърди, че всички, които не пият, са или болни, или подлеци. Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че… Но както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в подкупно, здравословно и благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот. Да си противоестествен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света. Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес.’

Според мен всичките глупости за вредите от алкохола са рожба на конспирация,създадена от евреите,извънземните и онази,дето води сутрешните новини по БТВ.Даже и скорошните събития доказват,че 5-те промила,след които се умира са илюзия.Това бе потвърдено от героичните българин и руснак,които в името на алкохолната кауза постигнаха 9 и 11 промила и им няма нищо(само няколко дена в болница май,то и грипа те държи 3 дена,ама рядко се умира от него).

29.01.08
11:53

казано от armando на 29.01.08, 10:29:

Да не пиеш означава да живееш като идиот.

Обиждаш много хора, които направо им се гади от какъвто и да е алкохол. Всеки си избира начина на живот. Ти може да блъскаш в залата и да казваш, че това е смисъла на живота ти, а 1 дузина да ти се изплюят и да кажат, че ти си идиота, защото си губиш времето из железата...

29.01.08
12:07

Армандо нещо не ти сванах мисълта.Ти така мислиш или просто си пейстнал мисълта на тоз сърбин?По-големи глупости и хуморески не бях чел,че които не пият са идиоти,гейове и подобни...Значи мислиш,че всички трябва да се наливаме,за да не сме идиоти и да сме като 90 % от пропадналите младежи,дето само това им е в главата-да се напият като свине.Колкото до затъпяването,то по-скоро е обратното и съм го чувал от доста лекари,че именно алкохола убивал мозъчните клетки.
Алкохола те връща в тренировките,намаля ти постиженията,забавя усвояването на протеин,образува ацетати в организма,пречи на възстановяването.Да забелязваш нещо положително?Може би единствено,че отпуска(примерно 50 гр уиски).
Това е попринцип за алкохола,не говора за една бира,но защо да я пия като мога и без нея.Мен не ме дразни,че в дискотеката съм различен,за разлика от други дет на 4ри крака излизат.Дето са с ръце като кабели и ще ги духне ветреца.Да не говорим за здравето,вредата върху черния дроб и тн.То по-добре вредата да е от зоб(и то пак всичко е относително,ако се прави както трябва вредата ще е минимална),отколкото от алкохол.

29.01.08
13:20

Май не си стигнал до връзката с извънземните, евреите, и онази,дето води сутрешните новини по БТВ. :)
Майтап си е отсекъде.

Само че има и нещо, което съвсвем наистина мисля - не е нормално да не пиеш изобщо. Да удариш 2-3-4 големи не е кой знае какво, веднъж седмично. Аз гледам да не пия в ден преди тренировка, или в денят, в който съм тренирал.

Общо взето без едно мога, с едно не мога - мога да не пия месец, ама седна ли - се прая мазало...

29.01.08
14:00

казано от armando на 29.01.08, 13:20:

Май не си стигнал до връзката с извънземните, евреите, и онази,дето води сутрешните новини по БТВ. :)
Майтап си е отсекъде.

Само че има и нещо, което съвсвем наистина мисля - не е нормално да не пиеш изобщо. Да удариш 2-3-4 големи не е кой знае какво, веднъж седмично. Аз гледам да не пия в ден преди тренировка, или в денят, в който съм тренирал.

Общо взето без едно мога, с едно не мога - мога да не пия месец, ама седна ли - се прая мазало...

Твоя воля е да се освиниш брутално, но това по никакъв начин не можеш да ме убедиш, че не вреди на каузата “стани голям” (стига целта ти да е трупане на мускули).

29.01.08
14:06

казано от armando на 29.01.08, 10:29:

Според мен всичките глупости за вредите от алкохола са рожба на конспирация,създадена от евреите,извънземните и онази,дето води сутрешните новини по БТВ.Даже и скорошните събития доказват,че 5-те промила,след които се умира са илюзия.Това бе потвърдено от героичните българин и руснак,които в името на алкохолната кауза постигнаха 9 и 11 промила и им няма нищо(само няколко дена в болница май,то и грипа те държи 3 дена,ама рядко се умира от него).

Бате, тоя целия пасаж е достоен да отиде в бисерите! И изобщо, това дето си го написал, че едва ли не който не пие е боклук, просто не е подходящо за този форум.

29.01.08
16:09

Пичове, човека си казва че пиенето не е толкова лошо нещо(че е и сладко човек да си сръбне от време на време, било то и не толкова рядко :) ), просто го казал по като хората, а не се прави на съсухрен професор, който обяснява предимствата на модерната демокрация пред канибалските племена(примерно :) ). Като има толкова защитници на здравето, това да станеш “голям”(разбира се натурално ;-) ), да живееш според природните принципи, да станеш “голям” и другите неща свързани с билдинга какво ще кажете за ебането(ууупс - еякулацията исках да кажа). Това го питам съвсем сериозно, защото всички заклеймяват “нефитнес” практиките, интересно ми е какво ви е мнението за това? Доказано(не прилагам статии, но който е ентусиаст - в bodybuilding.com го четох, да отиде и да пусне един search) е че нивата на тестостерон(особено при системно физическо натоварване) се повишават до около шестия-седмия ден след последния полов акт(бил той и самостоятелен :) ), а след това започват да спадат. А при еякулация съответно спадат и започват покачването нанова(образно казано). Та като иска човек да става голям, това значи ли че трябва да оставя някой хора нещастни вкъщи и да ги радва само веднъж седмично? Въпроса е абсолютно сериозен.

П.П. А кой е Фьодор Михайлович, че ми стана любопитно :) ?

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 29.01.08 16:12.

29.01.08
17:05

Абе от алкохол до ебане има голяма разлика...

29.01.08
17:26

Ебане в нетрезво състояние - мам си джейс :)

29.01.08
17:39

казано от Cherniq_Konan на 29.01.08, 16:09:

Пичове, човека си казва че пиенето не е толкова лошо нещо(че е и сладко човек да си сръбне от време на време, било то и не толкова рядко :) ), просто го казал по като хората, а не се прави на съсухрен професор, който обяснява предимствата на модерната демокрация пред канибалските племена(примерно :) ). Като има толкова защитници на здравето, това да станеш “голям”(разбира се натурално ;-) ), да живееш според природните принципи, да станеш “голям” и другите неща свързани с билдинга какво ще кажете за ебането(ууупс - еякулацията исках да кажа). Това го питам съвсем сериозно, защото всички заклеймяват “нефитнес” практиките, интересно ми е какво ви е мнението за това? Доказано(не прилагам статии, но който е ентусиаст - в bodybuilding.com го четох, да отиде и да пусне един search) е че нивата на тестостерон(особено при системно физическо натоварване) се повишават до около шестия-седмия ден след последния полов акт(бил той и самостоятелен :) ), а след това започват да спадат. А при еякулация съответно спадат и започват покачването нанова(образно казано). Та като иска човек да става голям, това значи ли че трябва да оставя някой хора нещастни вкъщи и да ги радва само веднъж седмично? Въпроса е абсолютно сериозен.

П.П. А кой е Фьодор Михайлович, че ми стана любопитно :) ?

Никой не му е казал да не пие. Ако иска, да изпива по една дамаджана ракия всяка вечер - негова воля. Просто ми стана смешно, че във форум за фитнес и здравословен начин на живот, човека  разви тезата, че видиш ли, тези които не пият нещо не са в ред.

30.01.08
06:47

казано от Финдо на 29.01.08, 17:05:

От земята до небето. Ама и едното и другото ти намаляват нивата на тестостерона(алкохола има и редица други вредни ефекти знам, най-лошия от които не е намаления синтез на протеин, а махмурлука според мен :) ). Това значи ли че като едното не трябва да се практикува именно по тая причина(алкохола), не трябва да правя и другото(гледайки научно полпулярни филми вкъщи)? То си е кажи речи нездравословно да не са ти оптимално високи нивата на тестостерона  :cheese: . А пичага за секса в нетрезво състояние - ако не беше то половината младежи (включаю и себе си) нямаше да опознаем сладостите на любовта колкото рано ни се искаше, ако не беше въпросната дамаджанка :) . Аре - живи, здрави и живейте здравословно(каквото и да значи това :) ).

30.01.08
07:29

казано от Cherniq_Konan на 30.01.08, 06:47:

казано от Финдо на 29.01.08, 17:05:

От земята до небето. Ама и едното и другото ти намаляват нивата на тестостерона(алкохола има и редица други вредни ефекти знам, най-лошия от които не е намаления синтез на протеин, а махмурлука според мен :) ). Това значи ли че като едното не трябва да се практикува именно по тая причина(алкохола), не трябва да правя и другото(гледайки научно полпулярни филми вкъщи)? То си е кажи речи нездравословно да не са ти оптимално високи нивата на тестостерона  :cheese: . А пичага за секса в нетрезво състояние - ако не беше то половината младежи (включаю и себе си) нямаше да опознаем сладостите на любовта колкото рано ни се искаше, ако не беше въпросната дамаджанка :) . Аре - живи, здрави и живейте здравословно(каквото и да значи това :) ).

Напротив не си разбрал правилно еб*нето и интимните контакти с  жена засилват секретирането на тестостерон !!Дори и да нема  еб*не и интимни контакти пак се засилва например като в  залата има момичета (готини ) всички слагат големите тежести почва  едно големо позиране и това е  савсем нормално !!Друг пример  е когато някои го е страх да се сбие с някои друг ама като гаджето в  там става по смел !!

30.01.08
08:38

Да му се не види, за хора дето живеят здравословно и се интересуват от това как да подобрят начина си на хране и на живот, някой четат доста малко :) . А да те питам ако примерно един гей дойде в залата, той трябва да дига много и да му се стимулира много тестостерона и яко да позира?

Chinese researchers conducted a study in 2003, and enlisted twenty-eight male volunteers to abstain from ejaculation for a period of one week. The participants were tested daily for deviations on serum testosterone levels. The Chinese study was the first to measure the influence of ejaculation frequency on serum testosterone levels, and the results are provocative.

Researchers found that abstaining from ejaculation for six days had no impact on serum testosterone levels. On the seventh day, serum testosterone levels peaked to 145.7% of baseline, and then declined rapidly on the eighth day.7,8

Researchers believe testosterone declined on day eight from the negative feedback suppression of Leutinizing hormone secretion. Leutinizing hormone is essential for testosterone production, and LH determines free testosterone levels. Suppression of LH would decrease serum testosterone levels, returning them to baseline. The study determined that the frequency of sexual activity and ejaculation impacted testosterone levels.

By postponing ejaculation for seven days, testosterone levels spike. This testosterone spike is thought efficacious for muscle building and recovery.

За желаещите да четат :
http://www.bodybuilding.com/fun/south99.htm

На мен все още ми е любопитно да знам като алкохола ни намалява тестостерона и секса ни намалява тестостерона(в определените дни) защо не трябва да пием, а може да правим секс, когато си искаме? Правенето на секс до 7-8 мия сътветно ни прави индиректно  по малко големи и  живеем по-малко здравословно - това значи ли че трябва и на това да се направи режим и график?

30.01.08
08:52

Такаааа, и да продължим да заклеймяваме алкохола, този враг номер 1 на всеки голям, водещ здравословен и не чак толкова активен полов живот човек/спортист.
алкохолът предпазва от артрит…

“21 декември 2006 — andonoff

Умерената ежедневна почерпка с алкохол може да предпази от артрит, показа шведско изследване с мишки, цитирано с Би Би Си.

Учените от Гьотеборгския институт давали на част от опитните животни вода с 10 процента алкохол. Тази група развила много по-бавно и в по-лека степен изкуствено предизвикания с колаген ревматоиден артрит.

Според учените, алкохолът може да увеличава производството на мъжкия хормон тестостерон. Той спира важна част от механизма, който освобождава протеини, предизвикващи възпаление.

Когато организмът преработва алкохола, се образува и ацеталдехид. Той също има подобен защитен ефект. Много изследвания доказват, че умерената консумация на алкохол има някои защитни действия, например намалява риска от сърдечносъдови заболявания.

Злоупотребата с алкохол обаче води до сериозни болести, сред които увреждане на черния дроб.”

http://64.233.183.104/search?q=cache:tw4aLLJFMqkJ:aeandonoff.wordpress.com
/2006/12/21/page/2/+%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BD
+%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%BB&hl=bg&ct=clnk&cd=24&gl=bg&client=firefox-a

Бах ти гадната ракия, мразя да пия, ама в името на здравослония живот ей са отивам да обърна едно  :sick:
Между другото сега тоя материал го намерих в нета, но това за алкохола го бях чел в едно “билдерско”(а.к.а. здравословно :) ) списание .

30.01.08
10:39

Ех, този Фьодор Михайлович. :)
Армандо малко ви е поднесъл хумористично.

Не наистина, глупаво е човек да се вманиачава. Надали някой е починал от 50гр алкохол.
От друга страна, зор човек да се пропие, пък и на всичкото отгоре да не му допада като идея, вкус и усещания.

Моят съвет е, биричката да не е всекидневна - ограничи я до веднъж - два пъти седмично. Аз лично, не съм фен на бирата, но понякога в летните вечери, удрям по някоя. Така или иначе, установил съм че в дни, в които съм тренирал е голяма грешка, ако се юрна на запой. Правя го сравнително рядко - от веднъж седмично до веднъж месечно. Ta за ефектите от комбинацията ‘тренировка - алкохолни изтрещявания’ - особено неприятна и освен махмурлук, докарва ултра гадни болки в мускулите, скованост и въобще ...гадна работа. поне при мен.
Ама, аз и без друго, не съм толкова стриктен... Ако имаш сериозни та до спортни амбиции в ББ, ще трябва да понесеш някои лишения. :)

Специално за бирата - опасявам се, че литър бира, може да е доста противопоказен при една сериозна или не толкова сериозна диета.
Като алкохол, не смятам че е някакво толкова фатално количество, но ...не бих го консумирал ежедневно.

За съжаление, нямам точна информация за конкретното влияние на бирата в комбинация с тренировките.
Празни калории и наличие на алкохол.
http://www.bb-team.org/articles/817/ - алкохол. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 30.01.08 10:40.

Пльокайте яко пиячка ;) Това е истината. 50 грама преди и 100 след тренировка. В почивните дни по 2 бири през 4 часа и по възможност пържени картофи. Не трябва да се вманиачаваме наистина.

30.01.08
11:17

Жоре,ти наистина ли го мислиш и правиш?

Не. Аз пия 1-2 пъти в годината и то само бира. Заради няколко причини.
Просто явно на хората като им се пие и си търсят оправдания. Казвате искам да пия, кеф ми е и ще го правя и готово. За какво давате научни работи, изследвания... Бъдете мъже на място. Всички сме хора.

30.01.08
11:53

казано от Георги Гайдов на 30.01.08, 11:19:

Бъдете мъже на място. Всички сме хора.

АЗ ОБИЧАМ ДА ПИЯ. Обичам от време на време и да се омазвам. Имам много забвани и готини моменти като съм бил пиян като свиня(то си зависи и какво пиянство имаш). Но в случая не е това въпроса :) .
А тея работи ги давам, защото на някой пич дето също обича да си посръбва от време на време му се каже “Анатема, антихрист, син на дявола”(това се преувеличени ебавки да не разкъсате  :cheese: ). И накрая става така че пича не си се отказва нито от фитнеса нито от пиенето, ама малко или много се чувства гузно като пие и все си казва, че не трябва да пие(поне аз имам такива познати). Затова се дават тея работи :) . Живи, здрави и пияни  :sick: .

30.01.08
15:41

казано от Cherniq_Konan на 30.01.08, 08:38:

Да му се не види, за хора дето живеят здравословно и се интересуват от това как да подобрят начина си на хране и на живот, някой четат доста малко :) . А да те питам ако примерно един гей дойде в залата, той трябва да дига много и да му се стимулира много тестостерона и яко да позира?

Chinese researchers conducted a study in 2003, and enlisted twenty-eight male volunteers to abstain from ejaculation for a period of one week. The participants were tested daily for deviations on serum testosterone levels. The Chinese study was the first to measure the influence of ejaculation frequency on serum testosterone levels, and the results are provocative.

Researchers found that abstaining from ejaculation for six days had no impact on serum testosterone levels. On the seventh day, serum testosterone levels peaked to 145.7% of baseline, and then declined rapidly on the eighth day.7,8

Researchers believe testosterone declined on day eight from the negative feedback suppression of Leutinizing hormone secretion. Leutinizing hormone is essential for testosterone production, and LH determines free testosterone levels. Suppression of LH would decrease serum testosterone levels, returning them to baseline. The study determined that the frequency of sexual activity and ejaculation impacted testosterone levels.

By postponing ejaculation for seven days, testosterone levels spike. This testosterone spike is thought efficacious for muscle building and recovery.

За желаещите да четат :
http://www.bodybuilding.com/fun/south99.htm

На мен все още ми е любопитно да знам като алкохола ни намалява тестостерона и секса ни намалява тестостерона(в определените дни) защо не трябва да пием, а може да правим секс, когато си искаме? Правенето на секс до 7-8 мия сътветно ни прави индиректно  по малко големи и  живеем по-малко здравословно - това значи ли че трябва и на това да се направи режим и график?

Сори бате ама маи не си ме разбрал тестостерон спада  ама  спада  времено (след  екулацията)  след това  дори се  засилва секретирането му !! Много ми е  интересно дали като праим секс  всеки ден ще дигаме  по малко и нема  да се развиваме !!Отговори  си на тоя  въпрос  и ги остави китаиците  те  и те са  много бедни на тестостерон горките  имат  лицево окосмяване на  по 30-40 некаде по  тялото някои така и не  получават !!

31.01.08
06:41

Между другото в общи линии точно това казвам,  че като правиш секс всеки ден ще се развиваш в по-бавни темпове :) . Пробвай да нацъкаш жената преди зала да видиш после какво става :) . Но някой да не ме разбере погрешно - ако вече не се прави секс(или го съкращава) заради фитнеса, вече наистина е яко залупен, болен и извратен. Идеята на цялата тая статия дето публикувах и другите работи за алкохола беше защото ми е интересно защо някой хора примерно така крайно заклеймяват алкохола, а за секс, който има подобен ефект в някой отношения, не казват нищо - абе с две думи исках да защитя българиския национален спорт който е бил номер 1 в всички топ класации през много векове чак до днес и няма изгледи това да се промени(защото е толкова сладък :) ) - пиенето.

31.01.08
09:22

Честно казано това са глупости, вредата от пиенето е абсолютна и не е само в една насока накратко като пиеш ти вкарваш в тялото си вреден елемент - алкохола с който то трябва да се бори за да го изхвърли и обезвреди вместо точно обратното да го снабдяваш с полезни за него хранителни вещества които го подсилват, който иска да пие да пие но да не се опитва да изкарва черното бяло.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 31.01.08 09:23.

31.01.08
09:53

Честно казано не е така - алкохола в малки количества е полезен, както примерно и медикаментите(че и голяма част от добавките). Вземи примерно креатина - един от най-често ползваните суплементи. Като  го взимаш по дълго време ти се натоварват черния дроб и бъбреците(пречиствателната станция :) ), затова  се прави и на цикли. С алкохола е същото - на цикли от по 50-100 грама или биричка(тука няма да казвам защо изчети нещата нагоре :) ).

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 31.01.08 09:54.

31.01.08
10:12

Ха обаче креатина се съдържа естествено в тялото а алкохола не. В каквито и да е дози той ти забавя метаболизма и пречи на правилното функциониране на тялото.
Ако се пие да се пие на празници и то с мярка и да си направиш сметка да не тренираш няколко дни преди това а и няколко дни след в противен случай алкохола убива спорта.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 31.01.08 10:15.

31.01.08
10:44

Health effects

Main article: Alcohol consumption and health

The moderate consumption of alcohol, including beer, is associated with a decreased risk of cardiac disease, stroke and cognitive decline.[26][27][28][29]

Brewer’s yeast is known to be a rich source of nutrients; therefore, as expected, beer can contain significant amounts of nutrients, including magnesium, selenium, potassium, phosphorus, biotin, and B vitamins. In fact, beer is sometimes referred to as “liquid bread”.[30] Some sources maintain that filtered beer loses much of its nutrition.[31][32]

A 2005 Japanese study found that low alcohol beer may possess strong anti-cancer properties.[33] Another study found nonalcoholic beer to mirror the cardiovascular benefits associated with moderate consumption of alcoholic beverages.[34] However, much research suggests that the primary health benefit from alcoholic beverages comes from the alcohol they contain.[35]

Ей, ти и линка :
http://en.wikipedia.org/wiki/Beer
Креатина се намира с големи количества примерно в свинско месо(червениете меса), тоест като изядеш една мазна яка пържола(има и множество други източници), пържолата се разгражда и ти получаваш креатин. Пиеш бира(във въпросните умерени количества) и този наречен от теб “външен елемет” се разгражда до magnesium, selenium, potassium, phosphorus, biotin, and B vitamins, които се ползват от организма и се намират в него(също като креатина). А кажи ми сега къде е лошото да пийнеш една биричка(предполам си чувам и за бирена мая, която не случайно е наречена така).

Ето още нещо над което да се замислиш :

Освен това тя е доказано здравословна напитка и все повече производители разчитат тъкмо на това, за да увеличават продажбите. Още в египетския папирус “Еберс” (1500 г. пр. н. е.) са споменати няколко лекарства на бирена основа - срещу запек, хемороиди, кашлица и дори ужилване от скорпион. Хипократ я препоръчвал (с името “ечемичена отвара”) срещу безсъние, температура и обезводняване. Оттогава до наши дни тя никога не е излизала от полезрението на медицината. Доказано е, че при умерена употреба тя е полезна за сърцето и кръвообращението, предпазва от атеросклероза, инфаркт и мозъчен инсулт, помага при храносмилането и обмяната на веществата. Субстанцията лупулин, която от цветовете на хмела преминава в бирата, успокоява нервите и действа отпускащо на мускулатурата.

А ето и линка:
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=493&sectionid=8&id=00011

Да му се не види, човек като си навие нещо и го анатемоса, вече е враг до гроб без да иска да слуша нищо.

31.01.08
15:56

Чаша червено вино с вечерята е ОК :)

31.01.08
19:53

казано от Cherniq_Konan на 31.01.08, 10:44:

Да му се не види, човек като си навие нещо и го анатемоса, вече е враг до гроб без да иска да слуша нищо.

Да бирата има и няколко положителни качества на базата на първичната суровина от която се прави обаче отрицателните свойства на алкохола си остават сигурно и белия хляб си има свойте положителни страни нали се прави от жито но това не значи че може да се сравнява с пълнозърнестия ако толкова искаш да се ползваш от положителните страни на бирената мая взимай бирена мая а не бира иначе просто си търсиш извинения а и тука не обсъждаме бирата а алкохола като цяло бирата е може би най - безвредната от тия напитки а какво да кажем за ракията, текилата и др. високоградусни напитки сигурно ако се поразровим и за тях ще се открият някои положителни неща но и на малките деца им е ясно че са вредни и колкото повече ги употребяваш толкова по - зле.
За креатина нямам предвид че се съдържа в храната а че се синтезира от тялото т.е. то само си го произвежда така че има съществена разлика между алкохола и креатина.
Що се отнася до “египетските папируси” и другите източници те са с намерение да се използва конкретна ниска доза с цел лечебен ефект, на всички им е известно че това е последното нещо за което се мисли по време на запиванията.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 31.01.08 19:54.

31.01.08
20:54

Нали знаете поговорката, че разликата между лекарството и отровата е в дозата ;) За какво спорите изобщо?

01.02.08
06:41

Да еба и аз не знам какво толкова спорим. Написах според мен какви са ползите от алкохола, не само от бирата(просто за нея най-лесно се намира информация).
Alkorin, бъркаш пиене с напиване - а разликата е от земята до небето, със всичко може да се направи аналогия: кафе, храна, спане ако щеш - нормална употреба на тея е ок, завишена на кафе се побъркваш и почваш да подскачаш все едно си се събудил сутринта и си разбрал че банда негри са те минали вечерта като си бил мърво пиян и сега трепериш от яд, като преядеш почваш да грухтиш и се чудиш къде да се завреш и да се наспиш или да се разплуеш, а като спиш по 12 часа на ден, през целия ден ти се спи и приличаш на онея пичове дето се боцкат, ама това дето боцкат не са анаболи. Същото е с алкохола и с креатина(а пък да не говорим, че част от суплементите, които взимат много не се синтезират в организма или се синтезират в минимални, пренебрежими количества). Аре спирам да пиша по темата, че само ще се надлъгваме. Аре живи, здрави и пияни  :cheese: .

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 01.02.08 06:43.

01.02.08
07:42

Не искам да прозвучи като заяждане,но на обекта с дъртаци по на 40-50 години какво друго да научиш.Да сте видяли майстор дето да не пие?Аз не.Черния конан,тук никой по никакъв начин не можеш да убедиш,че алкохола е хубаво нещо.Аз също не съм спрял алкохола,когато има повод 1 чаша вино,колкото да си кажа наздраве,а ти явно говориш за нас*ране.В началото на темата мисля,че изброих вредата от алкохола и няма какво повече да добавя.

01.02.08
07:54

казано от Финдо на 01.02.08, 07:42:

Не искам да прозвучи като заяждане,но на обекта с дъртаци по на 40-50 години какво друго да научиш.

Хехе, много неща може да научи човек - да реди плочки, да слага паркет, свякакви строителни работи, да псува като майстор(което си е цял майсторлък :) ), да пие като... абе не знам какво то си е да пиеш като майстор лафа, да пуши, да води възможно най нездравослония начин на живот и въпреки това на въпросните 40-50 половината чички са ебати лудите копелета - бая стегнати и абсолютни изроди. И освен това не искам да развалям на никого кефа, но по строежите работят и доста интелигенти по критериите на повечето хора(като образование, езици и тн, които за мен са абсолютни простотии, защото не това определя колко умен е човек) - например работя с един професор и един асистент от Минно-Геоложкия университет, които идват събота и неделя да си изкарат по някой лев и то не като ръководен персонал, а като ел. техници. Работил съм и с много вишисти, учители, които просто са си преценили, че там им е по кеф или по изгодно да работят :) . Иначе за болшинството от хората съм абсолютно съгласен с тебе, с изключение на едно нещо - да му се не види на 40 или 50 години човек дъртак ли е :) - аз съм го запланувал да одъртея на към 65-70 :) .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1