29.01.08
10:18
Реших да създам този дневник, с намерението да записвам програмата по която ще тренирам, да записвам резултатите и впечатленията от тренировките и да следя отстрани своето физическо развитие-ако има такова. Както вече разбрахте, аз съм абсолютно начинаеща. Досега съм хосила 2 пъти на фитнес за по 1-2 месеца, но постоянството не е най -силната ми черта.Сега съм решила да опитам -този път сериозно да променя нещо в себе си. това което искам е да сваля 5 кг.( а по възможност и повече) В момента съм 58кг. и съм 160см. Не целя бързо отслабване.По скоро в рамките на 3-4 месеца. Искам да стегна и ръцете, коремните и седалищните мускули. четох внимателно програмите но незнам коя е най-удачна за мен. Ако може някой да ми даде съвет как да започна.Незнам годините ми дали имат значение-аз съм на 41. вече имам 2 тренировки, на които наблегнах на кростренажора
Здрасти, Джени!
Много общо е това “какво да правя” за да сваля 4-5 кила и да “стегна еди какво си”. Ти може да се стегнеш и без да сваляш, а може и да свалиш без да си се стегнала, че даже и да поувиснеш :smirk: . Не се води по показанията на кантара, а по огледалото.
За абсолютно начинаещ човек, е крайно необходимо да има инструктор наблизо. Той би показал кое как се прави, би направил програмата така, че да е подходяща за целите ти. Тренировка на кроса не е тренировка в истинския смисъл. Трябва да се потренира малко кръгово в началото, докато свикнеш с натоварването, сиреч трябва да тренираш цялото си тяло. Храненето също е от значение, но то не би могло да се опише в един пост. Наистина е добре да се поровиш и да избереш подходящия за теб конкретно режим. Ако не можеш сама - пак инструктора :-)
Поздрави и успех!
Мнението беше редактирано от Winnie на 29.01.08 14:51.
Здравейте! най-после дойде време да започна дневника си. вече вповече от две седмици се ровя в различните теми, водя си записки, опитвам се да си създам НВД и пиша-драскам, пиша-драскам-толкова противоречиви мнения-че понякога се обърквам. А повечето от рецептите са далеч от моите възмижности(за бюджета става въпрос :roll: )Затова ще се надявам на вашите позитивни критики ;-P Вече три седмици по 3 пъти ходих на фитнес докато поне малко вляза в час-за издръжливост. Вече имам изготвена програма от инструктор, така,че започвам. Първо да се опиша висока съм 160см. 57кг(за три седмици свалих от 58) на 42г. (по-добре късно от колкото никога :lol: )Отначало исках да свалям 5 кг., но инструкторката ми ме убеди,че нямам нужда,защото тялото ми като цяло не е много отпуснато. Но все пак искам да сваля до 54кг. Да стопя подкожните мазнини, на стегна бицепса,трицепса,коремните мускулу-там съм най-сотпусната, вътрешната част на бедрата, да стопя паласките и да стегна, много ми се иска да оформя раменете и гърба-без релеф. С две думи искам да стегна цялото тяло и да изглеждам добре и да се чувствам лека.Тъй като тренировката ми ще е от 19.15-19.30до до 20,-45—21часа-ще започна с хранителния режим.
Изчислих,чекалорийния баланс в моя случай е 1551,36 кал на ден понеже искам да сваля кг.-400=около 1150кал трябва да приемам
7.15часа изпивам 1чаша мин. вода с изтискан1/2 лимон
8.00 ч. закуска-1ф. хляб Бонус-карнетин-67г.
пуешка шунка-20г.
растителен кашкавал-20г.
масло -0,2 г.
общо 107г. Б-34.1 В.-31.9 М-36.54 Кал. 486
11ч. киви-100г.
13ч.обяд- гювече със сирене-100г. 1яйце-58г. сварено пил. месо от фенер 100г.
общо 258г. Б-45.5 В-0 М-27г. Кал.-440
15.30 салата зеле с моркови овкусено с много малко сол, олио и лим. сок
17.30 вечеря—2яйца-116г. мляко 2%-100г. сиренеФета -30г.
общо 246г Б-24.65 В-6 М.-22 Кал. 285
Общо за деня-1000г. Б-106.8 В-55.03 М-58.8 Кал. 1041
следва тренировка от 19.30-21ч. Ето ПЪРВИЯ ДЕН
10мин. кростренажор-за загрявка
КРАКА
... бедрено разгъвне-3серии по 20повторения
...бедрено сгъване-3серии по 20повторения
...Глутеус машина-3серии по 20повторения
...Адуктур-3серии по 30повторения
....Абдуктур-3 серии по 30повторения
РАМО
...РАМЕННИ ПРЕСИНА МАШИНА 3серии по 15-20повторения
КОРЕМ
ПОВДИГАНЕ НА КРАКАТА ОТ ВИС-това упражнение го правя на лежанка, защото още нямам тренинг-з серии по 15-20повторения
коремни преси от обратен наклон-3сери по 15-20 повторения
коремни преси на машина-това ми е много трудно и без тежести-затова 2серии по 15 повнторения
20-30мин.кростренажор. засега издъхвам на 15-тата минута на 2-3 предавка-успявам да издържа да 20мин .средно темпо,но ми искача сърцето и душат. надявам се скоро да се похваля със добри резултати. За тежестите-то е ясно-най-леките-за сега :P
След тренировката огладнявам яко-разбрах че мога да се храня, въпреки че е късно. Какво ще кажете за една зеленчукова супа
домашно приготвена. В бульона от фенерите които сварих -1картоф и 2 моркова? Или е по-добре чаша кисело мляко?
Моля ви не пестете съвети и критики по отношение на хранителния режим и тренировката. ще се радвам на бърз отговор.Благодаря предварително
Вчерашната тренировка беше далеч по слаба отколкото досегашните ми. Оказа се,че не изпълнявам упражненията-правих ги в бързо темпо, използвайки инерцията. Но с помощта на инструктура-влязох в “час” но се оказа,че нямам достатъчно сили за да изпълнявам всички по 3 серии. бедреното разгъване ми е изключително трудно-явно мускулие ми са много слаби. направих 1 серия Х15-с 5 кг, втората серия-едва едва8, а за третата ми стигнаха силите едва за 3 пъти. Отчаяна съм. Дали всички жени започват толкова слабо? Предполагам за по-напредналите моята тренировка е загрявка :) Но какво да се прави. При бедреното разгъване, положението е малко по-добро. С 10кг. тежест направих 2серииХ15, а третата -8повторения. Раменните преси -също трагедия. С 2х2,5кгдъмпели направих 2сери Х 20, а третата-10повторениа-за повече нямах сили, въпреки,че аз не съм от жените-глезли.За повдигането на краката от вис. Понеже нямам тренинг-го изпълнявам на лежанка и повдигам краката бавно,като задържам за 1сек. И тук е отчайващо положението. По програма трябва да направя 3серииХ15минимум повторения. Аз успях да направя едва 2 серии. Първата-15, втората 7-8 , а за третата направих опит, но до 3-смях в залата. Шегувам се-никой не ми се е смял, но сигурно отстрани е странно.А за коремните преси на машина не ми се говори-без тежести-две серии по 7-8 пвторения Коремните преси с обратен наклон-направих с голям зор-2серии Х15 и още една Х10 След това 20мин.кростренажор, също голям зор-издъхвам на 15-тата мин. на 2предавка. Ами това е-срам не срам ще продължавам да записвам “постиженията” в тренировките и се надявам постепенно да увеличавам повторенията-така четейки ги после ще си вдъхвам кураж ;-) Относно днешното ми меню-какво ще кажете за това? Много време ми костваше да изчислявам белтъчини, ваглихедрати ит.н. Дайте ми съвет за обяда ми-мислители,че е прекалено мазен?
8.00ч-закуска-ф. Бонус с L-karnetin, 20г. шунка, 20г. растителен кашкавал, 02г.масло, чаша кафе -без захар.
общо100г. Б-11г. В-22,2 г. М-8.9г. Кал.195
11.00ч. грейпфрут-100г.
13.00ч.- пил. месо-сварено , отделено отсварени фенери-50г. сирене Фета-50г.кашкавал-растителен-30г.майонеза-1с.л.=около 30г. кисело мляко-50г. . маринована краставичка-около50г. От всичко това си обърквам салата.
Общо-260г. Б-25г. В-4г. М-23г. Кал.-305
15.30ч.. салата зеле с моркови-100г. Б-12 В.-6 М-0,4 Кал-26
17.30-два моркова-около 30г.-Б-0.27г. В-3 М-0,06 Кал.12
Вечеря- Пилешко филе печено и вакумирано-около 200г. със салата зеле с моркови-100г.
Общо Б-58 В-6 М-5.4 г. Кал. 26
Общо за деня-ако съм ги сумирала правилно- 780г. Б-95.9г. В-21.5 г. М-28.86 Кал. 629
:roll: Сега установих, че калориите ми са малко. Какво ли мога да прибавя още, но да не е с голямо съдържание на мазнини,че май са ми много за днес?!
Джени, здрасти!
Без да искам да те отчайвам, ще ти кажа, че това меню ми напомня анорексично меню. Това не е ядене, а глад!!! Какво очакваш да постигнеш в залата с глад? Ти пак и много си издържала...
Слагай още от всички храни. Не ти е мазен обяда. Просто е малко претрупан. Няма нужда от месо, кашкавал и сирене и кисело мляко наведнъж. Ако можеш да сложиш малко повечко месце, а останалите неща да ги разпределиш в другите хранения, ще е по-добре. Махни растителния кашкавал, сложи истински. Вземи си извара, тя не е скъпа. Сложи яйца, риби, червени меса, ядки, още мазнини - зехтин, маслини, авокадо, рибено масло....изобщо много, много ядене трябва.
изобщо не се притеснявай за повторенията - никой не се е родил научен и по никакъв начин не се замисляй как изглеждаш отстрани. с времето всичко ще си дойде на мястото.
за храненето - малко е. можеш и някакви ядки да вместиш в менюто си
8.00ч-закуска-ф. Бонус с L-karnetin, 20г. шунка, 20г. растителен кашкавал, 02г.масло, чаша кафе -без захар. общо100г. Б-11г. В-22,2 г. М-8.9г. Кал.195
11.00ч. грейпфрут-100г.
13.00ч.- пил. месо-сварено , отделено отсварени фенери-50г. сирене Фета-50г.кашкавал-растителен-30г.майонеза-1с.л.=около 30г. кисело мляко-50г. . маринована краставичка-около50г. От всичко това си обърквам салата.
Вечеря- Пилешко филе печено и вакумирано-около 200г. със салата зеле с моркови-100г. Общо Б-58 В-6 М-5.4 г. Кал. 26Общо за деня-ако съм ги сумирала правилно- 780г. Б-95.9г. В-21.5 г. М-28.86 Кал. 629
Вечерята е повече от 26 Кал, ако съдържа 200 гр. пиле :) Не може да имаш 21,5 гр въглехидрати общо за деня, ако на закуска са 22,2 ... ако пишех дневник с храненето (което е добро, но ме мързи) бих ползвал Excel за да ги събира :-)
Въпреки това си мисля, няколко неща ... без да претендирам, че разбирам много от хранене.
1. Дори за НВД въглехидратите ти са малко ... бих добавил филия хляб, или печен картоф или нещо такова на обяда.
2. Тялото не може да усвои голямо количество протеин наведнъж ... затова по-умните от мен предлагат 5-6 хранения, като във всяко от тях да има по 20-30 гр. протеин. Та в тази връзка бих добавил яйце или кисело мляко или някакво сирене към закуската и двете малки хранения, а за обяд и вечеря бих разделил по 150 гр. мръвка /пиле, теле ... каквото доиде/ или риба (последното го казвам по-принцип защото аз не обичам, въпреки, че знам колко е полезна)
Успех в начинанията!
Джени, здрасти!
Без да искам да те отчайвам, ще ти кажа, че това меню ми напомня анорексично меню. Това не е ядене, а глад!!! Какво очакваш да постигнеш в залата с глад? Ти пак и много си издържала...
Слагай още от всички храни. Не ти е мазен обяда. Просто е малко претрупан. Няма нужда от месо, кашкавал и сирене и кисело мляко наведнъж. Ако можеш да сложиш малко повечко месце, а останалите неща да ги разпределиш в другите хранения, ще е по-добре. Махни растителния кашкавал, сложи истински. Вземи си извара, тя не е скъпа. Сложи яйца, риби, червени меса, ядки, още мазнини - зехтин, маслини, авокадо, рибено масло....изобщо много, много ядене трябва.
Благодаря ти-ако знаеш как ме зарадва. Аз обичам да си хапвам и не мога да гладувам, но в стремежа си да ограничавам калориите-понеже искам първо да смъкна 3кг.се престарах. Това непрекъснато изчисляване на приема на Б-В-М направо ме обърква. Иначе ежедневно ям и мляко и яйца, но се притеснявах да не би да прекалявам с белтъците. Признавам си,че не мога да си позволявам да си купувам червени меса, пил. филе и др. полезни неща, още по-малко зехтин-въпреки,че знам,че е полезен. Затова си купувам фенери от транжорна, сварявам ги и ги обезкостявам, като използвам само чистото бяло месо. Не съм теглила колко чисто месо излиза. Но открих,че незнам как да го приготвя. Само месо-то е на малки парченца-не става, затова реших да направя този микс-но разбрах,чу това е грешно. Ще търся друг вариант. Относно междинните закуски-мога ли да приемам 1сварено яйце или кисело мляко? Купила съм си слънчогледови сурови семки-белени-мисля да ги вземам в една от закуските-50г мисля,че е добре. Освен това всяка сутрин със закуската взимам 1г. рибено масло Ескимо-3-прочетох,че този е най-добрия. На ден пия 1.5 вода. Знам,че е малко, но започнах с 1л. така,че имам напредък, ще продължавам да увеличавам дозата.
изобщо не се притеснявай за повторенията - никой не се е родил научен и по никакъв начин не се замисляй как изглеждаш отстрани. с времето всичко ще си дойде на мястото.
за храненето - малко е. можеш и някакви ядки да вместиш в менюто си
Благодаря ти,Франко-много ме обнадежди. Много е важно да има някой да те подкрепи. Надявам се да мога да се пхваля в най-скоро време с изпълнение на пълни серии. Относно храната-исках да разнообразя защото много неща които са полезни немога да си ги позволя и компенсирах с яйца по панагюрски ,омлет с две яйца и сирене, салата зеле и от време на време скумрия в собствен сос-консерва. Един път в седмицата си позволявам печено пил. бутче, или скумрия на скара.Другото го описах в предния пост
8.00ч-закуска-ф. Бонус с L-karnetin, 20г. шунка, 20г. растителен кашкавал, 02г.масло, чаша кафе -без захар. общо100г. Б-11г. В-22,2 г. М-8.9г. Кал.195
11.00ч. грейпфрут-100г.
Вечеря- Пилешко филе печено и вакумирано-около 200г. със салата зеле с моркови-100г. Общо Б-58 В-6 М-5.4 г. Кал. 26Общо за деня-ако съм ги сумирала правилно- 780г. Б-95.9г. В-21.5 г. М-28.86 Кал. 629
Вечерята е повече от 26 Кал, ако съдържа 200 гр. пиле :) Не може да имаш 21,5 гр въглехидрати общо за деня, ако на закуска са 22,2 ... ако пишех дневник с храненето (което е добро, но ме мързи) бих ползвал Excel за да ги събира :-)
Въпреки това си мисля, няколко неща ... без да претендирам, че разбирам много от хранене.
1. Дори за НВД въглехидратите ти са малко ... бих добавил филия хляб, или печен картоф или нещо такова на обяда.
2. Тялото не може да усвои голямо количество протеин наведнъж ... затова по-умните от мен предлагат 5-6 хранения, като във всяко от тях да има по 20-30 гр. протеин. Та в тази връзка бих добавил яйце или кисело мляко или някакво сирене към закуската и двете малки хранения, а за обяд и вечеря бих разделил по 150 гр. мръвка /пиле, теле ... каквото доиде/ или риба (последното го казвам по-принцип защото аз не обичам, въпреки, че знам колко е полезна)
Явно е,че съм сбъркала при сумирането-общо В са 54.8 г. За моите кг. мисля,че са достатъчно, но ще се поразровя пак за да вида съотношението В-килограми. С удоволствие бих използвала ексела, но с тази програма съм толкова добра, колкото и с фитнеса :lol: Но при фитнеса имам шанс ;-P Идеята ти за филийка хляб е добра, но незнам дли е удачна, защото при НВД се изключват хляб, картофи,ориз идр. неща. А за разпределение на мръвката-Благодаря ти за идеята. Ще се опитам да си преразпределя продуктите. Оф това означава ново комбиниране, ново изчисляване-ужас. Незнам на всички ли им отнема толкова време и труд?! Проблема при мен е,че списъка със нещата които мога да си позволявам е доста малък-или просто аз незнам как да ги разпределя?
Джен, и аз преди правех така и се сдухвах от сметки: това колко грама белтък имало, онова колко мазнини и т.н. После събирам общото количество, умножавам по 4, по 9…абе луда работа :-) Сега вече нямам нерви чак толкова да ги гледам, а смятам общите калории на храните. Примерно овесените ядки ги причислявам към въглехидратни, смятам ги на 100гр. по 360 кал. и това е. Независимо, че в тях има и накакъв процент белтъчини. Същото и с останалите храни. Просто гледай на око да ги сметнеш, не е необходимо да изпадаш в големи подробности. А и като се стареш на всяко ядене да слагаш по някое я месно, я млечно, пак ще ги докараш.
Хляб може да ядеш на закуска, препечен. Но не го мажи с масло, сложи му сирене, яйце, извара...ммм много е вкусно. Млека пий, пресни, кисели, само прясното пий до обяд, че има млечна захар. Да, в обяда също сложи въглехидрати, както и това ядене преди тренировката. Нали тренираш след морковите? Морковите може да използваш вместо бонбони или дъвки, не като смислено ядене.
Ми това се сещам засега. Дано съм ти от полза.
Здравей, Джени!
За въглехидратите препоръчват 0,8 - 1,1 гр. на кг. телесно тегло ... не знам колко е твойто, но аз понякога си позволявам и малко повече, само да не е на вечеря :)
За изчисляването ... за жалост е мога да ти отговоря, защото аз все карам “на око”. Не сядам да смятам точно по две причини. Първата е, че ме мързи. Втората е, че си мисля, че тялото може да се адаптира в доста широки граници. Т.е. ако оставиш един човек на 800-900 Кал за по-дълго време, той ще спре да отслабва дори и с толкова малко Кал. Като че тялото, когато е подложено на стрес, успява много добре да оптимизира енергоразхода си. Затова аз винаги съм мислил повече какво ям, и горе-долу колко без да смятам.
Старая се да имам 5-6 приема на белтъчини и да покривам 2 гр/кг тегло и да държа въглехидратите ниски, като отслабвам. Но често го постигам това като второто ядене и след-обяд са ми протеинов шейк и плод. Другото което гледам е въглехидратите по възможност да са с нисък гликемичен индекс - зеленчуци, боб, леща, соя. Хляба наистина не е особено удачен, но “Бонус” става.
Ще се радвам наистина и някой с повече опит да сподели мнение. ... и не се разочаровай ако нарушиш малко диетата стига да е в разумни граници :)
Джен, и аз преди правех така и се сдухвах от сметки: това колко грама белтък имало, онова колко мазнини и т.н. После събирам общото количество, умножавам по 4, по 9…абе луда работа :-) Сега вече нямам нерви чак толкова да ги гледам, а смятам общите калории на храните. Примерно овесените ядки ги причислявам към въглехидратни, смятам ги на 100гр. по 360 кал. и това е. Независимо, че в тях има и накакъв процент белтъчини. Същото и с останалите храни. Просто гледай на око да ги сметнеш, не е необходимо да изпадаш в големи подробности. А и като се стареш на всяко ядене да слагаш по някое я месно, я млечно, пак ще ги докараш.
Хляб може да ядеш на закуска, препечен. Но не го мажи с масло, сложи му сирене, яйце, извара...ммм много е вкусно. Млека пий, пресни, кисели, само прясното пий до обяд, че има млечна захар. Да, в обяда също сложи въглехидрати, както и това ядене преди тренировката. Нали тренираш след морковите? Морковите може да използваш вместо бонбони или дъвки, не като смислено ядене.
Нямаш представа колко ми е полезна тази информация! И е облекчение за мен-край с изчисленията :-) Много съм ти благодарна за съветите. Ще преработя схемата за прием на храните ;-) Следващата тренировка ще ми е чак в петък-пропускам четвъртакаинцедентно ;-) дали не се губи ефекта от последната тренировка при по-голяма пауза?
Ами 57 кг. Свалих 1кг. за 2-3 седмици. Мисля,че това е нормалното темпо. зчи трябва да приемам62-63г. въглехидрати-това за ден нали :) А белтъчини -114г. -за индекса не съм много наясно въпреки че четох, но щом казваш,че е полезно,ще приемам повече соя и зеленчуци. Благодаря за съвета,че мога и да се поотпусна малко,защото точно това ще направя в четвъртък-в друга ситуация щеше да ми бъде съвестно-но утре-не ;-) Е, разбира се няма да прекалявам. Информацията която ми даваш много ми е полезна-благодаря ти!
Здравейте! днес трябва да направя втория си тренировка за седмицата. Трябваше да я направя вчера. Графика ми е вторнис, четвъртък и събота. Вчера я отложих за днес, защото имах ангажимент вечерта. Днес обаче имам проблем. Получих мигренозен пристъп. Само който страда от мигрена ще ме разбере. тъпча се с аулини за да подтисна болката и да мога да изкарам работния ден. чудя се дали да не се напъна да отида на тренировка, да се опитам да направя само силовите които са ми по програма -за гръб, бицепс и корем, без кардио. Дали ще има ефект? Или да не си мъча организма? Но ако отложа и днес и оставя другите тренировки за събота и неделя, паузата между първата (във вторник) и втората-в събота е доста голяма.Предполагам,че няма да има ефект. незнам какво да направя, а ми става все по-зле. Това ще ми е за урок-икога да не отлагам тренировка-освен ако не ме хване мигрената. Имам я от 20г. и няма спасение. Но за днес-дайте ми съвет как да постъпя!
Аз бих я пропуснал въобще и в неделя да си правя каквото си е по-програма за НЕДЕЛЯ! Така е просто пропусната една тренировка. Случва се ... въпроса е да можеш да се върнеш бързо “в релсите” (т.е. по плана).
Джени, пропусни я! Мигрена и спорт, спорт в криза...забрави.
Следващия път, утре, си прави упражненията по програмата за утре. Както ти е писал Хриди.
Благодаря ви за съветите-така ще направя.но ме е яд,защото искам да да не нарушавам ритъма, но какво да се прави. мигрената ми е другата рличина да прибегна до фитнеса и НВД -искам да опитам да се излекувам. С лечебен глад не успях, с хапчета също. Ако някой знае за някого,че със фитнес е излекувал мигрена да ми каже! Приятна вечер ви желая!
Днес също ще пропусна тренировката! >:( Кризата ми отшумява, но още ми е много гадно.Лошото е,че си наруших не само физическия,но и хранителния режим! Вече втори ден не мога хапна нищо! Ще се отдам на пълна релаксация и ще дам възможност на организма ми да се възстанови :coolmad: До вторник ще бъда вече като репичка и с нови сили ще започна отначало :) тогава и ще споделя как е минала тренировката и хранителния ми режим
Не проследих много добре всичко написаното, но мултивитамини и миркоелементи взимаш ли? Недостига на някои такива поради било поради некадърна диета или нещо друго биха могли да придизвикат нещо подобно. Иначе склонна ли си да се иследваш? Применро човек от семейството ми точно такъв проблем и също така приема Аулин и при него има някакво специфично стеснение на кръвоносен съд и това продизвиква проблема понякога.
Здравейте! Вчера започнах с нови сили първата си тренировка за седмицата. Вчера цялата ми програма беше следната-започвам с хранителния режим
8ч. закуска-филия Бонус с L-carnetin,пуешка шунка, кашкавал(млечен) и малко масло-около 200Ккал.
11ч.- 3с.л. финни овесени ядки с 1/2 чаша кисело мляко 2%-незнам колко калории ка
13ч.-филе скумрия(вместо в собствен сос съм взела погрешка с растително масло) след като я отцедих добре, остана около 100гр.
микс от зеленчуци-замразени-около 150г.-общо около 190Ккал.
15.30-чаша кисело мляко-2%
17.30-пилешко месо вареносъс настъргано сирене Фета около 200Ккал+зеленчуци(отвратителни са без сол и сварени >:( )
19.30-фитнес
21.30-малко извара със зехтин и 2маслини+ 1/2чаша кисело мляко%-незнам това дали е много удачно за след тренировка.
Тренировка-(този път беше малко по-добре от предния)
10мин. кростренажор за загрявка
КРАКА
-бедрено разгъванена машинас 5кг.-1Х15,2Х9повторения(малко,но все пак е напредък) ;-)
-бедрено сгъванес 10кг.-1Х20,2Х15
глутеус машина-15кг.-3Х20-голям зор, но успях!
адуктор-25кг.-3Х30
абдуктор-20кг.-3х30
РАМО
-раменни преси на машина-с 2.5кг.-1х20,2х15
КОРЕМ
-повдигане на краката от лежанка1х20,1х15,1х12-коремните ибедрените мускули са ми най-слаби, но обемни :lol:
-коремни преси от обратен наклон-3х15
-коремни преси на машина-това все още ми е адски трудно-10кг.-1х10,1х6 :ohh:
-велоергометър-втора предавка-едва успях да издържа на 15мин-не чувствах толкова умора, колкото безсилие в краката.
Ами това е! надявам се следващия път да е по-добре. Много ми се иска след време четейки това, да се смея :)
Днес -почивка! Хранителния ми режим е следния-
8ч. неизменната закуска Бонус със шунка и сирене(този път)
11ч. киви-100г. Искаше ми се да изям и поне 1ч кисело мляко, но незнам дали е добра комбинация...
13ч. снощи си сготвих една манджа която видях в рецептите за НВД,но незнам дали става при смъкване на кг.и изгаряне на мазнини-намалих и грамажите и съответно калориите-пресни гъби-с печена пиперка, пуешка шунка,кашкавалмалко зехтин и магданоз-във фурната-получава се около 200г.-240Ккал. + салата от китайско зеле с малко краставичка и зехтинсъс соев сос(вместо сол)
15.30ч-не съм сигурна дали 50г.сурови слънчогледови семки-белени с 200г. кисело мляко е добра идея. около 300Кал.
17.30ч- вечеря- омлет от 2яйца с 2025г. пуешка шунка и лъжица сметана -в тефлон около 270Ккал.
по- късно вечерта мисля отново да взема малко извара-суроватъчна(така пише на етикета, незнам другата каква е)
овкусена с малко зехтин,шарена сол и1-2 маслинки.
Ами това е! Много се надявам да има озиви относно хранителния ми режим-отворена съм за съвети и забележки.
А, между другото да спомена-всеки ден с обяда взимам по 2дражета от 500мг. рибено масло Ескимо и пия поне 1.5 вода. Засега повече немога да поема. През ден вземам и гинко прим-макс-него го взимам за друго,но незнам дал има някаква връзка с горната информация :-)
Здравейте! Вчера получих много ценни съвети в темата която отворих и поисках помощ за да коригирам хранителния си режим.На вчерашната тренировка сама усетих,че злоупотребявам с организма си. Но първо за тренировката.
Тренирах за гръб, бицепс и корем. Започнах с 10мин. кростренажор за загряване
ГРЪБ-придърпване на вертикален скрипец-20кг.-3х20повтор.
-придърпване на хориз.скрипец.-10кг.-3х20 -хиперекстензии-3х20
БИЦЕПС-сгъване на скрипец-10кг.-3х15
АДУКТОР-20кг-3х30 АБДУКТОР-25кг.-3х30
КОРЕМ-повдигане на краката от лег-2х15,1х10
-коремни преси с обратен наклон-2х15,1х10
ТАЛИЯ-страничноизтегляне на гира с 15кг. 3х20 за всяка страна
И тук дойде проблема. Трябваше да направя 20мин. на кростренажора. Досега издържах, но имах проблем с дишането, или пулса-незнам дали е едно и също. сега нямах вече такъв проблем с с дишането, но чувствах тялото си много отпаднало, нямах никаква енергия и за това спрях на 10мин. Осъзнах, че трябва да приема повече калории и повече храни които да ми дават енергия, както ме посъветва Tralfamadorian- за което много й благодаря Преизчислих нановоБРД-то си, защото сега съм 55кг. и освен това умножих по 1,3 защото смятам вече,че се причислявам като средно активна . Индексът който получих е 1745ккал.на ден. Това ми се вижда страшно много,защото това означава много голямо количество храна или включване на много други храни. Все пак ще опитам да поддържам 1500Ккал прием на ден,защото мисля,че не е добре да увелича калориите рязко. От сутринта до сега четох , изчислявах, драсках и пак пишех и ето какво получих накрая. Знам,че съвсем не е перфектен, но наистина немога нищо повече да измисля. За моите финансови възможности и познания-това успях да съставя. Ето и менюто. За сега тренирам във вторник, четвъртък и събота
ВТОРНИК срядя четвъртък
8ч. ф.бонус,шунка, сирене ф,бонус,шунка сирене 8ч.фБонус,шунка кашкавал
11ч-орехи 50г 11ч. овесени ядки с мляко 11ч.-овесени ядки с мляко
13ч.-пил.бутче със зехтин +зад.зел. 13ч-пурички от шунка с извара+салата. 13ч-запечени гъби скашкавал+салата
15.30-салата-яйца,сирене , зехтин 15.30ядки-50гр. 15.30-белени семкисурови+кис.мляко
17.30-филе скумрия-консерва+салата 17.30-омлет-2яйца,шунка и сметана 17.30-2вар.яйца+салата
19.30 тренировка 20ч.-салата снежанка или извара със зехтин 19.30-тренировка
21.30-омлет яйца с извара и сметана 21ч.- пил.месо с настърг.кашкавал-заради М
ОБЩО-Б-94.3 В-31 М-108 ккал.1345 Б-84.2 В-50 М-79 Ккал.1332 Б-87 В-64.5 М-100 Ккал. 1588
Има някои въпроси които не мога да разреша
1. Незнам каква калорична храна мога да включа в менюто си, за да запълня калориите. Не мога да ям само зехтин Ако увелича количеството, ще претоваря стомаха си. И така количеството което изяждам ми тежи дълго след това,но точно след 2.5 часа огладнявам пак.
2. Кои са точно храните които дават енергия на организма? Мога ли да си позволявам малък натурален шоколад, за да не се чувствам отпаднала и за да не ми се “врътва” главата изведнъж, както се случва понякога. И преди имах малък проблем с вестибуларния апарат, но сега немисля че е от това.
3. Това,че немога да си позволявам хранителни добавки и качествено месо и изобщо ако не мога да поддържам качествен хранителен режим-трябва ли да се откажа изобщо-при условие,че не искам да спра да тренирам-не и докато не изгоря мазнините и не стегна мускулите. Бих искала мускулите ми да имат плътност, както се изразяват другите, да изглеждам добре-стегнато тяло и изобщо душевен комфорт. Айде стига толкова за днес,че има опастност да стане цял роман. Ще се надявам на отзиви, критики, помощ, а и подкрепа не отказвам ;-)
пп. имам и други неразрешени въпросчета, ама друг път
Не прегледах темата и за това неможах да я коригирам Исках да направя нещо като таблица и да разгранича
ПОНЕДЕЛНИК ВТОРНИК СРЯДА
но нещо много нескопосано я направих и няма интервал между дните. Надявам се ,че ще се ориентирате,ако си направите труда да я прочетете.
22.02.08
21:31
Така менюто е по-добре. Поне нямаш толкова чисто белтъчни хранения. Пробвай и виж как ще се чувстваш. По въпросите:
1. Можеш да увеличиш семките, орехите, сметаната или да добавиш към още някое хранене тях или маслини примерно. Ако можеш вместо скумрията си вземай по-мазна риба, по възможност не от консерва.
2. Организмът може от буквално всичко да прави енергия, така че не може да се даде еднозначен отговор. Тъй като си свалила рязко въглехидратите (изхождам от презумпцията, че преди да седнеш да четеш и съставяш диети си се хранила предимно въглехидратно) и освен това ограничаваш рязко калориите и подлагаш тялото си на стрес (спорт) се чувстваш отпаднала и те “врътва” главата. Шоколадът не е решение. Да, натуралният с над 70% какао е ок в определени количества, но не бих прибгягвала до него като основен източник на енергия. Трябва да вкараш определено количество мазнини в менюто си, за да имаш енергоизточник, само имай предвид, че огранизмът има нужда от известно време да се пригоди да използва тях, вместо досегашните въглехидрати. Това всичко важи при уговорката, че говорим само и единствено за НВД, другият вариант РБР е съвсем различен филм.
3. Месото е важно, добавките недотам. Гледай, доколкото имаш възможност, да вкарваш месо в режима, като задължително е да знаеш, че е месо е не нещо с неопределен произход. Субпродуктите стават, каймата също, при положение, че знаеш какво има вътре. Грубо казано по-добре яйца, отколкото кренвирши.
Прегледах предните постове и ти видях изходната позиция. Пишеш, че нямаш нужда от сваляне на много и че ти е стегнато тялото, което ме води на мисълта, че изобщо няма смисъл да го мъчиш с огромни калорийни ограничения. Повишената физическа активност и качествените тренировки би трябвало да стигнат за целта, поставена на този етап. За качествени тренировки, обаче ти трябва енергия. Яж! :)
Последната описана от теб тренировка също ме стъписа. Какво правят тия абдуктори и адуктори в ден за гръб и бицепс? Като цяло тренировката ми се вижда огромна като обем, че и с кардио накрая. Колко време киснеш в залата? Час и половина-два? Нормално е да те изоставят силите по някое време.
Оплакваш се по-напред, че не можеш да изпълняваш упражненията правилно. Седни, прочети няколко описания на техниката, прегледай няколко филмчета из нета, хвани някой в залата да те наблюдава и коригира. При изпълнение на дадено движение се концентрирай на 100% върху него и мускула,който товариш. Стреми се да го усещаш как работи. И знай, че това не става за седмица-две, техника се учи и изчиства дълго време, така че се концентрирай върху отчитането на прогрес, бил и той бавен.
Айде стига толкоз философствах :)
Така менюто е по-добре. Поне нямаш толкова чисто белтъчни хранения. Пробвай и виж как ще се чувстваш. По въпросите:
1. Можеш да увеличиш семките, орехите, сметаната или да добавиш към още някое хранене тях или маслини примерно. Ако можеш вместо скумрията си вземай по-мазна риба, по възможност не от консерва.
2. Организмът може от буквално всичко да прави енергия, така че не може да се даде еднозначен отговор. Тъй като си свалила рязко въглехидратите (изхождам от презумпцията, че преди да седнеш да четеш и съставяш диети си се хранила предимно въглехидратно) и освен това ограничаваш рязко калориите и подлагаш тялото си на стрес (спорт) се чувстваш отпаднала и те “врътва” главата. Шоколадът не е решение. Да, натуралният с над 70% какао е ок в определени количества, но не бих прибгягвала до него като основен източник на енергия..........
ЗДРАВЕЙ! нямаш представа колко се радвам,че се отзова на молбата ми за помощ,защото бях на път да се откажа от всякакви здравословни режими, защото мисляче по-добре без режим и диета, отколкото калпава такава, която да скапва организма. Много съм ти благодарна за ценните съвети които ми даде и за куража който ми вдъхна-така,че продължавам. Относно хранителния режим-щте поработя върху подобряването му, въз основа на съветите които ми даде. Относно тренировките-и аз съм малко изненадана от това което ми казваш, защото аз тренирам по специално създадена за мен програма от инструкторката във фитнеса който посещавам и понеже съм пълен профан във фитнеса, реших да й се доверя 100%, но сега като се замисля, аз не я познавам, незнам нищо за нейните методи и компетентност и не знам дали трябва да изпълнявам стриктно всичко което ми е дала в програмата. Днес ще споделя с нея как се чувствам в края ня тренировките и ще видая какво можем да променим Относно времетраенето на тренировките ми-продължителност 1.5ч, но понякога и повече,защото според инструктажа за правилно изпълнение, изпълнявам всяко повторение бавно, със задържане в крайната точка за 1сек. за да не използвам инерцията. Освен това почивката между отделните серии е не повече от 30-40сек., между отделните групи мускули-също. Ето и цялата програма за седмицата-тренирам три пъти в седмицата-вторн. четвърт. събота.
ПЪРВИ ДЕН
10мин. кростренажор
КРАКА-бедрено разгъване,бедрено сгъване,глутеусмашина, адуктор,абдуктор
РАМО-раменни преси на машина
КОРЕМ-повдигане на краката от вис(лег), коремни преси от обратен наклон,коремни преси на машина
20-30мин. кростренажор
ВТОРИ ДЕН
10мин. кростретажор
ГРЪБ-предърпване на вертикален скрипец, придърпване на хоризонтален скрипец
ХИПЕРЕКСТЕНЗИИ
БИЦЕПС-сгъване на скрипец,
адуктор,абдуктор
КОРЕМ-ПОВДИГАНЕ на краката от вис, коремни преси-обр. наклон
ЗА ТАЛИЯ-странично изтегляне на гира
20-30мин. кростретажор
ТРЕТИ ДЕН-днес
10мин. кростренажор
ГЪРДИ-избутване на машина,пек-дек,
ТРИЦЕПС-РАЗГЪВАНЕ НА СКРИПЕЦ
КРАКА-глутеус машина, адуктор,абдуктор
КОРЕМ- повдигане на краката от вис,коремни преси от обр. наклон,коремни преси на машина
20-30мин.
В началото преди да ми съставят програмата, обясних какво искам-да смъкна няколко кг.(което вече е изпълнено-не се въздържах и се изтеглих-54кг-това беше крайната ми цел)изгаряне на излишните мазнини и стягане на тяло ккато цяло, но най-вече на бедрените коремните мускули и ръце, рамене и т.н. Може би от тази гледна точка инструктуркатами ми е дала кростренажора и стягане на крака на всяка тренировка. Както писах по-горе, ще се посъветвам с нея за състоянието ми, но ще се надявам междувременно и на вашите компетентни мнения относно тренировъчния ми план. В мен възникват обаче и няколко въпроса
1. Трябва ли всяка тренировка да завършва с кростренажор(това ли означава кардио-понеже го срещам често)
2. Ако се чувствам отпаднала, изморена и чувствам слабост и отпадналост в мускулите -означава ли това,че съм претеренирала и трябва ли да намаля тежестите,въпреки,че не са чак толкова много. Тъй като правя само по три серии по 15-20повторения за всяка група мускули, не мисля,че може да е от това. Само за адуктор и абдуктор правя по 30 повторениа.
3. Какво мислите за комбинирането на силовите тренировки в отделните тренировъчни дни-т.е. правилно ли е комбинирано натоварването на отделните мускулни групи.? Незнам дали успях да формулирам правилно въпроса си,но се надявам да сте ме разбрали правилно.
4. Прави ми впечатление,че мъжете във фитнеса който посещавам рледи началото на тренировката си ,ли по време, приемат еднократна разтворима даза добавка за нещо си,която действа бързо. Кажете ми-мога ли да приемам 5-10мин. преди началото някаква добавка която ще ми помогне да се почувствам по енергична и и издръжлива по време и в края на тренировката си и каква? Стига само да няма в нея химия. Понеже нямам възможност да си купувам добавки, мисля,че ще мога да си вземам еднократно нещо преди всяка тренировка.
Незнам какво друго може да питам, но ако има нещо друго важно което мислите,че трябва да знам, моля ви-кажете ми. разчитам на вашето компетентно мнение-не искам да си правя експерименти с тялото си. Тъй като нямам домашен комп. и пиша от служебния, ако решите да ми отговорите след 13.30ч ще мога да го почета чак в понеделник.
Приятен уикенд на всички!Мнението беше редактирано от jeny на 23.02.08 10:22.
Пропуснах да питам-мога ли да давам отвреме на време “поивка” на организма си и да включвам от време на време някоя и друга забранена храна-примерно печени картофи, леща или боб или някоя друга манджичка, и разбира се черен шоколад(малък) Всичко това разбира се не на веднъж ;-P Просто усещам,че организма ми жадува за топла течна манджа и сладко. Или това е кризисно изпитание на което трябва да устоя? Благодаря. предварително !
Здравейте! Тъй като не получих съвети и мнения от никого относно уморат и слабостта която изпитвам, реших да опитам следното. След консултация с инструкторката ми си взех мулти-витамини витамини с цинк,магнезий калций и витамин С разтворими във вода. Също си взех и Мулти-табс-това незнам как ще го пия защото много ми се гади от него и получих главоболие-не съм сигурна главоболието дали е от него. Инструктурката ме посъветва да спра с кростренажора в края на тренировката за седмица-две, докато се възстанови организма ми. Изобщо получих много ценни съвети от нея и мисля да й се доверя . но ако има нещо което може да прибавите, нещо което мислите,че е важно да знам, моля ви кажете! Имам някакви съмнения относно отпадналостта която усещам, но не съм сигурна. Мисля,че смъкването на 3кг. от теглото ми всъщност е било най-вече вода, въпреки,че видимо тялото е намалило и визуално ообема си. Въпреки,че пия по 1,5-2л. вода,може би в организма ми е настъпил недостиг на вода-незнам вие какво мислите-дали е така и какво да направя ако е така? Немога да пия повече от 2л. вода на ден, защото усещам,че бъбреците ми се натоварват, и немогат да се справят с такова голямо количество вода. Все пак отскоро пия толкова много вода.
Вчера тренировката ми беше следната
10мин загряване
КРАКА-бедрено разгъване-с 5кг 3х15 ,бедрено сгъване с 10кг. 3х20, глутеус машина с 15кг.3х20 за всеки крак, абдуктор с 20кг.-2х30 и с 15кг.1х30, адуктор с 25кг. 3х30
РАМО-раменни преси на машина-с 2,5кг.-3х20
КОРЕМ-повдигане на краката от лежанка-1х20, 1х15, 1х12 , коремни преси с обратен наклон-3х15, хиперекстензии-3х20
кростренажора го пропуснах
Храната вчера-закуска 1ф. бонус с Л-карнетин, шунка, кашкавал
втора закуска-50г. орехи с 100г. кисело мляко
обяд печено пил. бутче-150г. със задушени зеленчуци
следобедната закуска в 15.30 я пропуснах, защото имах работа, пък и обяда по тази причина се проточи от 13 зо 14 ч на интервали по тази причина.
закуската я оставих за вечеря в 17.30- саата -2яйца, извара,зехтин, кашкавал и малко домати
19ч. тренировка
21,15-свински ребърца с обезсолено кисело зеле -това незнам дали става за НВД ;-P
Общо за деня около 1345 Ккал Б-94.3 В-31 М-108
За днес менюто е същата закуска като вчера, 11ч киви с 1яйце, 13ч св. ребърца със зеле, следобед слънчогледови семки с малко мляко, в 17,30-омлет от 2яйца, малко извара,зехтин и пуешка шунка
По-късната вечеря предполагам че ще бъде яйчена салата със зехтин, извара и 1пиперка. Не съм смятала калориите, но мисля че са добре, въглехидрати няма много, но има достатъчно белтъчини и мазнини.
Ще очаквам и ще се надявам за мнения и препоръки
Джени, здравей!
Първо да ти кажа за манджите. Аз манджа и супа не съм яла....не помня от кога, но нищо ми няма, свиква се :lol: Даже ги и мразя! Иначе, ако много ти се хапва, остави си един ден, в който да хапнеш каквото искаш. Дори това да е и сладко нещо. Диетата натоварва и психиката, не всеки би издържал бекрайно дълго. И аз имам лакоми дни, но се спотайвам.
Инструкторката ти с право е махнала кардиото от тренировката ти. НВД диетите са подходящи повече за тренировки в анаеробен стил, не кардиотренировки, защото много бързо ти пада захарта. Да, обезводнила си се за няколко дни и това е свалило кантара. Мазнините не се топят толкоз бързо, колкото ни се иска. А и Питона има една много хубава фраза ” Мазнините изгарят в пламъка на въглехидратите”. Моето мнение е, че диетата не ти понася, затова си скапана. Ако искаш мини на друг тип хранене, хем ще ти излеле и по-евтино. Ако вкараш малко повече полезни въглехидрати в менюто, ще имаш повече сили за кроса, оттам ще гориш повече мазнини.
Успех.
Здравей,Уини! Радвам се да те “видя” ;-) От опита с диетите които имам-преди съм била на разделно хранене за 1 месец-знам,че по принцип дългото хранене със “сухи” храни ми създава дискомфорт. Друго си е топлата манджа със сосче-може с лъжица да я ям, но да е течна :lol: В интерес на истината не се чувствам гладна с храните които консумирам, но прекаленото еднообразие и ограничаване на възможните допустими храни наистина ми създава не само психологически дискомфорт. Да не говорим, че ми отнема голяма част от малкото свободно време вечер за да я измисл, изчисля,че и приготвя >:( Замислих се върху това което ми каза за кардиото и сега се сетих. Най-вероятно ми пада нивото на захарта ,още повече,че на моменти целият ми организъм жадува за шоколад. Знаеш ли какво значи да ти се привижда и да те боли цялото тяло чак. Винаги съм обичала шоколад, ама ,чак пък такива индикации... Явно това е сигнал на организма,че нещо не е наред. съветваш ме да вдигна въглехидратите, а това означава да премина на БВР Добре, ака това ще помогне на тялото ми да се чувства по-добре, но мога ли изведнъж да увелича въглехидратите без да започна да качвам килограми? мОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОТСЛАБВА И ДА СЕ ИЗГАРЯТ МАЗНИНИ С БВД? И кои са полезни въглехидрати? Тези които са със среде ГИ ? това означава боб,леща,бананШОКОЛАД,ориз-предполагам кафяв-за други не се сещам. Предполагам, че трябва да ги включвам постепенн? Какво ще ми препоръчаш да включа най-напред -нещо което ще може максимално най-бързо да зареди организма ми и да се чувствам по-енергична? Май много въпроси станаха ;-P
Ако искаш вземи и омахай един шоколад, няма да ти се налепи. Само може да се замаеш в първия момент. :-) Знам какво е да искаш шоколад, повчрвай ми, толкова НВДта минах, че завинаги ги намразих.
Може да започнеш веднага да се храниш или с ВВД или с РБД. Аз РБД то, по схемата в изданието не правя защото пак ми идват много мазнините. По-добре е следния вид - 40б/40в/20м. И да, въглехидратите трябва да са с нисък или среден ГИ. Това са овесени ядки, пълнозърнени неща, кафяв ориз, боб и леща - да, но тях не ги яж често , зеленчуци, ябълки, кисело мляко...има и още разнообразие.
Може да се изгарят мазнии с високовъглехидратна диета, щом си на отрицателни калории. Аз така горя!
Ако искаш вземи и омахай един шоколад, няма да ти се налепи. Само може да се замаеш в първия момент. :-) Знам какво е да искаш шоколад, повчрвай ми, толкова НВДта минах, че завинаги ги намразих.
Може да започнеш веднага да се храниш или с ВВД или с РБД. Аз РБД то, по схемата в изданието не правя защото пак ми идват много мазнините. По-добре е следния вид - 40б/40в/20м. И да, въглехидратите трябва да са с нисък или среден ГИ. Това са овесени ядки, пълнозърнени неща, кафяв ориз, боб и леща - да, но тях не ги яж често , зеленчуци, ябълки, кисело мляко...има и още разнообразие.
Може да се изгарят мазнии с високовъглехидратна диета, щом си на отрицателни калории. Аз така горя!
Благодаря ти Уини за съветите. Снощи се почувствах отпаднала. Виеше ми се свят и усетих,че имам нужда от сън-в 19 часа!!!! явно ми беше паднало кръвното и захарта. Познай какво направих ;-) Купих си натурален шоколад -аеро-Перфект-100г Не можах да го изям целия-направо немога да се позная. Преди диетите изяждах една кутия бонбони за отрицателно врем е:lol: Стана ми тежко и всъщност това ми остана като вечеря. Но се почувствах много,много по-добре. само дето не е полезно да се яде вечер. Така! Реших да премина на БВД-за сега Това означава-ново четене и записване на рецепти, ново създаване на дневно меню :-/
Но, няма друг начин! Ще опитам и след седмица ще пиша как ми се е отразила Благодаря ти още веднъж за помощта и ти пожелавам успех в твоите начинания!
Здравейте! Това,че не съм писала в дневника си от няколко дни,не означава,че съм спряла тренировките-напротив! Откакто започнах да пия витамините и увеличих калориите,се чувствам много по-добре и по-издръжлива. Започнах по-леко да понасям натоварването на мускулите, вече почти на всички група мускули изпълнявам пълните 3серии с по 20 повторения. И на кростренажора в края на тренировката си се чувствам много по-добре. Не се задъхвам и не ми се натоварва сърцето толкова. Дори на последната си тренировка-в неделя издържах 30мин!!! Ура! чувствах,че имам въздух и сили за още,но не исках да се изхвърлям, пък и честно казано доста се отегчавам от дълго повтарящи се движения :roll Вече 1месец тренирам по програма-месеца преди това не го смятам ;-) Иска ми се да променя нещо, но незнам точно как . В храненето както вече писах в предния си пост правя промяна-в процес на разработване е-минавам на РБД-аз вече съм от няколко дни, но не съм изчисляваба още калории и е малко безразборно. А за тренировките обмислям дали да не премина на 4тренировки седмично, за да ускоря процеса на разграждане на мазнините, че нещо като че ли виждам застой. Другия път ще напиша и мерките ми. Измерих ги преди 2 седмици, но ме е срам да ги напиша. Другия път като ги замеря наново-ще се престраша. Имам видима промяна-талията и корема ми са стопени и съм доволна как изглеждам, но има още какво да се желае. Проблема ми са бедрата и седалищните мускули. Смъкнала съм малко в бедрата и повече в седалищните мускули, въпреки,че точно него исках да запазя,само да стопя мастните депа които се виждат, но няма начин. Приятелят ми най-много съжалява,че съм стопила “бразилското дупе” :lol: Но там имам и най-много мазнини да стопявам. Като стегна мускулите на дупето-се виждат малки мастни участъци кат релефна карта съм ;-P Само незнам, ако трябва да увелича тренировъчните дни, дали да включа и други упражнения и какви, или просто да разпределя по-равномерно досегашното си натоварване и да увелича кростренажора. Моля ви дайте ми съвет и ако е възможно по-конкретен пример. Кажете ми как да направя тренировката си по-пълноценна, и дали трябва да я променям или да остана още 1месец на този режим? Целия тренировъчен режим съм описала подролно в предните си постове! Благодаря за търпението да ме изчетете!
п.п От сутринта чета програмите на другите жени...Но всичко е строго индивидуално и не мога да преценя. Целта ми е да стомя пазнините и да стегна мускулите-да придобият плътност-без да увеличавам обема им-поне за сега. Поздрави на всички и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Така! позанемарих малко дневника си,но пък и няма нищо ново което да отчета! Бяха ми необходими няколко дни за да проуча възможвостта да променя програмата си и храненето. Порових се в много програми за стопяване и много хранителни режими,изчетох много мнения в тази насока и в крайна сметка реших да си остана поне още един месец със същия тренировъчен план. Прекалено начинаеща съм все още и не съм усвоила достатъчно сегашната си програма,така,че нищо ново. В хранителния ми режим реших да продължа за сега на БВД, тъй като НВД-то не ми се отразява добре-пада ми кръвното,захарта, имам виене на свят,отпадналост и ми пречи за кардиото. Така -започвам със тренировката, въпреки,че нямам промяна.
Вчера-вторник
12мин. кростренажорза загряване
крака-бедрено разгъване-тука все още се пъна на 5кг. и все още не мога да правя по 15 повторения-бавничко напредвам-незнам защо-просто нямам сили за повече от 8-10повторения
бедрено сгъване-досега се пънех на 10кг.с изтормозени 15повторения. сега реших да експириментирам с 5кг и направих -х30, 1х25,1х20повторения. Доколкото разбрах,за изгаряне е по-важно с по-малки тежести-повече повторения
адуктур-беше развален и не правих,абдуктур с 20кг-3х30повторения
глутеусмашина-с15кг3х25повторения за всеки крак
раменни пресина машина-5кг-2х20,1х15
корем-повдигане на краката от лег-1х20,2х15-малко напредък, коремни на римско столче-2х20,1х15-малко напредък!,коремни на машина-2х15 с 15кг-и тук малко напредък! ;-)
отново мъка с крос тренажора-издържах едва 10мин. на 1предавка. Пробвах 30сек.бързо темпо, но усетих,че натоварих сърцето, нямах въздух и намалих темпото. Ще пробвам всеки път с по 30сек. -може пък и да свикна и да започна да увеличавам времето
Храната вчера -закуска-хляб бонус с карнетин, шунка и сирене и едно яйце+кафе
втора закуска овесени ядки със трици и кис.мляко +1л.мед
обяд-пил.месо със салата зеле с моркови
следобед семки-суровис кис.мляко
преди тренировка яйчена салата с извара и майонеза
след тренировка същата салата в по-малко количество не съм смятала калории,но мисля,че храната е добре
Храната днес: Закуска като вчера без яйце,
11ч. 3житенки с 1/2 кисело мляко-2%
обяд-3оризовки +2 яйца+салата домат с краставица и обезсолено сиренесъс зехтин
следобед-слънч. семки с 1/2 кис.мляко
17.30 пилешко месо със салата зеле с моркови и зехтин
към 20ч. яйчена салата със обезсолено сирене и 1л.майонеза с 1л.кис.мляко
общо за дена-Б-97 В-89 М-63 Ккал.1500 май калориите ми дойдоха в повече, но ще трябва да обработя менюто
Вчерашната тренировка не беше май много пълноценна-така мисля. Чувствах се уморена,но беше малко разхвърляна. Залата беше препълнена и трябваше да се съобразявам със свободните уреди.Първо правих загряване на кростренажора 10мин. тия десет мин. най-ги мразя, но пък са неизбежни, защото не може да тренирам без да съм загряла. после-
адуктор-2х35 повторения на 20кг и 2х30 на 25кг. Абдуктор3х30на 20кг. Това за краката реших да продължавам да го правя на всяка тренировка,защото искам да изгоря мазнини и да стегна краката по-бързо
после-повдигане на краката от лег-3х20-Ура! тук трябваше да направя коремни преси от обратен наклон, но ги направих след гърбанаправих 2х20 и 1х15 повторения,коремни на машина-2х20на 15кг ,1х20на 10кг.
гръб-придърпване на вертикален-2х20на 20кг и 2х20 на 25кг. Ще опитам да правя по 4серии вече,за да изгарям по-бързо мазнини
придърпване на хоризонтален-3х20на 10кг,сгъване на скрипец за бицепс1х20на 10кг. 2х15на 5кг-в началото много се изсилих,но не съм готова да вдигам още на 10кг. За бицепса се пробвах да правя концентрирано с 5кг гирички, но не бях сигурна че ги изпълнявам правилно и спрях. Едно е да гледаш, друго е да го правиш.Всички бяха заети със себе си и нямаше кого да помоля да ме наблюдава и да ме коригира. Незнам дали само на скрипец е достатъчно за да започна да стягам бицепса. До лятото ми се иска да имам стегнати ръце.накрая 10мин кростренажор. Отчаяна съм-немога да издържа повече, а искам да изгарям мазнини и да стопявам дупе,талия,ханш,паласки, да стягам корем.....незнам как да стане. Просто нямам сила и въздух за повече
Храната закуска-както всяка сутрин-ф.Бонус с L-carnetin-шунка и обезсолено сирене, в 11ч. финни овесени ядки с кис.мляко и 1ч.л. мед , за обяд пил.дробчета с губи задушени с моркови и дом.сос, преди тренировка-салата от яйца с извара и 1л майонеза и 1л. мляко След тренировка към 21ч Трябваше да ям същата салата, но усещах,че имам нужда от нещо по-стабилно и си изядох-почти обяда за другия ден :lol: пил.гърди с кафяв ориз. Това с ориза беше грешка,защото знам,че въглихидратите се ядат до обяд, но бях много гладна.
Днес почивка, а храната е следната-закуската като вчера, втората -също. Обяда ще е 3 оризовки + 2яйца и шопска салата.
В 17ч яйчена салата с извара и малко майонеза и мляко. А после......Срам ме е да кажа, но днес имам повод и ще ходя на пицария. не съм яла тесто от близо три месеца. незнам една малка пица дали няма да ме върне мнтого назад. Толкова труд полагам за да успея да променя фигурата си :smirk: Но няма как! Ако някой знае пицария където предлагат диетични пици, да ми каже :lol:
За малкото въглехидрати след тренировка не се притиснвай, нищо че са вечер. След тренировка е много малка вероятността да се качат като сланинка. Що до пицата ... ако имаш възможност хапни преди да ядеш пицата (5-30 мин преди) една хубава голяма зелена или зелева салата (с много фибри) и така пицата няма да е толкова вредна, колкото ако да кажем е със стандартната една бира ;-)
УСПЕХИ!
Снощи изядох една малка пица-беше разкошна и не ми е съвестно. На всичкото отгоре и едно парче торта. За мое учудване обаче се теглих вечерта и сутринта-просто от любопитство. Чудно-изобщо не ми се е отразило! Снощи бях 55кг. а сутринта 54.5. Май на 2-3месеца мога да си позволявам една малка пица ;-P Така -днес тренировката ми ще е от 16ч и ще тренирамгърди,трицепс, крака и корем Подробно ще я опиша в понеделник. А храната ми днес,ще е основно айца и извара, довечера скумрия на скара.
Как очакваш да ти се отрази едно-единствено ядене?!
Това разбира се не беше единственото ми ядене за деня!
Съботната ми тренировка беше супер! Много съм доволна, за първи път усетих яко натоварване. Правих всички упражнения по-интензивно и с мн.малко почивка-около30сек.Започнах с 10мин.кростренажор.
После-гърди-избутване на машина с 2кг-3х20 и 1х15. Пек-дек-с 10кг-4х20
Трицепс-на скрипец-с15кг-3х20 1х12 Следващия път ще вмъкна още едно за трицепс,защото искам да стегна по-бързо.
Крака-адуктор-с 25-кг.4х30 абдуктор-с20кг-4х30 Глутеусмашина с 20кг-2х20 и с 25кг2х20
Корем-повдигане на краката от лег-3х20 и опит за 4серия-5повторения римско столче-1х20 3х15 с малко по-голяма почивка в последната серия. Коремни на машина-с15кг-2х 15 накрая 15мин кростренажор. Пробвах се за това време 3пъти по 30сек.в много бързо темпо, но после трудно ми се възстановява дишането. За пулса незнам,защото е развалено устройството. Незнам дали тези 30сек изобщо имат някакъв ефект, но немога повече да издържа.
Реших да сменя дните на тренировките-смятам да са в Понеделник,сряда и петък-ще видим-дано да няма много хора в залата.
17.03.08
20:50
Петко, според мен имаше предвид, че от едно ядене на пица нищо няма да ти стане. Няма да ти се залепи веднага, там където не трябва, няма да се свърши светът. Напъно ОК е от време на време да си позволяваш нещо за душата. Стига само да не прекаляваш. Важното е контролираш общото положение на диетата. Все пак и социален живот си трябва. Не сме профита. :)
Така-вчерашната тренировка беше за крака,рамо и корем.Започнах както винаги с 10мин кростренажор
бедрено разгъване с5кг-2х15,1х10-все още се пъна с това
бедрено сгъванес10кг-3х20,1х10
адукторс25кг-4х30,абдукторс20кг-4х30
глутеус машинас20кг2х20,с25кг-2х25 за всеки кракк
пробвах напади -незнам дали така се казва,с гирички 2х4кг-не съм сигурна в правилното изпълнение и губя равновесие
раменни преси на машинас2х2,5кг 3х201х12
повдигане на краката от вис-3х15
коремнина обратен наклон-3х151х10
коремни на машина 3х15с 15кг
отказах се от кростренажора след 2-та минута,защото нямах сила.Измерих се в къщи, и се оказа,че съм увеличила с по един см. бедра,ханш-ужас! незнам къде бъркам.Искам да топя, а се наливам! Храната ми е изчислена по 1300Ккал. на ден-месо,яйца,кафяв ориз от време на време,пил.дробчета с гъби... чудя се дали да заложа повече на кростренажора,отколкото на силовите,за да имам сили, но как ще стегна тялото тогава? незнам дали има смисъл от всичкото това бъхтене в залата