Дневника на Ivi

Темата е заключена.
IV

02.02.08
14:58

Ето вече имам и дневник.
Значи започвам НВД, докато поотслабна. 168см, 66 кг, 33% мазнини в тялото. Булимичка.
Тук ще описвам с какво се храня и как тренирам. Възнамерявам да правя 2 пъти в седмицата тренировки. Ще увелича на 3 и 4 постепенно, защото още е мн зле положението с храната.

Темата беше редактирана от emzo на 02.02.08 15:45.

IV

02.02.08
15:00

Ето за това ставаше въпрос, преместила съм го от темата “Опит да изляза от порочния кръг на булимията”!
Надявам се на много отзиви и съвети.

“Здравейте, отварям си нова тема в която ще описвам как се храня и какво тренирам. Надявам се да получа много съвети, попаравки в храненето и напътствия, за да мога да постигна резултата и нормалния живот който искам да имам.
В момента съм 66кг, при ръст 168см и при 33% мазнини в тялото, така ми каза диетолога при който бях. Постоянно съм без тонус и енергия, въртя се в омагьосан кръг.
Следвайки съвета на Владимир Недков от днес ще направя 3 дни ниско въглехидратно - високо мазнинно хранене, за да ми спадане високото ниво на инсулин в кръвта. След това, той ме посъветва да започна Равномерно балансирана диета и от 7-мия ден да започвам да включвам спорт.
Трябва ли да взимам и някакви хранителни добавки? Имам много мазнини в момента по тялото и нямам енергия.
1ден НВ-ВМД: закуска - 2 яйца, малко масло,4 топени сиренца + 2с.л. овесени ядки /задуших го в тиган/
обяд - пилешко филе /незнам колко гр./, парче средно козе сирене, 2 топ сиренца, малко парченце сирене гуада +1с.л. пшенични трици /и това го задуших в тиган/
вечеря - като на обяд
Много ме е страх че ще напълнея още повече. Никога не съм се хранила така от 7 години на сам. В момента съм ужасно паникьосана. Искам да намалям теглото си и мазнините. Ако стане обратния ефект, за мене ще е пагубно.
Надявам се да ми помогнете всички.

02.02.08
17:26

Здравей Иви  :)
Имам няколко забележки към режимът ти.
Първото и най- важно нещо е да се храниш  5,6 пъти на ден. Не се стряскай, това е с цел да се забърза метаболизма ти. Прави храненята си през 2,5- 3 ч. на малки порции. Яж  поне в три  от яденетата зеленчуци. Давай превес на зелените зеленчуци. Не ми харесват тези сирена, които изброяваш....Независимо, че си на високо мазниннен режим избягвай такива обработени храни като топеното сирене. Набавяй си мазнините от зехтин, ядки ( не повече от 50-75 гр.), обезсолени маслини, риба и др. естествени продукти. Включи извара, особено подходяща е за последното хранене за деня с една салата. Не яж вечер трици, овесени ядки и др. подобни.  Пий много вода.

Мнението беше редактирано от buhtata на 02.02.08 17:45.

03.02.08
16:28

Разбирам, че се притесняваш, но се опитай да усвоиш една проста идея: Здраве = красиво тяло /не говоря за разни отделни крайности/. И още нещо, здрав е естественото състояние на човека. Което значи просто, че ако даваш необходимото на тялото/нужното хранене и физическа активност/ си то ще се придържа към нормалното си състояние. Освен това друг важен принцип в организъма това е цикличността. Периода на различните цикъли е различе поради тази причина резултатите не може да са видими от днес за утре.

Всичко което трябва да направиш е да се придържаш към балансираното хранене и вече когато започнеш спорта ще завишиш някои параметри така, че да компенсираш някои надхвърлящи нужди.

Пздрави

IV

04.02.08
09:24

Искам да опиша какво ядох съб и неделя на НВД, е и доста се омазах с мазнините като не видяла.
Събота - сутринта: - 2 яйца, малко масло,4 топени сиренца + 2с.л. овесени ядки /задуших го в тиган/
          обяд - пилешко филе /незнам колко гр./, парче средно козе сирене, 2 топ сиренца, малко парченце сирене гуада +1с.л.  пшенични трици /и това го задуших в тиган/
          след обяд - 100 гр извара, 50 кашкавал, 2 малки доматчета
          вечерта - 100гр извара, 1/2 кис мляко, зехтин и 1 краставица
          към 1ч през нощта /прибрах се късно умряла от глад/ - 2 кис млека 3.6% с м2 с.л. трици
Мисля,че в съботното меню се олях.

Неделя - сутринта : - 2ф пълнозърнест хляб, намазани с масло и 100гр извара
                10.30 - 1/2 кис мляко 3.6%, 2 средни портокала / ето я голямата грешка и Влади ми направи забележка/
                12.30 - 1коф кис мляко 3.6%, 2с.л. трици + 15 бадема
                18.30 голяма зелена салата с копър + 100гр пил филе + 1 ф хляб /съжалявам но ми е трудно без хляба/, мисля че сложих обаче много зехтин и на салатата и на месото
                23.00 - 1кис мляко 3.6%
Днес е понеделник, последен ден на НВД - ако това мойто въобще е НВД.
Влади каза от утре да започвам да се ориентирам към РБД. Изчислих от формулите, че при умерена активност /1-3 пъти седмично/, калорийният балнс ми е 1470кал.
Това нормано ли е?
Не тренирам в момента. Ще се пробвам. Но не с аеробика. Нямам сили. Влади Недков каза степер-умерено, пътека с наклон или крос тренажор.

IV

04.02.08
09:28

Забравих да кажа, пия пооколо 1.5 л вода. Обаче имам кризи като рязко падане на кръвното или кръвната захар доста често. Незнам на какво се дължи. Много ми е трудно да ям зеленчуци и да пия вода. Подуват ми се червата зверски. Явно от целулозата. Иначе няма проблем да ям зеленчуци.
И още нещо - не искам да си загубя бюста, само килограмите. Има ли вариант?
Мерките са ми в момента - 94 бюст, 94 около пъпа, 101 ханш /при дупето/. Искам да отслабна в бедрата, корема и ръцете.
Знам че не се топи произволно където аз искам. Само питам - има ли възможност да си спася бюста?

IV

04.02.08
09:58

Изчислих си калорийния баланс в РБД. 1500кал, от които 151.8 гр - белтък, 111.6 гр - въглехидрат, 49.6гр - мазнини
Това не е ли малко? Или на мене така ми се струва.
А после? Да кажем аз съм 66кг в момента, искам да стигна до 60. Виждала съм се изглеждам добре. Искам по-женствени форми, не релеф и без гърди и дупе.
За това питах дали е нормално!

04.02.08
13:40

Иви, привет!
Дотук си Ок с храната, малко - много, няма значение. Важното е, че не си яла сладки неща, е само портокалите, ама ади :)
Щом си сметнала 1500 кал. застопоряваш ги 1500 и не мърдаш от тях. Ще трябват сметки, няма начин, защото тялото ти не знае кое е малко и кое много на този етап. Намаляш мазнините - киселото мляко да е 2%, зехтина се мери с лъжица(1суп.лъж=10гр.), маслото по-рядко го слягай и готви в тефлонов тиган.
Включи овесени ядки, трици, пълнозърнени неща + малко белтъчини на закуска и обяд. Останалите храненета да са белтъчни и с малко мазнини, предимно растителни - маслини, авокадо, зехтин. Всичко трябва да е добре сметнато, ето ти таблица:http://spidersport.com/calories.php.  Виж и моя дневник!
Имай предвид, че стомаха ти е разширен. За да се свие трябва да ядеш през 2 часа малки порции храна. Колкото и да искаш да я изядеш наведнъж, просто трябва да я разпределиш на повече парчета. Когато “дрънчиш” отвътре, изпий една чаша с вода, ако ти мине, значи си била жадна. Хората бъркат често жаждата и глада. Определяш часовете на хранене и никакви изцепки извън тях - само вода.
Бих ти препоръчала следния вид хранене:
закуска - 350кал - трици, овес, макарони,стафиди(ако искаш)
обекуска - 200 - кисело мляко, яйце, плод
обяд - 400кал - пак зърнени, месо или яйца, салата
следобяд - 400кал - пак нещо хранително като обяда, но без въглехидрати, значи малко повече месо :) и авокадо например
вечеря - 250кал - салата, извара, обезсолено сирене...
Тренировката в началото трябва да бъде кръгова - тренира се цялото тяло по 1 серия, за да свикнеш с натоварването постепенно. Не бързай още да топиш това и онова, има време.

Мнението беше редактирано от Winnie на 04.02.08 13:52.

IV

05.02.08
08:59

Понеделник:
Сутрин - 2ф пълнозърнест хляб със 50гр извара и 1/2 авокадо
10.30 - 1 кис мляко 1.5%
12.30 - зелена салата със зехтин и пил пържола от бутче
16.30 - снежанка 250гр /купена от хр магазин/
20.30 - зелена салата с 1/2 авокадо и 100гр пил филе задушено със зехтин

IV

05.02.08
08:59

Не мога да тренирам. Нямам енергия.

05.02.08
10:55

казано от ivi на 05.02.08, 08:59:

Понеделник:
Сутрин - 2ф пълнозърнест хляб със 50гр извара и 1/2 авокадо
10.30 - 1 кис мляко 1.5%
12.30 - зелена салата със зехтин и пил пържола от бутче
16.30 - снежанка 250гр /купена от хр магазин/
20.30 - зелена салата с 1/2 авокадо и 100гр пил филе задушено със зехтин

Иве, корегирам:
Сутрин - 2ф пълнозърнест хляб със 100 гр извара
10.30 - 1 кис мляко 1.5%
12.30 - зелена салата със зехтин и пил пържола от бутче и 2 филии пълнозърнест, може и домат, морков, грах....
16.30 - снежанка 250гр /купена от хр магазин/ (знам, че си на работа, иначе бих коригирала...)
20.30 - зелена салата и 150гр пил филе задушено със зехтин, авокадо
22.00 - ако още си гладна, може 2 варени яйца или кисело мляко

Мнението беше редактирано от Winnie на 05.02.08 11:00.

05.02.08
11:26

И понеже е на работа, и е много трудно да си донесе храна от вкъщи, се налага да се тъпче с боклуци? :roll:

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 05.02.08 11:26.

07.02.08
14:06

За последен път ти казвам, че 1500 калории при товята здравна история няма да доведе донякакви свестни резултати. Ако тръгнеш да се форсираш така, може и да не ти стане сособено зле, но това е просто защото прага на болка и обща отпадналост при жените много по-висок от този на мъжете и изобщо няма нищо общо. За това много жени си позволяват да си правят мазохистични режими на хранене и спорт без да си дават ясно сметка за това.

Относно хипоглицемиите, това нещо трябва да бъде анализирано от ендоркинолог. В никакъв случай не е нормално и по всяко вероятност това е в основата на неразположението ти по време на физ. активност. Може да е свърцано с небалансираното ти хранене или нещо друго.

ВН

11.02.08
21:16

Здравей Ива! Не си писала скоро, как върви диетата и спорта?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1