пилешки гърди с кост

QM

05.02.08
11:33

понеже цената е 5лв килограма искам да ви попитам дали си заслужава да взема от тия с костта ?
като махна отгоре кожичката и коста дали ми излиза на сметка или се овътрям ? и като махна кожата остава ли чисто месето ?
някой ако е пробвал нека сподели

Темата беше редактирана от qm_meso на 05.02.08 11:34.

05.02.08
11:49

А колко е цената на филето откъдето купуваш гърдите с кост? Аз взимам пилешко филе/бон филе за 7лв./кг. :) и ако е свършило ( на тая цена като топъл хляб се взима ) купувам на една друга марка за 9.20лв./кг. :shut:

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 05.02.08 12:40.

05.02.08
13:02

Аз само такова филе си взимам.На 1 кг. да има максимум 100 грама кожа и кости.Така че като сложиш накрая чертата излиза много по евтино.Разликата в цената е заради допълнителната обработка на филето, т.е. за премахване на кожата и костите.За какво да им плащаме по 3-4 лева на килограм за да ни го обезкостяват като можем и сами. ;-)

QM

05.02.08
13:15

дам
а сигурен ли си че самите гарди са чисти(смисал че няма мазно)?

06.02.08
19:34

казано от qm_meso на 05.02.08, 13:15:

дам
а сигурен ли си че самите гарди са чисти(смисал че няма мазно)?

Глупости.Мазното при гърдите е най-много 3-4 грама на 100грама.Като махнеш кожата и костите си става същото като това от 10 лева килото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1