една идея... (Виртуална Фантазия)

22.12.04
20:24

Едва ли има човек в този форум, който да не се съгласи, че домашната храна е много по-здравословна и вкусна от всякаква купешка.
Ако има човек от някое село или малко градче, не много далеч от София, който може да организира доставката до София на екологично чисти домашни продукти, ползата ще е взаимна.
За нас, които живеем в София - ясно. “Доставчикът” също ще спечели, ако се навият примерно още 10-15 човека. Само аз мога да правя поръчки за 40-50 лева един път месечно - няколко килограма месо и домашно сирене, малко яйца и мляко, плодове и зеленчуци.
Това е само идея, която ми хрумна, какво мислите вие по въпроса?

ВН

22.12.04
22:19

Много романтично и привлекателно ми се струва, ала слабо вероятно за реализация поради икономическите бариери възникващи по 1001 направления. Иначе продължавай с идеите. :)

23.12.04
12:46

По пазарите има бабички и дядовци, които си продават стоката. Само дето никой не може да ти гарантира какво купуваш :D . Иначе идеята е добра. Мисля, че мога да питам за продукти от кози. Аз лично не ги понасям много. Ако има желаещи, казвайте.

23.12.04
15:46

Имидж, благодаря ти че ми разби илюзиите, не те е срам :D .
Признавам, че идеята е малко екзотична, но точно икономически е осъществима, ако се намерят 30-40 човека да купуват, аз самия бих го организирал...
Най-хубавото би било, че при икономическа заинтересованост на доставащия, той ще има интерес да доставя качествена стока, защото ако се разбере че примерно млякото е “кръстено” и някой пише във форума, веднага ще му спре бизнеса.
Както и да е...идеята е само в областта на добрите пожелания...

24.12.04
01:01

Идеята е добра с тия цени ни закопаха (По скъпо от европейските магазини е в Бул) Като мине през 2-6 Алчни търговци дето нищо не правят а печелят на гърба на производителите ще е така

24.12.04
01:21

Опре ли до пари, простите селяни няма да те изпарзалят ли?
На мен също ми харесва идята, но истината е една - всеки се оправя сам за себе си чрез познати и роднини.

Кажи точно каква е офертата, дай цени на продукти, срок на доставка, начин на плащане. Като предлагаш нещо бъди изчерпателен.

24.12.04
01:29

[quote author=“Pepper”] Кажи точно каква е офертата, дай цени на продукти, срок на доставка, начин на плащане. Като предлагаш нещо бъди изчерпателен.

Това към кой е насочено  :?:  :?:  :?:

28.12.04
12:14

Сигурно към Парс беше насочено.

Ако е за продукти млечни продукти от крава, можете да ме броите в групата. И яйца ям много, месо всякакво (без кози и овци).
Поздрави! :)

28.12.04
12:17

И мене ме бройте и аз ям мнооооооооооооооооооооого !
по-здрави

30.12.04
18:40

Ям всичко не пробирам и не спазвам някви строги диети

Аве то хубуу ядем, ма кой ще носи :)
И по - важното - къде?
Щото баби, дето изкарват мляко сутрин и по софийските пазарища ги има... Кланници има...

30.12.04
19:00

Еми това е въпроса Дзвер :D, кой да носи.
Хубавото на идеята, ако някога се осъществи де, което е малко вероятно, е че ще имаме контрол върху доставките, т.е. за разлика от бабите по пазарите, нашия “доставчик”, ще е силно заинтересован стоката му да е ОК, защото иначе някой ако пише нещо лошо във форума, ще му умре бизнеса.
Така, че ... търси се....

30.12.04
20:53

Мога да ви кажа къде има кланница.
Сега ще ходя с един съсед и си купуваме прасенце и ни го колват пред нас и ни го дават.
После го делим ан 2 и разфасоваме.
И първите 2-3 дена иамте перфектно супер сочно месце
После във фризера и цяла зима месо, сланинка...

Направете така и вие.
Съберете се 2ма 3ма и си разделете едно прасенце.
Ако искате ще ви дам адреса.

30.12.04
21:27

Това, което предлагаш е вариант на идеята, дай адреса, ако не е много далече от София. Пилешко там няма, нали?

30.12.04
22:41

Бе вие толкоз ли не можете да готвите че трябва да ви доставят  :?:  :!:  :?:  :shock:

30.12.04
23:11

master, нещо не си разбрал приятелю, не става въпрос за доставка на готова храна :D :D .
Просто си мечтаем, някой добър селянин да идва до София да носи разни домашни вкусотии :D :D.

31.12.04
00:33

Aааа така по става . Е това вече е друга тема и наистина ако има такива доставки би било чудесно - хем вкусно , хем полезно , не като полуфабрикатите които нямат ничо общо с домашната храна.

31.12.04
02:55

Май е около Богров.
Ще питам утре тате той ще даде точния адрес на кланницата.
За прасенца знам със сигурност че има. Не знам за пилета

31.12.04
12:25

vanisher прасенца ще ядем а .Като си вземеш да ме викнеш да ти помогна да го хапнем докато е прясно  :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1