10.02.08
13:16
Ето и моят опит за НВД.
Изчислих,че са ми нужни 1675ккал,от които по прочетеното във форума трябва да намаля с 300 - 400.Аз съм на 28г.,165 см.,60кг.
Закуска кам 7.30 -извара(3-4 лъжици)+зелена чушка или морков.
- 2-3 яйца
-извара+кьополу(домашно приготвено-патладжан с чушки,домати и подправки).Пия и кафе,чисто без захар или подсладители.
10.30 около 50г. лешници.Досега си взимах печени,явно ще трябва да ги заменя със сурови.Тях не ги ям всеки ден и когато ги ям задължително до обяд
На обяд към 13.30ч.-някакво месо(пържола или шишче,единия ден 1 кюфте,бутче печено)+ салата.Пия и кафе
Вечеря,по различно време.Също месо или риба + салата(зеле и моркови,домати прясно или от буркан,ряпа или марули).Понякога салатата я сменям със задушени зеленчуци,от тези замразените(вкл.броколи,карфиол,морков и зелен фасул).
Т.к. не съм много по месото и понякога ми се втръсва заменям месото на обяд или вечера със сушеница,суджук,луканка или пъстърма.За пъстърмата не видях никаде някакви коментари,.Какво ще кажете за нея?Случва се и вечер да ям само салата със извара.
Не си позволявам никакви плодове,сладко дори и мед.Салатите ги овкусявам с олио,но разбирам,че ще трябва да си купя зехтин.
Не съм смятала колко калории приемам на ден,това с тегленето на храната и смятането ми се струва много досадно.Пък и като ям на вън няма как да я тегля.Това което ям по много са салатите,когато хапвам месо да изям най-много една пържола или 1-2 шишчета.Изварата като си купя половинка я ям цяла седмица.
Не спортувам особено активно,въртя по малко велото и ходя когато мога на тае-бо
Ами това е ще очаквам критики и коментари