Инструктор, партньор или ....

12.02.08
18:31

Може би темата ми е не за този раздел,...но

Тъй като опитах няколко пъти са спортувам сам, но сам човек е трудно да се стимулира да продължи да го прави
и не само това - незнаението как се правят някои неща довеждат до травми и до обратни резултати.

Да ли е удачно да си наема личен инструктор човек който да бъде с мен и да ме тренира, стимулира, съветва.
Знам че в фитнес центровете има фитнес инструктури, но за мен там ми се вижда доста скучно и много не ги предпочитам.
Препочитам разнообразието - бягане, плуване, и др. но не предпочитам спорт в фитнес.

Приятелите ми не са привърженици на идеята за спорт :(, аз нямам време да помисля сам да за спорт, през целия ден съм затрупан с работа и не ми остава време да помислия и да се настроя за спорт.
Затова искам макар и да си плащам (зависи от цената, да ли е поносима за мен) да започна да спортувам и да променя заседналия си начин на живот.
Сега съм доста над нормата тегло, ако не помисля сега след време ще е късно. Не само заради теглото си но, но и за тонус да спортувам!

Какво мислите вие ?

12.02.08
19:03

Не се ли убедиш и мотивираш сам за себе си да промениш начина си на живот няма да се получи. Иначе ако имаш колебания мисля, че е по-удачно да си наемеш инструктор, така ще имаш още един стимул да започнеш. Успех!

12.02.08
20:16

казано от Браян на 12.02.08, 18:31:

Може би темата ми е не за този раздел,...но

Тъй като опитах няколко пъти са спортувам сам, но сам човек е трудно да се стимулира да продължи да го прави
и не само това - незнаението как се правят някои неща довеждат до травми и до обратни резултати.

Да ли е удачно да си наема личен инструктор човек който да бъде с мен и да ме тренира, стимулира, съветва.
Знам че в фитнес центровете има фитнес инструктури, но за мен там ми се вижда доста скучно и много не ги предпочитам.
Препочитам разнообразието - бягане, плуване, и др. но не предпочитам спорт в фитнес.

Приятелите ми не са привърженици на идеята за спорт :(, аз нямам време да помисля сам да за спорт, през целия ден съм затрупан с работа и не ми остава време да помислия и да се настроя за спорт.
Затова искам макар и да си плащам (зависи от цената, да ли е поносима за мен) да започна да спортувам и да променя заседналия си начин на живот.
Сега съм доста над нормата тегло, ако не помисля сега след време ще е късно. Не само заради теглото си но, но и за тонус да спортувам!

Какво мислите вие ?

Приятел, всичко си зависи само от теб и от целите ти. Ако чувстваш, че този начин на живот ти вреди, тогава го промени и спортувай, но пак ти казвам целта и мотивацията са водещото.
Колкото до персонален инструктор, може да опиташ и ако ти харесва кееp walking :)

Персоналния треньор ще ти е от голям плюс. Но желанието трябва да е 100% от твоя страна.

12.02.08
21:26

Специално за теб според мен е пове4е от хубаво да си намери6 добър персонален треньор защото както сам каза не си много на ТИ със спорта като цяло (да не говорим за фитнеса).Важно е да ти изготви подходящ тренировъ4ен режим ( и да следи за правилното изпълняване на упражненията ) и хубава диета.Гледай само да не попаднеш на някой “разбирач”.не подценявай нищо което ще ти каже защото съм виждал как се пренебрагват някои моменти от програмат и после разбира се треньорът е виновен за лошите резултати ( например в диетата пише  2 банана а пичагата яде 2 ябълки и разправя “Е кво то нали пак е плод”) Не о4аквай треньор4ето да вдига вместо теб.Трябва да си достатъчно мотивиран да прави6 това което се изисква от теб.Стягай се и почвай няма за кога да го отлагаш :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1