Къде се продава Глюкоза?

15.02.08
21:33

трябва да си купя глюкоза (4 килограма), но не знам от къде. в интернет нищо не можах да намеря. Ако можете да ми кажете някой диетичен магазин в който се продава (напишете и адреса ако може ).

В “Пикадили” има. Сигурно и в другите големи маркети ще има. 500-грамови опаковки са.

16.02.08
00:10

@avirex От кой град си?  В София съм купувал декстроза от Фантастико.

16.02.08
06:28

16.02.08
10:11

казано от Ради Хаджирадев на 15.02.08, 22:57:

В “Пикадили” има. Сигурно и в другите големи маркети ще има. 500-грамови опаковки са.

Софиянец съм :-) 
Даже в моя квартал има Фантастико ама за по сигурно ще отида в Пикадили или в краен слчучей ще ходя до магазин дето владе е пуснал линк.

16.02.08
18:27

има диетичен магазин на плиска като тръгнеш от спирката на 72 към спирката на 22 пеше от дясно след сергиите с плодовете няма начин да не го видиш ;)

16.02.08
22:42

Вече си купих. Благодаря за помоща.

18.02.08
20:14

Скъпа ли е ? И много ли се качва от нея ? :)

18.02.08
21:54

Ми в Пикадили е 1.75лв. за 500г. (пише, че в всеки 100гр има 75гр въглехидрати, което е много добре) Аз си купих 4 гила за 14 лв. и ги смесих с 1 кг. Classic Whey

20.02.08
07:40

Значи ще ми е от полза да приемам по 100 грама преди и след тренировка :) така ли ?

20.02.08
08:19

казано от Svirepiq на 20.02.08, 07:40:

Значи ще ми е от полза да приемам по 100 грама преди и след тренировка :) така ли ?

Само след.И аз бих приемал по-малко от 100 грама.

__

20.02.08
12:47

глякозата няма смисъл да се приема преди трен или през деня освен след тренировка(бързи въглехидрати са,доколкото си спомням се отлагаха като мазнина ако несе усвоят от клетките,повишават кръвната захар което не е хубаво и още)а колкото до това колко да взимаш аз взимах по 50 грама след трен и съм добре :) дори скоро ми се наложи да ходя на изследване и разбрах че кръвната ми захар несе е повишила

MO

20.02.08
15:15

Значи си взимаш само след тренировка,а има ли все пак някаква полза,дори минимална?

__

20.02.08
15:28

да има полза но при мен небеше кои знае колко голяма защото и аз почнах така по 50 гр. накрая когато реших да пробвам по 100 се усети повече но това на страна.Има полза при мен се изрази в това,покачване на маса (колко е мускулна и колко не,немога да ти кажа :P )за един месец качих към 5 кг от глюкозата и една суроватка.колко е от глюкозата немога да кажа но поне засища добре и държи докато се прибереш :)

20.02.08
19:48

казано от ___ZOB___MACHINE___ на 20.02.08, 12:47:

глякозата няма смисъл да се приема преди трен или през деня освен след тренировка(бързи въглехидрати са,доколкото си спомням се отлагаха като мазнина ако несе усвоят от клетките,повишават кръвната захар което не е хубаво и още)а колкото до това колко да взимаш аз взимах по 50 грама след трен и съм добре :) дори скоро ми се наложи да ходя на изследване и разбрах че кръвната ми захар несе е повишила

Като стана въпрос за кръвната захар. Четох онзи ден една статия за диабата. Там пишеше че се получава при висока кръвна захар. Пия глюкоза плюс уей протеин по 150 грама на ден (около 30 грама протеин и 120 грама глюкоза, разпределено в три пиения- сутрин, обед и вече). Страх ме е да не си повиша кръвната захар или нещо от сорта и да си докарам някоя беля.Кажете имам ли основания да се притеснявам.

MO

20.02.08
19:50

Хаха,рано ти е да се притесняваш за диабет,има време.....

21.02.08
10:59

казано от avirex на 15.02.08, 21:33:

трябва да си купя глюкоза (4 килограма), но не знам от къде. в интернет нищо не можах да намеря. Ако можете да ми кажете някой диетичен магазин в който се продава (напишете и адреса ако може ).

В диетичните магазини има. Поне в града, където живея има вече и в повечето храниетлни магазини. Намира се и фруктоза и декстроза!

21.02.08
13:34

какво точно трябва да пише глукозу фруктоза ли или ?Щото гледах в алмарт диетичните щандове имаха шишета с глюкозо фруктоза нещо си които струваха 2.60 лв. 700 мл. а на аптеките продават чиста глюкоза 500 мл. за 1.50 лв. кое да си взема сега ?Обяснете точно

__

21.02.08
15:27

еми ти си избери и двете и глюкоза и фруктоза са бързи въглехидрати.Глюкозата е прост монозахарид, един от най-важните въглехидрати в биологията. Клетките я използват като източник на енергия и посредник в обмяната на веществата. Глюкозата е един от главните продукти на фотосинтезата и се разгражда при клетъчното дишане както при прокариотите, така и при еукариотите — процес, при който се отделя енергия.Фруктозата е водо-разтворим въглехидрат със сладък вкус. Съдържа се в сладките плодове, зеленчуци и пчелен мед. От там идва и името му. В човешкия организъм се изгаря по - лесно от бялата захар. Защото фруктозата е по - просто, химично съединение. За това е препоръчителна за болни от диабет. Както и за предпазване от заболяването.Според мен е по добре първия продукт Глюкозо-Фруктоза защото има по малка вероятност да се разболеш от диабет и поради тази причина можеш да взимаш по голями количества :)
Аз лично взимах чиста глюкоза и нямам диабет но всеки си знае сам за себеси :P

22.02.08
08:57

казано от Svirepiq на 21.02.08, 13:34:

какво точно трябва да пише глукозу фруктоза ли или ?Щото гледах в алмарт диетичните щандове имаха шишета с глюкозо фруктоза нещо си които струваха 2.60 лв. 700 мл. а на аптеките продават чиста глюкоза 500 мл. за 1.50 лв. кое да си взема сега ?Обяснете точно

На глюкозата си пише глюкоза, на фруктозата - фруктоза...
Продукта си върви с оригиналното название. Пише си на разфасовките.

22.02.08
09:26

С рязкото повишаване на кръвната захар няма да си докараш някоя беля, а някоя сланина само... За качване, ще качиш, ама както каза @zob_machine не е ясно какво :)
Фруктозата е с по-нисък ГИ, следователно по-бавно повишава кръвната захар и отделянето на инсулин. Аз лично не съм запознат дали се продадва само фруктоза и въобще възможно ли е това. Ако някой е виждал, да каже, аз бих си купил.

22.02.08
09:28

казано от Flask на 22.02.08, 09:26:

С рязкото повишаване на кръвната захар няма да си докараш някоя беля, а някоя сланина само... За качване, ще качиш, ама както каза @zob_machine не е ясно какво :)
Фруктозата е с по-нисък ГИ, следователно по-бавно повишава кръвната захар и отделянето на инсулин. Аз лично не съм запознат дали се продадва само фруктоза и въобще възможно ли е това. Ако някой е виждал, да каже, аз бих си купил.

Продава се, да. Има я по диетичните магазини, а в София съм я виждал и в магазин ProMarket. Скъпичка е обаче.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1