18.02.08
11:59
Здравейте и от мен....!
Най-после се появих, след дълго прекъсване. Наложи се да прекъсна доста неща за дълъг период. И тренировки и посещението в сайта.... когато имам време ще споделя повече! Здравословен проблем...!
Обръщам се не само към Авторите на сайта, но и към всички автори, публикуващи статии - нека обсъдим един проблем. тук в сайта, и по-точно във форума наблюдавам едно нещо, което мен малко ме притеснява. Много момчета, с липсващи знания се опитват да съветват за неща, които никак не са им ясни. Понякога има доста съвети, които да не са много сполучливи, а други дори вредни.
Приятели, нали сайта е за да си помагаме, за да обменяме информация, която да ни е от полза.
Смятам, че няма да е зле да се направи някаква класация, или нещо като рангове в сайта. Ако имам време ще помисля и аз самия как да са подредени и ще изляза с конкретно предложение. Но мисля че е дошло времето да се въведат такива неща. Да се зане всеки какви занния има и че даден ранг носи зад себе си познания.
Така този, който има някакъв проблем - било то нужда от съвет, било то нужда от помощ… ще знае, че човека, който го съветва има ранг в сайта и е подплатен със знания.
Много пъти се опитвам да съветвам момчета в сайта, а те спорят за елементарни неща, кеото издава пълно незнание, да не казвам некомпетентност. А такива приятелчета се стараят да съветват и начинаещи, подрастващи, които наистина се нуждаят от правилната посока в спорта.
Моля ви… приятели… коментирайте предложението ми, ще се радвам да чуя какво мислите.
Помислете над това… Всеки от нас е миал нужда от съвет ... и е добре този, който съветва да има познанията, а който е съветван… спокойствието, че няма да го подведат.
Може би, ако направим ранговете по различни тематики…
Да кажем… ранг да се дава за спортни съвети… в тренировките…
Ранг за диетите.
И да се степенуват ранговете....!
Всеки от нас е силен в определена област…
Аз например мога да помагам в упражненията… със съвети, с литература и т.н....
Друг за диети и хранене…
Нека всеки с познания да получи ранг, който да се изписва и да упътва начинаещите към кого да се обърнат.
Така си мисля, че и сайта ще вкара ново начало… нещо, което хем го няма никъде, поне в Бг, хем ще стане повече посещаван… и ще открои своите специалисти в различните области…
Мисля, че това ще даде началото на създаване за в бъдеще и на добър екип в сайта!
Очаквам коментарите ви, приятели!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.02.08 06:54.
18.02.08
12:15
Бат, рангът е използван на много места и в много форуми.
Целта е идеалистична. Добра е, да.
Само че аз съм го виждал в компютърни форуми, форуми за автомобили, форуми за общи приказки и форуми за история и наука....
Води до караници. До сръдни. Независимо в каква форма: дали адмните го налагат(кото е много субективно), дали посетителите го гласуват(което е още по - субективно и води до много големи междугрупови проблеми) или пък е просто отражение на броя публикувани постове(което пък направо нищо не значи).
Не вярвам във фитнес форума друго да се получи.
Така че аз съм ТВЪРДО противник на перрсоналния рейтинг. Казвам ти го с ясното съзнание на човек, на който ако админите решат да сложат рейтинг, вероятно ще е положителен. Не искам обаче да се разваля добруването на форума.
По - скоро имам друга идея.
Ако може да се даде право на потребителите да дават рейтинг на цяла тема. Звездички, точки или нещо от сорта.
И темата с по - висок рейтинг автоматично да минава напред. По - слабите теми - назад, безмислените се модерират и работата е ок, няма и персонално обидени или възгордели се.
Не знам дали административно е допустимо, това Митко ще каже. Но ако ще е рейтинг, да е нещо такова, а не нещо като “тъп”, “по - тъп”, “най - умен потребител”....
Не е лошо като идея, но е малко трудно приложимо.
Трябва да има обективно оценяване, а такова би било трудно да се направи.
Дори и най-опитните допускат грешки, а може и да робуват на някои предразсъдъци. ;)
Понякога и някой не толкова опитен и т.н., може да притежава ценна информация.
Всеки си преценява на чий съвет да се довери.
А споровете и назидателния тон са малко нежелатели, лично мнение. :-P
идеята е добра и си мисля, че е възможно да се направят нещо като тестове, при решаването на които за определено време, да се дава по-висок ранг. те могат да покриват всички области или конкретни - хранене, тренировки, добавки и тнт
18.02.08
13:47
казано от FRANKO1 на 18.02.08, 12:40:
идеята е добра и си мисля, че е възможно да се направят нещо като тестове, при решаването на които за определено време, да се дава по-висок ранг. те могат да покриват всички области или конкретни - хранене, тренировки, добавки и тнт
Да, може и с тестове, но според мен с общи усилия може да се постигне една добра система...!
Нека се чуят и още мнения!
Ненужно, такива работи водят до размирици и изказвания от сорта на “нали еди кои си е специалист” и тн. Освен това съм забелязал, че много по-често се намират хора, които коментират казаното от някой, който се опитва да дава съвет, от колкото първото мнение, заради което е отворена темата. Освен всичко това, не са чак толкова много хората, които взимат всичко казано за чиста монета. В началото всеки задава глупави въпроси, но след няколко прекарани часове в четене, основните работи се изясняват. Мисля, че е по-добре да насочваме усилията си към това, което правим в живота си, а да не обогатяваме виртуалния свят. Така е достатъчно разнообразен. Лично мнение.
18.02.08
17:11
Съгласен съм за предложението на ДЗВЕР ..тия теми за “какъв креатин да пия” да останат някъде назад ,по-смислените да се виждат !
Добра идея, ни мисля че няма как да се реализира. Ще доведе до караници и сръдни. Аз също го казвам със знанието, че ако има ранкинг система ще съм с висок ранг.
Гласуването за темите е идейно. Ако се приложи, току виж накрая се изкара класация с най-гласуваните и ‘плодовити’ теми. :)
И пак изниква въпроса за критериите, по които ще гласува народа...
Мнението беше редактирано от 6th на 18.02.08 18:49.
18.02.08
18:53
казано от Калоян Георгиев на 18.02.08, 17:31:
Добра идея, ни мисля че няма как да се реализира. Ще доведе до караници и сръдни. Аз също го казвам със знанието, че ако има ранкинг система ще съм с висок ранг.
Мисля, че заедно можем да изграсим тази рейтинг система. Все пак е нужно идеята да се изчисти от всички, които мислят, че е възможно това и ще е от полза, както за сайта, така и за всички начинаещи потребители (спортисти).
Предлагам, всеки, който иска да се получи нещо положително да помисли за вариант... когато някой има изчистена идея пуска тема и заедно коментираме...!
Това е моето предложение. Кажете си мнението. Не ми се ще да приема онова изказване, че не сме готови за това, че не сме на това ниво. Кои не сме... не мисля, че сайта не е на това ниво. Мога да кажа смело, че информацията, която се съдържа тук е доста обширна, стилно подбрана и подготвена.
Разговаряли сме с Д.Михайлов, мисля, че ой може да го потвърди, за подредба на определени раздели, така че да се получи много по-добра подредба и за по-лесна употреба от обикновения потребител.
Защо да не сме готови да създадем рейтинг система. Това ще е и стимул за всеки от нас да повешаваме рейтингите си, чрез самообразоване, чреш все по-добри материали и коментари. Нима това няма да е градивно. Все пак говоря предимно за хората, които обичат сайта, които искат да са в среда, която е градивна. Нали целта на сайта е образоване на начинаещите и обмен на информация. Каква по-добра мотивация за редовните посетители, какъв по-стойностен смисъл да накараш тези, които са редовни да се развиват и да са по-полезни за себе си и за околните в сайта и форума.
Разбира се рейтинга не би трябвало да е пряко обвързан с броя на коментарите, а на стойностните коментари.
Затова започвам аз с предложение, като начало към изграждането на системата:
Всеки да има право за подаване на молба за повишаване на рейтинга.
Нека да обсъдим критериите!
Какви мислите, че би трябвало да са?!
Макар да не съм получил разрешение или коментар от Митко Михайлов... на основание, че темата е моя ще си позволя да дам старт на предложенията...
Помислете над това, като на градивност и развитие на сайта....
Надявам се да се намерят потребители в сайта да ме подкрепят...
В момента темата е дублирана във темите за автори...
Очаквам предложенията ви, приятели!
18.02.08
19:10
.
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 18.02.08 20:56.
18.02.08
19:18
Моето скромно мнение е , че от рейтинги няма нужда поради една много проста причина ,че ЩЕ се набутат хора с високи измислени рейтинги поради това ,че имат някакви познати в управата на форума ;-) друг е въпроса , ако се гласува от обикновените потребители за даден потребител какъв ранг да има макар , че и тогава няма да е много обективно .
Само ще спомена , че из между така наречените гости на форума има много добри специалисти на тема фитнес , бодибилдинг , диетично хранене , но по някаква причина са били обидени от хора който имат много слаби познания когато са се опитвали да пишат и да бъдат полезни ,аз лично познавам много такива бивши потребители на форума по настоящем само гости на форума :coolsmile:
ПОЗДРАВИ !
18.02.08
19:25
.
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 18.02.08 20:56.
18.02.08
20:03
Написахте гигантски постове, а темата не претърпя никакво развитие.
Написах ви ясно защо персонални рангове НЕ ТРЯБВА да има.
Не видях някакво доказателство на обратната теза.
Ще ви формулирам нещата по - ясно.
1. Никой тук не е чак такъв капацитет, че да дава персонална оценка на знанията на други.
2. Още по - малко пък една разнородна и огромна група потребители да са критерии за знанията.
3. Идеята за тестовете е... как да го кажа. Ние не сме университет, а и знанията се менят. Например: Малко от вас имат моите познания по физиология. Но аз отдавна нямам самочувствието на знаещ съвременните фитнес тенденции, не съм ги чел активно само около година.
4. Един и същ ранг се приема от различен потребител различно.
Ще ви формулирам ясно и абсурда във вашето “единство” относно ранговете.
1. Искате да има рангове, но някой друг да поеме отговорността на това. Велин предлага изпити, вече и конспект “написа”, само дето някой друг трябва да застане и да изпълни превъзходната идея. Защо, Велине? Аз предлагам: напиши тестовете, проверявай ги и ТИ предлагай ранговете на Димитър Михайлов. Нека ти да си човека. Нали така или иначе си комуникирате? Нека молбите за рангове постъпват при теб.
2. Вече направо доказахте това, което ви казах още в началото.
Само ще спомена , че из между така наречените гости на форума има много добри специалисти на тема фитнес , бодибилдинг , диетично хранене , но по някаква причина са били обидени от хора който имат много слаби познания
Споделям същото мнение.
Какво споделяте?
Споделяте, че имало обидени потребители, които спрели да пишат.
Обдени от какво? От мненията на другите?
От рейтинга по - малко обидени ли ще бъдат?
Искате рейтинг. Т.е. искате система, чрез която потребителите да придобиват предубеждения за съфорумеца си, вид наложена оценка на даден човек.
Отсега следва да споделим две неща. С такава система bb-team се оказва, че поема отговорност за оценката на това лице, с което го класифицира персонално докато то е във форума. Но това в никакъв случай не означава, че поема отговорност за качеството на изказванията му и меродавността на всичките му постове!
Ако админите слагат рангове, те няма да са обективни. Хората няма да са доволни, а и рейтингът е вид “котва”, пречещ на човек да се промени ако желае. Ако той наистина формира предубеждение у четящите(каквато е целта му според вас) те ще приемат мненията на човека до голяма степен пречупени през рейтинга му.
Ако потребителите ги слагат, винаги е едно и също. Почват да се групират. Потребители от чат канала, от Варна, от Каспичан гласуват заедно. Получава се крива и глупава оценка, в която печели по - добрият политикант във форума, а не по - умният и по - знаещият.
И даже знанията не са показател. Универсален тест не съществува, знанията в нашата сфера са обширни, а не специализирани.
След като сложим рейтинг, тази тема ще стане безкрайна. Ако имате конкретни проблеми за определени потребители, по - скоро ги споделете, кажете кои са потребителите и да ги реабилитираме публично. Но заради тях да налагаме тоя терор не мисля, че е оправдано.
Като персиецът, който по времето на Дарий казал “Няма да претендирма за трона, но и цар да няма власт над мен” и аз ще кажа: Не искам да имам рейтинг и ако слагате на всички, на мен не ми слагайте и аз обещавам да не гласувам за ничии рейтинг.
Поздрави на всички!
И аз съм против такава система с рейтинги. Най-малкото, ще е много субективна и неточна.
18.02.08
20:23
Аз съм против така наречените рейтинги и в по горният си пост съм го казал , но и по никакъв начин в този форум не се подкрепя присъствието на малко повече потребители който наистина разбират от това което пишат , а не просто преписано от някъде си :coolsmile: .
18.02.08
20:55
OK.
19.02.08
05:35
Едва ли остана нещо, за което да се хване моето мнение. Припокрива се с много от предните. Нека мислим по-KISS за нещата.
19.02.08
08:06
казано от BIG PICHAGA на 18.02.08, 20:23:
Аз съм против така наречените рейтинги и в по горният си пост съм го казал , но и по никакъв начин в този форум не се подкрепя присъствието на малко повече потребители който наистина разбират от това което пишат , а не просто преписано от някъде си :coolsmile: .
Е как да ги подкрепяме, брат. Ти ми кажи?
В този форум имахме за цел да привличаме нови и свестни хора. Ти още не беше тук. Аз бях един от персонално ангажиралите се с “проблема”. Влизали са шампиони по фитнес, по силов трибой, жени от спорта, канадски борци и всекакви други.
Само че някои от тях например правеха групички и почваха да простеят.
Или пък твърде лесно влизаха в лични конфликти, почваха да се ръбят на всяко противопоставяне или да почват подигравки например.
Трети пък се сърдеха, че ние не знаем за техния спорт повече от тях например. И т.н. и т.н.
Значи виж сега. Тук е форум за фитнес и бодибилдинг.
Само че по мое мнение първо е форум и след това е за фитнес.
Ще рече че първо е умението да комуникираш, да спориш, да се изкаваш и разсъждаваш, а после знанията ,верни, неверни или субективни.
Просто няма полза от някой, например много знаещ, шампион, влезе във форума, напсува някой потребител че говори простотии и си тръгне.
По мое мнение много от тези хора имаха проблем с възприемането и изживяването на интернет комуникацията. Не я разбираха, не схващаха логиката на работа на форума, често приемаха споровете лично, вместо да прескочат което е за прескачане... В крайна сметка сега няма почти никой, но пък във форума са тези, които ги кефи форума и начинът на обмяна нна мнения.
Според мен, започни оттам да съдиш. Казвам ти го като човек, който лично е поканил много хора тук и даже е следял развитието им и се е старал да ги защитава, където може.
Ако пък просто човекът не е имал проблеми, но е бил обиден от някой надменен темерут, което е възможно в интернет - да каже, не да предприема харакири. Модераторите обикновенно търсят сериозни конфликти, не правят литературен анализ на намеците на всеки пост, може да са пропуснали нещо.
Хайде и едно по-женско мнение.
Според мен и сайтът, и форумът са много полезни - събират в себе си информация и различни мнения, които на малко други места може да се видят така концентрирани. Бях чела критики по този повод, че са прекалено хаотични, но според мен всеки трябва да има възможността да избере правилната програма и правилното ЗА СЕБЕ СИ хранене. В това отношение бб-тийм води моята лична класация по информативност.
Класирането на потребителите би било излишно. Най-малко спорове и препирни биха дошли ако потребителите се класират автоматично по време на писане и брой мнения. А не според ‘полезност’ или ‘знания’, които са си субективни понятия.
Полезно би било да се класират самите теми, но това вече се прави със закарфичванията им. Като предложение: може да се направи отделна секция: “Полезно е да знаем” (примерно) с най-информативните и креативни теми, премествани там от модераторите.
По повод на ‘зациклянето’ на форума. Аз лично не виждам такова - нормално е хората, които тепърва стъпват на тази почва да се чудят, да се лутат, да питат - дори и глупави въпроси. Всъщност е по-добре да питат, отколкото да правят глупости на своя глава. Препдолагам за дългогодишните потребители е досадно да се дъвче едно и също, но .. отговарянето е техен избор. Не смятам, че всички теми са ‘траш’, напротив - има доста полезни. Поне аз самата доста съм научила и доста съм прочела покра сайта и форума :)
За което искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички, които са спомогнали за това. Съответно ако мога и аз да помагам на идващите с нещо - бих го направила :)
19.02.08
10:01
казано от D3BEP на 19.02.08, 08:06:
Просто няма полза от някой, например много знаещ, шампион, влезе във форума, напсува някой потребител че говори простотии и си тръгне.
А какво става ако стане обратното, някой 15-16 г. влезе във форума и напсува някой ,който разбира и му каже ,че нищо не разбира и този 15-16 г. твърди че знае много повече от него и ,че това което казва е правилно а това което е казал разбиращия, примерно шампиона са глупости и т.н .
Какво става а ?
Какво става шампиона и разбиращия се отказва да дава съвети и минава към гостите е т`ва става .
Между другото не е задължително обидите да идват и само от 15-16 г. начинаещи фитнес маниаци , понякога идват и от по-големи потребители на форума ,които пък са си повярвали много .
казано от BIG PICHAGA на 19.02.08, 10:01:
казано от D3BEP на 19.02.08, 08:06:
А какво става ако стане обратното, някой 15-16 г. влезе във форума и напсува някой ,който разбира и му каже ,че нищо не разбира и този 15-16 г. твърди че знае много повече от него и ,че това което казва е правилно а това което е казал разбиращия, примерно шампиона са глупости и т.н .
Какво става а ?
Какво става шампиона и разбиращия се отказва да дава съвети и минава към гостите е т`ва става .
Между другото не е задължително обидите да идват и само от 15-16 г. начинаещи фитнес маниаци , понякога идват и от по-големи потребители на форума ,които пък са си повярвали много .
Mисля, че Дзвер се опита да каже, че проблема е поведенчески, а не въпрос на компетентност.
Без значение, дали знае много или малко, едно поведение в този стил говори зле.
Това, че някой не-толкова а дори и много разбиращ си позволява да квалифицира другите, да се държи ‘offensive’ и да се бие в гърдите си е негов проблем, в частност и на модераторите, когато се стигне до изстъпления.
Това, че някой много разбиращ, не може да преглътне егото си е негов проблем.
19.02.08
14:31
Пичага, това за шампиона и псувните беше само малко пресилен пример. Такъв случай не сме имали.
Но често съм се сблъсквал със следния случай:
Шампионът дава препоръка. Другият дава друга. Шампионът започва да се дразни на другия, да спори, не се предава, все едно пред него не е човек а щанга, бута до последно. Проявява и пренебрежение, понякога даже презрение. Накрая се изпокарат и изпонапуснат форума. Сещам се поне за няколко случая.
В тези случаи не мога да кажа, че шампионът не се е държал на положение. Но не мога и да си кривя душата ,че е действал правилно.
Аз и с теб не винаги съм бил на едно мнение, но както виждаш, успяваме да се търпим, надявам се не защото съм модератор, още повече че винаги съм предпочитал “мирното” модериране ,ако и да съм агресивен по характер.
С много от шампионите това не можа да се случи.
Добре де. Те може да са шампиони.
Ние сме общество. Имаме си авторитети, лидери, силни, хора на които вярваме и така. Имаме си фракции, всеки има различни виждания, често помежду си спорим.
И изведнъж се изсипва от някъде шампион по нещо си и ни обръща представата за света.
Съгласи се, не става така.
А много от хората със самочувствие в спорта искат именно така да става. Или поне да става бавно, но непременно в посоката, в която им се иска.
Процесът е плавен, бавен. Няма да намериш активен човек във форума, даже сред създателите му, даже сред най - старите му творци, който и до днес да е преодолял всички конфликти и да е кръгъл 100% авторитет по всички въпроси.
Който иска да е такъв, не иска постоянно да се защитава... не е за форум.
Мога да му препоръчам да напише статия, да си сложи името и опита. Всички ще я четат с богоговение.
Но идеята на форума е друга. Една от тях е да се съмняваме, да спорим, да изкарваме нови тези и идеи.
19.02.08
15:27
казано от D3BEP на 19.02.08, 14:31:
Процесът е плавен, бавен. Няма да намериш активен човек във форума, даже сред създателите му, даже сред най - старите му творци, който и до днес да е преодолял всички конфликти и да е кръгъл 100% авторитет по всички въпроси.
Който иска да е такъв, не иска постоянно да се защитава... не е за форум.
Мога да му препоръчам да напише статия, да си сложи името и опита. Всички ще я четат с богоговение.
Но идеята на форума е друга. Една от тях е да се съмняваме, да спорим, да изкарваме нови тези и идеи.
Ще си позволя д анаправя коментар по изказването ти. Нека това не се приема, като заяждане. винаги съм спазвал добрия тон. Но и винаги съм защитавал позициите си.
В случая обаче не е защита ан позиция, а изказване на мнение.
Не говорим за авторитети по всичко. Говорим за хора, които имат знания в определена област: Пример - технология на изпълнение на упражненията...!
Нищо повече!
Мисля, че като цяло темата се размива. Не заня дали ще с еполучи нещо, или дори дали ще послужи идеята за нещо полезно във форума.
Изказах мнение, на което държа, че е правилно, като замисъл.
Но не смятам да влизам в спор или във война за да го постигам. Безсмислено е, понеже нещата е добре да се случват така, че да са одобрени от мнозинството.
Но все пак дебатите продължават!
:)
19.02.08
15:35
Аз искам да попитам ,преди време (не беше много отдавна) имаше една тема (не се сещам точно какво беше заглавието за да е открия и да ви дам линк към нея , но админа е младо момче и предполагам ,че се сеща за какво става въпрос )в нея бяха дадени предложения за под форуми на някои раздели ,като тренировъчни програми , упражнения и др. в които да имат достъп само хора със стаж във форума над 1г. и над определен брой мнения , та въпросът ми е какво става с тази идея и има ли шанс тя да бъде реализирана в скоро време ?
Поздрави!
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 19.02.08 15:41.
19.02.08
15:57
казано от BIG PICHAGA на 19.02.08, 15:35:
Аз искам да попитам ,преди време (не беше много отдавна) имаше една тема (не се сещам точно какво беше заглавието за да е открия и да ви дам линк към нея , но админа е младо момче и предполагам ,че се сеща за какво става въпрос )в нея бяха дадени предложения за под форуми на някои раздели ,като тренировъчни програми , упражнения и др. в които да имат достъп само хора със стаж във форума над 1г. и над определен брой мнения , та въпросът ми е какво става с тази идея и има ли шанс тя да бъде реализирана в скоро време ?
Поздрави!
Пичага,
Тя идеята шанс винаги има, в тоя или в оня вид. Дали ще е над една година или за хора с първите седем... Варианти има.
Но искам да те питам, а ти се замисли:
А какво става, когато направим такъв форум и почнете да пишете в него и след месец - два ви доскучее, понеже все пак там интересът ще е по - малък, че и физически ограничен и пак започнете да четете общите теми и дъра - бъраниците....
В които все пак нищо няма да се е променило?
Аз мисля, че така ще завърши, ако се изразя дарвински - еволюцията на този подфорум. Пожелавам си да греша.
Велине,
Две думи само.
Технология казваш.
Добре, но ако пуснем елитарен форум тези - специалните - хора ще могат едно:
Да напишат обоснован материал да кажем за технологията на вдигане. В който ще блестят със знанията, рейтинга и правата си.
Добре, но те и сега го могат... Защо не го правят? Щеше да е по - лесно, просто щяхме да обособим мненията им.
Момчета,
Работата е ясна. Що се отнася до качествени материали във форума аз съм последният човек против, напротив, Митко ще ви каже, навремето си бях поставил амбициозна цел поне да изравня нивото на форума с това на сайта.
Заради това бяха и всички бунтове, боеве, борби, цели. Затова го има и другия сайт.
Нещо по въпроса ще се направи. Виждам ясното желание за това у админите.
Обаче вие имайте предвид:
Вземете се в ръце и започнете вие да давате пример и да пишете добре обосновани и най - вече интересни за четене неща.
Не се правете на ущипани булки, че форумът бил с глупави мнения, а вие сте имали по - умни. Покажете ги.
И най - вече: виждам, че правите грешката да абсолютизирате административната намеса. Административната намеса няма как да вдигне осезаемо интелектуалното равнище на форума. Вие, потребителите трябва да го направите. Каквото и да направи администрацията, ако на вас ви скимне друго и скоро отпаднете, за форума ще са само негативите че видиш ли, са били изтъкнати елементи, които не са го заслужавали.
Така че това, коеот искате, може да дойде или пък да не дойде.
Но вие си губите времето и вече трябваше да сте го стартирали. Направете интересни теми, дискусии, статии. Няма защо да чакате, те винаги ще нямерят мястото си.
19.02.08
16:02
казано от D3BEP на 19.02.08, 15:57:
Поздрави!
Пичага,
Тя идеята шанс винаги има, в тоя или в оня вид. Дали ще е над една година или за хора с първите седем... Варианти има.
А какво става, когато направим такъв форум и почнете да пишете в него и след месец - два ви доскучее, понеже все пак там интересът ще е по - малък, че и физически ограничен и пак започнете да четете общите теми и дъра - бъраниците....
В които все пак нищо няма да се е променило?Аз мисля, че така ще завърши, ако се изразя дарвински - еволюцията на този подфорум. Пожелавам си да греша.
DЗВЕР , благодаря ти за отговора , но въпросът ми беше към админа на форума ! ;-)
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 19.02.08 16:04.
D3BEP, ако се кандидатираш за президент или за кмет..ще гласувам за теб, честно!
По-ясно от предишното ти мнение, никой не би могъл да го каже.
Наистина ... ‘Дайте да дадем’.
Зачестяват подобни ‘кампании’ - възмутени потребители се възмущават от ‘тях’ потребителите.
Човек ще си помисли, че ви е скучно и сте се изчерпали откъм знания, които можете да споделите?
Специално към Велин Иванов:
Определи, кое е нещото, в което си най-компетентен и пусни една готина тема по въпроса.
Ако е добре издържана, най-вероятно ще я закърфичат. Ако се породи една добра дискусия, ще е полезно за всички нас.
Току виж се оказало, че и други по-знаещи форумци те последват, а това би довело точно до исканото от всички недоволни от нивото на форума.
Звучи далеч по-просто за изпълнение в сравнение с въвеждането на рангове, подфоруми с ограничен достъп или триене на всяка неекспертна тема, нали?
Биг Пичага - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/29201/P0/ - май това е темата, която търсиш.
Мнението беше редактирано от 6th на 19.02.08 17:24.
Само да вметна, че рейтингите имат още един минус. А колкото и да чета не намирам абсолютно валидна система, или начин за тренировка. Вижте да кажем Арнолд и Майк Менцер? Кой от тях е по-прав в принципите си и в системата на трениране? На кой бихте дали повече звездички?
19.02.08
18:44
казано от BIG PICHAGA на 19.02.08, 16:02:
казано от D3BEP на 19.02.08, 15:57:
Поздрави!
Пичага,
В които все пак нищо няма да се е променило?Аз мисля, че така ще завърши, ако се изразя дарвински - еволюцията на този подфорум. Пожелавам си да греша.
Вече няма нужда от създаване на под форуми за разбирачи ! Просто във този форум няма начин да се задържи да пише дори и един човек с дългогодишен стаж в бодибилдинга дори и да имаш голямо желание да продължаваш да пишеш и да даваш само изпитани съвети винаги ще се намери някой който да откаже човек по един или друг начин !
Колкото и да сте против така наречените ” разбирачи по бодибилдинг ” без тях нивото на форума е под всякаква критика !
Сега тези приказки може да ви изглеждат смешни ! Но след години когато сегашните начинаещи бъдат напреднали и влезнат в подобен форум за бодибилдинг и се опитат да дават своите изпитани съвети напълно безплатно защото всички знаете че в фитнес залите всеки качествен съвет от инструктор се заплаща и вместо малко респект уважение към ” разбирача ” той получава обиди по най различни начини дали от модератори който не търпят ” разбирачи ” дали от начинаещи нищо неразбиращи но готови да обиждат дали от бъзикчий който само затова влизат във форумите но това е факт !
Може би все пак трябва да има някакви рейтинги не знам това вече не ме интересува !
Съжалявам че пиша тези приказки но това е реалното положение !
Много се радвам че има такива форуми от който начинаещия и средно напреднал билдер може да черпи безкрайна информация за за любимия си спорт !
И понятие си няма днешната младеж как се тренираше едно време когато нямаше фитнес зали никаква литература нямаше фитнес списания нямаше интернет да има къде да прочетеш всичко на готово всеки се бореше сам като пробваше на себе си по метода проба- грешка,проба- резултат и единствения пътеводител на на тогавашните бодибилдери бе книгата на Атанас Джананов - “Културизъм за всички ” !
Надявам се админите да прочетат тези мой приказки и дано да ме разберат правилно не искам да обида никого не това е целта ми а просто да покажа една странична гледна точка на потребител който е имал голямо желание да бъде полезен на този форум !
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 19.02.08 18:46.
19.02.08
19:05
Всеки има право да изразява мнението си за даден проблем във форума. Това дали ще го послушаш си е твой избор. Плюс това при редовно следене на форума се вижда кои са “знаещите”
Пичага, ето ти едно странично мнение за дискусията: изобщо не виждам какво толкова делите. Искате креативност - ами дайте я! Форумът е на всички, това е и неговия голям плюс. Съответно той се прави от всички и не мисля, че който и да е от участниците има правото да мрънка за крайния продукт, който реално е и негов. :)
В прав текст: повечето изглеждате като цупещи се мацки, фръцнали се в ъгъла. Не ви отива - ни на килата, ни на целите.
19.02.08
21:04
Пичага,
Четох ти всички постове в темата... Отново.
Поправи ме, ама разбрах две неща:
1. Имаш конкретен проблем, случай, твой или на твой познат, който те кара да се чувстваш лично ангажиран.
2. Считаш в най - висока степен модератори и администратори отговорни и за случая, и за случаите като цяло.
Мммм. Ако е така, не ти подхожда. Във всички форуми има бунтари срещу “диктатурата”, но точно ти най - добре би следвало да знаеш че хич не е лека работата нито на админа, нито на модератора. Най - малкото този форум има 30 000 потребители и четвърт милион мнения не защото феновете са толкова много или толкова непридирчиви, а защото екипът - сегашен и бивш е приложил правилната политика да привлече, задържи и отсее правилните потребители и материали с години. Така че това е успешна и доказала се структура и не работи с емоции и обиди.
Друг е въпросът, че кал винаги има. Каква е била борбата в началото, недоброжелателите, хаковете, Митко си знае. Ванишър, който много от старите кучета не обичаха, беше първият модератор на форума и се мъчеше да си върши работата, това стана и сериозна причина за недоброжелателството към него. Началото той го сложи. Ние, с ценни хора, които за съжаление днес ги няма, като Марто и Емо пък нагазихме на пълна газ в една друга кал. Никой никому не е платил за това, движим се от собствените си мотиви и общата цел. Хубаво е да го уважавате.
И като цяло да не се учудвате, че даже и да сгреши някога някой модератор/админ, при така поставена атака бихме го защитили безусловно. Може и в екипа да изърпи някакво наказание, но нали не очакваш да оставим някого публично да бъде разкъсан?
Ако имаш конкретен проблем с модератори/админи, кажи какви. Че не сме 100% обективни, сигурно не сме, не сме и идеални. Също не сме и професори по бодибилдинг. Дали там някой си от другата странае такъв, също е спорно, но не е тема на обсъждане.
Във всеки случай на твоемясто/мястото на приятеля ти/ мястото на хипотетичния шампион аз:
1. Бих се свързал на 4 очи с модератора/админа, който създава проблема, да се опитаме да се изясним и да изгладим нещата
2. При неуспех и продължително тенденциозно отношение ще се свържа с Митко
3. Чак тогава, като последна инстанция бих направил публичен проблем.
Ти сигурен ли си, че си/сте/е направил/и всичко това?
Естествено, никой не модерира разлчните мнения. Ако ще и Арни да дойде тука като потребител и да напише мнение няма да изтрием мнението на опонентите му, защото е различно. Ако се обоснове добре, добре. Ако не... във фитнеса винаги е имало много и различни истини.
Та намеците относно модовете и админите, които правиш напоследък са ненужни и даже малко грозни. Обясни се. Никой не иска вражди, още по - малко с отбора. Трябва да ти е ясно, че никой не прилаа някаква специална политика към теб или приятелите ти.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 19.02.08 21:06.
19.02.08
21:10
казано от Грахче на 19.02.08, 19:11:
Пичага, ето ти едно странично мнение за дискусията: изобщо не виждам какво толкова делите. Искате креативност - ами дайте я! Форумът е на всички, това е и неговия голям плюс. Съответно той се прави от всички и не мисля, че който и да е от участниците има правото да мрънка за крайния продукт, който реално е и негов. :)
В прав текст: повечето изглеждате като цупещи се мацки, фръцнали се в ъгъла. Не ви отива - ни на килата, ни на целите.
Мисля, че това слага всичко на място.
Все пак... от моя страна бе едно предложение. Не старание да налагам мнение. прегледайте изказванията ми и ще видите колко пъти го споменах. Никой така и не обърна внимание на това. Рейтингите, според мен ще вкарат ред в това кой колко знае и какво. Начина на определяне... мсиля, че това може да е резултат на общи усилия... ако се приеме. Както виждам... идеята отива към забвение. Нормално е... всеки се страхува, че няма да има добър ерйтинг и ... абе страхува се.
Нямам какво да добавя. Ще оставя темата да бъде довършена... не смятам (отново се повтарям) да я защитавам ревностно. Нека авторите на сайта сами преценят дали това е редно или не.
Уважавам мнението на всеки от потребителите на форума. Не приемайте мненията ми, като опити да се заяждам с който и да е от вас. Всички ние сме с една едничка цел тук - да сме полезни и да намерим отговори!
Мисля, че времето само ще наложи идеята ми. Нека тя се уталожи, да престои... когато и дойде времето сама ше намери своето място!
По въпроса за темата... имам такава, но след като материала за публикация е готов ще я пусна и като тема за фоума. Мисля, че ще създаде добра дискусия, ако все пак има подготвени по нея.
Смятам, че ще е добра изненада за повечето във форума!
Предлагам, обаче, да поуталожим страстите. Дори и в различието си, ние си приличаме...
Нека изграждаме форума заедно, без дразги и припирни...!
ЗАЕДНО! Всеки има право на идеи и предложения!
Засега това е от мен!
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 19.02.08 21:12.
19.02.08
21:47
казано от Велин Иванов на 19.02.08, 21:10:
Рейтингите, според мен ще вкарат ред в това кой колко знае и какво. Начина на определяне... мсиля, че това може да е резултат на общи усилия... ако се приеме. Както виждам... идеята отива към забвение. Нормално е... всеки се страхува, че няма да има добър ерйтинг и ... абе страхува се.
Нямам какво да добавя. Ще оставя темата да бъде довършена... не смятам (отново се повтарям) да я защитавам ревностно.
Страх... ТОва как го измисли? Аз съм ти основният опонент в тая тема. Как реши, че треперя за рейтинга си?
Велине, имаш още доста да пишеш братле, докато стигнеш броя на статиите за изданието, които съм писал или участвал. Отделно съм склонен да си припиша доста идеи, организация и даже популяризация на сайта и форума. Не когато е известен. Когато не беше.
Знанията си винаги съм готов да докажа. Пред всеки.
И според теб аз треперя за личния си рейтинг? Това е даже... обидно.
И всъщност защо мислиш, че ми пука? Как реши, че слугувам на чуждо мнение и че даже и да ми сложат негативен рейтинг, ще се обидя или разплача?
Все едно аз да кажа: намериха се автори, драснаха два - три реда и веднага искат да ги изтъкват пред другите, макар че далеч нямат чак такива заслуги. По - вероятно да е вярно, отколкото да е вярно, че аз се плаша за рейтинга си.
20.02.08
06:41
казано от D3BEP на 19.02.08, 21:47:
казано от Велин Иванов на 19.02.08, 21:10:
Рейтингите, според мен ще вкарат ред в това кой колко знае и какво. Начина на определяне... мсиля, че това може да е резултат на общи усилия... ако се приеме. Както виждам... идеята отива към забвение. Нормално е... всеки се страхува, че няма да има добър ерйтинг и ... абе страхува се.
Нямам какво да добавя. Ще оставя темата да бъде довършена... не смятам (отново се повтарям) да я защитавам ревностно.Страх... ТОва как го измисли? Аз съм ти основният опонент в тая тема. Как реши, че треперя за рейтинга си?
Велине, имаш още доста да пишеш братле, докато стигнеш броя на статиите за изданието, които съм писал или участвал. Отделно съм склонен да си припиша доста идеи, организация и даже популяризация на сайта и форума. Не когато е известен. Когато не беше.
Знанията си винаги съм готов да докажа. Пред всеки.
И според теб аз треперя за личния си рейтинг? Това е даже... обидно.И всъщност защо мислиш, че ми пука? Как реши, че слугувам на чуждо мнение и че даже и да ми сложат негативен рейтинг, ще се обидя или разплача?
Все едно аз да кажа: намериха се автори, драснаха два - три реда и веднага искат да ги изтъкват пред другите, макар че далеч нямат чак такива заслуги. По - вероятно да е вярно, отколкото да е вярно, че аз се плаша за рейтинга си.
Грешно си ме разбрал. Не говоря за теб, но вече като че ли няма значение. Никога не съм искал да се изтъквам. Нито да реша да показвам колко съм велик, защото не съм. Аз съм обикновен човек, който има определен набор от знания. В никакъв случай не искам да се меря с теб или с когото и да било. Нито съм на състезание, нито пък смятам, че зная повече от когото и да било. Уважавам приноса ти за сайта. Моя сега започва. И не искам да се конкурирам с теб или който и да било. Не съм за това тук.
Пак казвам... съжалявам за това, че това мое предложение създава такива напрежения. Вижте... ако в темата има опасност за напрежение... аз се отказвам от нея.
Правилата са си правила, а добрия тон е за предпочитане. Не желая да се конфронтирам с никого, нито пък моя тема да става причина за такива неща.
А под страх нямам предвид това, което ти сподели. Имах предвид съвсем различно нещо, но то вече губи смисъл. Прекалено топло взе да става... предлагам да прекратим темата... а и е видно, че общата маса не я приема (идеята), поради което тя губи смисъл.
От моя страна това бе само предложение, с излагане на мнение. Нека това не става повод за напрежение и спор...
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 20.02.08 06:43.
20.02.08
06:54
(Щях да се обърна с “колеги”, но не съм привърженик на това определение) ... та нека охладим страстите, че се получава по-сериозен спор от този за България и Македония. Няколко пъти е коментирана темата, трудно ще е да се стигне до общо решение точно сега. Позволявам си да заключа дискусията и да оставя въпроса отворен за след известно време.