Дневник на Ивото

Темата е заключена.

20.02.08
12:54

Здравейте!
Казвам се Иво. На 24 години съм. Тренирам от месец и половина. Сами разбирате, че има много какво да трупам като знания за фитнеса, така че ще ви бъда благодарен за съвети и препоръки.
Висок съм 173 см. и тежа 61-63 кг. Тренирам за маса. Искам първо да уточня, че не съм си поставил някакви конкретни цели, а тренирам за удоволствие. Това го пиша, защото от скоро започнах да тренирам по пет пъти седмично и много хора ми казват, че е много, но самият аз се чувствам по-добре така (в смисъл не се ядосвам в работата и т.н.). Та програмат ми е следната:
Ставане в 05.00
Закуска: 2 яйца, 100 гр. варени картофи, филийка черен хлаб
07.00 тренировка
след тренировка (08.00-08.15) ям протеинова вафла Еnergy whey pro и изпивам един шейк Whey gainer
около 10.00 - 10.30 изяждам 100 гр. варени картофи и кофичка кисело мляко
в 12.30 ям месо салата от зеленчуци (най-често зеле с моркови, защото се продава готово) и филийка черен хлаб
около 15.30 - 16.00 ям месо и кофичка кисело мляко
вечер ям салата и 2 яйца, но често се случва да си дояждам с нещо “забранено”.
Водата е 3.5 - 4 литра
тренирам по следния начин:
понеделник - бедра
вторник - гърди и рамена
сряда - корем
четвъртък - гръб
петък - бицепс и трицепс
E, това е от мен! Ще се радвам, ако ми помогнете с мненията и съветите си!

20.02.08
14:16

Въпреки че тренираш за удоволствие не е зле да пооправиш малко яденето.Накратко:
1.Като цяло протеина ти е доста малко особено на закуска.Тогава тялото се нуждае от сериозно количество белтъчини-тия две яйца са много малко,яж поне 6-7 ,ако добавиш и мляко може и 4-5.Защо не пробваш да замениш картофите на закуска с овесени ядки или мюсли.Опитай да приемаш 2,2-2,5 грама протеин на 1 кг. телесно тегло.Тук пише колко белтък има в раличните храни.
2.При положение че протеиновия бар е енерджи е по-подходящ за преди тренировка, а не след.След трен. е достатъчно да пиеш само гейнъра(при положение че има поне 20 грама белтъчини в дозата).
На първо четене това са ми забележките.Чети във форума и изданието.Ако нещо не ти е ясно първо използвай търсачка  и ако не намериш отговор тогова питай.
Успех и увеличи белтъчините.

22.02.08
13:34

Днес направих друго. Сутринта изядох 4 яйца и овесени ядки с мляко и мед, а вечерта ще изям още 4 яйца. Останалото за сега го оставих така. По принцип (доколкото чета във форума и други сайтове) и на мен ми се струва, че с тази диета трудно ще кача, въпреки че ми я е правил инструктор. Според мен трябва да увелича броя на храненията. Какво ще кажете, ако вечерята ми (4 яйца и салата) е около 20.00 - 20.30, то около 22.30 - 23.00 да изям 100-150 гр. извара? Да включа ли и банани? Също така смятам, че ми трябва повече месо, но не знам къде му е мястото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1