Натурален културизъм

Прескочи до:
ZO

02.03.08
11:43

По-горе един юзър написа нещо от сорта на “натуралните само стоят отстрани и мърморят,завиждайки на зобещите”.Аз мога само да му кажа,че работата не е да зобнеш,за три месеца да вдигнеш 90 кила на лежанката и да се мислиш за ебати туза.Щото след още три месеца ти ще трябва да спреш зоба и ще паднеш на 60 кила(или ще продължиш цикъла и ще пукнеш по някое време),а аз бидейки натурален ще продължа разтитието си(единственото,което може да спре един натурален билдър е болест или травма,но зобещите не само,че не са встрани от това правило,а даже ПРЕДИЗВИКВАТ травмите и другите здравни проблеми).Освен всичко останало,за да постигне човек истински добър резултат със стероиди не е лошо първо да постигне натуралния си потенциал.Иначе растежа ще е непълен и дефакто целта на стероида-да ти помогне да прескочиш естествената бариера,няма да е изпълнена.А кой от юзърите тук има поне 5 години сериозен стаж(с храна,яки тренировки и възстановяване),което е минимума за да се твърди,че натуралния прогрес е приключил?

казано от zoben_pitbul на 02.03.08, 11:43:

По-горе един юзър написа нещо от сорта на “натуралните само стоят отстрани и мърморят,завиждайки на зобещите”.Аз мога само да му кажа,че работата не е да зобнеш,за три месеца да вдигнеш 90 кила на лежанката и да се мислиш за ебати туза.Щото след още три месеца ти ще трябва да спреш зоба и ще паднеш на 60 кила(или ще продължиш цикъла и ще пукнеш по някое време),а аз бидейки натурален ще продължа разтитието си(единственото,което може да спре един натурален билдър е болест или травма,но зобещите не само,че не са встрани от това правило,а даже ПРЕДИЗВИКВАТ травмите и другите здравни проблеми).Освен всичко останало,за да постигне човек истински добър резултат със стероиди не е лошо първо да постигне натуралния си потенциал.Иначе растежа ще е непълен и дефакто целта на стероида-да ти помогне да прескочиш естествената бариера,няма да е изпълнена.А кой от юзърите тук има поне 5 години сериозен стаж(с храна,яки тренировки и възстановяване),което е минимума за да се твърди,че натуралния прогрес е приключил?

Ето още един плюс. Стават все повече... но не мога да си обясня къде са плюсовете на тези, които приемат стероиди? Някак си не се получава дискусия от двете страни. Само ние изказваме мнението си. А другата страна... какво мислите вие?!

02.03.08
20:20

казано от Велин Иванов на 02.03.08, 13:34:

казано от zoben_pitbul на 02.03.08, 11:43:

Ето още един плюс. Стават все повече... но не мога да си обясня къде са плюсовете на тези, които приемат стероиди? Някак си не се получава дискусия от двете страни. Само ние изказваме мнението си. А другата страна... какво мислите вие?!

Еми нз....някой от старите постове го беше написал:трудно е ти да се мъчиш да дигнеш едва-едва 80-90 а на пича до тебе да загрява с 100…. но това според мене е малко комплексарско-да не се обиди някои изразявам лично мнение.Просто някой хора смятат че могат да получат невероятни тела за месеци (2-3) и смятат че химията ще тренира вместо тях(йкоето е според мен по-голямата заблуда сред по-младите “любители на Мендел” :D )

03.03.08
08:11

Нека се включи и другата страна тогава :) . Първо искам да кажа(да повторя по-скоро) на онези, които си мислят, че с химия е по-лесно, че са в дълбока грешка. Поне за себе си мога да кажа, че когато взимам химия, отношението ми към тренировките става още по-сериозно(а то и без това си е дразнещо за околните)-спирам дори малкото алкохол, който иначе си позволявам, максимално ограничавам всичко, което пречи на доброто ми хранене или сън. Който си мисли, че за два месеца може да се назоби и да изглежда като Рони, много се лъже. Обикновено това го слушам от хора, които не тренират сериозно и така си търсят оправдание за неуспехите си в залата. За да постигнеш нещо в нашия спорт, а и във всичко друго, трябва пълна отдаденост. Когато взимаш стероиди, трябва дори повече.
А плюсовете са химията никак не са малко и не трябва да се подценяват-покачване на мускулната маса, запазването й по време на диета, значително повишаване на силата. Отделно, стероидите, които задържат вода, предпазват от травми в ставите. Да, има минуси, но както каза някой по-горе, слагаш нещата на кантар и преценяваш. По тази логика, може да се намерят и минуси на натуралния културизъм и то доста.
Ако човек поставя здравето си на първо място, съгласен съм, че не трябва да се зоби. Не трябва и да пуши, да пие, да недоспива, да се преуморява, да се подлага на силен стрес. Колко души тук водят в такъв случай здравословен живот? И колко приписват на стероидите всички постижения на по-яките в залата? С това никого не искам да засегна, да не вземе да се обиди сега някой, но се замислете. Ако кажеш-здравето ми е по-важно или нямам време, нерви и пари да се занимавам с химия, ок. Но ако да плюеш стероидите само да си търсиш оправдание за мързела, вече е тъпо.

BU

03.03.08
09:09

Хубаво е да има стероиди. : )) Като вариант естествено. Представете си ,че за някого е жизненоважно да качи сила за отрицателно време.При това на всяка цена.За любителите на културизма е неоправдано използването на стероиди,но това не значи,че те нямат приложение.

Неоправдано ли?! Това е едно от най - важните неща за културизма. Но не и натуралния за който говорим в тази тема!

03.03.08
10:19

Няма лошо да се вземат стероиди, но това трябва да стане след много години натурално трениране и не трябва да се правят тежки цикли а такива с базови стероиди като тестостерона, много хора като усетят силното въздействие на стероидите се опияняват и се замозабравят и с лека ръка минават на все по тежки цикли без да мислят за здравето си, направо се чустват безсмъртни което си е безотговорно.
И пак трябва да наблегна на това че стероди трябва да се вземат само от опитни атлети с много години стаж зад гърба си и с добра информация по въпроса  -  такава има вече предостатъчно и които имат желание за това. Що се отнася до вредата от стероидите ще изкажа личното си мнение че ако се взимат отговорно и са взети всички предпазни мерки вредата от тях е почти никаква и далеч по малка от вредното въздействие на навици като системното пиене и пушене, само ако се злоупотребява с тях те стават наистина вредни за здравето.
Да видим и обратната страна - ползите, те са съвсем реални и добре известни и не се оспорват, това са  - рязко покачване на силата, бързо покачване на мускулната маса, подобрено усещане че си жив при тестостерона - трубно може да се опише точно, бързо възстановяване позволяващо да се провеждат тежки и по чести тренировки и въобще като цяло те съкращават времето за постигане на резултати и позволяват да се преминат индивидуалните лимитиращи бариери.
Като цяло мнението за стероидите се базира на легенди и психози, тези които ги отричат са ужасени от възможните странични ефекти, знаейки техните мощни позитивни страни веднага се вади извода че и отрицателните им страни са също толкова силни което не е задължително да е така, подвеждайки се от това че те са забранени субстанции в повечето спортни организации те мислят че това е защото са вредни докато истината е че дават прекалено голямо предимство на ползващите ги. Тези които са очаровани от тях ги виждат като някакво вълшебно хапче което ще им помогне за отрицателно време да постигнат супер физика което е глупаво, виждат само положителните им черти и малко ги интересува какво би могло да им причини неразумната им употреба и това издава тяхната липса на постоянство, здрав разум и отговорност, не правят разлика между отделните видове стероиди които могат да имат много различно действие и сила.
И двете групи не си правят труда да подходят безпристрастно и просто да проучат въпроса, малко хора независимо дали взимат стероиди или не подхождат непредубедено и оттам идва големите психози, заклеймяване и лов на вещици.
Личното ми мнение че който е наистина отдаден на нашия спорт трябва да отдели известно време и да проучи тази материя безпристрастно и без да се влияе от предубеждения най - малкото за да е по - добре информиран по въпроса.

BU

03.03.08
10:22

казано от Георги Гайдов на 03.03.08, 09:44:

Неоправдано ли?! Това е едно от най - важните неща за културизма. Но не и натуралния за който говорим в тази тема!

Опааа,моя грешка културизъм ли написах? Имах предвид бодибилдинга. :) Аз ги бъркам много просто защото не знам разликите.Някой да ми ги разясни?

03.03.08
10:29

Културизъм - идва от древногръцки и означава култура на тялото.
Бодибилдинг - от английски и значи телостроителство (изграждане на тялото).
Но реално няма разлика, в днешно време се ползват като синоними. Две думи за едно и също нещо.

03.03.08
10:41

Недей,че сега ще се появи някой философ и ще каже,че едното е спорт,па другото не е...хах

казано от Ultima Ratio на 03.03.08, 08:11:

Ако човек поставя здравето си на първо място, съгласен съм, че не трябва да се зоби. Не трябва и да пуши, да пие, да недоспива, да се преуморява, да се подлага на силен стрес. Колко души тук водят в такъв случай здравословен живот? И колко приписват на стероидите всички постижения на по-яките в залата? С това никого не искам да засегна, да не вземе да се обиди сега някой, но се замислете. Ако кажеш-здравето ми е по-важно или нямам време, нерви и пари да се занимавам с химия, ок. Но ако да плюеш стероидите само да си търсиш оправдание за мързела, вече е тъпо.

1. да се пуши е вредно - съгласен съм - аз не пуша.
2. Кой ти каза, че пиенето (предполагам става дума за алкохол) е вредно. В малки количества е полезно. За справка последните изследвания и публикации за здравето на французите и червеното вино.
3. Недоспиване - аз се старая да си набавям минимум 6-8 часа сън.
4. Преумората и стеса могат да се преборят посредством т.н. автогенна тренировка. Който знае за какво става дума е наясно!

Смятам, че в нормални рамки водя здравословен живот!

03.03.08
15:16

Междодругото, съм гледал един човек(американец), който беше на 68(може да се лъжа, но беше на 60 и няколко) години и казваше, че взимал стероиди от 21 годишен. Правил го е винаги под лекарски контрол, никога не е превишавал границите и всичко е правил както трябва. Лекарите го изследваха и не откриха даже и следа, която да подскаже, че е взимал забранени субстанции. Всички нива му бяха в границите и беше в цветущо здраве за възрастта си(много по-добре от наборите му). Така че, ако всичко се прави както трябва, вредата може да се намали и до нулева и да извлечеш само ползите, но не мисля, че в България има толкова добри лекари. Всички те се отнасят с пренебрежение, та даже и с уплаха към трениращите. Все гледат как да ги наплашат и да им кажат поредната глупост. Живеят според старите догми и въобще не се образоват/самоусъвършенстват. В медицината постоянно излизат все по нови проучвания, лекарства, лечения ... За здравните застраховки да не говорим .

03.03.08
17:22

казано от difference на 03.03.08, 15:16:

Междодругото, съм гледал един човек(американец), който беше на 68(може да се лъжа, но беше на 60 и няколко) години и казваше, че взимал стероиди от 21 годишен. Правил го е винаги под лекарски контрол, никога не е превишавал границите и всичко е правил както трябва. Лекарите го изследваха и не откриха даже и следа, която да подскаже, че е взимал забранени субстанции. Всички нива му бяха в границите и беше в цветущо здраве за възрастта си(много по-добре от наборите му). Така че, ако всичко се прави както трябва, вредата може да се намали и до нулева и да извлечеш само ползите, но не мисля, че в България има толкова добри лекари. Всички те се отнасят с пренебрежение, та даже и с уплаха към трениращите. Все гледат как да ги наплашат и да им кажат поредната глупост. Живеят според старите догми и въобще не се образоват/самоусъвършенстват. В медицината постоянно излизат все по нови проучвания, лекарства, лечения ... За здравните застраховки да не говорим .

Не съм съгласен.Нали знаеш че всяко правило си има изключения,като “дядото”.Пък и ти забравяш нещо друго./....какво са знаели за химията преди 30-40 год и какво се знае за нея днес....?! Равносилно е да сравняваш една Волга от преди 40 год когато това е било един Добър и пополярен автомобил с един Опел Астра която също в мометна е един добър и популярен автомобил например....

Мнението беше редактирано от Рафаил на 03.03.08 17:24.

03.03.08
19:10

Учудва ме как успяхте да изпишете 5 страници по тема, която се изчерпва с 2 ясни и кратки становища. Всеки избира 1 от двете и нито тези 5 страници ще убедят привържениците на стероидите да не ги използват, нито обратното. Още повече, че е малко неравностойно - в смисъл привържениците на стероидите сами не желаят да пишат в темата, тоест ясно осъзнават, че стероидите не са правилния избор. И какво от това...всеки си носи кръста и както непрекъснато повтаря 1 мой приятел “к’от напра’иш”.

ПП. Нещо като ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЧАЛГАТА във форум на радио ВЕРОНИКА (не съм сигурен, че има такъв..и да няма схващате мисълта ми)

казано от ozo на 03.03.08, 19:10:

Учудва ме как успяхте да изпишете 5 страници по тема, която се изчерпва с 2 ясни и кратки становища. Всеки избира 1 от двете и нито тези 5 страници ще убедят привържениците на стероидите да не ги използват, нито обратното. Още повече, че е малко неравностойно - в смисъл привържениците на стероидите сами не желаят да пишат в темата, тоест ясно осъзнават, че стероидите не са правилния избор. И какво от това...всеки си носи кръста и както непрекъснато повтаря 1 мой приятел “к’от напра’иш”.

Можже би си прав. Но нали се сещаш, защото всеки има право на мнение. След като се получи дискусия... мисля, че темата има живот.
Сравнението ти е малко неуместно. Защото радио за чалга без чалга не може, но спорт, като нашия без зоб е възможен. И многото мнения в защита на това го доказват. А след като и ти се изказа... значи ти също допринасяш за наличието на тези 5 страници!
За което аз ти благодаря... предполагам и останалите, чието мнение и участие в темата зачитам и уважавам!
Добре е да се знае мнението на посетителите във форума за това, дали трябва да се вземат стероиди. Дали ще са 5 или 55 страници.. след като се коментира, значи все още не сме я изчерпали...!

И все пак се получи добра дискусия, не мислите ли?

11.03.08
21:42

Дискусиите са ок.

казано от Alkorin на 11.03.08, 21:42:

Дискусиите са ок.

Но като гледам май тази тема вече се изчерпа...!

12.03.08
08:34

Еми да все пак 5 страници събра.

12.03.08
14:08

В такъ случай ще я посъбудя малко  :lol:

казано от Велин Иванов на 02.03.08, 13:34:

Ето това мисля що се отнася за плюсовете от ползата на стероиди,разбира се има много повече,но ме мързи да ги споменавам-просто копирах тези,които сте изброили.Иначе интересно как ги класифицирахте като приимущества само на натуралния културизъм  :lol:

1. Здраве
2. Спокойствие и увереност за бъдещето.
3. Сила, която няма да се загуби дни след като сме спрели да пием еди какво си!  :lol:
Потентност, която не само се запазва, но и развива… който има нещо против… малко книжки ще са му добре дошли!
4. Наличие на черен дроб, бъбреци и сърце в добро състояние на 30, 40, 50, 60,… да спирам ли.... 
+ усилени стави, кости и сухожилия
Изграждане на добри хранителни навици.
Самодисциплина.
Хубава стойка.
Самочувствие.
Настроение.
+издъжливост
+също така подпомага и психиката:по добре да си изкараш яда в залата отколкото на улицата,вкъщи или на пътя....
+Хубаво Тяло
Най - големият плюс на натуралния културизъм според мен лично е че нещо ти остава. И не си здрав само 2 месеца докато си в цикъл, а постоянно. Дори да спреш после бързо се връщаш. :lol:

За мен натуралния културизъм е един вид борба със самия себе си. Възможноста да надделееш над собствените си способности и очаквания, да виждаш как ставаш все по-добър и по-голям, благодарение на воля и решителност е наркотик, който съм готов да позвам цял живот!
+ Насладата, че си постигнал нещо със собствени усилия. Воля, инат и още нещо....!

Натуралният културизъм е битка, в която уцеляват само силните и тези, които имат волята да се подлагат на какви ли не лишения в името на резултатите.Иска се страшна воля, за да се постигнат добри резултати натурално и малко издържат.Но веднъж като си го съградил остава за цял живот и знаеш, че си е твое, че всеки сантиметър е постигнат с тъпчене, спане, тренировки и тн.С времето културизмът просто става начин на живот..и в последствие дава мотивация във всяко едно отношение.Дава ти самочуствие, че си силен и здрав, дава ти и волята да се бориш, за нещо което искаш да постигнеш.
Натуралният бодибилдинг (не се смятам за културист) е преди всичко каляване на характера и самодисциплина!
Да - дисциплина и стратегическо мислене - знаеш какво трябва да се направи - правиш го и постигаш резултати, успеха идва от твойте усилия.

Разбира се има много скапани мнения в темата,но са толкова нелепи,че не си заслужават споменаване още по-малко някой да се мъчи да ги оборва.

12.03.08
20:48

Гледайте Шоуто на Слави точно сега ;)

BU

12.03.08
21:21

казано от Калоян Янкулов на 12.03.08, 20:48:

К’во да го гледаме момчето си няма и на идея защо прави еди какво си.Знае,че “така се прави” и това прави...пиел по 20 литра вода като може и с по 10…карал на цитирам: “пилешко месо и ориз.......и варени картофи” и вероятно и само това през 2 часа.Да,има ефект и полза разбира се,не е грешка,просто е... абе простовато ми изглеждаше момчето. :)

Финалната реплика “за да ходят момчетата да спортуват във фитнеса,а не да се дрогират или да се напиват по дискотеките”.Човек ще си помисли,че ако не ходи на фитнес младежта задължително се друса и напива до безпаметност.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 12.03.08 21:22.

казано от DeadManWalking на 12.03.08, 21:21:

К’во да го гледаме момчето си няма и на идея защо прави еди какво си.Знае,че “така се прави” и това прави...пиел по 20 литра вода като може и с по 10…карал на цитирам: “пилешко месо и ориз.......и варени картофи” и вероятно и само това през 2 часа.Да,има ефект и полза разбира се,не е грешка,просто е... абе простовато ми изглеждаше момчето. :)

Финалната реплика “за да ходят момчетата да спортуват във фитнеса,а не да се дрогират или да се напиват по дискотеките”.Човек ще си помисли,че ако не ходи на фитнес младежта задължително се друса и напива до безпаметност.

Хе....
Не съм го гледал, някой може ли да спомене за какво иде реч?

BU

13.03.08
09:38

казано от Велин Иванов на 13.03.08, 08:14:

Хе....
Не съм го гледал, някой може ли да спомене за какво иде реч?

Ставаше въпрос за натурален културизъм,пуснаха видео от мистър Олимпия за младежи и показаха шампиона,които явно е българин.Момчето беше поканено в шоуто,седна и Слави започна да му задава въпроси с интонация все едно е нещо нечовешко и кои знае какви лишения е изтърпял.Попита го общи въпроси като например как се постига такъв резултат.На нито един от въпросите неможеше да отговори компетентно като се придържаше само към собствения си метод,но ако Слави го беше попитал “защо” той нямаше да може да отговори.Всъщност,може би аз съм прекалено критичен,все пак си е известен стрес да седиш там на канапето,пък и е трудно да обясниш тези неща със сигурност. :)

По памет:

Какво е натурален културизъм?
-Ами това е трениране без анаболни стероиди.Тоест само със свои собствени усилия,тренировки и диети да постигнеш резултат.При анаболните стероиди грешките при трениране са позволени и могат да се компенсират,аз предпочитам да тренирам чисто,защото това учи на постоянство и на правилен начин на тренировка.При натуралния бодибилдинг неможеш да катаеш.

Вярно ли е,че се налагат доста лишения ?
-Да,наистина се налагат някои лишения,най-вече около храненето.Спазват се диети.Сладкото го изключваме напълно.

Тука Слави си прави майтап,като вика Иван (на китарата, баяяя пълен,но пичага ) да седне до момчето и да “слуша внимателно”,за да се научи на правилно хранене.

Добре,слушай иване.Какво се яде?
-Ами храни богати на белтъчини...

...Не,не кажи какво точно се яде,ти какво ядеш?
-Амиии,аз ям през 2 часа...

...Аааа,нене не му казвай това,той и Иван яде през 2 часа,това го може той!
-Трябва да се изключи напълно сладкото.Никакви вафли,шоколад и такива неща.Яде се пилешко месо,ориз.....и варени картофи (тука се хили,немога да го разбера защо) .

После не се сещам,но не е много.След 20-30 сек. Слави пита Иван,които през цялото време седи в поза уж,че слуша с интерес: “Разбра ли бе Иване,имаш ли някакви въпроси?”

Иван: Да,вафлите с фъстъци или без...

ПС: Ааа,да пита го дали е вярно,че е пиел по 20 литра вода на ден преди състезание.Момчето каза да,но там нещата са сложни,следят се минерални нива и така нататъка.Ако нормален човек опита да пие по 20 литра вода на ден...ще умре.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 13.03.08 16:44.

DeadManWalking

Много ти благодаря! Наистина не го бях гледал.

13.03.08
11:45

Някой ако може да даде линк към предаването,ще му бъда много благодарен.

13.03.08
11:55

Браво на момчето, няма какво да му търсим кусури, а да се радваме, че е българин и, че е №1 в категорията си в света!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.03.08 11:56.

13.03.08
12:41

DeadManWalking - методите му добри или лоши по твое мнение няма значение, защото явно показват резултати. Това, че Слави се държи сценично, поведението му е леко нетипично и интонацията на въпросите е преувеличена, както отбеляза, не е повод да се сърдим на момчето. А до колко отговорите на последния са хубави..все пак влизат фактори като време, сценична треска и др.

13.03.08
14:46

Гледах го шоуто и честно казано натуралността на момчето ме съмнява, не че е голям но беше прекалено релефен, както и да е общо взето нещата бяха както DeadManWalking ги каза. Това си е мое мнение но като слушах разговора нищо от него не ме заинтригува, а представям си обикновенния зрител който не тренира колко интересно му е било, общо взето разговора беше скучен - тип: “деца тренирайте да станете като баткото и не пийте и не се дрогирайте”.

И това е нещо!

BU

13.03.08
16:47

казано от Калоян Янкулов на 13.03.08, 12:41:

DeadManWalking - методите му добри или лоши по твое мнение няма значение, защото явно показват резултати. Това, че Слави се държи сценично, поведението му е леко нетипично и интонацията на въпросите е преувеличена, както отбеляза, не е повод да се сърдим на момчето. А до колко отговорите на последния са хубави..все пак влизат фактори като време, сценична треска и др.

Не съм кзвал,че са лоши.Просто мисля,че момчето не е съвсем наясно защо се прави това или онова и е много ограничен.Човек ще си помисли,че неговия начин е единствения.Не се сърдя на момчето. :) Браво,че е станал Мъстър Олимпия,явно се занимава много насериозно.Това не е моя спорт,обаче. :)

казано от Георги Гайдов на 13.03.08, 16:09:

И това е нещо!

Даааа.... определено!

14.03.08
14:41

Аз пък се сещам Слави като беше поканил някакъв силов трибоец, който беше УНИКАЛНО, повярвайте ми УНИКАЛНО ТЪП. На всеки въпрос отговаряше с “М..да..да..вярвам в силите си” последвано от малоумна физиономия и поклащане на тиква. В срванение с него това момче е гений.
ПП. Не се сещам името на тъпия якчо.

казано от ozo на 14.03.08, 14:41:

Аз пък се сещам Слави като беше поканил някакъв силов трибоец, който беше УНИКАЛНО, повярвайте ми УНИКАЛНО ТЪП. На всеки въпрос отговаряше с “М..да..да..вярвам в силите си” последвано от малоумна физиономия и поклащане на тиква. В срванение с него това момче е гений.
ПП. Не се сещам името на тъпия якчо.

Да не говорим за Любо Лежанката?

14.03.08
22:12

Сега потърсих. Ето в тази тема се споменава за въпросния http://www.bb-team.org/forums/viewthread/20418/P60/
А пък аз Любо лежанката - изгледайте 3 секундното клипче http://www.vbox7.com/play:83d79760 .... И той е умничък.
И все пак 1вия евалата. Той е добър в неговата си област и не е нужно да е някакъв виден интелектуалец. Не трябва да ги съдим тези силови атлети :) Но подобни на любо лежанката са пълни боклуци.

ПП. Много се отплеснах, спирам да спамя, обещавам ! :)

Мнението беше редактирано от ozo на 14.03.08 22:16.

казано от ozo на 14.03.08, 22:12:

Сега потърсих. Ето в тази тема се споменава за въпросния http://www.bb-team.org/forums/viewthread/20418/P60/
А пък аз Любо лежанката - изгледайте 3 секундното клипче http://www.vbox7.com/play:83d79760 .... И той е умничък.
И все пак 1вия евалата. Той е добър в неговата си област и не е нужно да е някакъв виден интелектуалец. Не трябва да ги съдим тези силови атлети :) Но подобни на любо лежанката са пълни боклуци.

И какво излиза - в общи линии преобл;адават във форума почитатели на натуралния Бб. Признавам, че тов анаистина ме изненадва. В залата, в която тренирам съм свидетел на съвсем други неща. И определено си личи, кога няой е натирален и кога не...
Поздравления момчета...
Ако все още някой иска нещо да каже... иначе май темата е изчерпана...
Или греша?!

BU

16.03.08
23:19

казано от Велин Иванов на 16.03.08, 22:26:

казано от ozo на 14.03.08, 22:12:

И какво излиза - в общи линии преобл;адават във форума почитатели на натуралния Бб. Признавам, че тов анаистина ме изненадва. В залата, в която тренирам съм свидетел на съвсем други неща. И определено си личи, кога няой е натирален и кога не...
Поздравления момчета...
Ако все още някой иска нещо да каже... иначе май темата е изчерпана...
Или греша?!

Според мен темата се изчерпа отдавна и малко се дразня,когато някой пише в нея и така я удължава...

Братле ти какво си постигнал в живота повече от това момче, че си позвуляваш да му се присмиваш?! Първо, Аз че съм тренирал 3 години без трениор и някой да ме наблюдава, като се замисля мога да кажа повече общи приказки за храненето от него, да но само като се замисля, а ако ида и седна там ще се насера.... Тва момче тренирало много години, съветвали са го много хора, сигорен съм, че е прочел три пъти повече списания и книги за бб от теб и мен взети заедно и наистина знае какво прави, постигнал е това което никой друг българин не е постигал и надали Ти някога ще постигнеш нещо подобно.... и накрая какво место да му кажем евала за това, че е представил България достойно пред света, ние го обиждаме?!! Незнам твоето исзказване дали е плод на наследяване на някой лоши български черти или просто си едно 16 годишно хлапе което, трябва просто да каже нещо за да бъде забелязано, незнам на какво се дължи това, но те съветвам да си мълчиш защото си супер смешен!

Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 17.03.08 02:26.

Да, може би наистина тя се изчерпа... и умишленото и удължаване не си заслужава.
Ще се опитам днес да пусна новата тема!
Доскоро!

BU

17.03.08
14:59

казано от Николай Маринов на 17.03.08, 02:26:

Братле ти какво си постигнал в живота повече от това момче, че си позвуляваш да му се присмиваш?! Първо, Аз че съм тренирал 3 години без трениор и някой да ме наблюдава, като се замисля мога да кажа повече общи приказки за храненето от него, да но само като се замисля, а ако ида и седна там ще се насера.... Тва момче тренирало много години, съветвали са го много хора, сигорен съм, че е прочел три пъти повече списания и книги за бб от теб и мен взети заедно и наистина знае какво прави, постигнал е това което никой друг българин не е постигал и надали Ти някога ще постигнеш нещо подобно.... и накрая какво место да му кажем евала за това, че е представил България достойно пред света, ние го обиждаме?!! Незнам твоето исзказване дали е плод на наследяване на някой лоши български черти или просто си едно 16 годишно хлапе което, трябва просто да каже нещо за да бъде забелязано, незнам на какво се дължи това, но те съветвам да си мълчиш защото си супер смешен!

Не умаловажавам постигнатото от него.Но нещата трябва да се гледат от повече гледни точки,дори от лошите страни.Неможем да кажем евала,че е постигнал еди-какво си,той няма кусури. :) Това ми направи впечатление-това коментирам.Не мисля,че си заслужава да пускам 4-5 поста,в които му се възхищавам,нали?Спестявам си това и карам по същество за онова,което ме интересува. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1