казано от Wrestling_pro на 23.02.08, 18:12:
казано от blizanko на 23.02.08, 16:56:
съжалявам че не мога да прочета всички коментари но от първите 2-3 на който не им харесва какво съм написал добих най-обща представа значи искам да питам тъй като аз не разбирам от добавки и храни но знам че протеините са органични в прахчетата такива ли са? или са искуствени ако говорите за натурално мисля че протеина(на прах) не е натурален(пак казвам аз не съм най-компетентия в тази област)
Натурално е нали казах по горе че хранителните добавки са си в натурални боди билдинг
аз знам че съм прост но си мисля че ако е натурално поне няма да е на прах ако не е така докажи(някак си)
Всяка федерация за натурален билдинг определя индивидуално какво е забранено и какво не. Или западняшки казано всеки си има собствен “drug-free” лист. Но като цяло списъкът е сходен и за да не се правим на професионалисти (такива каквито не сме) няма нужда да търсим всички съществуващи списъци.
2007 LIST OF INBF BANNED SUBSTANCES
ANABOLIC STEROIDS.
TESTOSTERONE
TESTOSTERONE/EPITESTOSTERONE RATIO.
GROWTH HORMONES (PHARMACEUTICAL HGH, HCG and any other related compounds)
HORMONES, PROHORMONES AND ALL PRECURSORS & METABOLITES, DERIVATIVES & RELATED COMPOUNDS.
All hormonal precursors
All other additional hormonal supplements
Fat-Burning Prohormone
Pro-Steroids
Prescription
Източник: http://www.inbf.net/drugfree.html
Сходен е и списъкът в българската федерия по натурален билдинг. А ето това са позволените добавки там:
* ALL AMINO ACIDS
* ALL VITAMINS AND MINERALS
* CREATINE
* CHROMIUM PICOLINATE
* CUTS II-by Prolab
* GLUCOSOMINE
* PROTEIN POWDER
казано от Калоян Янкулов на 23.02.08, 18:58:
Всяка федерация за натурален билдинг определя индивидуално какво е забранено и какво не. Или западняшки казано всеки си има собствен “drug-free” лист. Но като цяло списъкът е сходен и за да не се правим на професионалисти (такива каквито не сме) няма нужда да търсим всички съществуващи списъци.
2007 LIST OF INBF BANNED SUBSTANCES
ANABOLIC STEROIDS.
TESTOSTERONE
TESTOSTERONE/EPITESTOSTERONE RATIO.
GROWTH HORMONES (PHARMACEUTICAL HGH, HCG and any other related compounds)
HORMONES, PROHORMONES AND ALL PRECURSORS & METABOLITES, DERIVATIVES & RELATED COMPOUNDS.
All hormonal precursors
All other additional hormonal supplements
Fat-Burning Prohormone
Pro-Steroids
PrescriptionИзточник: http://www.inbf.net/drugfree.html
Сходен е и списъкът в българската федерия по натурален билдинг. А ето това са позволените добавки там:
* ALL AMINO ACIDS
* ALL VITAMINS AND MINERALS
* CREATINE
* CHROMIUM PICOLINATE
* CUTS II-by Prolab
* GLUCOSOMINE
* PROTEIN POWDER
първо не знам английски и второ това не е доказателство както писах по горе да докажете а не дали е забранено
23.02.08
19:14
казано от blizanko на 23.02.08, 18:28:
съжалявам че не мога да прочета всички коментари но от първите 2-3 на който не им харесва какво съм написал добих най-обща представа значи искам да питам тъй като аз не разбирам от добавки и храни но знам че протеините са органични в прахчетата такива ли са? или са искуствени ако говорите за натурално мисля че протеина(на прах) не е натурален(пак казвам аз не съм най-компетентия в тази област)
Натурално е нали казах по горе че хранителните добавки са си в натурални боди билдинг
аз знам че съм прост но си мисля че ако е натурално поне няма да е на прах ако не е така докажи(някак си)
Давам пример суроватачния протеин представлява например е извлечен от суроватката в млякото минал е през разни процеси за филтриране и отделяне на протеина от мазнините и въглехидратите а това че е на прах не е аргумент че е химия ; не знам как го правят на прах признавам си !!
казано от Владимир8507 на 23.02.08, 13:47:
казано от Велин Иванов на 23.02.08, 12:42:
Здравейте отново!
Признавам... изненадан съм... и то много прятно. Очаквах една голяма група да коментира в полза на стероидите. А то се получава обратно. доста спортуващи има, които защитават тезата за чист спорт. Поздравявам ви момчета!Още един противник на стероидите в мое лице :) Не сме малко, не се изненадвай.
Скромното ми мнение е, че стероиди има смисъл да взимат само състезателите, които са посветили живота си на този спорт. За нас аматьорите не са нужни.
За мен на първо място е качественото хранене, а добавките са един плюс, но не основата на нещата.Твърдя, че натуралното винаги е по-красиво :)
Поздрави
Подкрепям!
Аз пък се сещам за следното (видях го във форума, не се сещам автора, но май беше го написал в подписа си)—“тренирам за здраве, а външния вид е бонус”. Тааа, не съм сигурен дали цитата ми е точен и вероятно не е, но смисъла беше този. Външния вид е мотивацията, а здравето трябва да си е константа :). Тоест прави каквото можеш за фацата, но никога за сметка на здравето. Имах 1 даскал по физкултура, който казваше: “Спорта е инвестиция в здравето”. Не инвестирайте в нещо, за което знаете, че ще съжалявате след време!!!
Мнението беше редактирано от ozo на 23.02.08 19:55.
казано от Калоян Янкулов на 23.02.08, 13:03:
Да разбираме ли, че правилно сме разбрали темата е за натурален бодибилдинг? :) Понеже така и не сподели какво е това натурализъм.
ЕЕЕЕ де.....не издребнявайте.....може да не е точно като “термин за култуизма” ама какъвто и човек да си трябва да си схванал каква идея има човека....
Все пак сме “форум за фитнес”. Ако тук термините не са прецизни, не знам къде... Иначе - да, идеята се разбира, но не напълно от първия пост от автора на темата.
казано от Wrestling_pro на 23.02.08, 19:14:
казано от blizanko на 23.02.08, 18:28:
Давам пример суроватачния протеин представлява например е извлечен от суроватката в млякото минал е през разни процеси за филтриране и отделяне на протеина от мазнините и въглехидратите а това че е на прах не е аргумент че е химия ; не знам как го правят на прах признавам си !!
аргумент е виждал ли си нещо което е на прах но не е химия освен примерно брашното или пипера за тях всичко е ясно
Това с праховете и химията ме развесели. :D
И сухото мляко е химия, нескафето също...ъъъъ и хляба и кремвиршите дори.
Май въпроса опира по-скоро до целевото им прилагане и за вредата и ползите от тях.
аргумент е виждал ли си нещо което е на прах но не е химия освен примерно брашното или пипера за тях всичко е ясно
Точно тук идва и моят аргумент - трябва да се обясни какво е това “натурализъм” и какво е имал предвид автора - натурален бодибилдинг, културизъм само с напълно натурални продукти (като изключваме към това всякакви концентрати и прочие) или някаква друга форма. Затова издребнявам...ако говорим за натурален бодибилдинг, думата “натурализъм” не е правилно употребена. Тя принципно си е неправилно употребена в слъчая, тъй като “натурализъм” е термин, който се използва в литературата като литературно течение или във философията и извън тези си значения няма зададена официална употреба...поне не намерих в интернет и тълковния речник :) НО както ми предложиха вече да не издребнявам, правя този коментар само между другото :D
първо не знам английски и второ това не е доказателство както писах по горе да докажете а не дали е забранено
blizalko, имаш право, че протеина не е натурален продукт...или поне право да смяташ, че може да не е натурален. Теоритично протеина би трябвало да е просто храна на прах, но само производилите знаят до колко това е така. В контекста на натуралния бодибилдинг той е позволен, не влиза в drug листата и се приема за натурален продукт.
А и не виждам повод, когато си правя труда да търся в източници и се старая да вадя възможно най-акуратна информация, да си отрицателно насторен...дори и да не знаеш английски.
казано от Калоян Янкулов на 23.02.08, 22:21:
културизъм само с напълно натурални продукти (като изключваме към това всякакви концентрати и прочие) или някаква друга форма.
То натурални продукти вече почти няма - всичко се тъпче с химия.
Дам, така си е. Тъпчат животните с разни боклици, за да стават по-големи, поливат зеленчуците с разни отровни препарати...
а защо след като някой пие протеин и след това като го спре и се “стопява”
24.02.08
09:28
Защото след като спре протеина и приема на белтъци и тн намалява а за да се задържи на това ниво което е достигнал трябва да приема същото количество протеин или по голямо както когато е взимал дадената добавка.Това е лично мнение :)
24.02.08
09:45
Натуралният културизъм е хубаво нещо и ако човек е всеотдаен, може да постигне добри резултати. Но от един момент нататък, прогресът спира, защото тялото си има граници. Много хора се заблуждават, че тези, които взимат химия, не тренират сериозно и разчитат на “вълшебните” хапчета и инжекции да свършат цялата работа. А нещата не стоят така. Когато се зобаш, всички усилия трябва да са двойни, за да извлечеш максимума от химията. Вярно е, че е вредно, но много от нещата, които приемаме като всекидневие са много по-вредни-цигари, алкохол, некачествена храна, антибиотици. Но обществото ги е приело и не ги осъжда, а милиони хора умират всяка година заради тях. Дали взимаш или не е въпрос на личен избор, но трябва да знаеш защо го правиш. Ако причината е, че си мислиш, че така ще сваляш лесно жените или ще впечатлиш някого, по-добре да забравиш. Но ако наистина обичаш спорта и резултатите, които постигаш ти носят вътрешно удоволетворение, ползите са повече от рисковете.
Защо да няма натурален бодибилдинг? Може би тук е истинския спорт на границата между красивото и здравословното..Бях чел някаква статия, в който един от топ културистите казваше “професионален културист и добро здраве са две напълно различни неща”.В последните 50-60 години хората са свикнали да гледат на сцената мутанти и искат да ги виждат още по-големи и по-големи, но за това трябва още повече химия.Аз лично съм от хората, които вярват че с знание, постоянноство, и спортен хъс няма невъзможни неща!Нека не бъда разбран погрешно, не говоря, че натурално може да направиш 60 рака при 3-4% мазнини, но смятам че за натурален бодибилдър 45-47 рака е наистина добро постижение.Самото чуство, че си постигнал нещо голямо с много труд те мотивира допълнително.Всеки може да зобне за 2 месеца да качи 3-4см ръка и до следващия цикъл.. и идва въпроса “Помощщщщ направи 3 цикъла и вече не мърдам искам нещо по-силно”.Трагичното е, че това става с все повече хора между 15-16 години, които просто не осъзнават каква грешка правят.Респект към всички като митака101 и ПеткоК .. и всичко останали от форума, които с много знания,воля и добра храна, тренират натурално и са постигнали забележителни резултати!Надявам се и ние малките като станем на вашите години да може да се похвалим с това, което имате вие.
Лично аз смятам, че веднъж открил зоба, професионалния културист по всякакъв начин ще опита да “чийтне” колкото и забранена да е субстанцията. “Натуралния” бодибилдинг е красив спорт, а спорта в съчетание с химията е по-зрелищен (и вече субективно красив). Подкрепям мнението, че човек, който няма професионални амбиции по-добре да стои далеч от анаболните стероиди, но също така смятам, че много мускулна маса, която да е перфектно изчистена не може да се постигне без помощта на химията...или е почти невъзможно (единици все пак успяват!).
казано от blizanko на 24.02.08, 09:17:
хахахахахаха
за това, че се стопява не е виновен протеина, ами храненето и отчасти тренировката.
казано от FRANKO1 на 24.02.08, 10:35:
казано от blizanko на 24.02.08, 09:17:
хахахахахаха
за това, че се стопява не е виновен протеина, ами храненето и отчасти тренировката.
като се смееш на глупавия ми въпрос ето един за по напреднали: защо е на прах?
blizanko протеина е на прах по следната причина - за да може от храната примерно яйца или мляко да се извлече екстракта, на първо място трябва да се премахне водата от дадената храна - това става чрез изсушаване така се получава примерно сухо мляко или яйца на прах, оттам има различни технологии които премахват и други вещества от храната за да се изолира протеина, в зависимост от технологията която се използва може да се стигне и до почти 100% само чист протеин който се смята за еталон на висше качество, точно тука е основната грешка която се прави като се смята че чистия протеин притежава висше качество - висшето качество е в първоначалната храна която освен протеина притежава и много други хранителни вещества които са в баланс едни с други и които заедно предразполагат тялото към оптимален за здравето и покачване на маса и сила режим отколкото изолирания протеин, затова може да се прогресира идеално с качествена храна,но не може да се прогресира само с добавки - те са едностранни докато храната е комплексна и покрива процеса на възстановяване чрез много механизми вследствие на разнообразните хранителни вещества в нея. Изследванията които се правят като се показва ползата от добавянето на добавки към храната показват повишаване на ползите, но те никога не се съпоставят с режими при които храненията на ден се увеличават т.е. се поема повече храна.
24.02.08
14:18
казано от Калоян Янкулов на 23.02.08, 13:03:
Да разбираме ли, че правилно сме разбрали темата е за натурален бодибилдинг? :) Понеже така и не сподели какво е това натурализъм.
Точно... темата е напълно точно разбрана. Натурален културизъм (бодибилдинг).
Не очаквах, че ще има толкова голям интерес!
24.02.08
14:21
казано от Калоян Янкулов на 23.02.08, 21:10:
Все пак сме “форум за фитнес”. Ако тук термините не са прецизни, не знам къде... Иначе - да, идеята се разбира, но не напълно от първия пост от автора на темата.
Да... абсолютно точен си и те подкрепям. Прав си, че нещата трябва да се назовават с точните им и истински наименования!
Благодаря за изразеното мнение!
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 24.02.08 14:26.
като се смееш на глупавия ми въпрос ето един за по напреднали: защо е на прах?
По същата причина поради която индианците си мелят пастърмата и получават “пемикан” - почти 100% протеин. На прах. Ама натурално - от сушено месо. Елементарно е - за по-лесно смилане и по-пълноценно усвояване.
Лично за мен избора е натуралната тренировка. Колкото по-натурална, толкова по-добре. Ама е скъпо.
На защитниците на “химията” да припомня, че тя си има доста странични ефекти, които някакси се попропускат при рекламата и.
През годините съм срещал доста здрави момчета, повечето от тях сега са слаби и болни.
Някои от тях си имат МНОГО сериозни здравословни проблеми.
Втрещи ме репликата на едно хлапе - трибоец :”Митак, сега се замислих, че трябва да доживея до 25”
В смисъл, че от години зобва и не е мислил за бъдещето си и като станал на 18 погледнал напред във времето ...
Получавам и лични от момчета по на 16-17 години, които правят цикли с дози за 3 пъти по-тежки от тях хора.
Това е порочна практика, която е в полза само и единствено на продавачите на зобта.
Познавам момчета, които на 70 кг лично тегло правят 3 и 4-ти цикъл. Това е смешно и жалко.
Защото някой не им е оставил избор. За да печели от родителите им. И за сметка на здравето им.
24.02.08
14:54
Искам да изразя своето мнение по отношение на стероидите.
Аз лично съм вземал. Признавам. Но смятам, че това е една от големите грешки в живота ми. Въпреки, че преди това изчетох доста материали. Запознах се обстойно с информация, относно повечето ползващи се такива препарати, относно техните протектори. Бях подготвен, за разлика от повечето начинаещи, които започват от раз, без да преценят рисковете. А те са много... като се започне от спиране ан растежа, проблеми - чернодробни, бъбречни и т.н., проблеми с половата сиитема, гинекомастия и ред мноооого, много. И никой не зане как да се предпази от тях, защото приемането на стероиди от подрастващите става с предаване на инфо от уста на уста, а не подкрепена с теоретични знания...
Приятели... мога да ви кажа само едно. Пуснах тази тема, понеже много често във форума се споменават химиите. Но никой не се исправя и да каже, че това е ОПАСНО. Не лошо, а опасно. А още повече че се прави с незнание.
Искам да ви разкажа за един мой случай, който никога няма да забравя... признавам си!
Веднъж в залата, в която тренирам се бяхме събрали и между сериите разговаряхме на различни теми. Появи се едно момче, което бе сравнително начинаещ. Познавахме се. Дочух от разговора между него и приятелите му, че си купил стероид. Приближих се и се включих в дискусията. Няма да споменавам името на химикала. Да, точно химикала. защото аз така приемам всяка химия. Между коментарите го попитах, знае ли как се взема. Формата на стероида бе инжекционен. Каза... “ООО.. че ти какво мислиш... удрям го във вената и започвам да раста!”
Останах втрещен. Усетих, че всякаш не бе случайно моето появяване.
Защо ви го разказвам. Тези, които са запознати с това, как трябва да се вземат тези неща... вече знаят защо. Това, което той смяташе да направи и то в залата... нямаше търпение да си отиде, а може би искаше да се похвали що за истински билдър е....
Това което смяташе да направи щеше да вкара полиция, следствие в залата, щеше да затвори залата, да изплаши много начинаещи и да ги откаже завинаги от спорта, а ое по-лошото... щеше да остави една майка и един баща без син.
Искам да кажа, на тези, които не занят. Когато стероида попадне чрез инжектиране във вена... стига за секунди до мозъка и предизвиква мозъчна смърт. Време за реакция - 0 секунди. Шанс за спасение на човека - 0%.
Когато му го обясних... остана втрещен. След време се убедих, че си го е бил, но вече след като му разясних много неща, едно от които да не посяга към него, но ако толкова много желае да го направи е добре да знае как ... за да не спре живота, който бие в сърцето му.
Ето ви един пример за това, което може да ви се случи. Няма да давам повече разяснения. Смятам, че това ще ви стресне достатъчно и ще се замислите дали да не се откажете да посягате към това.
Вярно е, че е въпрос на личен избор. Както всичко в нашия свят и живот... но го рпавете с разум и с образоване. Иначе се обричате на един сляп риск. Неоправдан... защото едва ли тук има толкова много бъдещи професионалисти. Всички тренираме ... както акза един от нас... за здраве и после за форма. Нека не забравяме това!
Съжалявам да дългия си пост. Ще гледам да избягвам такива публикации на менние. Но исках да споделя това с вас!
Успех!
Велине, прав си! Но този, който си е решил не можеш да го спреш, най-много да ти благодари за услугата, че му поясни за венозното инжектиране...
24.02.08
19:08
казано от Стоянчо на 24.02.08, 18:41:
Велине, прав си! Но този, който си е решил не можеш да го спреш, най-много да ти благодари за услугата, че му поясни за венозното инжектиране...
В интерес на истината сега дори не съм сигурен дали той осъзна пред какво е бил изправен. Има моменти, когато минава покрай мен в града и като че ли не ме познава. Не съм искал да ми благодари. Искам да са по-малко, а по възможност и да няма инциденти. Колкото повече момчета осъзнаят каква е опасността и това, че не си заслужава, толкова по-малко инциденти.
Има и друга страна... който иска да поеме този път... добре е да се образова на тема стероиди. Иначе се обрича на греки, които могат да му костват живота!
24.02.08
19:17
СПоред мен е близко до акъла че се бие в мускола .. това и други са ми разправяли за разни дето умират от биене на стероид в вената .. постъпил си много правилно евала ти правя !!!
Аз съм за стероидите, но след няколко години тренировки.А именно след като вече си изчерпал потенциала си и не “мърдаш” нито на сила ,нито на мускулна маса тогава е време за стероиди, а не месец след първато влизане в зала.Мисля че когато стероидния цикъл се направи както трябва и не се злоупотребява с тях страничните ефекти са почти никакви.И айде да не си кривим душата- тези които зобят изглеждат много по-добре от тези които не го правят.
Между другото преди около година в предаването на Недик се обади някакъв индивид(предполагам някой пубертет) и каза вече цяла седмица си биел тестостерон (май че беше пропионат) венозно.Той разбирасе му каза да спре веднага и да благодори на Господ че е жив.
Вчера докато се прибирах в Пазарджик с влака пътувах с един бивш съученик.Той е висок и много слаб и ако видите ще никога не е влизал в зала.Ама той ходи и е почнал да зоба, а тренира сериозно едва от месец.Извади ми няколко опаковки с метан и винстрол (и двете на таблетки) и ми каза че сега ги взимал за да подготви рецепторите за стероидния цикъл който щял да почва скоро.По голяма глупост не бях чувал.На всичкото отгоре каза че почва и хормона на растежа.Е за това не знам какво да кажа.Аз разбира се му казах че не е редно, но някакъв “културист” му казал така да прави и той го слуша.Като иска да си съсипва здравето негово си е.
ПС: Никога не съм зобил и в краткосрочен план нямам намерение,за в бъдеще.....
Разбира се,съгласен съм с колегата по-горе.Да се зоби,но с акъл и пиниз.За съжеление новаците,а и не само,свързват нашия спорт с химията и това,че нещо все трябва да се лапа,за да имаш успех.Нормално е някой,който едва прохожда в тоя спорт,като види някой назобан батко да се комплексира и в тоя момент си казва “би му майката и аз се назобам” и така стават белите.
Поздравления за Велин,спасил е живот,евала.
Мнението беше редактирано от Финдо на 24.02.08 21:09.
24.02.08
21:50
Твърдо против анаболните стероиди съм !
По едно време почнах да се изкушавам, но след като си направих труда да прочета за кво става въпрос, за странични ефекти и т.н се отказах напълно ! Като се почне от оплешивяване и се стигне до цироза на черния дроб... просто не си заслужава !
казано от Aquiles на 24.02.08, 20:23:
И айде да не си кривим душата- тези които зобят изглеждат много по-добре от тези които не го правят.
Възможно е, но само при равни други условия (т.е., хранене, тренировки, стаж, генетика и т.н.). Само със зоб не става.
25.02.08
06:22
казано от Wrestling_pro на 24.02.08, 19:17:
СПоред мен е близко до акъла че се бие в мускола .. това и други са ми разправяли за разни дето умират от биене на стероид в вената .. постъпил си много правилно евала ти правя !!!
Виж... аз никога и не съм мислил, че съм постъпил неправилно. Благодаря ти все пак за хубавите думи.
1. В случая идеше реч за пълна неосведоменост.
2. Едно младо момче щеше д аси отиде от едното нищо. После щяха да пишат какви ли не глупости. За дрогирано момче, че залата разпространява наркотици, че там има дилъри, които притискат момчетата да взеамт такива неща и ред други простотии. А никой янма да засегне точния проблем. Още повече, че аз познавам хората, които са собственици на залата. Това са хора, които дълги години са отдадени на това да изграждат професионални спортисти, макар и не в областта на културизма.Зная, че са хора, които знаят какво е да поемеш един млад организъм и да изградиш войн от него. Именно войн, защото те са треньори по джудо... Републикански, световни шампиони... семейство. И знаят цената на славата. И едно хлапе, което с невежеството си тръгва напред с намерение да расте... щеше да съсипе себе си, семейството си и хората, които са изградили име, носили са славата на България извъм пределите на Европа... и с каква цел... да стане голям за около месец - два... защото в повечето случаи зобенето е с цел да се напомпат за лятото... (Нямам предвид момчетата, които са професионалисти. При тях нещата стоят на съвсем различна плоскост).
Но като си помисля, колко поразии щяха да станат...
Затова това е и моя призив към всички начинаещи. Лесно е да се подлъжете към това да вземате стероиди. Всичко е въпрос на желание и мотивация. И всеки си е прав за себе си. Но ви моля... ЧЕТЕТЕ... не се впускайте в такива изпълнения преди да сте се запознали с всичко. Когато аз започнах да тренирам нямаше почти никаква литература за това. Тогава бе табу да се говори за стероиди и никой, почти никой не смееше открито да коментира... Сега има книги и публикации навсякъде. Мога да ви упътя, ако желаете... пишете ан лична .. ще ви кажа откъде да се осведомите. А мисля и други момчета могат. Само не посягайте нахаос! Преди да сте прочели плюсовете и минусите за даден стероид. Преди да разберете какви са протекторите...
И най-накрая, а може би в самото начало... помислете струва ли си... дали малко мускулна маса, изградена за месец... за да станем големи само за лятото си заслужава ударите по черен дроб, бъбреци и мъжествеността.
Ако прецените, че си заслужава... четете преди да посегнете. Един факт да се изпусне... може да ви коства много.
Не искам да звуча, като че ли убеждавам някой да не взема или каквото и да е там. Призовавам момчетата да четат повечко... за да се предпазят от хаотичното... Защото там няма прошка!
Може би прекалих, с повтарането на “четете”. За което моля да ме извините, но се надявам да не е било безцелно!
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 25.02.08 06:25.
25.02.08
08:24
Честно казано, малко ми е трудно да пиша в тема като тази, защото хем съм съгласен с теб, Велин, хем не. Това момче, което е щяло да се боцне във вената е тъжен пример за крайно несериозното отношение не само към стероидите, но и към нашия спорт. Но хайде, такива като него са единици, за щастие. Съгласен съм, че стероидите вредят. Виждал съм хора с огромна гинекомастия, проблеми с какво ли не, но... мнозина пак се зобят. Няма смисъл да се говори за “плажните” културисти, там е ясно на всички. Но ако ти имаш високи цели(не е нужно да са състезателни) и тези цели стават все по-високи, няма ли да прибегнеш към химията след един момент? Умният човек би си направил труда първо да прочете, да разпита и после да се назоби. И ако се храни правилно и е високо мотивиран, резултатите ще бъдат също високи. В такъв случай не е ли оправдано? Не съм съгласен, че химията е опасна, вредна да, но опасна е пресилено. Опасно е отношението ни към нея.
25.02.08
09:08
казано от Ultima Ratio на 25.02.08, 08:24:
Честно казано, малко ми е трудно да пиша в тема като тази, защото хем съм съгласен с теб, Велин, хем не. Това момче, което е щяло да се боцне във вената е тъжен пример за крайно несериозното отношение не само към стероидите, но и към нашия спорт. Но хайде, такива като него са единици, за щастие. Съгласен съм, че стероидите вредят. Виждал съм хора с огромна гинекомастия, проблеми с какво ли не, но... мнозина пак се зобят. Няма смисъл да се говори за “плажните” културисти, там е ясно на всички. Но ако ти имаш високи цели(не е нужно да са състезателни) и тези цели стават все по-високи, няма ли да прибегнеш към химията след един момент? Умният човек би си направил труда първо да прочете, да разпита и после да се назоби. И ако се храни правилно и е високо мотивиран, резултатите ще бъдат също високи. В такъв случай не е ли оправдано? Не съм съгласен, че химията е опасна, вредна да, но опасна е пресилено. Опасно е отношението ни към нея.
Ще си позволя да коментирам думите ти. Прав си... как то сам споменах... аз също съм вземал химия, но всеки знае, че резултатите с докато я вземаш. Вярно е... както и да го погледнем... ние сме живи докато ядем, ако спрем за определен период да се храним... умираме... и може би ще си прав, ако се опиташ така да ме обориш.
Но като се има предвид, че към химията посягат незапознати, да не казвам неуки по темата... става страшно. Казваш... за щастие са единични лучаите... но ти едва ли не си забелязал колко по-малко и по-малко подразстващите се зачитат в каквото и да е. Всеки иска да влезе в залата, да му кажат... хайде това вдигни така, сега това така... купи си това и това.. и си готов.
Когато рзказвах случката... реших, че не е нужно да споделя нещо и умишлено го пропуснах... но мисля, че е добре да го кажа... съвета за това как да си вкара стероида е бил от този, който му го е продал. Не зная кой е бил, нито откъде се е снабдил, макар, че не е трудно да си намериш... всички го занем. Жалкото е, че поне продаващия е добре да внимава... а и той явно е някой, решил да изкара малко парички. И какво става... един неук с желание за растеж... щеше да я свърши еднааа... не мис е мисли.
Но си прав, че когато нещата са с мисъл и знание... не са толкова опасни... но не са безвредни... помисли само над нещо друго... антибиотиците, които в днешно време така се изписват... те лекуват (уж). Изписват се от медицински лица... мсиля, че всеки е запознат как действат те на организма, как увреждат биологичната среда в организма... и т.н.... това все пак не е съществото на темата...
А иначе са лекарствени средства. Хормоналните препарати според мен са вредни... още повече, че дозите са несъобразени и ....
Мисля всеки може сам да довърши изречението!
1. http://www.bb-team.org/forums/viewthread/11500/
2. http://vikthebig.phpbbsite.com/aiaaieie-noa-ieaee-no-aie-ie-aoaeoe-t70.html
3. http://vikthebig.phpbbsite.com/aiaaieie-noa-ieaee-t68.html - ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 2.
ТОВА Е СМО ЧАСТ ОТ НЕЩАТА... ОСТАНАЛИТЕ МОЖЕМ САМИ ДА НАМЕРИМ... ИМА МНОГО ПУБЛИКАЦИИ!
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 25.02.08 09:12.
Статиите са интересни наистина.Да припомним,че черният дроб е под ребрата долу вдясно на гръдния кош.Всеки който има там тежест, болка, дискомфорт,да тича на гастроентеролог.Свиването на тестисите може да доведе до безплодие,стерилитет.
25.02.08
14:00
казано от Миро на 25.02.08, 13:11:
Статиите са интересни наистина.Да припомним,че черният дроб е под ребрата долу вдясно на гръдния кош.Всеки който има там тежест, болка, дискомфорт,да тича на гастроентеролог.Свиването на тестисите може да доведе до безплодие,стерилитет.
В интерес на истината свиване там може да е породено и от мускулен дискомфорт. Недей така, че някой може и да се стресне и да хукне... а от цялата работа да си докара нещо. Но си прав, че е добре да си обръщаме повече внимание... затова е нужно всеки в процеса на тренировки, хранене и т.н. и да се стреми да опознава себе си.
смело мога да кажа, че културизма така или иначе е н само вдигане ан тежести. той е наука, както и повечето спортоте, но не се гледа на него достатъчно сериозно... от самите спортуващи, а камо ли от непросветените...
;-)
Най-кофти е начина на мислене тип: “Е да бе...срещат се единици, на които им се случват подобни неща”. Но никой не знае дали ти няма да си от тези единици, които ще съжаляват за скорошния стероиден цикъл, или пък след 10-20 години. Странични ефекти винаги има, но не знаеш какви точно ще се проявят при теб и никой не е застрахован срещу най-страшните (проблеми със сърцето и т.н....).
ПП. Вероятно привържениците на стероидите четейки темата си казват ‘аман от чувствени речи и високопарни думи’, но това си е самата истина.
Мнението беше редактирано от ozo на 25.02.08 14:38.
Ще допълня още нещо.Дано е по темата.Имаше много въпроси,да тренирам ли болен,след алкохол,антибиотици и други токсични вещества.Знаем,че черният дроб е като акумулаторна батерия за енергия и вещества.След тежко натоварване заряда спада и трябва да изчакаме пълното възстановяване (презареждане).То е силно затруднено при комбинирането на разни вредни фактори-алкохол,лекарства,стероиди,химия,изтощаващи тренировки и други.Комбинация от изброените увеличава вредното въздействие на квадрат,на трета степен и т.н.Тоест всеки който иска добро здраве да избягва тия лоши съчетания.Пил си и отлагаш тренировката.Същото е с лекарствата.Имал си тежко,изтощаващо натоварване.Изчакай пълно възстановяване и тогава алкохол,медикаменти и подобни.