25.12.04
18:00
Преди няколко дни забелязах в огледалото една бучка колкото грахово зърно под мишницата си. Почти прозира през кожата, викам си “да не е лимфа” и тичам при доктора.
Сложи ми манту, кръвни изследвания ще си правя и ми каза че това чудо най-много му приличало на фиброаденом (доброкачествено образование от съединителна тъкан). Но още не се знае на 100%, щото резултатите ми ще са готови в понеделник.
Накратко: имам 4г. стаж в залата и за пръв път виждам такова нещо. Не употребявам стероиди, с ест. хр. добавки не прекалявам...
Не ме боли, твърдо е, няма кръвонасядания и т.н.
Някой ако има същия проблем нека сподели!
Не е ли възможно да е мастно образование някакво. Защото съм чувал за затластяли хора на ,които им се получава такова нещо.Незнам дали има оправия това но щом е тумор някво няма.
по-здрави
25.12.04
19:22
Не е мастно натрупване (твърдо е) и лекарите са сигурни че не е.
Не е опасно и не ми пречи, но докторчетата ми казаха че ако не го искам ще требе нож. И ми е интересно ако някой е имал такова, дали след време му се е махнало от самосебеси.
25.12.04
21:07
Моя позната имаше подобни буци. При нея, обаче те едрееха, а след това пробиваха през кожата и изтичаха под формата на гной! Това беше отдавна и нямаше последствия. Незная друг случай.
25.12.04
21:52
моя определено не е такъв :D и слава Богу!
26.12.04
21:28
Аве ти ме изненада максимално....
Сигурен ли си, че точно това е диагнозата?????
Да не говоря повече, че може да обидя лекуващия ти лекар, но както каза Емо, да не е по скоро някакъв липом или киста?
Защото фиброаденома действително е сравнително безопасно заболяване.
Което обаче определено свързвам с едни жлези в гръдната област, които имат само жените.....
Е, аз не съм лекар, може и да греша.
Във всеки случай според мен не избързвай с рязането.
Манту е... Аве да не коментирам, ама туберкулозата според мен дава по - други подувания от прозрачни и подкожни. Нищо, все пак не вреди.
Според мен си снимай гърдите и питай за някаква биопсия ако могат да направят....
Аве дано аз съм глупав и греша в случая. Обаче ако не греша, не си при верните хора...... И вероятността да греша е малка....
Поздрави и се оправяй бързо
28.12.04
10:22
Д3ВЕР дано да грешиш.
Тая диагноза не ми я постави GP-то (щото като и показах гледаше като тресната :D ), а некъв специалист по...абе нема значение...така. Това не се получава само при жени, а и при маже (образува се от сухожилия) и не е опасно. Засега не мисля да минавам под ножа (въпреки че е Коледа :D ).
28.12.04
15:14
Току що за по - голяма сигурност проверих и в Интернет и трябва да ти кажа, че мнението на Гугъл, поне докъдето разгледах, не се различава от моето.... Женски тумор....
Тумор на сухожилия? Братле, това ще доведе до невъзможност за движение... Всъщност фибри мисля, че е влакнестата тъкан, а самото понятие аденом без наставката го свързвам с вътрегръден... Т.е. далеч не става дума за сухожилия непременно.
Във всеки случай искай задължително снимка на гърдите и евентуална биопсия. Въобще не знам закво са ти го пуснали туй Манту, а не са ти проверили гърдите..... Калпава работа.
И - мой съвет - посети и друг лекар. Ако ще платено да е. Туморът не е шега работа, ако и тези видове да преминават леко.
28.12.04
22:15
Уфф не знам утре ще получа резултати от разни изследваниия и при първия си досег с нет ще ви кажа кво е станало (това ще е нейде догодина :D ). М/у другото и аз рових и наистина “фиброаденом” е типично женско заболяване на мл. жлеза :shock: ‘Баси малоумните доктори: фиброаденом, а като го питах “ко туй???” ми вика че било доброкачествено образование от СЪЕДИНИТЕЛНА тъкан! Оди ги разбери....както и да е радвам се че все пак е ДОБРОКАЧЕСТВЕН :D
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ!!
03.01.2005 г. ОЦЕЛЯХ! :D Нищо ми няма, засега ще го оставя така.
08.02.05
19:36
08.02.2005 г. Днес се сетих за тая гад и гледам - почти изчезнала! :shock: Бахти кефа :D С мъка се напипва - много мека, сигурно до дни ще изчезне. Както каза един познат - бил съм скъсал мускулно влакно. Вий какво мислите?
Поздрави на всички 8)