25.12.04
19:56
Значи винаги съм се чудил на чистата свинска паржола(без сланини и т.н) кое и е кофтито :) сеа по празнците особено коледа ко друго са яде :)? Та някои да ми обясни ако може...
И самото месо на прасето мисля, че не е особено полезно, както казва и Емо, но пък и при него мисля че бяло месо няма (или жестоко се бъркам? поправете ме ако греша така грубо, ама свинско от години не съм ял), а пък полезното е именно бялото, защото няма никакви мазнини и повечето полезни вещества са там, но не питай кои - не ги знам (съдържаше повече протеин мисля че!?)
26.12.04
21:04
Взимаш 2 паржоли - телешка и свинска. И двете са видимо без тлъстини. В свинската, обаче тлъстото е повече, дори и да не се забелязва! Холестерола е един от съпътстващите свинското месо агенти. Аз имам и някои други предубеждения, но ще ги запазя за себе си.
27.12.04
06:02
Като цяло съм крайно несъгласен с методите на захранване и отглеждане на животните (за веществата, с които ги третират), за начина на обработка (някои “Е” та ме притесняват) и съхранение на месните храни (разбира се недостатъчно добрия санитарен контрол) и да не продължавам...
Тук си много прав - особено лятото съм попадал на тотално развалени меса, включително от Била и Метро. Човек трябва да внимава какво купува, а най-добре да се сприятели с някой месар да му дава хубаво месо. Относно санитарния контрол и храненето на животните също съм съгласен, но нямаме избор, освен да не ядем никакво месо...
Аз пък имам предразсъдъци относно протеиновите препарати и изобщо всички хранителни добавки - качество на източниците, условия на обработка и изолиране, качество на пречистването и примеси в крайния продукт. Има много питанки и ако човек почне да се замисля много трябва изобщо да спре да се храни.
28.12.04
02:49
Захранват мого от добитъка с костно брашно и орални стероиди... Срещу ензимните и витаминните комплекси, против нямам!