Свинското месо???

25.12.04
19:56

Значи винаги съм се чудил на чистата свинска паржола(без сланини и т.н) кое и е кофтито :) сеа по празнците особено коледа ко друго са яде :)? Та някои да ми обясни ако може...

25.12.04
20:11

Няма нищо лошо ! Само ако имаш висок холестерол и тн. .
по-здрави

26.12.04
02:55

И самото месо на прасето мисля, че не е особено полезно, както казва и Емо, но пък и при него мисля че бяло месо няма (или жестоко се бъркам? поправете ме ако греша така грубо, ама свинско от години не съм ял), а пък полезното е именно бялото, защото няма никакви мазнини и повечето полезни вещества са там, но не питай кои - не ги знам (съдържаше повече протеин мисля че!?)

ВН

26.12.04
21:04

Взимаш 2 паржоли - телешка и свинска. И двете са видимо без тлъстини. В свинската, обаче тлъстото е повече, дори и да не се забелязва! Холестерола е един от съпътстващите свинското месо агенти. Аз имам и някои други предубеждения, но ще ги запазя за себе си.

27.12.04
00:25

Защо ще ги пазиш? Трихинелозата ли имаш предвид?

ВН

27.12.04
06:02

Като цяло съм крайно несъгласен с методите на захранване и отглеждане на животните (за веществата, с които ги третират), за начина на обработка (някои “Е” та ме притесняват) и съхранение на месните храни (разбира се недостатъчно добрия санитарен контрол) и да не продължавам...

28.12.04
02:28

Тук си много прав - особено лятото съм попадал на тотално развалени меса, включително от Била и Метро. Човек трябва да внимава какво купува, а най-добре да се сприятели с някой месар да му дава хубаво месо. Относно санитарния контрол и храненето на животните също съм съгласен, но нямаме избор, освен да не ядем никакво месо...

Аз пък имам предразсъдъци относно протеиновите препарати и изобщо всички хранителни добавки - качество на източниците, условия на обработка и изолиране, качество на пречистването и примеси в крайния продукт. Има много питанки и ако човек почне да се замисля много трябва изобщо да спре да се храни.

ВН

28.12.04
02:49

Захранват мого от добитъка с костно брашно и орални стероиди... Срещу ензимните и витаминните комплекси, против нямам!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1