Какъв би могъл да бъде приноса на България към Европейския съюз с цел неговото утвърждаване в свeтовен мащаб ?

05.03.08
18:54

В училище ме натовариха с не леката задача да напиша една тема , с нея и още 5 ще се представим в Страсбург . Обаче сега изпаднах в тежка форма на творчески “запек” и нямам никаква идея . Тъй че реших да се допитам за идей до вас съфорумци . Темата ще я пиша на български и след това ще я преведа на английски .

Ето темата : По - динамична Европа / A more dynamic Europe
Какъв би могъл да бъде приноса на България към Европейския съюз с цел неговото утвърждаване в свeтовен мащаб ?
What could be the contribution of Bulgaria to the European Union on purpose of its approval at worldwide importance ?

Ако някои има идея да я напише , пък аз ще търся информация и  полека лека ще пиша темата :) .

Темата беше редактирана от GH0$T на 05.03.08 18:58.

MO

05.03.08
21:12

Ако е есе не ти трябва информация,ако е доклад или нещо подобдно,да но есе... Еми ако трябва да бъдем честни с нищо не можем да помогнем,но ще ти предложа като идеи да пишеш за нашите традиции,ето например сега мартениците, също така и талантите на България (обичайното - Джон Атанасов;певицата дето и пуснаха песента в космоса Валя Балканска май беше..;и световния рекорд на Стефка Костадинова 209 см скок и т.н.) Според мен с тези неща можем да утвърдим,наистина бая трудна тема...

На първо четене ми идват следните идеи:
1. Етнически модел - мирно съжителство на доста разнообразни етноси
2. Религиозна толерантност - на границата между християнството, исляма, даже и юдаизма
3. Членство във формации на международна сигурност, като НАТО, ООН и т.н.
4. Бърз икономически растеж - изпреварваме почвечето държави в ЕС по този показател, макар и да оставаме по - бедни от тях
5. Активни външноикономически връзки със страни, външни за пакта - Сърбия, Русия, Турция
6. Надежден съюзник, хардлайнер на фона на някои колебаещи се членове или такива с един крак вътре, като Великобритания
Примерно... Може и друго, може и това да не ти хареса, не знам...

06.03.08
06:59

Към D3BEP ще добавя стабилност на Балканите и в крайна сметка доближаване целта на ЕС за обединена Европа и общ икономически пазар.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.03.08 06:59.

06.03.08
07:27

Ужас.
С какви папагалски простотии ви занимават, мамата си трака.
Само дето няма да си имате малка книжка, шарена връзка и калпак. :P

Мнението беше редактирано от 6th на 06.03.08 07:28.

06.03.08
11:44

казано от С7АЛК3Р на 06.03.08, 07:27:

Ужас.

Момчето най-нормално иска помощ по поставена задача, а ти се изцяпваш комкото толкова умно, колкото и адекватно... Май теб не са те занимавали достатъчно с ‘папагалски глупости’ в училище. :)

Предложенията да Дзвера са много прецизни според мен, остава ти само да доразвиеш, като събереш повече конкретна информация и направиш логическите връзни от едното към другото. И не забравяй, че подпълването на едно такова ‘досие’ не е нещо което ти тепърва трябва да измисля. Има си вече написана информация, която трябва да събереш и подредиш.

06.03.08
12:12

казано от tpd на 06.03.08, 11:44:

казано от С7АЛК3Р на 06.03.08, 07:27:

Ужас.

Момчето най-нормално иска помощ по поставена задача, а ти се изцяпваш комкото толкова умно, колкото и адекватно... Май теб не са те занимавали достатъчно с ‘папагалски глупости’ в училище. :)

Предложенията да Дзвера са много прецизни според мен, остава ти само да доразвиеш, като събереш повече конкретна информация и направиш логическите връзни от едното към другото. И не забравяй, че подпълването на едно такова ‘досие’ не е нещо което ти тепърва трябва да измисля. Има си вече написана информация, която трябва да събереш и подредиш.

Нищо против предложенията на Дзвер. Всъщност, смятам че са доста подходящи за развиваната тема.
Нищо против и човешкото желание на Ghost да получи помощ. Не мисля, че съм го обидил с нещо.

Е, какво толкова те притеснява, че смятам подобна бозава тематика за много близка с една друга бозава тематика?
Не съм ти искал квалификация на изказването си, нали?

Може би наистина не са ме занимавали по-малко с папагалски глупости в училище...та все още са ми неприемливи.
А при теб как е положението? Искаш ли да си заслужил герой на Труда, Демокрацията и Евроинтеграцията?

Мнението беше редактирано от 6th на 06.03.08 12:16.

06.03.08
13:38

Няма проблем , даже имаме и фишу-та ( нещо като връзка) . Много благодаря за идейте :) .

18.03.08
13:48

Освен всичко което каза Д3ВЕР бих споменал откъм исторически план , че ние и гърците сме единствените народи които от началото на цивилизацията до днешния ден сме си запазили името , и Европа заслужава нащето присъствие , не обратното както повечето хора си мислят.

Гърците са се казвали Елада, Византия, Епирско деспотство и т.н. Името им е сравнително ново.

Доколкото знам България има много добри външнополитически отношения със страните от близкия изток.Може Ес да се възползва от тях.

казано от Иван Шишманов на 18.03.08, 16:03:

Доколкото знам България има много добри външнополитически отношения със страните от близкия изток.Може Ес да се възползва от тях.

:cheese:
ИмаЛА...
С кои да се възползва ЕС?
Бяхме в добри отношения с Иран, Ирак и Либия... С тях наистина въртяхме сериозни неща...
Сега тато отвъд океана каза да слушкаме и ние слушкаме... И нямаме добри взаимоотношения с никоя арабска държава...

Според мен трябва да истъкнеш нашата страна като нещо повече от Европейския съюз, нашата история и историческите богатсва(които в голяма степен са разграбени) са много по-големи и значими от повечето такива на другите страни в Европа, ние сме дали на европа много повече от много други нации, тези теми мен малко ме натъжават, защото именно тази европа която иска сега да ни направи пълноправна членка, в не дълечното минало направо ни наеба в дупето(извинете за израза), толкова ни усакати, като територия и икономическо развитие, че сега сме едни от  най-бедните на този континент, а сме били толкова велика нация.....

20.03.08
20:07

Най - голямото богатство на една държава това са хората, напиши нещо оригинално, нещо което което ще привлече вниманието им, напиши какви хора са българите кои са хубавите им черти и какви европейците не са и няма да бъдат.

21.03.08
10:11

грешка

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.03.08 10:12.

HE

21.03.08
11:56

Какво може да помогне България ли ами от членството ни насам сме дали повече от колкото сме получили, а след като спряха и плащанията по някои проекти се превръщаме във спонсори.
Подпомогнахме доста икономическия разстеж на някои други страни членки затривайки някои от най-печелившите ни области.
Тук май мнението ми се препокрива с това на С7АЛК3Р едно време имаше друг вид пропаганди сега е модерно имената да се сменят. Остава да вкарат задължително за училищата сини връзки на жълти звездички и да ги връзват на деня на присъединяването на държавицата ни към ЕС в двора на Външно министерство.
Като цяло мога да обощя така “Същите прасета в нова кочина”.
Призрак разбирам те и аз бих зациклил ако трябваше да пиша подобни глупости по настояване на някой заел Г-образна поза за кауза с която и той самия не е наясно.

Идеята на такава тема момчета е кои сектори да се развиват, кои продукти да се мъчим да продадем, даже и нематериални - като опит, като връзки, и кои проекти да се напънем да ни финансират, щото сме най - добрите.
А иначе няма съмнение, че сме периферна новопроизведена колония на ЕС. Но лично аз мисля, че като колония на САЩ никак няма да ни е по - добре, а Русия не опази собствената си територия, че да си мислим за руска колония. Пък и от Германия засега лошо не сме видели.

Другото, което си мисля: Духът момчето сигурно отдавна има шестица на есето. Сподели бре човек. Защо ни оставяш да се мъчим :)

21.03.08
17:26

Май най добре да обясня цялата работа покрай есето/ темата . Такаам , всичко почна към февруари месец когато почнаха да се търсят хора в нашето училище с познания по английски език и ето ме мен в тази “групировка” . Училището ни поради някакви заслуги(останали неясни за мен) на един клуб по EU е едно от 8-те у-ща в странта което ще изпрати 25 човека в Страсбург(Франция)  в европейския парламент да обсъжад 5 теми ( тоест 5 групи по 5 човека). Там ще има представители на повечето държави от ЕU пак като нас с 25 човека и 5 теми . Всяка група си има предводител ( и тук съм аз:) ) които ще дискутира темата с ръководителите на другите групи за 2 дни . Тоест ние ще сме европейски депутати тъй да се каже . И от там идва тази тема която междувпрочем вече е готова благодарение на цялата група ( събрахме се и се поизпотихме ) и естествено свежите идей които вие дадохте . Цялото пътуване се спонсорира от ЕU ( макар с автобус :) ) . Информацията още не е пълна но това ни казаха че е и ще става , най сигурно ще се разбере всичко на 22.04 когато потегляме  . Ако искате задавайте въпроси и доколкото мога ще отговарям .

пп: при желание след като я преведа утре на бг ще я постна :)

21.03.08
18:26

Интересно ще е, но недей да я постваш в нет-а предварително. Първо го прочетете, после ще го зяпаме ние. :)
Успех!

Мнението беше редактирано от 6th на 21.03.08 18:26.

21.03.08
18:57

Мда , като се замислих си прав . Значи темата чак май месец :) .

Оу, че е по - сериозно, отколкото и аз си мислех.
Слушай тогава.

България е от страните, членки и инициаторки на организацията на страните от черноморския регион и организацията за черноморско икономическо сътрудничество(ЧИС).
Заедно с Румъния тя е сериозно черноморско лоби на Евросъюза.
България е домакин и организатор на Икономическият форум за Югоизточна Европа; мисля,че ежегоден или през две години - в НДК. Цел: източен икономически блок.
България е инициатор(макар че Турция ще го лапнат, нема кой да ги бие) на процес по обединяване на фондовите борси в региона. Едно време каот студент участвах в организацията на първата среща, в София, в хотел Москва. За съжаление сега процесът е затруднен от Косовци и други нароени държавци.
България е, общо взето, шампион по спазване на правилата и целите на ЕС и е сериозен защитник на неговите интереси в регийона.
Освен това България следва да бъде център на сигурността в ЕС. Тя е етнически модел, но е и врата към ислямизма, към азиатските наркотици и контрабанда с хора и органи, която трябва да остане затворена.
И т.н.

23.03.08
12:47

Днес имахме среща с един евродепутат българин и той ни помогна много за темите и ни обясни много неща за парламента , начина им на действие , гласуване , цел , история и въобще всичко ( Кристян Викенин се казваше ) .
Също така темата претърпя още една обработка и беше добавена нова информация ( за мен) за това коет D3BEP написа за ЧИС , за това че България е въвела почти всички правила , закони за много кратък период  и още много . Очертава се да е едно доста серизно приключение :) .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1