06.03.08
04:45
Хора, тренирам от известно време, като спазвам НВД и взимам L-Carnitine. Свалих доста килограми и са съжаление не само мазнини ами сигурно и малко мускулна маса, от къде може би ми идва загубата на силата, но не пиша този пост (тема) за да се оплаквам и да питам за това. Въпроса ми е друг. Аз имам не много лиша физика и ръката ми е голяма. Не съм я мерил, но ще го направя и ще ви кажа. Проблема обаче идва от там,че аз като стисна бицепса си е той е голям, изглежда и леко релефен, но е мен като тесто. Никаква твърдост. Както се казва ‘пилешки мускул’ ;( Много хора питат за релеф, аз питам как мога да го стегна да е твърд и здрав и тогава ще му мисля за още релеф (ако се налага).
06.03.08
11:41
разнообразявай упражненията,като залагай на основните и по-тежки.
Кажи с какъв стаж си, по каква програма тренираш и хранителния си режим...тогава може да ти помогне някой с по-конкретни съвети.
06.03.08
12:00
Първо явно тренираш от скоро и мускула ти още не е “качествен”.
Второ като не ядеш въглехидрати мускула е по - плосък и мек.
06.03.08
13:47
Гайдаров, голяма глупост каза за въглехидратите, без да се обиждаш.
Аз от няколко месеца ям нищожни количества въглехидрати на ден, а пък бицепса ми е твърд.
Даже смея да кажа, че откакто не ям въглехидрати бицепса ми е станал доста по-твърд ...
Мнението беше редактирано от tbby на 06.03.08 13:47.
Релефът според мен е въпрос най-вече на процент подкожни мазнини, или с други думи - на хранене...
Тренирай си и ще става само по-твърд и по-голям.
06.03.08
15:29
Ами прави силова тренировка т.е. в диапазона до 5 повторения а общо в серии между 25-30 повторния. Тва за въглехидратите нема връзка просто
06.03.08
15:42
Години: 18
Килограми: 83 (преди месец и нещо 92-3)
Височина: 180
Стаж (преди): 1 година ходих 3-4 месеца, след това прекъснах
Стаж (сега): 1 година след като поднових - 3 седмици
Добавки: от 1 седмица L-Carnitine
Хранене: наподобяващо НВД ->
- закуска овесени ядки (80-100 гр.) с кисело мляко (1%)
- обяд 13:00 - 14:00 - пилешки пържоли (200 гр.) + салата (зеле и моркови или домати и краставици)
- следобедна закуска 16:00 - 16.30 - месо (около 150 гр.) или риба тон (консерва в собствен сос 150 гр.) + салата (||-||-||)
- тренировка 17:00 - 18:00 (някъде там започвам) и продължителност до 1 час (подробности по-надолу)
- вечеря 20:00 - 21:00 - месо или пържоли или риба тон (не повече от 200 гр.) + салата (||-||-||)
(като се има предвид, че следобедната закуска и вечерята като храни им сменям местата, някой път,както се подразбира от написаното)
- тренировката
почнах с програмата:
• първи ден - гърди, крака, корем, кардио тренировка
• втори ден – бицепс, предно рамо, кардио тренировка
• трети ден - почивка
• четвърти ден - трицепс, корем, кардио тренировка
• пети ден – почивка
• шести ден - гръб, задно рамо, трапец, кардио тренировка
• седми ден – почивка
но сега я промених на:
• първи ден - задно рамо, предно рамо, трапец, кардио тренировка
• втори ден – бицепс, корем, кардио тренировка
• трети ден - трицепс, кардио тренировка
• четвърти ден - почивка
• пети ден – гръб, корем, кардио тренировка
• шести ден - гърди, крака, кардио тренировка
• седми ден – почивка
Какво мислите и за програмата?
06.03.08
19:15
Не говори глупости. Когато си на НВД мускулите ти изглеждат по-плоски, а за мекото незнам, но може.
Мнението беше редактирано от difference на 06.03.08 19:27.
07.03.08
12:42
Още информация за мен:
Бицепс: 34
Гръдна обиколка: 105
Талия: 85
Прасец: 42
—-
Килограми: 82
Височина 180
Искам да попитам дали е добре да съм на НВД, докато стана 75 кг... поне аз толкова желая... и след това какво да правя... Как да си запазя килограмите като не позволявам те да станат повече от 76 - 77 кг ??? И на всичкото отгоре да мога да приемам въглехидрати за да се справя с бицепса тип “мекица”?
07.03.08
12:44
Продължавате да ръсите бисери, но вие си знаете.
А сега дали може да ми обясните какво е и как изглежда “плосък мускул”?
@MoonMaster
Колега, тренирай си нормално, мускула ще стане по-плътен с времето и съответно по-твърд.
Мнението беше редактирано от tbby на 07.03.08 12:48.
19.01.11
16:43
Само ще ти кажа, че tbby е прав :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече