27.12.04
06:16
Значи реших от новата година да почна с чистенето(просто не ми се чака чак до пролетта).Ще чистя за 1 път и се нуждая от вашата компетентна помощ....За начало да кажа най-важното
Висок съм 178см.,19г. ;84-85 кг.,гръб 122см,талия 91см,корем 95см,бицепс 41см.....Решил съм да права тренировки с по 3 серии(примерно лег 3 серии,полулег 3 серии,ското за бицепс 3 серии и тн.) с 20,15,12 повторения на всички уреди(естествено с по леки тежести) и в края на тренировката 20-30 мин. кардио(пътека или колело).Това ще го правя през ден.Въпросът ми е дали ще има ефект и ще успея да орелефя тялото си без да губа голяма част от мерките?
пс.И горе-долу колко време протича този период на чистене?
пс2.Естествено ще съм на НВД.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:53.
Каква е разликата между талия и корем, че си ги дал различни? Намали си повторенията, орелефяването става с диета, а не с много повторения. Упражненията ще ти трябват за да си запазиш мускулната маса, така че ще трябва да си тренираш тежко, ако не искаш да губиш много мускули. Безсмислено е да се правят по много повторения, когато тренираш релеф.
Периода на чистене продължава, докато постигнеш целта си.
27.12.04
12:31
Ами аз доколкото знам талията се мери в най-тясната част под ребрата :) или греша?
Петко,мерси за съветите значи да продължавам да си права по 6-8 повторения нали така ?
Здравейте! При първото чистене се губи най-много мускулна маса (кофти , ама какво да се прави :( ). Искам да споделя, че чистенето наистина става с диета и кардио, но и тренировката в залата не е за подценяване ( тя е отговорна за запазване или загуба на мускулите по време на процеса). Мога да напиша някои неща..:
1. Програмата трябва да съдържа тежки базови упражнения, но с мярка. Целта е да се запази силата и масата, но претоварването в период на орелефяване става много по-лесно.
2. Постигането на горното (според мен) става със следната схема: по едно тежко базово упражнение за група, изпълнено не повече от един път седмично, в не повече от две серии, 5-8 повторения.
3. За групите, които видимо се развиват добре и не са създавали проблеми при увеличаването на мускулната маса, може да се включат и повече упражнения в повече серии, с повече повторения (важи най-вече за по-големите групи - крака,гръб). Освен това тренирането на въпросните групи изразходва доста калории.
4. За трудните групи или тези които сте развили с неимоверен труд и постоянство - достатъчно е само базовото упражнение и то в една серия.
5. Индивидулано е, но все пак, кардиото не бива да превишава 40мин, за да не доведе до загуба на мускулна маса.
6. След кариото, задължително се правят преси (поне при мен е така). А и е добре самото кардио да се прави в друго време (не след тренировката), защото целта на заниманията с тежести ще е да поддържа мускулатурата, което означава стабилно хапване след тренировка. Правено по различно време, кардиото ще спомогне за изгарянето на известно количество мазнини, като е добре след това да не се яде поне 1 час.
7. При чистене диетата добива много голямо значение (много по-голямо отколкото при качване)
Това се сещам в моомента - посдрави и успех! :)
Сутрин като ставаш изпиваш едно голямо кафе изчакваш 10 мин и бягане до 40 мин 3 пати седмично но внимавай ако видиш че губиш маса намали го
Успех
28.12.04
01:26
Е да ама нямам друго време за кардио освен преди/след тренировка в залата :( Няма ли начин след тренировка да правя кардио?
[quote author=“murder”]Е да ама нямам друго време за кардио освен преди/след тренировка в залата :( Няма ли начин след тренировка да правя кардио?
Да разбира се..
Вярно е, че сутрин е най-добре, тъй като кардиото се отразява на метаболизма за целия ден, но и след тренировка е екстра.
Ако не е проблем си вземи високо процентен протеин и много важно: АК (BCАA) като малко преди да приключиш със силовата тренировка си изпиваш половината (от това което си предвидил за деня) от АК-то, след което продължаваш с кардиото 30-40 мин (след добре направена силова тренировка гликогена ще се е изчерпил така, че кардиото след това ще започне с почти незабавно горене на мазнини).
28.12.04
02:39
А да препоръчаш по точно някоя АК ?
ps.Мислех си от нова година да почна Трибестан+Креатин ама нямам си идея с това НВД дали ще има смисъл.......
абе с 2 думи целта ми е да изчистя максимално мазнините като губя малко маса :)
Трибестана покачва тестостерона с 20-30 % но от креатина не виждам нужда (да ме поправят ако греша) в период на сваляне така се увеличава мускулното горене а на мазнините идва ред след приключването на това гориво
Да не си имал предвид L-карнитин приятелю щото са различни нещата
28.12.04
20:43
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Трибестана покачва тестостерона с 20-30 % но от креатина не виждам нужда (да ме поправят ако греша) в период на сваляне така се увеличава мускулното горене а на мазнините идва ред след приключването на това гориво
Да не си имал предвид L-карнитин приятелю щото са различни нещата
Не,нямам предвид Лкарнитин :),просто питам дали има смисъл от креатин при НВД :) Май няма а ? :) Хем искам да гора мазнини хем в същия момент да качва чиста мускулна маса :)(ехх ако ставаше толкоз лесно :)
Значи Аmmino 2700 на UNIVERSAL ще зема от Пироткса12 :)
Друг суплемент ще трябва ли да зимам ?