18.03.08
08:54
Здравейте. Както се вижда от заглавието на темата се интересувам от продуктите на Реак и по-точно от техните протеини. Спрял съм се на два 1- http://www.peak.bg/index.php/Proteini/Protein-85.html , 2- http://www.peak.bg/index.php/Proteini/Anabolic-Protein-1000-gr.html . Първия ще го цепя с едно приятелче и той ми идва по-изгодно като цена-грамаж, но пък другия може да е по-добър.? Според вас да поръчвам ли от тази марка? А от този сайт някой поръчвал ли е?
18.03.08
09:26
Aз бих избягвал продукти съдържащи соя. Има вече много предлагане и доста фирми които са нещо на световния пазар. Ако си решил да правиш експерименти, по-добре купувай нещо американско. Все пак всички американски фирми продават на евопейския пазар, докато само 2-3 евро фирми са на американския и то не с протеини. За това си има добра причина.
18.03.08
10:56
Валентин Иванов, пробвал ли си соев или само четеш негативните мнения и хоп хайде...
18.03.08
16:48
-> Валентин Иванов
“Ако си решил да правиш експерименти, по-добре купувай нещо американско.” - Това изказване въобще не трябва да е присъщо на дистрибутор на АМЕРИКАНСКИ ПРОДУКТИ в този форум(примерно), защото това, което се случва на Американския пазар, да споделя с читателите на форума е една голяма маркетингова стратегия, в която изникват марки за по 1-2 години, които вливат страшно много пари за реклама, правят огромни продажби и след това залязват, като финансовото съотношение е 80% за реклама / 20% за качество . За разлика от тях европейските марки наблягат точно на обратното - качеството, кактко и тяхното финансово съотношение е 20% за реклама / 80% за качество.
Към Валентин Иванов—>
Ако искаш можеш да събереш всичките си американски марки и да заповядаш в нашия офис, за да сравним различните показатели. Също така може да направим някои лабораторни тестове за наша сметка, които след това да постнем във форума.
18.03.08
18:31
казано от Иван Станков на 18.03.08, 10:56:
Валентин Иванов, пробвал ли си соев или само четеш негативните мнения и хоп хайде...
Пил съм. И български и на MLO и на още една фирма, но не си спомням коя беше. Не бих си взел отново. Само финансите ме тласнаха в тази посока.
Към PEAK:
Фирмата, която представлявам - Bodyart, продава всичко. Американски, канадски, фирми, от другия месец, чешки, полски а може би и немски фирми. Така че от страна на фирмата няма дискриминация.
Това, което аз изказвам като мнения във форума е лично мое мнение и няма нищо общо с политиката и позицията на фирмата. В противен случай щях да си направя втори акаунт със служебно име, както са направили тук няколко човека.
Относно мнението ми за европейските фирми. То е формирано на база 8 годишния ми опит и контакти с големи дистрибутори в Европа и САЩ, с които съм имал щастието да говоря лично. Да, продукти като карнитин, креатин и още няколко неща много често са по-добри в европейски фирми, но като говорим за протеин, 99% бих избрал американския. Причината за това е супер елементарна- логистика. В света има само двама големи производители на протеин на прах(това доведе и до покачването на цените-demand>supply) и европа пазарува от втория за сметка на САЩ.
А относно етикетите, мисля че вече повечето хора са усетили че не всичко се събира на етикета. Примерно един обикновен антибиотик като доксициклина се прави от десетки различни фирми и се оказва че всеки е различно добър , а най-е японския. Това е не защото другите лъжат с количеството, а защото има неща като пространствена структура на молекулите, които няма как да се опише.
Сори ако съм ви засегнал и смятате че поста ми е неколегиален, но той е моето субективно мнение.
Успех
Мнението беше редактирано от Валентин Иванов на 18.03.08 18:51.
18.03.08
19:01
Г-н Валентин Иванов, това кой от кого пазарува въобще не определя качеството на даден продукт. Както ви казахме, изберете най-хубавия си протеин от вашата гама, която дистрибутирате, нека е американски и да направим лабораторни тестоте, за проверка на процентното съдържание на протеин в опаковката. Това, което ви пишем не е нищо лично, а просто сме убедени в качеството на американските продукти и лъжата, която нагаждат с тяхната реклама.
Някои от лъжите са:
- новите формули и в-ва, които назовават с имена, които са неизвестни на потребителите, понеже една съставка или субстанция може да има повече от едно име и по този начин лансират даден продукт, като напълно нова формула и разработка!!!
- процентното съдържание на протеин в много малко продукти от американските (да не казвам никои) не съответства на написаното и обявеното на етикети, сайт и т.н. , за което както Ви казах, Ви приканваме да се убедите сам за наша сметка.
Peak BG Ltd.
http://www.peak.bg
+359 2 822 18 57
+359 877 708 641
18.03.08
19:45
казано от PEAK на 18.03.08, 19:01:
Г-н Валентин Иванов, това кой от кого пазарува въобще не определя качеството на даден продукт. Както ви казахме, изберете най-хубавия си протеин от вашата гама, която дистрибутирате, нека е американски и да направим лабораторни тестоте, за проверка на процентното съдържание на протеин в опаковката. Това, което ви пишем не е нищо лично, а просто сме убедени в качеството на американските продукти и лъжата, която нагаждат с тяхната реклама.
Някои от лъжите са:
- новите формули и в-ва, които назовават с имена, които са неизвестни на потребителите, понеже една съставка или субстанция може да има повече от едно име и по този начин лансират даден продукт, като напълно нова формула и разработка!!!
- процентното съдържание на протеин в много малко продукти от американските (да не казвам никои) не съответства на написаното и обявеното на етикети, сайт и т.н. , за което както Ви казах, Ви приканваме да се убедите сам за наша сметка.Peak BG Ltd.
+359 2 822 18 57
+359 877 708 641
Брррр! Е това пък извинявай но е тенденциозно мнение. Има около 2000 американски марки. Ясно е че има и черни овци, но изказване със заглавие “Гадните американски капиталисти” е... малко неадекватно. Това, което прави американците по-”интересни” е огромната конкуренция. В условията й някои си пробиват път с измама, други с иновативност и инвестиции.
Нови съставки има. Някой фирми инвестират милиони(а понякога и десетки милиони, както е случая с NCG-CR) е разработката, тестването и патентоването на нови субстанции, защото пазара е над 50 000 000 000 и може да избие такава инвестиция.
А продължавам да умувам с какво ви пречи рекламата? Ако имаш готин продукт го рекламираш, колкото повече пари пръскаш в реклама, толкова по-уверен си че предлагаш нещо интересно. Ако е шит, всичко се развива и свършва супер бързо.
И да, има значение от къде купуваш, защото между новозенландския и холандския протеин има голяма разлика.
Като гледам бая съм ви разпенил. Нямам намерение “да си ги мерим” и да правим глупави състезания от типа “моя аминокиселинен профил е по-добър от твоя”.Предлагам да спрем спора до тук. Пожелавам ви успех и до скоро.
19.03.08
14:26
Валентин Иванов ->
Не си ни “разпенил”, а си ни поядосал, но както сам се надявам си усетил не е хубаво да коментираш дадена марка или продукт в публичното пространсто, при положение, че си пристрастен и затова дали даваш личностна оценка или обективна, може да се поспори, но както ти сам предложи, нека сложим край на темата. Мисля, че е ясно кой какво не трябва да прави, защото аз също мога да говоря относно Вашите продукти, които предлагате и да препоръчвам други и да казвам, че е чисто и просто мнение от опит (Уви, няма да е, а ще бъда пристрастен). Благодя за търпението и се извинявам на потребителя отворил тази тема, затова че коментарите не бяха конкретно насочени в негова полза.
Peak BG Ltd.
+359 2 822 18 57
+359 877 708 641
19.03.08
16:26
Бих искал да помоля да не се измества фокусът на темата повече, защото трябва да се модерира. Благодаря.