18.03.08
15:52
Здравейте, на всички! :)
Казвам се Кристиян Петров. От София. На 17 години(почти :P) съм. Роден съм на 1 Април 1991г... да точно така 1 Април, не се шегувам :P :) От 8 годишен съм вманиачен на тема велосипеди и всичко свързано с тях. С фитнес започнах да се занимавам миналата година, тъй като бях много слаб (175 см, 50 кг). Тренирах 3 месеца (от февруари до април 2007), но спрях заради претрениране :( После подхванах училището, че бях позакъсал :P та започнах да тренирам айкидо и джу-джуцу при преподавателя ми по химия, който е президент на Българската Айкидо и Джу-джуцу Федерация. Там тренирах 2-3 месеца пак и дойде лятната ваканция. Хванах се на работа, после море (през този период не ми трябваха тренировки, защото работата ми беше доста тежка.. физически :P и си правех фитнеса на работа :))... и ето сега идва най-гадния момент - в началото на септември се разболях от инфекциозна мононуклеоза и след като тя премина се оказа, че трябва да спазвам сериозна диета и не мога да спортувам (не ми разрешаваха дори за рейса да тичам :( :( :( ) Септември месец бях вече 181-2 см, 69-70 кг
Сега февруари пак започнах да тренирам и да чета във форума и сайта :) Мога да се похваля, че след 6 месеца без никакви тренировки вече успях да си върна формата и силите :) :) :) В момента съм 184 см, 72-3 кг. Направих си програма, която някой от форума казаха, че може би ще ми е тежка предвид стажа ми, но все пак реших да опитам :). Понеделник,Сряда и Петък ходя на Айкидо, а Вторник и Четвъртък ходя на фитнес. Два пъти в седмицата тичам. А ето и прогарамата с която тренирам:
Вторник
Клек - 3х8
Калф - 3 х 12-15
Лег - 10/8/6/4/6
Флайс - 2х8-10
Бицепсово повдигане с щанга (метод 21) 3 серии
Скотово (или концентрично с дъмбел) 3х8-10
Вертолет - 3х8
Повд. на ръце в страни - 3х8
Четвъртък
Набирания - 10х5
Мечка - 3х8
Тяга - 10/8/6/8
Пулоувър - 3х8-10
Тесен хват - 3х8-10
Френско(или верт. скрипец) - 3х8
Повдигане на крака от вис 3х10-15
И тук още някакво упражнение за корема по избор..
Гледам да се придържам към това:
1ден - гърди+бицепс+крака
2ден - гръб+трицепс+корем
Два пъти седмично са ми предостатъчни поради факта, че на Айкидо-то в края на всяка тренировка правиме ОФП. :) Иначе целта ми е покачване на ММ.
Хранителен режим... мммм.. не мога да се придържам строго към някакъв специален хранителен режим, но гледам да ям качествена храна. Мононуклеозата ми помогна до някъде с това, тъй като преди да се разболея си ядях много пържено, пиех газирано и ядях страшно много шоколад.
В момента пържено почти не ям, да не кажа че въобще не ям. Шоколад .. случва се 1 път в седмицата да хапна.. Газирано не съм пил от септември и много се гордея с това :) Вече дори не ми се и пие :) :)
Започнах да ям сутрин като ставам за училище по 150-200 гр. овесени ядки с кисело мляко “Верея 4.6%”, после си нося храна в училище - Една пилешка пържола, 2 печени картофа, 3 яйца.. отделно там хапвам по 2-3 CORNY-та (Ммм.. много са ми вкусни :) ) В къщи като се прибера ям каквото има сготвено.. смисъл такъв ям и манджи, но тъй като въобще не съм склонен не се притеснявам, че мога да се омазня. :) После следобяд пак хапвам нещо по-леко за закуска. Вечерята пак е или манджа или пържоли или нещо от сорта, и яйца :P И непосредствено преди лягане ям по една голяма пържола (Чето че било много хубаво :) )
И общо взето е това за мен :) Надявам се да не съм бил мноооого досаден..
Поздрави!
Днес - 18 Март 2008 г. - Вторник
Много съм доволен днес! :) Направих си всичко точно..
Отидох в залата, 5 минути на колелото, още малко разгрявка и започнах така:
Клек - 3х8
*първата серия я направих с 50 кг, а др. 2 с по 60 (миналата година кляках с 70-80, но днес не исках да прекалявам и за тва по-лекичко :) )
Лег - 10/8/6/4/6
*правих го съответно 40кг/45кг/50кг/55кг/50кг (лег-а ми е слабата страна :( )
Флайс - 2х8-10
*правих го с дъмбели 12.5 кг
Бицепсово повдигане с щанга (метод 21) - 3 серии
*правих го с 25 кг
Скотово (или концентрично с дъмбел) - 3х8-10
*първата серия с дъмбел 10 кг, 2рата и 3тата с 12.5кг дъмбел
Вертолет - 3х8
*правих го с 30 кг
Повд. на ръце в страни под наклон - 3х8
*....малии тука ме е срам направо... с 7.5 кг го правих, но поне техниката добре я докарах :)
Калф - 3 х 12-15
*първата серия с 20 кг, 2рата и 3тата с 25 кг
След като свърших, пак 5 минути на колелото :)
Много съм доволен от днешната тренировка. Свърших всичко по план, даже успях да се вмъкна в 1 час тренировка :) Много съм щастлив. На път за в къщи усещах една такава приятна умора... супер!! :)
Е това е за днес, отивам да почивам :)
Мнението беше редактирано от Петров на 18.03.08 21:08.
Ммм.. днес направих малка грешка, тъй като трябваше да ми взимат кръв за изследвания ии после ходих да тренирам.. както и да е добре съм :) сега хапнах стабилно и съм ОК :)
Та тренировката направих почти цялта без корема, но вчера го правих него така че не е фатално.. та тренировката:
(5 мин колело, разгрявка)
Набирания
*първата серия 10, втората 8, третата 6 и така по 6 до 50 :)
Тяга - 10/8/6/4/6
*правих я съответно 50кг/60кг/70кг/75кг/70кг
Мечка - 3х8
*и 3те серии с 30кг
Пулоувър - 3х10
*с дъмбел 15кг... постигнах много добра техника и правих упражнението бавно :) Хареса ми!
Тесен хват - 3х8
*ами с 40кг..
Верт. скрипец (за трицепс) - 3х8
*мм тука вече бях изморен та го правих с 15 кг
(Малко се забавих днес - 1 час и 5-10 мин)
Това е за днес. Ядох и сега отивам да спя :)
Добре де, но защо фитнес и айкидо. Фитнеса увеличава физическата ти сила, а при айкидото не използваш собствената си физическа сила а гледаш да изкараш противника от равновесие използвайки собствения му устрем и да му приложиш ключ чрез техника, да беше бокс, кикбокс или нещо друго при което се раздават удари и ритници добре, но айкидо?
Ами ходя на фитнес за здраве (е разбира се и за хубаво тяло), на айкидо ходя защото ми харесва спорта, харесва ми самата идея.. начин на мислене. Другото е това, че преди ходих на айкидо и станах много близък с хората с които тренирам :)
Колкото до това бокс, кикбокс или нещо от сорта.. не съм привърженик на тези спортове.
BTW
Попринцип тренирам в същия клуб освен Айкидо и Джу-Джуцу. При Джу-Джуцу-то вече се използва и физическа сила (имам предвид че се правят спаринги в изправено положение се започва с удари и ритници като се падне на земята се продължава борба.. а за борбата си трябва сила :) )
Да тикажа имаш доста грамотни неща...
Само ще ти препоръчам да си съблюдаваш много добре възстановяването за да не се стига до недостиг и да претренираш лесно. Може да се замислиш и за някакви леки добавки.
Освен това не спирай да търсиш информация с цел да си подобряваш режима на хранене и трен.
Относно айкидото и джу-джуцуто мисля, че е супер. Само гледай да не се изразходваш прекомерно на тренировки така, че ... да не претренираш :) Абе непретрениране му е майката. :)
Поздрави и успех
Благодаря за мнението!
Добавки.. за добавки съм се замислял и си мисля, че някакъв качествен протеин или амино биха ми се отразили добре. За сега ще гледам да хапвам повечко и да почивам, малко по-нататък може да взема :)
Относно претренирането.. да и аз за това се притеснявах, но се опитвам да се вслушвам в организма. Гледам да спя следобед, да ям повечко от обикновенно (и предимно протеини и въглехидрати, качествени) и така. Иначе много благодаря за съвета. Ако имате други съвети с удоволствие бих се вслушал :)
Лек ден!
Мнението беше редактирано от Петров на 21.03.08 15:26.
Днес понеже не ходих на айкидо, отидох в залата. Тренировката малко се поразточи (1 час 15-20 мин), защото имаше доста хора.
Поне имам напредък :)
Клек - 3х8
*първата серия я направих с 40 кг, после с 50кг и после 70кг
Лег - 10/8/6/4/6
*правих го съответно 40кг/50кг/55кг/60кг/50кг
Флайс - 2х8-10
*правих го с дъмбели 10 кг (много добра техника)
Бицепсово повдигане с щанга - 3х8
*правих го с 25 кг
Скотово дъмбел - 3х8-10
*първата серия с дъмбел 10 кг, 2рата и 3тата с 12.5кг дъмбел
Вертолет - 3х8
*първата серия с 35кг, а другите 2 с 30 кг.
*7.5 кг го правих(добра техника)
Калф - 3 х 12-15
*и трите серии направих с 30кг по 15 повторения
Мнението беше редактирано от Петров на 24.03.08 21:39.
Набирания
*първата серия 10, втората 8, третата 6 и така по 6 до 50 smile
Тяга - 10/8/6/4/6
*правих я съответно 50кг/60кг/70кг/80кг/70кг
Мечка - 3х8
*и 3те серии с 30кг
Пулоувър - 3х10
*с дъмбел 15кг…
Тесен хват - 3х8
*с 45кг..
Френско - 3х8
*с 20кг
Вчера не бях на айкидо и за това отидох в залата. Ето какво направих:
Клек - 3х8
*първата серия я направих с 60 кг, после с 70кг и накрая 80кг
Лег - 10/8/6/4/6
*правих го съответно 40кг/50кг/55кг/60кг/50кг (после просто за проба направих 2 повторения с 65кг)
Флайс - 2х8-10
*правих го с дъмбели 10 кг
Бицепсово повдигане с щанга (метод 21) - 3серии
*правих го с 25 кг
Скотово дъмбел - 3х8-10
*с 12.5кг дъмбел
Вертолет - 3х8
*първата серия с 35кг, а другите 2 с 30 кг.
*10 кг го правих
Калф - 3 х 12-15
*и трите серии направих с 30кг по 15 повторения
Мнението беше редактирано от Петров на 01.04.08 13:07.
Набирания
*първата серия 10, втората 8, третата 6 и така по 6 до 50 smile
Тяга - 10/8/6/4/4/6
*правих я съответно 50кг/60кг/70кг/80кг/90кг/70кг
Мечка - 3х8
*първата с 30, другите 2 с 40
Пулоувър - 3х10
*с дъмбел 15кг
Тесен хват - 3х8
*с 50кг..
Вертикален скрипец (за трицепс) - 3х8
*с 20кг
Ех... бях го забравил този дневник :P Сега се сетих и викам да напиша няколко реда :)
След цяло лято работа по 12 часа (та и повече) и никакви тренировки, на 15 септември започнах отново редовни тренировки-3 дни в седмицата. Първите 3 седмици бях с тренировки за цялото тяло за да си върна малко от малко формата. Миналата седмица за проба направих експеримент само с базови упражнения всеки ден, но нещо почивката ми се видя малко и за тва си се врнах към работещия си 3 дневен сплит. :)
Пон: Гърди + Бицепс
Сря: Гръб + Трицепс
Пет: Крака + Рамо + Корем
Понеделник
Лег - 10+7+5+3+2х10
Дъмбели от полулег - 4х6-8
Флайс - 3х6-10
Сгъване с прав лост - 3х6-8
Последователно с дъмбели - 3х8-10
Концентрично - 3х6-8
Сряда
Набирания - 4-5хМАХ
Тяга - 12+10+8+5+2х10
Чукчета - 4х6-8
Гребане с дъмбел - 3х6-10
Тесен хват - 3х6-10
Френско - 4х7-10
Придърпване на скрипец за трицепс - 4х7-12
Петък
Клек - 12+10+8+5+2х10
Калф на лег преса - 4х20-25
Военни преси - 3х7-10
Раменни преси зад врат - 3х8-12
Ръце в страни под наклон - 3х8-12
Корема го тренирам различно, но задължително имам повдигане на крака от вис 4х10. :)
Смея да твърдя, че от 15 септември до сега имам доста голям напредък, прескочих някои граници до които бях стигнал и нямах мърдане. Имам предвид размери, тегло и тежести :)
Ами за сега толкова, ако не забравя ще пиша пак :P
Мнението беше редактирано от Петров на 06.12.08 20:52.
Днес математиката много ми куцаше :) така се овъртех с повторения и кг, че няма на къде.. Нещо не се бях донаспал, нямах сила... не ми беше ден за тренировка
Лег - 12х50кг 7х60кг 5х70кг 3х80кг + 2х10 с 50 кг
Полулег - 3х50кг
Флайс - 3х6-10 тука не знам колко кг е дъмбела, не пише :) мисля че е около 13-15кг
Сгъване с прав лост - 3х8 с 30кг леки ми се видяха :)
Последователно с дъмбели - тука правих дроп серии, пак не знам с колко кг :)
Концентрично - 3х8