18.03.08
18:22
накратко казано аз скоро ще стана на 18 и не смятам че изглеждам добре за тези години висока съм 166 тежа 68кг.Искам да сваля 13 кг. опитвала съм много неща започвам от това че се опитвам да с епреборя с килограмите още от 6 клас търпяла съм много подигравки но най-голямата ми болка е че ме е срам от мен си нямам самчувствие нямам приятели имам си сериозно гадже от почти 4 години понякога и от него изпитвам срам за мен той направи всичко по силите си подари ми велоаргуметър имам швейцарска топка гири въже отделно съм правила стягащи упражнения за всички части на тялото била съм на режим парите пак той ми даваше пила съм бърнери л карнитин кленбутерол даже ми купи липо 6 писна ми да разочаровам себе си искам да променя живота си като променя външността все пак в днешния свят външността е нашата визитка за пред другите единствения голям резултат бяха заветните 5 кг мин лято и то с мнго пот на велото тичане малко протеин и никаво ядене почти имам проблем със сладкото знам че е глупаво да търся помощ но би ми се искало хора с опит да споделят мнението си да не забравям че другата година имам бал и не бих отишла ако изглеждам така знам че пътя за отслабването всеки сам трява да го открие но аз се изморий вече да го търся тренировките не са ми проблем но когато виждам че няма резултат и само си пилея времето моля ви помогнете на грозното пате да се превърне в лебед защото всеки човек заслужава поне една мечта в живота му да се осъществи мисля че това е моята .
18.03.08
20:46
Може ли да предположа? Спазваш диета, пиеш хапчета, спортуваш, но като мине една седмица виждаш, че не си свалила килограми и съответно през съботата и неделята изяждаш всичко от което си се лишавала през седмицата. Съответно допълнително приетите ккал. през съботата и неделята се изравняват с изразходените през седмицата, не сваляш нищо и кръга се затваря. Същото се повтаря и следващата седмица и по-следващата..
Нека ти изясня някои неща за принципите на отслабването - препоръчително е това да е бавен процес. Може да стане и бързо, но по ред причини това не е по-добрия вариант. Да се върнем на бавното отслабване. Полувин килограм или килограм е целата която трябва да гониш за седмица и няколко дена. За месец това прави да кажем средно около 3кг. - много добър резултат. Знам, адски дразнещо е. Кое момиче не е правило кардио, прибирало се и качвало на кантара или гледало в огледалото само за да види, че нищо не се е променило. Ами не става така. Трябва време, търпение, воля и малко вяра. Вяра във себе си, във успеха и постигане на целите. Самото отслабване е ясно - диета + кардио/спорт. Хапчета като фет бърнъри реално не правят много, но ако имаш пари за тях - взимай.
За диетата - трябва да създадеш ккал. дефицит или с други думи тялото ти да изразходва повече ккал. отколкото приема. Най-простия и ефикасен начин е просто да намалиш наполувина порциите от това което в момента ядеш. Също така следи приема на ‘страничните’ ккал. - това са напитките като сокове, бири, фанти или като цяло безалкохолни и алкохолни напитики. Малки порции храна + големи салати ( зелени, домати+краставици, зеле+моркови и т.н. ) + много вода. Не е сложно нали?
За спорта и кардиото - мазнините по тялото са просто складирана енергия/гориво. За да се изгорят трябва да се използват, това се постига най-добре както казах с диета + кардио/спорт. При диетата обаче най-общо казано ‘чакаш’ мазнините да се използват, пасивно е. Спорта е друга работа - там не чакаш нищо, агресивно е, тялото директно използва мазнините ( ако няма друго налично гориво/енергия ) като източник на енергия при кардиото и спорта. За това моя съвет тук е - колко се може повече кардио и спорт. Също така и много активност през деня - ако имаш повече свободно време, вместо да седиш в кафето или у вас пред компютъра можеш да излезнеш и да се разхождаш по 1-2 часа, това са още 300/400 изгорени ккал.
Нека обобщим - отслабването иска време! Не една седмица или две, а няколко месеца. Диетата - яж по-малки порции, повече салати, пии много вода, следи приема на ккал. от напитките като безалкохолно и алкохол ( най-добре ги ограничи до минимум ). Спорта - колкото се може повече кардио на седмица, ако е всеки ден - още по-добре. Разходки из парка/квартала - поне по час на ден.
Горе/долу това е за сега. Ккал. дефицит от диета + кардио и резултатите няма да закъснеят. Дай си време, настрой се психически, че отслабването иска повече време и т.н. ..
УСПЕХ!
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 18.03.08 20:46.
такааааааа
1. храненето - това е най-важното. има много теми изписани, но с няколко думи - сметни си калорииния баланс (калкулатор има в сайта) и намали необходимите ти калории с 300/ден, съставяй си менюто с намален прием на въглехидати за сметка на белтъчините, като въглехидратите ги приемаш до ранния следобед (след това белтъчини).на всеки 5-6 дена разпускай режима за 1 ден. забравяш сладко, тестени изделия, солено, ограничаваш плодовете.(ако много ти се прияде сладко - купи си качествен, вкусен протеин и си направи шейк). имай предивд, че “диета” не означава “глад”.
2.тренировка - кардио - 4/седм по около 40мин с темпо, което ти държи пулса висок
3.добавки - личното ми мнение е, че трябва да се почнат когато се стигне до някакъв застой в свалянето. давай си парите само за качествени неща, дори и да са по-скъпи.
4.търпение - не става бързо, но после килограмите не се връщат, особенно ако свикнеш да си правиш сметката какво кога да ядеш
успех
Така както ти казаха храненето е от основно значение то ти прави 60 % от напредъка, така че е добре да се опита6 да се храни6 често по малкоз да кажем по 100/150 грама на хранене, започни примерно с 4 и ги докарай до 6 хранения. Пий колкото мойе повече вода за начало 2/ 3 литра дневно.Никакво сладко, мн минимално количество сол, никакви теста, газирано и алкохол.Прочети темите в сайта има изписано много за нискко въглехидратни режими и си избери кои храни от тях 6те може6 да яде6, има и таблица с калории гледай в това което яде6 да има възможно най_голямо съдържание на белтъци, умерено на мазнини и минимално на въглехидрати.Колкото до тренировките кардио по възможност сутрин на гладно тогава тялото е изразходило въглехидратите и черпи енергия от мазнините сиреч сваля6.Но все пак не пренебрегвай силовата тренировка.Най добре 6те е да се посъветва6 с професионален инструктор който да съобрази продрамата с твоята индивидулана физика и тнт за6тото зависи от стра6но мн не6та.Ина4е мога само да те посъветвам да не се отказва6 резултата няма да дойде за ден и два, 6те се получи когато ти стане начин на живот, + това запомни че не е важно колко кг си а как изглеждат те и не се отчайвай от това колко показва кантара.Желая ти успех , ако има6 въпроси, питай, 6те помагаме :)
19.03.08
13:34
изключително много съм благодарна и най-вече щастлива ,че все пак някой се е отзовал на моя проблем така да се каже искам да кажа ,че crazy_with_razorr e напълно прав затова ,че съм нетърпелива и че си мися че всичко ще стане с магическа пръчка искам само да кажа че аз със тренировките нямам проблем тренирам по 1 час вело съсъ супер ускорено темпо като преди това правя упражнения за всички части на тялото което някъде ми отнема също 4ас ако може някой да ми каже вариант за премахване на корем и паласки със някое по-специално упражнение ще съм много благодарна искам да попитам какво точно определя колко време да караш велоаргуметар и също да ми препоръчате протеин да ми кажете кога да го пия защото аз съм чувала че се пълнее друг въпрос имам тои е свързан с диетата на Пиер Дюкан да отслабнеш за винаги ако някой може нека да сподели мнение с мен и ако може примерен режим за 3 хранения и малко пояснение за пиенето на вода по колко литра се почва нали и до колко е позволено и изобщо ак някой знае нещо ,което притъпява глада супер.Още веднъж много ви благодаря за вниманието ,съветите и насоките за това сме хора да се учим от грешките.
Ами нямам предсрава каква е теорията на въпросната книга но предполагам че е не6то подобно на повечето диети, идеята е да яде6 пове4е пъти по малко така че си напраави меню с 5/6 яденета не с три.Колкото до водата може6 да започне6 с два литра като започне да ти идва малко 6те я увеличава6 постепенно. успех :)
19.03.08
16:06
диетата на пиер дюкан се състои от четири етапа в зависимост от това колко кг искаш да свалиш се определя първия например ако са десет или над той е 5 дни като се ядът само протеини без уграничение в количествата през този перид се казва ,че се свалят мн кг.после втория етап е 5 дни зеленчуци без леща ,боб,картофи,след като минат тези 5 дни се конбинират протеини и зеленчузи 5 дни в това се състои целия втори период като за всеки 5 дни се сваля по кило третия етап е на захранване когато си постигнал резултати започва се с 40грама сирене и две филийки пълносърнест хляб и един плод и така до възвръщане на нормалния начин на хранене като 4 етап е до края на живота си избираш един протеинов ден и го спазваш друго важно нещо е вода 2 л на ден като се препоръчва да е студена защотот тялото изгаря калорий за да я затопли моля кажете мнението си и питам също за прясното и киселото мляко като протеини.Много благодаря за всичко.
19.03.08
17:21
За велото - колкото повече, толкова повече. Но не е реалистично да въртиш по цял ден. Един час общо за деня е достатъчно. Можеш на един път или на два пъти по 30мин. да го раделиш.
За корема и паласките - няма упражнения с които да гориш точно там мазнини. Пак опира до диета + кардио. Също така трябва да знаеш, че тялото ще използва мазнините на корема и паласките, тоест там където са стояли най-дълго, накрая. Но няма нищо за притеснение - с диета, спорта и време всичко ще си дойде на мястото. Иска се само малко воля и постоянство.
Това за протеина и пълнеенто не го разбрах, би ли пояснила? Моля, ползвай препинателни знаци, трудно е да разбера какво имаш предвид като не знам къде почват и къде свършват изреченията в постовете ти.
За притъпяване на глад - яж много салати и пии много вода. Салати като домати + краставици, зелена салата и т.н. имат много малко хранителни стойности, но пък имат целулоза ( не се усовява от организма и помага при храносмилането ) така че можеш спокойно да си хапваш големи салати. Така ще имаш обем в стомаха и няма да те си дояжда скоро след яденето. Другото е водата - поне 3-4 литра на ден. Водата няма ккал., но е необходима за много и важни жизнени процеси в тялото. Не е и добре да се прекалява де. Но 3-4 литра на ден трябва да си пиеш. Винаги гледай да имаш с теб една 0.5 литра бутилка с вода.
Колкото до диетата на д-р Пиер Дюкан - не ми харесва по ред причини. Основната е че нищо не се споменава за ккал., нито за упражнения или спорт. Е, някой е пропуснал да каже на д-р Пиер Дюкан, че без спорт диетите са безмислени, но това ще го обяснявам после. Та :
1. Първи етап - чисти протеини - 5-10 дни само на протеини? И не само това, а месото трябва да е постно, яйцата без жълтъците, млякото да е обезмаслено и т.н. .. това диета или мъчение с глад е? Е глад не е защото можело да се яде колкото се иска. Вероятно д-р Пиер не знае, че мозъка се ‘’храни’’ с въглехидрати ( захар, глюкоза ) и ако не ги приемаме с храната тялото ще си ги набави от белтъка или мазнините ( аминокиселиниете се конвентират в захар или мазнини при нужда ), но това е бавен процес и не ‘’храни’’ мозъка и мускулите достатъчно бързо и задоволително, което би довело до отпадналост, хипоглекимия и т.н. все лоши неща докато тялото прави крачката към кетоза. Не ми харесва. Много е драстично + въглехидратите са важен енергиен източник за мускулите и мозъка, пълното им отстраняване от храната за деня е пълна глупост за мен лично. Единствения плюс е че белтъчната храна като цяло е по-засищаща и иска повече енергия за обработка, това би довело до нисък ккал. прием и понеже не се яде нищо друго лесно ще се създаде голям ккал. дефицит и ще има бързо отслабване. Въпроса ми би бил, защо да се бърза и защо да се мъчи човек с толкова драстични диети? Напълно безмислено е. А дали ще се задържат тези свалени кг. е съвсем отделен въпрос.
2. Втория етап - чисти протеини + зеленчуци - но се изключват напълно нишестените ( боб, царевица, грах, леща). Отново много протеин, никакви въглехидрати и никакви мазнини. Виж точка 1.
3. Трети етап - задържане на теглото - тука се позволяват някоя и друга филия хляб, плодове, малко картофи или ориз.. имам само две думи коментар за този етап - thank god!
4. Последен етап - доживотно запазване на килограмите - Храним се нормално и разумно. O rly!?.. и трябваше да минем през ада за цял месец докато разберем в какво се състои запазването на килограмите? Само дето същото важи и за отслабването. Обаче просто трябва да се яде по-малко. И човека вобще изпуска факта за спорта които е в основата на отслабването и поддържането на теглото.
Или нека го кажа по-точно - ако разчиташ само на диета никога няма да можеш да ядеш повече отколкото по време на диетата ядеш. Направиш ли го тялото веднага ще започне да го складира като мазнини. That would SUCK! Кой може да гладува цял живот? Много по-добрия вариант е да ядеш по-малко и вкараш малко спорт, а после да ядеш малко повече, но и да спортуваш повече. Кой вобще може цял месец да яде едно и също? Разнообразието от храни, a с тях и разнообразието от микроелемнти, витамини и минерали е от огромно значение за добратa и пълноценна работа на организма и пълното изключване на даден вид храни е напълно глупаво и безсмислено ( е освен алкохола може би ).
За съжеление повече се гледа как да се гладува и мъчи човека с идиотски диети вместо да спортува малко повече. Ама мързела е голяма работа.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 20.03.08 11:10.
cleo - с това не мога да се съглася - “.Колкото до тренировките кардио по възможност сутрин на гладно тогава тялото е изразходило въглехидратите и черпи енергия от мазнините сиреч сваля6”. ако се прави сутрин на гладно кардио, заминава повече мускул, отколкото мазнини, защото на организма му е по-лесно да разгражда мускулна тъкан, отколкото натрупани мазнини.някакво решение е протеинов шейк (изолат) с вода преди кардиото.кардиото не трябва да е повече от 45 мин наведнъж, но можеш да въртиш 2 пъти на ден.от протеин не се пълнее! не прави кетонна диета (само на белтъчини) - това е ненормална работа, а излизането от такова нещо си е цяла наука и изобщо не е здравословно. просто намали въглехидратите, поувеличи белтъчините за тяхна сметка, прави си кардио, след 2-3 месеца почни и силови тренировки, които не трябва да са ти приоритет (само за стягане), а останалото ще го свърши организма ти
Здрасти, Душата!
Няма нищо лошо в това, да опиташ с Дюкана. Дюки е точно за нетърпеливите и лакомите :-). Аз не го харесвам, но е ефективен.
Обаче, подчертавам дебело, не бива да правиш кардио-тренировки. Нито на гладно, нито на сито. Тази диета не може да бъде поддържана, от хора, занимаващи се с кардио дейности.
Започни диетата, за да ти даде стимул в началото. Сваля се изключително бързо. Преди да започнеш се измери и ще се мериш на всеки няколко дни, за още по-добър стимул. Но за тренировките ще трябва да поговорим по-сериозно, защото се стига бързо до хипогликемия. Ще правиш всичко бавно и да няма задъхване. Не повече от 30-минутна гимнастика.
Притеснява ме само това, че си ученичка и може да ти “пресъхне” мозъка. Но може пък да обясниш на учителите, че си на диета, и те са хора, дано влезнат в положенеие...
Започни с 5 дневен ударен режим, не повече. После редувай, както ти е удобно. Когато стигнеш фазата с хляба, ще минем на друга диета, не на тази “до живот”, ще направим друга тренировка и всичко ще бъде на място. Тогава ще дойде и моментът с добавките. В ударния перид може да ядеш филета, яйца, извара (тази от Пикадили, насипната, или Мероне), кис. мляко 0,1%...там в книгата нали пише, сега да не ровя. Един съвет - не спирай да ядеш, дори и да не си гладна. Определяш си количество за деня и го ядеш, независимо че нямаш апетит. И с водата, не се наливай прекалено. Достатъчнно е да пиеш по 1,5 литра на ден.
Айде, чакаме да видим какво ще направиш.
Успех!
Мнението беше редактирано от Winnie на 20.03.08 05:01.
Започни тичане. Преди бях започнал да тичам през ден в парка и за месец имаше видима разлика - мазнините започнаха да се топят и плочките на корем започнаха да се показват. Просто бягай повече километри - 4-6 км. Ако си редовна ще видиш как започваш да сваляш много бързо.
Да сетих се за книгата на Пиек Дюкян и споделям мнението че не е добра идея- особено на твоята възраст такова драстично лишение от въглехидрати е мн лош избор - аз карам по 2 дена без, карала съм и по доста повече и мога да ти кажа че на 4-5 ден не може6 да мсилиш- както каза Crazy_With_Razor (чието мнение споделям напълно) мозъка има нужда от въглехидрати за да функционира. Така че по-добре започни с ниско въглехидратна диета като съсредоточваш въглехидратите сутрин - отслабването не става за ден и два, изчистването на мазнините още по-малко така че по-добре заложи на постоянство отколкото да се подлага6 на драстични диети- нищо драстично не влияе добре на организма. Good Luck
20.03.08
13:36
леле хора направоо съм трогната за това ,че ми отговаряте за всичко съм съгласна с вас.Благодаря на Casono,Cleo,Winnie,Franko 1,Crazy-With_Razzor благодаря наистина ме укоражавате колкото и странно да звучи,бих искала да ви попитам дали употребата на диетична кола е вредна,първо заради газираното и второ заради подсладителя аспартан.Питам ви защото съдържа кофеин а той малко или много дава енергия дали е подходящо за употреба при диетата.Друго нещо ме интересува ако някой има отговор аз имам стрии и дали има начин да се премахнат още веднъж благодаря.Ако може леко пояснение за силовите упражненияи мисля ,че е това стига съм досаждала.
Бая акъл са ти изсипали, аз ще ти кажа нещо което изглежда по-просто отколкото е в действителност.
Започни плавно и работи стъпка по стъпка и не си поставяй крайни скорове и прекомерни цели. Нито имаш опита нито знанията за да го направиш качествено.
За това започни да жетеш много информация по темата. Паралелно може да четеш и учебника си по клетъчна и анатомна биология за да ти се изясняват научно някои неща. Така ще започнеш да разбираш какво правиш, чрез тренировките си. Тренировъчна сшема си изработи според ресурсите в сайта примерно.
И работи плавно и постепенно. Глупаво е да си поставяш цел сваляне на 13 килограма. Защото пътя за постигането и не е същия като този за постигането на балансиран организъм. А това е най-важното. И още нещо, колкото по-плавно и качествено постигаш резултати толкова по-постоянни ще са те.
Относно това, че визията е визитката ти... Само на 18 години си, имаш достатъчно време да си направиш каквато си визитка искаш, стига да имаш постоянство и да избираш добри методики.
И последно нещо, мотивацията трябва да ти идва отвътре. Търси я в себеси не някъде другаде и други да те мотивират. Защото в един или друг момент външния фактор изчезва и ако на него разчиташ всичко ще се обезсмисли.
Мнението беше редактирано от tpd на 20.03.08 20:36.
21.03.08
08:45
Диетична кола = Coca-Cola Zero? Ако е така - в това няма ккал., не е проблем да пиеш по малко от време на време. Разбира се газирането не е полезно, убива част от ценните бактерии в чревната микрофлора.
За аспартама - http://www.bb-team.org/articles/1398 и http://www.bb-team.org/articles/1401/
За кофеина - http://www.bb-team.org/articles/1690/
За стриите - http://www.bb-team.org/articles/1545
За силовите упражнения за жени - има фитнес програми за жени в изданието.
Извинявай, че отговарям само с линкове, но няма смисъл да дъвча неща написани и обяснени по един прекрасен и подробен начин в изданието.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.03.08 09:22.
Относно сладкото. Нещата не стават изведнъж. С готините се научиш да ценя здравето си и да съм по-малко мазохист. И сега, ако седна на маса на която има всевъзможни перфектни сладкиши от всякакъв тип, сладкарски избелия и една паница картофена салата с лук и малко олио и сол. Изобщо няма да се поколебая, ще си взема картофите и ще си ги изям с кеф. :) /даже като го пишя това почнах да се облизвам за една такава салатка..., защото е време за обяд :)/
Поздрави и успех