Има ли значение?

19.03.08
17:10

Първо искам да се извиня ако това не е мястото на темата.Така въпроса ми е има ли значение дали протеина е растителен?Вчера ми свърши протеина и за това отидох да си купя нов буркан ,но нямаше от този който ползвах до сега за това взех друг.Та като се върнах видях ,че пише ,че е растителен протеин.Та има ли значение.

Темата беше редактирана от novakzle на 19.03.08 17:11.

19.03.08
17:35

казано от novakzle на 19.03.08, 17:10:

Първо искам да се извиня ако това не е мястото на темата.Така въпроса ми е има ли значение дали протеина е растителен?Вчера ми свърши протеина и за това отидох да си купя нов буркан ,но нямаше от този който ползвах до сега за това взех друг.Та като се върнах видях ,че пише ,че е растителен протеин.Та има ли значение.

да,генерално растителния се усвоява по зле от животинския,няма този оптимален аминокиселинен профил,но все пак зависи от самия продукт.Аз например често ползвам един соев изолат на goldfield,който е с биологична стойност 139(единствено някои суроватъчни протеини го превъзхождат в това отношение),повечето протеини са м/у 100 и 124.От друга страна протеина си е протеин,т.е. само средство-не му отдавай прекалено голямо значение и растителния ще ти свърши работа ;-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1