Плуване+бягане+домашни упражнения

25.03.08
14:22

Здравеите отново ще ви занимавам с глупавите си въпроси но какво да се прави се пак за това е форума се някаъде трябва да се пита :) та така де преди 2 месеца ходих нон стоп на фитнес като ги бях напраил 4 месеца но поради студа спрях и сега като се постопли смятам да започна да се занимавам с тренировки аз съм на 15 и съм 161 и мисля че сега ми е дошло времето да раста:) знам че всичко е до ген но аз вярвам че в близките 1 2 години ще порасна, но се пак това не идва еи така на готово .Чета тука по темите че фитнеса не спирал растежа на височина това онова :) но повечето хора ми казват че е по добре да се занимавам с плуване бягане или някакав спорт :) а и не виждам особено смисал като сам 161 и телцето ми е около полвин метър да ходя на фитнес :))) затова ше плувам :) И въпроса ми е как да съчетая плуване бягане и домашни упражнения ( какъв вид упражнения и през какъв интервал от време)  п.п Извинете за дългото обяснение :P

Темата беше редактирана от hardrlz на 25.03.08 14:25.

25.03.08
19:41

Ще бъда кратък, но се опитай да вникнеш в това което казвам.

И аз на тази възраст бях леко по-нисък и после дръпнах. Особено като съумях да направя една добра методика за спорт и ядене. Практикуваш също подобни комбинации от спортове.

Според мен ще ти е полезно да ходиш 3 пъти / седмица на фитнес и тренираш само и единствено крака/гръб/гърди. Тренировката ти да е концентрирана и не по-дълга от 1 час. Това ще стимулира тялото ти да се развива и съответно ще изиска добро хранене. Ще ти трябва много бавни въглехидрати и протеин. Чети за да се научиш как да се храниш по-правилно.

Има вариант и с трнеировки на същите групи но чрез бягане/набирания/кофички, лицеви и други упр. Няма да е лошо дори ако искаш преди да тръгнеш на фитнес да направиш няколко месеца такиватрен.

И вече 2 пъти на седмица плуване ще е отлично. Много ще ти помогне за доброто развитие на тялото.

Просто се самообучавай като четеш повече и си прави планове и работи по тях спокойно. Времето е пред теб. На 15 години не трябва в никакъв случай да се пренапрягаш, защото още хормоните не са се остановили и ти трябва време...

Няколко кратки но важни неща:
-Разтежа не го прави толкова тренирането колкото яденето
-Единственото по-лошо от нетренирането е ПРЕтренирането
-Бързай бавно и организирано. :)
-Задавай си колкото си може повече конкретни въпроси и сам си търси конкретни отговори, това ще ти помогне да прегресираш.

Успех

26.03.08
16:08

Мхм мерси много :) Така ще направя, а изкам да попитам има ли значение кога ходя на фитнес в смисъл по кое време(дали мога вечер около 7-8) и също така относно храненето(по кое време да се храня),протеините и въглехидратите на какво трябва да наблегна ( ако може да ми препоръчате какъв вид храна да ям или някакви рецепти нещо тука гледам има рецепти ма те са за професионалисти :D)? :)

Мнението беше редактирано от hardrlz на 26.03.08 16:14.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1