26.03.08
14:35
Всеки който малко или много се интересува забелязва какво е главното в храненето - Месо без захар и без неща който минават химична промяна.До тук всичко ясно , но вчера намерих книжка кадето група учени правят проучване какво трябва да яде човек според това каква е неговата кръв.Стана ми интересно и почнах да чета и направо почнах да се удивявам.За моята кръвна група “В-” главното месо е агнешко-овче , ориз , зеленина , и главно Мляко и млечни продукти.Било така защото тази кръбна група се е породила някаде в Азия и тъй като повечето народи от там са имали номадски начин на живот били свикнали с такива храни. Някой да е правил собствени проучвания или да е чул/чел нещо за това.Искам да събера мнения и според мненията сигурно ще опитам диета за релеф без отрицателен калориен баланс според тази теория.Казвам без защото според книгата много от нещатата който не трябва да ям забавят драстично метаболизма ми,въпреки че това са неща като картофи и пилешко месо.Имам още много за обясняване но се надявам да сте разбрали основното
26.03.08
14:54
Дай някакъв линк и ние да се образоваме :) .
Аз живея според моята кръвна група А твърде успешно, втора година подред! Всичко написано по книгите е вярно за мен лично! Изходих преди всичко в качеството си на биолог. Погледни следното:
http://www.belchohristov.com/493.html
http://www.belchohristov.com/25.html
Идеята на храненето според кръвна група е не да се отслабва, а да се усвои много по-пълноценно храната от твоето тяло! Махнах пилешкото и шещата ми се подредиха! :)
26.03.08
19:09
Стана ми интересно.Само дето незнам коя кръвна група съм.CheFo дай линкче ако може да се образовам и аз малко.
Значи пропуснал съм да кажа че това съм го чел от Книга вкъщи.Книгата се казва “4 КРЪВНИ ГРУПИ Хранене и здраве” от издателство “Алкор” от Людмила Гараева , Ада Атанасова. 7лв е ТОВА НЕ Е РЕКЛАМА !!! В нета не съм търсил , но Питона дава линкове с малко полезна информация.Нямам време да търся линкове , но щом Питона е доволен от практиката да се храни според кръвната група , а и лично аз обмислям идеята да почна такъв хранителен режим съветвам всички заинтересувани да потърсят информация в нет-а.Съжалявам че не мога да предоставя такава но просто нямам време да търся.Който иска може да си вземе книгата , там има и рецепти според кръвната група което е полезно.Allen питай родителите си коя кръвна група си , или личния си лекар .
Ще дам малко информация цитирана директно от книгата :
Кръвна група “В”
За представители на този вид кръвна група съществува по-голяма свобода при избора на хранителни продукти в сравнение с групи “0” и “А” , най-вече това се отнася до млякото и млечните продукти.Именно млякото характеризира тази кръвна група.Представителите на тази кръвна група могат да консумират доста по-голямо количество зеленчуци от от група “А”.Представителите на “В” са генетично предразположени да се противопоставят на широкоразпространени заболявания в днешно време , дори и на такива като рак и стенокардия, но са склонни към към разсройства на имунната система , което може да доведе до множествена склероза ,а в най-лекия вариант до постоянно чуство за умора без видима причина.За появата на наднормено тегло при представители на “В” предразполагат продукти като ЦАРЕВИЦАТА , ЛЕЩАТА , ФЪСТЪЦИТЕ ,И ПШЕНИЦАТА.Препоръчват се месо,яйца,млечни продукти и зеленчуци.
Фъстъци,царевица,сусам,олио,пшеница - забавя значително метаболизма,възпрепятства работата на черния дроб, провокират хипоглекемия.
Продукти който подпомагат нормализирането на теглото
Млечни продукти с ниска масленост,Месо,черен дроб,яйца,зеленчуци, - Повишават активността на метаболичните процеси.
От тук се разглеждат по-подробно няколко неща но много има за писане .Значи искам да кажа че месо и зеленчуци са позволено НО НЕ ВСИЧКИ!!!!!!! Специално говоря за “В” група защото множеството българи сме носители на тази група. Храните в книгата са разделени на 3 вида- Особено полезни , Неутрални , Нежелани.
Особен.полезн-овче месо , агнешко месо,еленско и заешко [Имах си аз с моя късмет да беше нещо ефтино...]
Неутрални - Говеждо,телешко,пуешко, и месо от фазан.
Нежелани - Свинско,кокоше,пилешко, патешко и гъше .
В пилешкото и кокошето месо има Лектин,който заплашва с аглутинация вашите еритроцити,В яйцата нямало лектин те могат да се ядат [Парадокс]
Риба и морски продукти
Особ.полезни - калкан,сардина,скумрия,щука,треска,съомга,
Неутрални - Калмари,риба тон,шаран,костур,херинга,пъстърва,лефер.
Нежелани - Аншуа, ракообразни миди,морски костенурки.
Искам да спомена че съомгата присъства в Особ.полезни и в Нежелани.
Млечни продукти
Особ.полезни - Мляко .кис и прясно сирене , извара
Неутрални - Краве масло.кашкавал,соево мляко и соев кашкавал, не трябва да се злоупотребява с соята.
Нежелани - СЛАДОЛЕД и сирене Рокфор.
Растителни
Особ.полезни - 1 с.л Зехтин
Неутрални - Ленено семе и олиото от него.
Нежелани - Слънчогледово олио,фъстъчено масло,царевично олио,сусамово олио.
Ядки
Особ.полезни- НЯМА !!!!
Неутрални-Орехи , бадеми ,кестени
Нежелани - Маково семе , кашу , сусам, слънчогледови семки , фъстъци , шамфъстък ,тиквени семки.
Бобови растения -
Особ.полезни - червена соя, фасул всички видове
Неутрални -грах
Нежелани - нахут и леща
Зърнени
Особ.полезни - Овес , въздушен ориз , оризови трици
Нежелани - Цар.корнфлекс , ечемик и всички пшенични изделия и пшеницата като цяло.
Зеленчуци
Доктора провел изследването настоява да се изключат доматите... Листови зелени зеленчуци са полезни ,който съдържат магнезий.
Особ.полезни - Зеле,патладжани,чушки и още мн.
До тук че има още много за писане .Има противоречия ... забранени са маслините но е препоръчан зехтина... книгата си заслужава да се прочете ... за сега давам това за информация , след няколко дни ще вкарам за “А” и за “АВ”
Не съм чела споменатата книга, затова ще се въздържа от коментар. Всички сме забелязали как някой измисля теория, подкрепя я с “удобни” исторически препратки и три дена след това някой друг успява също толкова достоверно да я обори или поне да предизвика съмнения в абсолютната и правота health.actualno.com/news_66694.html Мен ме кара да се замисля, а теб?
Успех!
PS: фъстъците са бобови растения, не са ядки
Мнението беше редактирано от Diana на 27.03.08 12:02.
Грешките са от книгата :} А Диана е намерила материал за д-р за който става дума в книгата
27.03.08
20:23
Тази теория е напълно вярна и се практикува от големите американски фитнес инструктори(Вкл. и някои българи работещи в САЩ). Мога само да добавя до колкото съм запознат с тази теория е че всяка кръвна група има различен потенциал за усвояването на на белтъчини и другите хран.вещества, явно и примера с храните е вързано с този факт... примерно в даден регион с преобладаваща дадена кръвна група са се хранели повече с дадени въглехидратни храни и от там се е уформила тази кръвна група да усвоява по добре въглехидрата, а не белтъка... или нещо подобно. Само кадето не мисля, че това е основата, зашото един такъв факт лесно може да бъде успорен.... примерно в единия край на света, в даден регион, има общество с преобладаваща кръвна гупа “Б” те се хранели по някакъв начин, обаче в другия край на света пак имало такава общност, пак с преобладаваща кръвна гупа “Б” , но те се хранили по коренно различен начин... От тук произлиза и изводът, че неможе да се каже тази кръвна група трябва да яде тези храни, защото примерно на скандинавия тя преобладавала и някога предтците ни се хранели с такива храни и за тва сега е добре и ния да ги ядем, ама в същото време в Африка некаде същата кръвна група се хранила пък по друг начин и оттук идва несъвместимоста....дано да ми схванете идеята и някой ако има инфо да даде някакъв...как да го нареча... по-химичен аргумент :)
питон искам само дa те попитам,прочетох в статията ти тук че си кр. група А+,от така наречените вегитарианци.въпроса ми е откаде си набавяш осново протеина,тъй като препорачителни са само риба,пилешко и пуешко и то в малки количества.честно казано се надявам диетите според кр. група да поредният еднодневен хит.....