Бодеж в гърдите

28.03.08
19:53

Днес на обяд докато си вървях усетих неприятна болка в лявата част на гърдите.Като бодеж беше.За около 5 минути ту ме прободаше неприятно ту не го усещах.После ми мина и до сега не съм го усетил.Не знам дали е било сърцето,но не беше мускулно схващане или крампа а не се сещам какво друго там може да ме боли.Не съм сигурен,но мисля,че като поемах въздух може да съм го усещал по-силно,демек да се е усилвало с вдишването.Нямам и идея какво е.Не се притесних много все пак съм на 19,здрав съм и не вярвам да ми има нещо,но все пак знае ли човек.Реших да попитам какво може да е.Не бях ял и коремът ме стягаше неприятно както когато е празен..

Темата беше редактирана от tra^la^la на 28.03.08 20:05.

28.03.08
20:17
#1

Щом вдигаш железзата и нямаш проблеми не е сърцето, спокойно! Може някой междуребрен мускул да си прещипал. Може и някакъв спазъм на кръвоносен съд да е било. Сам казваш, че при вдишване се е увеличавало усещането, а това на мен ми прилича на междуребрен мускул.

IB
Iliqn Bonev

28.03.08
22:01
#2

И на мен ми се е случвало и е доста кофти. Но ми казаха че не можело да е от сърцето, а това било мускулна болка. Не ми го е казал доктор, така че мнението ми не е 100% истина... Ще взема да се разровя из нета, че ми стана интересно, такава болка никога не съм изпитвал отдясно, винаги е вляво. Но и аз мисля че не трябва да се тревожиш. :) Ето какво намерих http://www.lekar.bg/lek-31/info-22 . Аз от това съдя че болката при проблем със сърцето не е тази рязка болка която си изпитал.

Мнението беше редактирано от Iliqn Bonev на 28.03.08 22:17.

29.03.08
18:32
#3

Мерси много.Поуспокоих се и ми се поизясниха нещата. :)

29.03.08
20:22
#4

Аз пък съм изпитвал такава болка само от дясо така че не е нещо от сърцето спокойно.

29.03.08
23:52
#5

Сърцето не боли,болят мускулите около него. ;)

03.04.08
19:39
#6

Ами то и сърцето е мускул не сте ли чували  :-) . Болки в сърцето=мускулна болка  %-P . Никой не може да ти каже с точност какво е. Може и другите да са имали такава болка, но да е предизвикана от друг фактор. Може да си получил аритмия, на всекиго се случва но възможността е близо нулева, щом казваш че си здрав и нямаш проблеми със сърцето

04.04.08
10:22
#7

Попринцип щом се усилвало при вдишване може и да е простудно (ако си ходил без яке и те е духал вятър)

IB
Iliqn Bonev

06.04.08
01:45
#8

Хммм.. току що се прибирам от дискотека - супер гот си изкарах, всичко беше ОК.  :) Обаче в един момент усетих това гадно пробождане в областта на сърцето - точно както го описа Вачев- около 5 мин ту ме пробождаше ту нищо не усещах. Пих 1 аспирин и ми мина. Май съм му дал много зор тая вечер - то не бяха кафета и една камара енергиини напитки... Алкохол не пих обаче занапред много ще внимавам и с енергиините напитки - все пак съм на 19, сърцето ми трябва да е бетон!
И така, мисълта ми беше че не е лошо да внимавате с кафета и т.н. ;)
  По-здрави!

22.11.12
11:15
#9

Теамата е бая отдавна, но доколкото знам и доколкото са ми обяснявали лекари тая болка се получавала в следствие на прекарана преди време тежка или недоизлекувана бронхопневмония. И аз отвреме на време получавам такива бодежи откакто се помня, а знам, че като бебе съм боледувал от бронхопневмония.

Браво! Изрови тема от преди новата ера.Да не говорим,че до едно мненията са тотално некомпетентни и не ми го побира акъла как може да се напишат толкова глупости на едно място,но и за капак ти написа нещо толкова комично.Най-честата причина се нарича невралгия на интеркостален нерв по описаните симптоми.

25.11.12
23:27
#11

Слушайте Георги и не се вкарвайте в излишни филми :))

26.11.12
00:49
#12

казано от Георги Димитров на 22.11.12, 20:45:

Браво! Изрови тема от преди новата ера.Да не говорим,че до едно мненията са тотално некомпетентни и не ми го побира акъла как може да се напишат толкова глупости на едно място,но и за капак ти написа нещо толкова комично.Най-честата причина се нарича невралгия на интеркостален нерв по описаните симптоми.

“нарича невралгия на интеркостален нерв” ааа това ли било. Сега вече ми се изясни!!!! Едва ли някой ще пита пак.

Мнението беше редактирано от megabolic x на 26.11.12 00:50.

26.11.12
22:38
#13

Георги, това за което ти говориш се нарича “Интеркостална невралгия”. Проблемът тук е, че никой в темата не е описал болката, която е получил по този начин:

внезапна болка, която върви хоризонтално по хода на нерва от гръбнака напред към гърдите и може да се засили при вдишване.

, която всъщност е характерна при Интеркосталната невралгия. Благодаря за мнението ти все пак. Бъди здрав!

Не знам за другите, може да не са успяли да опишат точно техните болки, но за моята, гаранция давам, че няма нищо общо с гръбнака! Единствено и само отпред.
Това, което съм написал, не съм си го измислял, а ми го е казал лекар преди повече от 10 години. Тези дни потърсих друго мнение и въпреки всичко реших да се прегледам да видя наистина каква е причината за това. Питах го включително и за това, което аз съм написал вече тук. Отговорът му беше, че е възможно да се получат “калцификации” след прекарана бронхопневмония, дори повечето хора ги имаме, но за да се случи подобна болка положението трябва да е доста зле. Така, че не бих казал, че е глупост написаното, но се съгласих, че не е възможно това да е проблема при мен.
Най-вероятни може да са 2 причини:
- някакъв проблем със сърцето, за което трябва да мина ЕКГ под натоварване (малко вероятна причина, но тъй като в семейството ми вече имаме член със сърдечен проблем по рождение, не бива да бъде изключвано)
- много по-вероятната причина е както той се изрази:

сетивната инервация в областта на връзката ребро-стернум се “зачеква”.

при което се изпитва същата тази остра, внезапна болка, която след извесно преплъзване приключва.

Темата е стара, да... Още когато я възстанових го споменах, но случайно попаднах на нея след като търсих информация за тази болка, защото малко след като ме заболя се порових отново из нета.

Мнението беше редактирано от Ivan Vasilev на 26.11.12 22:40.

Препоръчани продукти
apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkcalendar-foodcalendar-notescalendar-trainingGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlinkedinlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofilereaction-greatreaction-negativereaction-neutralread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholderyoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1