30.03.08
20:59
Абе колеги,да ви питам,специално тези,които взимат повечко добавки и примат много протеини и витамини.Та въпроса м ие урината силно жълта ли ви е всеки ден,защото аз взимам страшно много добавки,смсиъл като различни неша говоря,а не само едно и също и всеки ден урината м ие жълта и то много.Но сега забелязах,че и очите малко ми са пожълтели,тоест един лекар забеляза и ще ме пращат на изследвания,но не мгоа да разбера от превитаминоза толквоа бързо ли ще ми стане нещо не мога да разбера.Имат съмнения за хепатит и някви такива,а аз съм си в перфектно здраве,викам от един Анимал Пак и биорена мая,аминота и рибено масло да се поболея,вместо да ми е на шест всичко,дал ие възможно това.Не мога да разбера каква е тази прсототия,дали наистина може да съм се увредил нещо с ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ?!?!?!
И аз като пия витамини сутрин след като съм ги изпил ми е много жълта урината.Но понеже пия МНОГО вода избледнява бързо.
ДО колкото ми е известно от витаминтие може да правиш някаква почивка,защото наистина има риск от хипервитаминоза.
Хм,урината потъмнява от много неща.Гледай цвета на фекалиите какъв е.Когато е бял или много светъл значи има нещо.Обаче ако е нормален,това не значи че ти няма нищо.
Прочети си етикета на Анимал-а. Виж колко ПЪТИ са по-високи дозите на витамините в него. А ти освен него праскаш още добавки и в тях има доста витамини. Нормално е организма да се мъчи да изхвърля това, което му е в повече. И го прави с потта и урината. Ако продължаваш в същото темпо - като пикаеш ще започне да мирише на аптека.
Махни всичко за две седмици поне, а после започни само с Анимал-а и ако пак имаш подобни проблеми (за очите става въпрос) ще трябва да го спреш задълго.
Авицена още е писал, че разликата можду лекарството и отровата е само дозата.
Тоест принципа на Мечо Пух “колкото повече - толкова повече” при добавките неважи. При лекарствата има критична доза, над която се получава т.нар. “парадоксален ефект” - когато приемаш нещо в много големи дози лекарството действа наобратно.
Увеличи и приема на вода, за да “отмиеш” по-бързо това, което е в повече. Над 5 литра на ден за поне една седмица.
Успех!
31.03.08
03:29
Ако не греша, показател за това, че едни витамини работят е урината.Ако е жълта и миризлива значи витамините работят правилно.Няма защо да ходиш на лекар.
Информацията е недостатъчна за да разберем какъв е проблема ти.Пишеш за пожълтяване на очите,което си е жълтеница.Може да почваш вирусен хепатит,може прегънат жлъчен мехур да имаш и още много подобни.Без лабораторни изследвания едва ли ще разбереш откъде е проблема ти.
Пожълтяване на очите и кожата е един от признаците на хипервитаминоза с провитамин А (бетакаротин).
В Анимала нивото му е поне 2 пъти над препоръчителните норми.
В бирената мая (на Сома), в дневната доза пак имаш отново препоръчителната дневна доза.
В рибеното масло имаш свръх доза чист витамин А.
Като ги сумирам нещата виждам, че са налице всички признаци на хипервитаминозата с провитамин А.
Лечението е да спреш приема и след една-две седмици симптомите изчезват.
Както и написах по-горе.
Какво повече трябва да ви напише човека за да разберете проблема?
31.03.08
07:05
А урината ти става жълта от витамин В(някъде бях чул, че по специално от В 12, но не съм сигурен и ще те излъжа). Аз си бях взел В 50 на Now Foods, където дозите за горе долу 5 пъти дневния прием(за 2000 калорийна диета) и след прием пикая тъмно жълто, но е нормално(понеже и аз се зачудих в началото та прочетох някъде, че е нормално).
31.03.08
07:23
Трудно ще си се увредил.
Но може да намалиш дозите.
Жълта урина е признак първо и преди всичко за недостатъчно количество поета вода. Примесите доминират Самото съдържимо на урината е жълто.
Ако преяждаш с витамини обаче едва ли можеш да го компенсираш с вода. Намали витамините, няма полза от големи дози.