Изпълнение на упражненията при бавните и бързите мускулни влакна

31.03.08
12:54

Здравейте,

След като прочетох статията за мускулна хипертрофия се замислих дали тренирам правилно и по-точно дали начинът по който изпълнявам упражненията е оптимален.

В една тема където се питаше за бързите и бавните влакна видях отговор на Астор, който каза че най-общо бързите влакна са в горната част на тялото докато бавните основно в краката.

Всичките си упражнения ги изпълнявам бавно и концентрирано. В статията за мускулна хипертрофия обаче се казва че бързите влакна трябва да се тренират, като упражненията се изпълняват с по-висока скорост - експлозивно изпълнение. Аз по принцип не съм фен на експлозивното изпълнение и по мое мнение мускулите се натоварват много по-добре когато упражнението се изпълнява бавно. А и до колкото знам бавното изпълнение е по-добро за мускулната хипертрофия.

Какво мислите за това? Как трябва да се изпълняват упражненията? Нека и някой да разясни кои са бавните и кои бързите влакна - разпределени ли са по мускулни групи.

Мисля, че имаше някъде такава тема. Потърси.
За мускулен растеж по мои наблюдения 6 до 10 повторения с нормална средна скорост така че да усещаш всяко повторения е перфектно.

31.03.08
13:47

Търсих. Искам да събера на едно място доста неща, за това съм пуснал нова тема.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1