Програма за релеф или маса!?

01.04.08
18:36

Тренирам вече четвърта година в залата,като почивам лятото и трагедията е,че за тези 4 месеца почивка свалям голяма част от това което съм качил през зимата(да работиш като сервитъор,алкохол,море и без фитнес не е добре за мусколната маса).Но като почна есента за месец-два въстоновявам килограмите.За пример милалата пролет бях 73кг. с 39 ръка и на есента бях 70кг. 38 ръка(висок съм само 1.74).За 1 месец се въстових и почнах тренировки за маса по програма която си мислех,че е добра за моя организъм.1ви ден гърди бицепс с 4 упражнения за гърди които гледам да са различни почти всеки път,за стресиране на мусколите (без хоризонталната лежанка която правя всеки път) с по 10-10-8-6 повторения и 3 упражнения бицепс пак с по 10-10-8-6.2ри ден рамо корем,3ти гръб трицепс пак 4 упражнения за голямата мусколна група(гърба) с по 10-10-8-6 и 3 за трицепса,пак 10-10-8-6.4ти ден корем,бутилка,може би и бягане и колкото и да ви е странно 5ти ден почвам пак отначало-гърди.С други думи ако си спазвам програмата ходя всеки ден,но от опита който имам се убедих,че по този начин правя средно по 5 тренировки на седмица и не се преумарям.Защото едно е на теория,но когато  дойде на практика,малко са хората на програми с тренировки от понеделник до петък който никога не пропускат.Не тренирам кръка ,не правя трапец,защото правя упражнения за височина и малко си пречат тези две неща,а мъртвата тяга по същите пречини.Та до февруари станах 74 кг с 40 ръка гръдна обиколна с въздух 115(не съм качил само 1 килограм просто свалих много мазнини) и реших да почна тази година по рано с релефа.Продължих същтата програма,само че с по оформящи упражнения,по 12 повторения за всички серий и със старанието  да  правя максимално изчистено.Странната част е от началото на март до сега(т.е. за 1 месец) качих 3 килограма,със сигурност мусколна маса,изчистих се повече и с други думи за този месец направих колкото за половината зима.Сега съм 77кг не съм си мерил ръката,но трябва да е поне 41 и това го приемам като гавра с всичко което знам за залата,защото до като правя “маса” качвам много по-малко от колкото докато правя “релеф”.Вярно се храня по правилно този месец ,но не чак за такава промяна.Та въпроса ми е къде ми е объркана тренировката за маса?Аз го отдавам на факта,че преди не се стараех да дигам чисто,примерно на лег като сложа 100 за серия правя всичко но не и изчистено...Почивките между серийте са ми малко по-малки но друго не се сещам...Моля дайте съвети къде бъркам!
Благодаря предварително. ;)

01.04.08
19:48

Няма тренировки за маса и за релеф, разликата е именно в храненето.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1