Моето НВД!Съвети свързани с НВД!

DO

29.12.04
15:31

Значи почвам сериозно НВД и имам няколко въпроса за сега а и после ще имам доста предполагам!Който може да помага ! Благодаря ви предварително! Ето и 1вите въпроси :

:?: Искам да питам кога е най-добре да пия водата ? Да си я разделям на равни “дози” или както си реша ? Да овеличавам ли водата с течение на НВД-то или да се спра на едно количество? С колко литра предлагате да почна?Докато правя кардио(карам вело) да пия ли вода ? И кога е добре преди или след велото или и 2те ?

:?: Въглехидартите с колко на кг. да почна ? И как да ги намалявам (на седмица , 2 седмици ) ? През коя част на деня да приемам най-много въглехидрати или да ги разпределя по равно ?

:?: Когато съм НВД и съответно намалявам въглехидратите трябва ли съответно да намаля калориите ? Какво да правя с тях ?

На 16години съм, 183см, , не съм сигурен за килограмите защото не съм се мери скоро а и сега няма къде но са около 90 ( можеби малко по-малко) искам да ги направя 80 да кажем или нещо подобно! Не държа на точно определени кило. , искам като се погледна в огледалото да съм го “махнал” корема и да съм малко по изчистен!
Чакам съветите ви !!! Благодаря предварително!

30.12.04
11:06

Здравей!
За водата. Увеличавай регулярно количеството (по 100-200мл на ден примерно) докато не достигнеш 6-7 литра. Ако не ти се пие вода, ще е трудно, упорствай, но все пак недей да се наливаш. Аз лично съм непрекъснато жаден. Като качвам пия по 6-8 литра (без да се насилвам), а при сваляне ги качвам на 12-15 (отново без да се насилвам). Ако не ме помързяваше, сигурно щях да пия по над 20 литра целогодишно. Пии по малко вода и преди, и по врееме, и след кардиото.
Сметни сегашния си режим. Намалявай калорийте по малко за сметка на въглехидратите. Като стигнеш -500, започни да намаляваш въглехидратите за сметка на белтъчините и мазнините. Аз лично харесвам НВД, но с малко повече въглехидрати (150-180гр), доставени от мляко, плодове и зеленчуци. Добре е да приемаш въглехидратите по равно през първите 3-4 хранения.
Това е в общи линии, има и други схеми, но така за една-две седмици ще се адаптираш без проблеми към режима.
Поздрави! :)

DO

30.12.04
19:05

значи въглехидратите да ги набавям от : мляко ,зеленчуци , плодове , ядки , картофи , пил. месо и риба , ориз , некви други предложения ?
И не разбрах от колко грама въг. да почна , за да свалям постепенно ? 4 грама добре ли са или са много ?

30.12.04
21:14

по принцип класическо НВД е това, при което въглехидратите са под 100 гр. на ден, но трябва да намаляш постепенно в рамките на няколко седмици. Ако при тебе работи, можеш да направиш и някакъв модифициран вариант с повече въглехидрати, примерно 150-200, но ако не си ектоморф се съмнявам, че ще стане.
Въглехидратите ти трябва да са почти изцяло сложни, овесените ядки са добър избор, с плодовете трябва да внимаваш, в смисъл консумирай ги, но без да прекаляваш, 1-2 плода на ден от здравословна гледна точка. Пилешкото месо и рибата нямат въглехидрати, пиша го изрично защото ги споменаваш като възможен източник.
Гледай да изконсумираш дневната си доза въглехидрати главно в първата половина на деня.
Не забравяй зареждащия високовъглехидратен ден - един път на 5 до 10 дена, според организма ти.

DO

30.12.04
22:26

тва за зареждащия ден ми е ясно . въглехидратите като почна да ги намалявам от колко да почна да намалявам. лошо ли ще е ако почна да пия направо по 6-7 литра вода щото няма да ми са проблем 7 литра поне според мен . та последно за калорийте под какво количестов да ги държа ? ако правилно съм разбрал трябва да са -500 спрямо въглехидратите което е леко невъзможно та за калорийте ?

30.12.04
23:04

не знам дали съм ти разбрал идеално въпросите, затова ще ти отговоря на това, което съм разбрал :D .
За водата - минимумът ти трябва да е 3-4 литра, ако можеш да пиеш повече още по-добре. Не се сещам за нито една причина да не увеличиш направо консумацията на 6-7 литра, ако можеш, така че давай!
Първото нещо, което трябва да направиш е да си изчислиш дневния калориен прием, като от калорийния баланс извадиш 500. Примерно, ако си 90 кг., балансът ти е 40*90=3600, изваждаме 500 и получаваме като резултат, че трябва да започнеш с около 3100 калории дневно, ако не сваляш задоволително първите 1-2 седмици, намаляш още калориите.
След като сме определили водещия показател - калориите, остава да определим останалите компоненти. Протеини - около 2,5 гр. на кг. живо тегло, въглехидратите ги заковаваме на някаква кота, примерно 100, остатъка за попълване до калорийното ниво което си определил е от мазнини, гледай да не са само наситени, т.е. от месо, сирене, и т.н., а вкарай и малко маслини, зехтин, ядки /но на ядките въглехидратите се броят!/.
При НВД играй, както с калориите, така и с въглехидратите за да определиш кое е добро за теб.
Не забравяй зеленчуците, ако не се лъжа фибрите в тях може да не се  броят към въглехидратния ти прием за деня.
Еми това, надявам се да ти е ясно, успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1