отслабване и намаляване на обиколката на бедрата

LE

10.03.04
11:10

Здравейте
значи- напълнях доста, сега съмна диета и започнах тренировки- през ден - фитнес. имам да сваля още 6 кг. и искам да намаля обиколката на бедрата си/ проблемната ми област/
инструктора ми ми направи следната програма, дали можете да си кажете мнението , защото аз въобще не съм компетентна.
и ако не е правилна, ме посъветвайте какво да правя:
1. Велоергометър- 15-20 минути
2. Лег – преса- 4 х 15
3. Сгъване на краката от лицев лег  3 х 12
4. Събиране на краката 3 х 15
5. Разтваряне на краката 3 х 15
6. Глутеус машина- 2 х 20
7. Теглене на горен скрипец към гърди 4 х 12-15
8. Пуловър 3 х 15
9. Пек дек 4 х 12-15
10.  Разтваряне ръце встрани с дъмбели 3 х 10-12
11.  Коремни преси на машина 4 х 25-30
12.  Повдигане на краката от полулег 4 х макс

10.03.04
11:28

Leona, за да намалиш обиколката на бедрата, трябва да намалош общия процент подкожна мазнина в тялото. Това става с добра диета и кардио тренировки. Кардиото е най-добре да се прави сутрин на гладно или след тренировката с тежести, защото тогава нивата на гликоген в тялото са много ниски и организма предпочита да използва мазнините за енергия.
Относно тренировката - лично аз не съм привърженик на тренировка за цялото тяло в 1 ден, но ако тренираш от скоро, това е най-добрия вариант. Къде обаче са упражненията за ръце ??? Не знам дали ще имаш някаква полза от пуловъра.
Освен това 20 минуто велоергометър в началото на тренировката ми се струват доста и това е безсмислено. По-добре загрявай с 5-10 минути, а след тренировката прави 20-30 минути кардио, като следиш пулсът ти да е 60-80% от максималноя (той се изчислява като от 220 извадиш възрастта си). Имай в предвид, че не се препоръчва да се свалят повече от 0,5 кг на седмица.
Успех !!!

10.03.04
12:24

Aбсолютно правилно е мнението на eclipse.Много са 15-20мин.в началото трябва да са 5-10мин.Освен това ми се виждат много сериите и упр. за току що започващ и наистина пуловерьт не знам каква работа ще ти вьрши.Според мене сериите не трябва да са повече от 2 и наистина защо няма рьце.Не знам каква ти е диетата но диета не значи гладуване :wink:

LE

10.03.04
12:46

Благодаря ви за мненията:-)
и на мен ми се стори много в началото велоергометъра ама...
значи ще го намаля, и около 20 мин  в края на тренировката тогава
сериите- колко да бъдат и с по колко повторения?
така- за ръце какви упражнения да правя? препоръчайте нещо
диетата ми е нисковъглехидратна , като гледам и калориите да са до около 1000, с до 20 гр. въглехидрати максимум
хапвам предимно месо и  салати,  рядко кисело мляко

10.03.04
23:10

1000 калории ??? :!:  Не са ли крайно малко ??? И един съвет - циклирай въглехидратите. Ако един ден приемаш да кажем 100 грама, втория приемаш 80, третия 60, а четвъртия пак 100 и т.н. Килограми не е проблем да се топят и без да се гладува.
Можеш да махнеш събиране и разтваряне на краката с чиста съвест и да добавиш клекове преди лег пресата - 3 серии по 20-тина повторения.
А за ръце - сгъване с щанга или дъмбели за бицепси и пушдаун или френска преса от лег/стоеж за трицепси, мисля, че това ще ти е достатъчно за сега.
След време можеш, а и ще е по-добре да преминеш към сплит тренировки.
И още нещо - ако до сега не си го направила, прегледай раздел “Фитнес за жени” в сайта.
Успех !!!

SM

26.03.04
16:55

Пиленце, наблегни на 5-та точка от програмата ти!!!
много ще ти помогне 
успех  8)

ВН

27.03.04
00:19

Г-н Smith, в този форум няма да бъдат толерирани намеци със сексуален, расистки, религиозен контекст  или такъв, накърняващ личното достойнство на човек различен от пишещия. Простичко казано можете да се “базикате” само и единствено със себе си! Това е официално предупреждение! Ако желаехте да намекнете някому за  ползите на секса, като като избор за кардиотренировка, можехте да му пратите лично съобщение! За в бъдеще процедирайте така!

ВН

27.03.04
00:28

1000 ККал, могат да бъдат идеална дневна дажба! Въпорса е от какво идват, колко тежи въпросния човек, колко е висок, какво работи (за да се знае приблизителния му енергоразход), колко време ще е в режим и още и още...

Леона, ако срещаш трудности с храненето пусни ми един мейл, за да  опитам да ти помогна!

SM

27.03.04
11:43

съжелявам  :?

LE

27.03.04
11:46

Малко строго го раздават тук,но препоръката не беше толкова лоша :lol:

LE

27.03.04
23:21

Супер сте всички, благодаря ви
ще се  допитвам по - често до вас, защото освен компетентни мнения сте ми и морална подкрепа:-)
човек има нужда от такава, а за съжаление около мен няма хора които да се интересуват от отслабване, фитнес, хранене  и т.н., за да мога да обсъждам подобни теми
Аз наистина започвам съвсем от началото и тепърва се “просвещавам” :-)
Мисля, че е важно желанието , а аз го имам:-) и много ентусиазъм
И нещо  друго- защо пък трябва жените да сме малко “дискриминирани” така да се каже и да трябва да пишем само във раздела  “фитнес за жени”- не го приемайте лично , но.. малко ми изглежда крайно. ако е за някакъв специфичен женски проблем- да , но доста от нещата са общи и за мъжете и за жените
Тук има много компетентни хора- и чели, и пробвали- искам да чуя тяхното - тоест вашето мнение:-)
А съгласете се , малко от вас поглеждат във “фитнес за жени”  :lol:
малко се отклоних от темата, но се надявам модератора да не ми се сърди много :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1