05.04.08
19:41
Здравейте!
Чета форума и сайта доста отдавна, но сега реших да се регистрирам главно заради възможността да си водя дневник. Мисля, че ще ми е полезно да си следя развитието, а и да получавам по някой съвет.
Като за начало - на 19 години съм, приблизително 4 години и половина стаж с няколко краткотрайни прекъсвания. Мерките ми: ръст - 190 см, килограми - варират между 90 и 92, ръка - 43 см. Сравнително чист съм, процент мазнини не знам, но не е повече от 10%, плочките ми са добре оформени. Тренирам 3 пъти в седмица, а ми се иска да можех поне 4, но в момента се готвя за кандидат-студентски изпити и не ми остава никакво време. Допреди година тренирах и баскетбол, но прекратих отново поради липса на време, а и надеждите ми да се развивам в тази насока отлетяха отдавна. Качих рязко килограми, с които нямах пробелм и се поизчистих сравнително бързо.
Сега тренирам по едно-месечен сплит със засилено трениране на краката. Никога не съм им обръщал особено внимание, може би защото баскета ги натоварваше допълнително, обаче последните месеци ги занемарих прекалено - не съм клякал от много време, само бедрата на машина, колкото да не е без хич. Свалил съм маса от бедрата, а прасците са се поотпуснали/ Цел на сплита - вкарване на максимална маса в бедрата и прасците. Ето и днешната ми тренировка:
Предно бедро:
1.Клек с щанга на раменете 3 серии, 8 повторения - 90 кг, 110 кг, 120 кг
2.Лег-преса 3 серии,12 повторения - 110 кг, 120 кг, 140 кг
3.Бедрено разгъване 3 серии, 12 повторения - 30 кг, 45 кг, 45 кг
Гръб:
1.Набирания с широк надхват 4 серии, 8-12 повторения - 10 кг , 12 кг, 7 кг, 0 кг
2.Гребане с щанга 4 серии, 10 повторения - 100 кг, 105 кг, 105 кг, 110 кг
Трицепс:
1.Горен скрипец 4 серии, 12 повторения
Хранителен режим нямам, гледам да спазвам няколко основни принципа за качествено хранене и това е.
9,30 ч - бъркани яйца със сирене и бекон
13,30 ч - пилешки бутчета с печени картофи и шопска салата
16 ч - 2 вафли (нямах друг бърз въглехидрат под ръка),
150-200 гр кисело мляко и пак бъркани яйца със сирене и бекон
18 ч - пилешки бутчета с печени картофи и 3 филии хляб
22 ч - 200-250 гр кисело мляко
Надявам се дневника ми да представлява интерес.